DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Catalizator, Cum merge fara?

cosmin229
post 10 Jan 2005, 22:53
Post #1

Membru incepator

Group: Members

In urma unei lovituri in scut dragul de CATALIZATOR s-a cam dus pe apa Sambetei, asa ca l-am desfiintat. Ce stiti despre asta si ce efecte are acest lucru? De mers ... merge de mananca pamantul nu alta doar consumul parca este un pic mai mare. Astept rapunsuri....si cam de unde pot face rost de o "pastila' de ceramica ( care este zob la mine)...
Ce stiti se poate face ceva cu asigurarea CASCO in acest caz ? Ce de la asigurari au cam dat din umeri ca cica nu este nimc de facut!!!

--------------------
Dacia SLZ Rapsodie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alex_axn
post 10 Jan 2005, 23:05
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

din cate stiu eu nu e problema dc ai dat catalizatorul jos.. doar pe la rar (la itp) cred ca o sa ai ceva probleme. dc ai casco teai scos fiinca raspunde si de asta chiar dc ai intrebat si nu tiau spus exact(sunt destui angajati pe pile care nu prea stiu despre ce e vorba sad.gif(( ). trebuie sa dai o fuga pana la candiano popescu sa-ti iei o davada ca sa poti sa incepi dosarul de dauna la asigurator. (de politie iti trebuie procesul verbal in care se precizeaza cum sa petrecut accidentul-fiindca asta se considera- sau anexa 2, e o hartie tot de la politie facuta special pt asigurarile casco). treaba e cand te duci la politie sa spui la fel cum sa intamplat, insa spui ca sa intamplat cu 3 ore inainte nu cu o saptamana - doua cand ai facut tu. pt ca in contractul casco este o precizare in care soune ca in 48 de ore sa te prezinti la politie in legatura cu un accident, si la fel spune si politia in oug 195.
bafta

--------------------
vw passat 2009 - B __ ___
"putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
+
cosmin229
post 11 Jan 2005, 21:17
Post #3

Membru incepator

QUOTE(alex_axn @ 10 Jan 2005, 23:05)
din cate stiu eu nu e problema dc ai dat catalizatorul jos.. doar pe la rar (la itp) cred ca o sa ai ceva probleme. dc ai casco teai scos fiinca raspunde si de asta chiar dc ai intrebat si nu tiau spus exact(sunt destui angajati pe pile care nu prea stiu despre ce e vorba sad.gif(( ). trebuie sa dai o fuga pana la candiano popescu sa-ti iei o davada ca sa poti sa incepi dosarul de dauna la asigurator. (de politie iti trebuie procesul verbal in care se precizeaza cum sa petrecut accidentul-fiindca asta se considera- sau anexa 2, e o hartie tot de la politie facuta special pt asigurarile casco). treaba e cand te duci la politie sa spui la fel cum sa intamplat, insa spui ca sa intamplat cu 3 ore inainte nu cu o saptamana - doua cand ai facut tu. pt ca in contractul casco este o precizare in care soune ca in 48 de ore sa te prezinti la politie in legatura cu un accident, si la fel spune si politia in oug 195.
bafta
*

SAlut si multumesc ptr. indicatii. Te rog insa fii mai explicit cu casco ca nu prea inteleg. Cine-i "candiano popescu "? Inca ceva - am taiat " toba" ca sa pot sa scot cartusul de ceramica fiindca nu eram acasa , eram in deplasare de sarbatori si nu prea aveam varianta de a ma intoarece cu masina acasa.Astept rasp. tau. Cosmin

--------------------
Dacia SLZ Rapsodie
+
geo.meg
post 11 Jan 2005, 21:35
Post #4

Membru autentic

Daca dadeai pe cautare gaseai multe raspunsuri , mai exista un topic identic la Tuning SLZ deci ..

Casco nu mai poate sa-ti rezolve problema deoarece ai umblat la catalizator . Poti incerca sa faci rost de unul lovit si poate ai noroc .....ca trebuie sa le dai celor de la casco un catalizator lovit pentru a te despagubi .

