Idei de fluidizarea traficului in Bucuresti, Modelul Londrei
![]() ![]() ![]() |
Idei de fluidizarea traficului in Bucuresti, Modelul Londrei
Ursul |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 28 August 07 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
1310
1997
|
|||
Fygaro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 11 July 05 ![]() |
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Fiat
Punto
2003 1,2 16V 80Bhp
- RMS
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Taxa pe intrare in Bucuresti, toate parcarile in centru sa aiba plata la 15 minute 0,5 eur.
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
Mijloace de transport in comun mai multe/mai dese/mai confortabile + interzicerea folosirii automobilelor in oras.
|
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Adaugat la ce ai zis tu: benzi speciale pentru autobuze peste tot unde se poate. Si o reorganizare totala a felului cum merg aceste autobuze astfel incat sa ajunga in statie dupa un program bine stabilit.
Interzis camioane in oras. Livrarile pentru magazine sa se faca cu dubita. PS: topicul asta nu trebuia sa fie la Cafenea? This post has been edited by Stefan: 24 Jul 2008, 21:47 |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
Locuri de munca bine platite si in alte orase deoarece ne-am cam sufocat......plus facultati si in alte orase decat in Bucuresti (e la moda acum, toata lumea face facultatea in Bucuresti)
|
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
kta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 485 Joined: 1 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu ma gandeam la o faza: de exemplu, dimineata, de la Unirii la Romana e omor. Pe sensul opus nimeni. Bineinteles ca seara e exact invers. De ce sa nu se foloseasca si benzile de pe contrasens, latind astfel soseaua pe sensul mai aglomerat. Bineinteles, ca se vor lasa pe contrasens una sau doua benzi.
La fel cu pasajele subterane. La pasaje chiar se poate lasa sens unic, si ceilalti sa vina "pe sus". Ideea mi-a venit din Die Hard 4 ![]() ![]() This post has been edited by kta: 25 Jul 2008, 10:16 |
--------------------
=================
=================
==================
- --------- Seat Altea 2006
|
|
22CMM |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 21 September 07 ![]() |
Mijloace de transport in comun, linii de metrou mai multe, si fratilor BICICLETE can tarile civilizate. In Austria erau statii de inchiriat biciclete. Deci avem ce face dar n-avem cu cine. "N-ai cu cine ma..!"
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2003
- PH22CMM Zboara puiule, zboara...!
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
QUOTE(kta @ 25 Jul 2008, 12:15) Ideea mi-a venit din Die Hard 4 ![]() ![]() Sensurile de circulatie alternative parca se foloseau pe vremea lui nea Nicu. Sunt un concept prea avansat pentru idiotii de la circulatie. Oricum poblema cu aglomeratia a fost si in trecut. In imagine aveti un blocaj incredibil in trafic, in anul 1968, in Drumul Taberei, la Orizont. Ce chin era si atunci! Attached thumbnail(s) ATT00087.jpg ( Size: 330.73k ) Number of downloads: 191 |
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
kta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 485 Joined: 1 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Se vede cum Fiatul ala 500 forteaza intrarea in intersectie
![]() |
--------------------
=================
=================
==================
- --------- Seat Altea 2006
|
|
nairam |
![]()
|
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Cioran parca spunea: "Parisul acest garaj imens". Ei bine in Mai anul asta am fost in Paris... Si surpriza .... in Paris SE CIRCULA incredibul de bine. si asta pentru ca:
- Liniile de metrou sunt cam atat de dese ca tramvaiele la noi, poate un pic mai dese, Metroul are statie din 500 in 500 metri si ATENTIE!!! VINE CAM DIN 2In 2 MINUTE!!!!!, cel mai mult am asteptat 6-7 minute si asta Sambata si Duminica atunci cand Parisul era cam pustiu. RER-ul te duce foarte repede in suburbiile Parisului, echivalentul Mogosoaiei, Chitilei, Otopeniului la noi si asta o face cam la frecventa metroului de la noi adica 7-10 minute. - pentru ca au metroul asa de bine dezvoltat NU au tramvaie care sa ocupe 2-3 benzi de circulatie. - Au culoare speciale pentru transporul in comun (autobuze inclusiv taxiurile) - Parcarile NU se fac haotic ci la milimetru si cand spun la milimetru inseamna ca este la milimetru. -Parcarea pe strada costa cam 1 euro ora (pentru vizitatori)m,.\ - parcarile pazite ei bine aici este alta discutie Eu am platit 50 Euro pentru o saptamana. dar am vazut mai in centru si cu 2 euro pe ora, ba chiar si cu 3 euro pe ora. - Sambata si duminica NU se platesc parcarile pe strada. -Datorita sistemului bine dezvoltat al metroului majoritatea circula cu el. - La ore de varf NU stai de mai mult de 3 ori la un semafor .... Daca as avea sistemul de mijloace de transport in comun parizian in Bucuresti eu as renunta la masina... Chiar NU mi-ar trebui masina decat pentru a pleca in concediu si poate in anumite situatii exceptionale. Dar pana atunci ...... This post has been edited by nairam: 25 Jul 2008, 11:27 |
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|
Hormonelul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Avem nevoie de o sosea de centura adevarata, nu gluma care exista acum !
