Retele PC, need help
![]() ![]() ![]() |
Retele PC, need help
RIon |
![]() ![]()
|
||
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
|
||
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|||
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pt. 2000: te duci in Control Panel > Network Connections. Aici ai Local Area Connection (asta e numele implicit daca nu l-ai rebotezat). Click dreapta pe el si selectezi Properties. Dupa asta te duci pe Internet Protocol (TCP/IP) si apesi iar Properties. Iti notezi de acolo IP address, subnet mask, gateway, dns servers, wins etc. Cind ai reinstalat OS, drivere, tot te duci la TCP/IP si refaci setarile. Si pt. 98 e asemanator.
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu cred ca depinde si ce tip de retea te hotarasti sa faci
cu server/fara server cu domeniu/fara domeniu etc.... Eu zic ca n-ai sa ai probleme la configurare, chiar daca urmaresti parascovenia aia de "Network Connection Wizard" . Pentru o retea de 4 bucati, de tip home use si fara cine stie ce complicatii de securitate, e floare la ureche chiar si pentru un incepator (ceea ce nu e cazul tau) Greutati vin atunci cand ai instalat un server, cu conturi, useri, parole, permisiuni, si alte alea. Iar apropo de facut "un mic tutorial" : Eu am facut pana acum retele pentru vreo patru birouri, dar niciodata nu am intalnit o situatie "general valabila". A trebuit sa ma adaptez la fata locului, in functie de specificul fiecarei firme. This post has been edited by Ake: 17 Jan 2005, 17:45 |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
RIon |
![]()
|
Si eu care credeam ca e mai greu
![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ www.raresion.ro
|
|
DACIA-Wrc |
![]()
|
Unregistered ![]() |
poi rares difera
daca vrei da`mi maine un telefon si in 15 minute iti fac reteaua 0741174458 daca nu stii ip`urile...copiaza macar 2 ca restu le detectezi cu asistante`ul ![]() |
-------------------- |
|
RIon |
![]()
|
pai te miri ca te suna nebunii? da-mi si numele, ca nu te-oi suna - mai dacia world rally championship
![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ www.raresion.ro
|
|
zamolxes |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 14 January 04 From: Bucuresti ![]() |
In primul rand trebuie sa te decizi asupra unei "clase" de adresa IP.
192.168.1.x cu netmask 255.255.255.0 este un clasic. Poti pune adrese incepand cu 192.168.1.1 pana la 192.168.1.254 Apoi: Pentru windows: Start -> Control Panel -> Network Connections -> Properties -> Internet Protocol (TCP/IP) -> Properties Aici trebuie sa bifezi folosirea unei adrese si apoi sa completezi campurile. Campul de Gateway il completezi daca ai conexiune la internet cu adresa serverului sau "chestiei" care iti da internet. Tot asa poti seta adresele serverelor DNS cu cele oferite de provider. Nu uita sa verifici existenta serviciului NetBIOS. Fara el nu vei putea sa accesezi Workgroup-ul setat. Sper sa te ajute. |
--------------------
Ford
Mondeo Ghia 2L
2003 Full Options
- B-77-BLD Si uite asa se duc noptile..albe
|
|
RIon |
![]()
|
thanx. NetBIOS???
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ www.raresion.ro
|
|
DACIA-Wrc |
![]()
|
Unregistered ![]() |
rion alex
![]() tu vrei sa faci retea cu internet sau fara? v rei s`o faci cu server sau fara vrei s-o faci in cascada sau nu? ca se schimba datele problemei... |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 17:36 |