--------------------
Renault Megane Sedan 2.1 -Expression
+
alex_axn
post 11 Jan 2005, 21:42
Post #5

Membru autentic

candiano popescu este o sectie de politie care se ocupa de acidentele usoare de prin bucuresti. adica dc u teai lovit cu cineva sau o chestie dasta si nu sunt victime politia nu vine.. asa ca te duci tu la politie cu resapectivul smile.gif locatie: cum vii de la unirii spre tineretului, la intersectia de la tineretului faci dreapta si este o strada in panta cu piatra cubica pe unde trec si tremvaie. intri pe str asta si dupa
vreo 3 sute de metri (oprox) dupa str asta faci dreapta pe strada candiano popescu (e destul de mica) mai intrebi si u pe acolo. acum ar mai fi problema ca teai bagat tu si ai umblat pe acolo (la catalizator zic). vezi si tu ce zici (pe la politie nu cred ca or sa zica aia pre multe ca nu cred ca ii intereseaza da la asigurari sar putea sa fie probl.) eu zic sa le zici ca erai plecat din bucuresti pe undeva pe la tara sau o chestia dasta ai lovit intro groapa si ti-era ca nu o sa mai mearga si teai bagat si ai umblat pe acolo. dar la fel spui ca s-a intamplat de dimineata si tu dc e te duci dupa amiaza. (la politie)
succes

--------------------
+
alex_axn
post 11 Jan 2005, 21:48
Post #6

Membru autentic

cred ca si by-geo stie ceva. dc poti sa gasesti un catalizator lovit pe undeva (eventual pe la un service ceva..). ar fi mai indicata varianta asta, adica asa cum ai umblat tu la el sar putea sa-ti refuze cei de la asigurari si e peste 10 mil un catalizator.. parerea mea e ca merita sa cauti unul lovit.. sa ti-l monteze dc e si dupa aia sa te duci la politie pt constatare si apoi la asigurare.

--------------------
+
cosmin229
post 11 Jan 2005, 22:00
Post #7

Membru incepator

QUOTE(alex_axn @ 11 Jan 2005, 21:42)
candiano popescu este o sectie de politie care se ocupa de acidentele usoare de prin bucuresti. adica dc u teai lovit cu cineva sau o chestie dasta si nu sunt victime politia nu vine.. asa ca te duci tu la politie cu resapectivul smile.gif locatie: cum vii de la unirii spre tineretului, la intersectia de la tineretului faci dreapta si este o strada in panta cu piatra cubica pe unde trec si tremvaie. intri pe str asta si dupa
vreo 3 sute de metri (oprox) dupa str asta faci dreapta pe strada candiano popescu (e destul de mica) mai intrebi si u pe acolo. acum ar mai fi problema ca teai bagat tu si ai umblat pe acolo (la catalizator zic). vezi si tu ce zici (pe la politie nu cred ca or sa zica aia pre multe ca nu cred ca ii intereseaza da la asigurari sar putea sa fie probl.) eu zic sa le zici ca erai plecat din bucuresti pe undeva pe la tara sau o chestia dasta ai lovit intro groapa si ti-era ca nu o sa mai mearga si teai bagat si ai umblat pe acolo. dar la fel spui ca s-a intamplat de dimineata si tu dc e te duci dupa amiaza. (la politie)
succes
*

Multam' da nu sunt din Bucuresti asa ca ... asta este

--------------------
Dacia SLZ Rapsodie
+
bogdan_o
post 11 Jan 2005, 22:24
Post #8

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

In primul rand cei de la asigurri nu au cum sa dea din umeri. Sunt obligati sa ti-l schimbe (- valoarea francizei daca ai asa ceva). Pe urma, pentru constatari in ce privesc loviturile de pe sub masina cauzate de gropi etc acestea nu se declara la Politie, ca nu-i accident. Pentru asa ceva trebuie sa te duci la soc. de asigurare care te va trimite pentru constatare intr-un service agreat de ei pentru asa ceva.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
niccos
post 12 Jan 2005, 07:59
Post #9

Membru incepator

bogdan, stii sigur ca asta este procedura in cazul loviturilor sub masina (nu mai ai nevoie de proces verbal de la politie) ?

