DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicAdd Video ReplayStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> How to Create a High-Def speaker for under a buck.

ionut17
post 27 Jul 2008, 08:53
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Roman

--------------------
Dacia 1310 VW Bora
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Asi
post 27 Jul 2008, 11:08
Post #2

Camaro SS

From: Bucuresti

LolLolLo.gif

E bullshit ca sa ma exprim elegant.
Cred ca cel mai handicapat om tot cunoastea ca semnalul audio are 2 fire (masa, semnal), asa.. pai un fir e pe moneda, si celelalt? tot pe moneda, care va sa zica stau in scurt.

mult mai corect ar fi fost sa puna in farfurie pe centru un magnet puternic (neodymium de exemplu), iar la suprafata foliei sa puna o bobina home-made dintr-o lita. Macar asa chiar s-ar fi miscat "membrana" si poate chiar s-ar distinge cateva acorduri. Desi datorita materialului foarte nepotrivit pentru o membrana (aluminiu, folie foarte moale care mai face si zgomot cand este indoita), in mod sigur ar fi la limita definitiei de "speaker" in nici un caz "hi-definition - HD"

pe scurt daca m-ar manca undeva sa fac un difuzor la bani putini care totusi se aude, as pleca de la un tub de carton pe care infasor bobina (cat de cat calculata, fara spire suprapuse, etc) apoi izolat cu lac. Alegem un magnet cilindric pe care il bagam in tubu de carton cu bobina (preferabil sa aiba tolerante mici, ceva gen echidistant ~1mm), iar apoi de tubu de carton lipim un con de carton, apoi partea cea mai importanta e sa creeam o suspensie de tip diafragma (dintr-un elastic lat de exemplu) pentru ansamblul con-bobina, incat sa nu se atinga bobina de magnet niciodata, si sa aiba o miscare lina si doar pe verticala. Se poate folosi un bol de plastic dur, pentru a avea o baza solida pe care sa montam suspensia conului, conul, si pe care sa fixam magnetul. Deja daca ii mai punem un dustcap a iesit un difuzor in toata regula, dar cere migala, ar avea nevoie de un sasiu mai rezistent (aluminiu, tabla, etc), tolerantele trebuie sa fie cat mai mici si preferabil magnetu sa fie si pe interior un cilindru si pe exterior ca un tub, dar totusi bobina sa se miste liber, suspensia trebuie sa fie moale pe deplasare scurta si progresiv mai tare odata cu deplasarea pt a avea si o putere mai mare.. si din aproape in aproape tot facand difuzoare home-made (cu veleitati muzicale deplorabile) prin munca asidua si cunostinte acumulate se pot face chestii interesante nu neaparat proaste (dar asta presupune multa pasiune, cunostinte, si experienta.. )
- ca fapt divers ma pot mandri ca am incercat sa bobinez un difuzor de bas, iar rezultatul a fost suficient de satisfacator (evident nu mai suna ca inainte dar tot e ok), si totusi am luat toate precautiile necesare, acelasi numar de spire, verificat rezistenta bobinei initiala (pe celelalt difuzor identic care mergea) si apoi comparat cu rezistenta care mi-a rezultat la acesi numar de spire (si dadea aproape la fel, adica am nimerit o lita aproximativ la fel de groasa), si tot nu mi-a iesit ca inainte.. doar acceptabil (difuzorul in cauza era un tonsil.. ala de pe unitra 140w, alea vechi).

Asa ca e evident ca nu poti face difuzoare in casa, ci poate doar pt a demonstra ca functioneaza (prost, dar functioneaza). Si in nici un caz ca in clipul prezentat.. aia e gargara. mincinos.gif

This post has been edited by Asi: 27 Jul 2008, 11:12

--------------------
Mitsubishi/Mercedes Carisma/B-class 2003 1.9 DI-D/2007 200CDI - B 79 ASI/Bxxx
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
RIon
post 27 Jul 2008, 11:22
Post #3

pasionat

From: CJ

nu e bullshit

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
+
Asi
post 27 Jul 2008, 11:33
Post #4

Camaro SS

poti argumenta te rog? sunt cateva principii de functionare ale difuzoarelor, ori membrana cu bobina.. etc, ori piezo (desi nu e vorba de inalte.. aici).

sau poate incercai sa acrozi placerea cui vrea sa incerce astfel de experiment si eu am stricat gluma omului icon_mrgreen.gif

This post has been edited by Asi: 27 Jul 2008, 11:35

--------------------
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
zanga
post 27 Jul 2008, 11:42
Post #5

Daciot solenzar

From: Bacau

Intrebare de baraj, a incercat cineva? tongue.gif

--------------------
Dacia Logan Preference - 2004 - BC ## MSU
Daca Ai Cap Iese Altfel

Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata!
+
A l e x
post 28 Jul 2008, 15:28
Post #6

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Eu nu ma pricep si nici n-am incercat, dar am un singur argument pentru a-l sustine pe Asi. Daca era atat de simplu, la cata foame de speakere e, mai ales in industria tuningului, apareau boxe home made "high-def" de multaaaa vreme, si toti am fi auzit de ele.

Mai ales pe daciile 1310 tunate la GCC wink.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
Asi
post 29 Jul 2008, 14:09
Post #7

Camaro SS

ne trebuie si un amplificator nu?? radmasa.gif

e mult mai misto sa bagi tubu de oxigen (daca chiar are oxigen) in vaselina, sau ulei.. ph34r.gif (pe bune nu incercati.. face "kaboom")

This post has been edited by Asi: 29 Jul 2008, 14:15

--------------------
+
ghertzoi
post 29 Jul 2008, 15:16
Post #8

Membru autentic

From: varza a la cluj

enervanti indivizii astia, am mai vazut si alte "inventii" facute de ei. In principiu cred ca e felul lor de a-si bate joc de creduli.

--------------------
Renault Megane 2.2 2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
+
RIon
post 29 Jul 2008, 15:53
Post #9

pasionat

Eu zic sa incerce cineva care are timp, ca nu e mare lucru. Insa nu se va auzi chiar asa bine, ci distorsionat. Firul celalalt face masa daca e tinut in mana.

--------------------
www.raresion.ro
+
xcss
post 29 Jul 2008, 15:57
Post #10

Born to Be Epic

Aha. OK. Deci "music comes out of plasma". Bun asa.

LE: Oops. blush.gif Nu ma uitasem mai departe. Pai mult succes cui doreste sa incerce! radmasa.gif

This post has been edited by xcss: 29 Jul 2008, 16:02

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
Ov
post 29 Jul 2008, 16:36
Post #11

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

ce gOOOO GOOOOO MAAAAAAAAAAAAAAA NIEEEEEEEEEEEEEEEE icon_mrgreen.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
RIon
post 29 Jul 2008, 21:06
Post #12

pasionat

smile.gif Ov, lasa oamenii sa incerce...

--------------------
www.raresion.ro
+
Reply to this topicAdd Video ReplayTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 14:49
Forum Renault