Nu inteleg de ce oamenii cu putere de decizie din tara asta nu se inspira din modele ce functioneaza de zeci de ani in alte tari. E valabil pentru orice domeniu, la noi vin la conducetre numai minti incuiate.... hai sa facem facultatea de 3 ani, hai sa facem o autostrada suspendata care sa traverseze Bucurestiul....etc In loc sa copieze modele ce functioneaza se apuca sa inventeze ei noi sisteme. DE CE ??? Ca sa revin: Toate marile orase au O-ringuri cu regim de autostrada. Ar ajuta traficul enorm din Bucuresti pentru ca cei ce tranziteaza Bucurestiul ar dispare, la fel si cei ce traverseaza Bucurestiul. Ce-ar fi sa zicem daca ai ajunge din Dr taberei in Pantelimon in 10 minute. h05bcy2.jpg h05bcy2.a4de436992.jpg berlinegrdy8.jpg berlinegrdy8.e92dda6e81.jpg budapestmapyp8.gif budapestmapyp8.de920ec48a.jpg Cum spunea cineva in strainatate nu e asa. Vara asta am fost pana in Franta cu masina. Am vizitat Budapesta, Viena, Nurenmberg, Bruxelles, Gant, Liege, Lille, Paris, Dunkerque ....... niciunde nu era nebunia de la noi ! ![]() |
--------------------
Dacia
1300, 1100
1972, 1968 Uleiul nu curge de la masina...isi marcheaza teritoriul ! |
|
HapleaSRL |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 10 March 06 ![]() |
La noi trebuie sa se faca in cadrul scolii de soferi, un curs de "bune maniere".
Problema traficului bucurestean este nesimtirea. Nesimtirea soferilor, a politiei. |
--------------------
-
-
- - Multumescu-ti Tie Doamne, am mancat si iar mi-e foame!
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Dar care-i legatura cu Londra aici? De ce Londra si nu Lisabona? Sau Hiroshima, sau Guadalajara, sau Vladivostok? De ce tocmai Londra? Care-i modelul londonez?
|
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
n-ai inteles... omul se referea la faptul ca ar fi bine sa circulam pe stinga
![]() |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Ah, deci toti sa circule pe stanga, doar el pe dreapta, nu?
|
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(Hormonelul @ 25 Jul 2008, 14:02) Nu inteleg de ce oamenii cu putere de decizie din tara asta nu se inspira din modele ce functioneaza de zeci de ani in alte tari. Pentru ca li se rupe. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
O centura noua, cu minim 3 benzi pe sens, semaforizare inteligenta... si cam asta e...
