pinion tr. a V-a schimbat?
![]() ![]() ![]() |
pinion tr. a V-a schimbat?
mariuz_GL_05_EOV |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 8 June 03 ![]() |
|
||
-------------------- Drive safe!
|
|||
![]()
|
|
Group: Posts: 0 Joined: -- Warn: (0%) ![]() ![]() |
Din cite cunosc eu pinioanele sint perechi.
Nu este suficient sa schimbi unul din ele, trebuie sa schimbi si perechea (mai mic inseamna diametru mai mic, mai putini dinti (eventual alta forma) si nu mai ajunge la cel care il antreneaza (nu se mai potrivesc). Daca pinionul de a V-a este pe trenul fix (linga fratii de la tr.I pina la mers inapoi), trebuie schimbat tot trenul si asa mai departe. Nu cred ca merita. Cel mai convenabil este alta cutie. Nu cred ca-ti doresti sa conduci o masina care face ca trenu' (suiera pt ca pinioanele nu sint pereche). |
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Eu vroiam sa bag un pinion de a 5-a de diesel (la un R21). Baietii de la dezmembrari mi-au zis ca au mai facut la citeva masini treaba asta.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Eu vroiam sa bag un pinion de a 5-a de diesel (la un R21). Baietii de la dezmembrari mi-au zis ca au mai facut la citeva masini treaba asta. care ar fi fost rezultatul? efectele asupra demarajului in treapta respectiva? |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
![]()
|
|
Si "baietii" de la Dacia mi-au zis ca-mi vind o masina...
|
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE care ar fi fost rezultatul? efectele asupra demarajului in treapta respectiva? tu ai nevoie de demaraj in a 5-a ????? Vroiam sa fac taraba sa mearga cu motorul un pic mai putin turat si implicit sa-i cresc viteza (de la 220 km/h ![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
![]()
|
|
Si "baietii" de la Dacia mi-au zis ca-mi vind o masina...
|
-------------------- |
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE QUOTE care ar fi fost rezultatul? efectele asupra demarajului in treapta respectiva? tu ai nevoie de demaraj in a 5-a ????? Vroiam sa fac taraba sa mearga cu motorul un pic mai putin turat si implicit sa-i cresc viteza (de la 220 km/h ![]() pai la Punto (1.9 JTD) in a 5-a la 3500 ai 140 dar motorul are cuplu la turatia asta (si in general are cuplu de la 1500) la o masina pe benzina nu stiu daca motorul ar face fata (dpdv al cuplului) la mersul la turatii mici. schimabrea pinionului cu unu de diesel poate duce la folosirea treptei a 4 la turatii mult mai mari si apoi la trecerea in aV-a modificata sa-ti cada la 2000 si sa fii subturat. io acum pot da a V-a de la 80 Km/h si am cca 2200 daca aveam alt pinion as fi avut 1.200 ![]() |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
Marty |
![]()
|
Pai de obicei (la masina aia) schimbam la 5-6000 rpm, deci turatia nu ar fi fost o mare problema.
Cit despre a 5-a la 80km/h sau mai jos, tin sa te anunt ca daca ma faci al dracu', iti plec cu a 5-a de pe loc ! Dar numai daca razvratesti taritele de pe mine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 19:00 |