--------------------
Dacia Solenza
+
Bihomoldoveanul
post 12 Jan 2005, 08:38
Post #10

Membru autentic

Eu cind mi-am busit doua cauciucuri si doua jenti de aliaj intr-un canal ascutit am fost la circa de politie din zona si am luat proces verbal, cu care am deschis dosarul de dauna Casco. Ba la politie am suflat si in fiola smile.gif
In cazul special al catalizatorului stiu ca acum multi ani un amic si-a busit catalizatorul la berlina (stiti cum atirnau alea) cind a urcat bordura in parcare). A trebuit sa se duca la politie si sa deseneze acolo cum s-a intimplat accidentul unsure.gif

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI
+
bogdan_o
post 12 Jan 2005, 17:38
Post #11

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Eu stiu pe cineva care a reusit performanta de a-si sparge baia de ulei din cauza drumurilor patriei si la olitie i-au zs ca nu au ce dovada sa-i dea, ca nu tine de ei. Recent, eram in sectia de Politie de pe Grivita (lovisem masina unei prietene) si tot asa a venit unul care vroia constatar pentru ceva pe la directie rupt cand a dat intr-o hartoapa. politia l-a trimis la plimbare spunand ca ei nu dau constatare pt asa ceva. Si e oarecum normal zic eu. Doar nu so bga politistul pe sub masina sa verifice daca ai sau nu catalizatorul lovit.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
alex_axn
post 12 Jan 2005, 20:13
Post #12

Membru autentic

bogdan_o>>> trebuie sa ai proces verbal de la politie ca altfel nu-ti poate deschide dosarul de dauna.si aia de la asigurari nu sunt obligati sa-ti schimbe tie orice (cu sau fara franciza..) dc te uiti pe contract nu numai asiguratorul are obligatii ci si asiguratul (sau prepusul acestuia.. adica cel de la volan dc nu e proprietarul) .. spre exemplu asiguratorul nu-ti va da nimic dc erai beat cand sa intamplat evenimentul sau dc cel de la volan nu avea permis, plus altele (de exemplu dc se constata ca evenimentul a fost produs cu intentie).. asa ca aveti grija cu asigurarile

--------------------
+
alex_axn
post 12 Jan 2005, 20:18
Post #13

Membru autentic

cosmine dar dc nu esti din buc nu inseamna ca tre sa vii in buc sa-ti faci constatare.. intereseazate unde se faca contatarile acolo unde stai tu.. dute la o sectie de politie si intreba dc e

--------------------
+
BodyLove
post 16 Jan 2005, 00:04
Post #14

Membru incepator

Tre sa te duci la servici sa-ti faci o constatare acolo, dupa care te duci la politie, stai la coada aferenta mad.gif , astpti sa-ti vina randul ca sa-ti iei procesul de constatare (vorba lui Bogdan, doar n-o sa se bage politistul sub masina sa-ti vada tie catalizatorul ; el constata doar ceea ce poate vedea la suprafata, nu se baga el de-a buselea sub masina HAHA) apoi te duci la asigurare.
Acolo alta problema : din cate stiu aia vor sa fie lovita si masina pe dedesubt (nu numai catalizatorul si scutul ) ca sa ti-l despagubeasca ( Omniasig si Asirom SIGUR vor asa ceva)

--------------------
Dacia Logan Laureate - B-41-C A I
Un prieten bun e ca un sutien : greu de gasit, confortabil, sprijinitor, te tine strans si intotdeauna aproape de inima ta !
+
BodyLove
post 16 Jan 2005, 00:06
Post #15

Membru incepator

Cine-i "candiano popescu "?

laugh.gif laugh.gif Mama, am ras jumate de ora la faza asta ! laugh.gif

--------------------
Un prieten bun e ca un sutien : greu de gasit, confortabil, sprijinitor, te tine strans si intotdeauna aproape de inima ta !
+
mihail75
post 16 Jan 2005, 11:29
Post #16

mihail

From: Iasi

buna faza cu candiano...
acum intreb si eu ca incepator ce sunt si cu masina nu prea rulata (chiar daca e SRN cred ca merge aici): catalizatorul asta nu e aparat de nimic? e sub scut? eu mai merg uneori pe drumuri de tara si...
multam m75

--------------------
Dacia Logan Laureat 1.4 MPI - Is-YY-XXX
mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
+
Gabi
post 16 Jan 2005, 11:39
Post #17

Preacuvincios moderator

catalizatorul este prins bine si invelit de o plasa destul de bine. este pus un pic mai susu de praguri ( daca e sa o luam la un nivel aproxiomativ). Daca de exemplu intri pe niste drumuri desfundate de tara ai sanse sa iei un sleau direct in catalizator, tobe etc si asa il busesti.
Catalizatorul a fost pus acolo in ideea ca masina nu este una offroad.
Da pentru lovirea catalizatorului te duci la politie sa iti iei dovada, altfel nu ti se poate deschide dosar de daune la casco