La ce ai nevoie sa faci pasaj si pod in Baneasa, daca faci centura de 6 benzi ? Ca omu care locuieste in Berceni si vrea sa plece la munte, sigur o ia pe centura, ca nu-i cretin sa traverseze tot Bucurestiul... automat se degajeaza si traficul in Baneasa, fara sa fie nevoie de poduri si tuneluri... Oricum, poporul asta nu merita sa aiba trafic lejer. Apropo... toate toaletele de pe A2 sunt jegoase si stropite de rahat pe pereti. Ma tineam cu degetele de nas cand am intrat... Asta asa ca idee, ca mi-am adus aminte... asta e poporul, ce nevoie are de un trafic civilizat, cand inca e primitiv... ? This post has been edited by andu911: 25 Jul 2008, 18:56 |
--------------------
-
-
-
|
|
Cipiotul |
![]()
|
![]() ^RIP^ IS28AUG Group: Members Posts: 264 Joined: 22 July 08 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Stefan @ 24 Jul 2008, 21:46) Adaugat la ce ai zis tu: benzi speciale pentru autobuze peste tot unde se poate. Si o reorganizare totala a felului cum merg aceste autobuze astfel incat sa ajunga in statie dupa un program bine stabilit. Interzis camioane in oras. Livrarile pentru magazine sa se faca cu dubita. PS: topicul asta nu trebuia sa fie la Cafenea? benzi pt autobuze da ... in Iasi au inceput sa le deseneze pe unde pot ... dar problema e tot cu soferii ... ca nu vor sa inteleaga ca alea-s benzi destinate DOAR autobuzelor sau mijloacelor de transport in comun ... se bucura ca gasesc un loc de parcare acolo .. cu avariile puse sa nu se ia nenea militianul de ei ... Livrarile la magazin sa se faca si cu trenu .. .dar noaptea tata nu cand ti-e lumea mai draga in timpul zilei ... QUOTE(Thor1983 @ 25 Jul 2008, 10:44) Oricum poblema cu aglomeratia a fost si in trecut. In imagine aveti un blocaj incredibil in trafic, in anul 1968, in Drumul Taberei, la Orizont. Ce chin era si atunci! deci lol ... seamana cu parcarea de la Carrefour la 21:58 (in Iasi ... cei drept .. o singura data am vazut-o asa .. atat) =)) |
--------------------
Dacia
LOGAN 1.4 MPI
2006
- ISxxSEC ex: Dacia 1310L - 1994 (RIP)
Dacia 1310L - 1995 (RIP 2018) Opel Astra G-CC (Y20DTH) Grabeste-te incet sa intarzii la timp ! |
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE interzicerea folosirii automobilelor in oras Nu stiu de ce dar in situatia actuala asa mi se ceva mi se pare o propunere f. amuzanta... ![]() QUOTE Parcarile NU se fac haotic ci la milimetru si cand spun la milimetru inseamna ca este la milimetru Si asta e bine? Stiu cum sunt parcarile prin Paris SI E ORIBIL... Masina o gasesti GARANTAT zgariata acolo... QUOTE Parcarea pe strada costa cam 1 euro ora Poti sa pui si 5 Euro pe ora la noi, pentru ca atunci nu o sa parcheze nimeni pe acele locuri decat cei din categoria AMG, M, S Classe etc, noi muritorii de rand parcam pe unde apucam. Oricum eu aplic asta si acum caci 1,5lei/ora mi se pare enorm imi pare rau. ![]() QUOTE benzi speciale pentru autobuze peste tot unde se poate Cu asta sunt total de acord DAR nu stiu cat de bine poate fi implementat in Bucuresti. Uitati-va pe Bld Unirii unde este Bus Lane si tot timpul e plina de masini, analog pe Regina Elisabeta. |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
Muratu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 505 Joined: 25 June 06 ![]() |
Propun prelungirea pasajului Unirii pana la Bulevardul Aviatorilor, pasaj supra teran peste intersectiile dintre soseaua Stefan Cel Mare cu Dorobantilor si Floreasca si inca unul peste bulevardul Ferdinand 1 pe soseaua Mihai Bravu.
|
--------------------
Daewoo Hyundai
Tico Accent
0.8SX 1998 2007 1.5 CRDI
- B-##-JSP B-##-SAK
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Media distantei intre 2 statii de metrou in tarile UE este undeva in jur de 500 m iar la noi este de peste 1000 m. Asta spune totul. Trebuie statii multe de metrou care sa copere tot orasul si sa vina mai des trenurile in statii - la 3 minute ar fi de ajuns.
This post has been edited by ionutctn: 27 Jul 2008, 16:28 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 22:40 |