--------------------
Renault Megane 2 bicorp 2004 - 1.5 dci Conf Exp - XXXXXXX
+
alex_axn
post 16 Jan 2005, 16:28
Post #18

Membru autentic

Tre sa te duci la servici sa-ti faci o constatare acolo, dupa care te duci la politie, stai la coada aferenta  , astpti sa-ti vina randul ca sa-ti iei procesul de constatare

serviceul nu are absolut nici o treaba! el nu constata ci doar repara! constatare face politia si la asigurari agentul asigurator decide ce piesa/piese se schimba sau se repara!

--------------------
+
BodyLove
post 16 Jan 2005, 22:13
Post #19

Membru incepator

Ia mergi matale la politie si spune-i ca vrei dovada pt. catalizator. Si apoi spune-ne si noua ce-o sa-ti spuna politistul sa faci. Ca eu v-am spus ce mi-a spus mie !

--------------------
+
robert.s
post 17 Jan 2005, 08:54
Post #20

De la munte

From: Campulung Muscel

QUOTE(cosmin229 @ 11 Jan 2005, 00:53)
In urma unei lovituri in scut dragul de CATALIZATOR s-a cam dus pe apa Sambetei, asa ca l-am desfiintat. Ce stiti despre asta si ce efecte are acest lucru? De mers ... merge de mananca pamantul nu alta doar consumul parca este un pic mai mare. Astept rapunsuri....si cam de unde pot face rost de o "pastila' de ceramica ( care este zob la mine)...
Ce stiti se poate face ceva cu asigurarea CASCO in acest caz ? Ce de la asigurari au cam dat din umeri ca cica nu este nimc de facut!!!
*

Nu stiu cum ai reusit sa lovesti catalizatorul ca eu vineri seara m-am infipt intr-un bolovan (o dala de bordura desprinsa de un tir si lasata in mijlocul soselei ) si am facut praf scutul dar catalizatorul nu are nimic , nici o zgarietura ....
Sambata am luat anexa2 de la asigurator cu care am mers la politie pentru constatare iar astazi ma duc la asgurator din nou sa-mi faca poze si sa dea autorizatia de reparatie ...

This post has been edited by robert.s: 17 Jan 2005, 08:55

--------------------
Dacia Solenza Europa 2004
Decat pieton mai bine cu masina murdara ...
+
bolt
post 12 May 2005, 11:26
Post #21

Membru

From: Tulcea

Referitor la titlul topicului. E careva de pe forum care a experimentat scoatere catalizatorului pe un termen mai lung (cateva luni) ca sa spuna daca e bine sau nu ? Ma gandeam eu (daca dau buleala strigati Huuoo!) cam asa : il scot acum si-l pun peste doi ani la ITP. Mere au ba ? Avantaje si dezavantaje ? Daca postul face referire la lucruri ilegale si periculoase rog moderatorii sa-l stearga fara clipire. Multam.

--------------------
Dacia Solenza Clima - .......
+
cristimm
post 12 May 2005, 11:51
Post #22

Membru vechi

Da, l-am scos eu. Sonda am lasat-o. Rezultatul: masina merge la fel si consuma la fel. Singurul lucru care se observa este un zgomot putin mai mare.

Am sa il pun la loc cand o sa am ceva timp.

--------------------
ex Dacia Nova GTi
+
i96nds
post 12 May 2005, 12:18
Post #23

Stefan

Group: Moderatori

Intrebare: ce anume ai pus la loc ??? Toata lumea zice ca pui o teava. De unde ai luat-o ???

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
bolt
post 12 May 2005, 12:36
Post #24

Membru

From: Tulcea

Eu ma gandeam la ceva performante dinamice mai bune. Gresesc ? Ca daca se lasa doar cu ceva zgomot mai mare nu e mare lucru, nu ?

--------------------
Dacia Solenza Clima - .......
+
driverx
post 12 May 2005, 12:39
Post #25

--- Membru cu ralanti ---

Am o intrebare ... retorica binenteles. De ce basmul ca datu de catalizator jos ar imbunatati performantele dinamice ale masinii zboara de numa si lumea il accepta una doua, in schimb cand mai toata lumea zice ca maxim produce zgomot in plus, nimeni, dar absolut nimeni nu e tentat sa accepte usor treaba asta...

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
cristimm
post 12 May 2005, 12:44
Post #26

Membru vechi

Dupa cum vezi eu am Nova care s-a fabricat si cu carburator si deci fara catalizator. Catalizatorul este intact pe balcon iar in locul lui am pus teava de coborare de la modelul pe carburator.
Acestei tevi noi care in loc de catalizator are o galma (un fel de mini detenta) i-am facut adaptare pentru sonda lambda pe care am pozitionat-o exact in locul ei. (piulita facuta pe strung si sudata de teava cea noua).

La Solenza nu ai sa gasesti astfel de teava de coborare fara cat. deci daca vrei sa scoti va trebui sa il tai si sa iti sudezi o teava in locul lui.
Atentie la Solenzele care mai au o sonda dupa catalizator ca atunci treaba nu mai e asa simpla.

Eu am avantajul ca pot oricand sa il pun si sa il scot fara interventii de sudura.

De ce vrei sa il scoti? Eu l-am scos pur si simplu din curiozitate pentru ca auzisem tot felul de pareri contradictorii. Am ajuns la concluzia ce este absolut la fel si cu el si fara el.

--------------------
ex Dacia Nova GTi
+
gabim
post 15 Jun 2005, 22:25
Post #27

Membru incepator

Vazand problema de la care a pornit Cosmin acest topic, am considerat ca nu este nevoie sa deschid altul pentru ca problema mea este legata tot de un catalizator lovit.
Fiind convins ca am de fapt scutul lovit si bate pe undeva m-am prezentat in service pentru remediere. Acolo, am avut surpriza sa vad ca catalizatorul este lovit zdravan si scutul nu are nimic. Inginerul de acolo mi-a spus ca trebuie schimbat si mi-a aratat ca la cea mai mica atingere zdrangane. Am sunat la Asiban unde am CASCO si destul de repede s-a prezentat si agentul constatator care a vrut sa facem si testele la noxe. Acestea au iesit bine, in parametri si agentul de la Asiban nu a vrut sa-mi deschida dosar pentru schimbarea catalizatorului pentru ca acesta " i-si face treaba". Acum, va intreb, se poate face ceva fara a schimba catalizatorul? Zgomotul e de-a dreptul enervant! V-a crapa singur si atunci vor trebui sa mi-l schimbe? Astept sa-l mai lovesc o data? Sa ma duc iar la Asiban sa ma cert cu ei? Toata tarasenia trebuie sa o rezolv cumva pana in august, pentru ca atunci voi avea un drum in afara tarii cu masina. Dati-mi va rog un sfat.

--------------------
dacia solenza - xx-xx-xx
+
Tudor B
post 15 Jun 2005, 22:29
Post #28

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

A mai fost un caz foarte similar cu al tau, cu kat pe slz (sau dsn?) lovit dar refuzat sa fie schimbat de asiguratori pe casco pe motivul ca isi facea treaba. Sapa in forum.

--------------------
DACIA GOLAN Laureate 1.4 MPI - CJ 00 TUD
"Wellcome to the desert of the real"
+
mihaib32nfs
post 16 Jun 2005, 15:46
Post #29

Membru

eu am avut problema cu el si pana nu l-au taiat nu au vrut sa mi-l schimbe precizez ca noxele erau bune si masina mergea ingituit cauta topicul la dsn probleme "asirom nu vrea sa dea cata lovit" spor la citit si daca ai probleme pune intrebari si te ajut cum pot

--------------------
dsn/hyundai elantra clima/exclusiv 2001/2012 - b86rzv
+
free_fiber
post 16 Jun 2005, 19:53
Post #30

Membru autentic

Eu as renunta la catalizator punand evacuare sport doar din motivul vibratiilor nedorite la 2700RPM (stiti despre ce e vorba). Ma seaca rau mai ales cand e motorul rece si trece prin 2700RPm zici ca am drujba in loc de EJ7 tongue.gif
Oare chiar nu se poate rezolva acest defect? II pun si evacuare sport cu pastrare de catalizator dar sa stiu ca nu mai face ca mobra (crazy frog smile.gif) )

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 06:59
Forum Renault