DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Bucuresti-Paris-Barcelona-Coasta de Azur

bog70
post 31 Oct 2008, 13:10
Post #1

Membru care avea cotizatia platita pana in februarie '90.

Group: Members

Salut,

Am reusit, in sfarsit-)), sa micsorez cateva poze din concediu. Am facut vara asta 7100 km pe traseul Romania-Ungaria-Austria-Germania-Franta-Spania (doar Barcelona, excursie de o zi) - Franta-Italia-Slovenia-Ungaria-Romania (Bucuresti). M-am cazat la hoteluri (dupa etape de mers mult pe sosea) si in campinguri, in locurile un am petrecut trei-patru zile. Despre campinguri am lasat cateva amanunte in topicul cu "posibilitati de cazare in Europa".
In Franta, tinta concediului, de altfel, m-am cazat doar la hotelurile Premiere Classe, pe care vi le recomand. Camera dubla incepea de la vreo 38 de euro pe noapte (preturile difereau in functie de oras), fara mic dejun. Am mai stat o noapte in Nancy la Hotel Akena, unde iarasi mi s-a parut acceptabil pretul.
Nu am folosit autostrazile in Franta decat pana la prima statie de plata (am lasat acolo vreo 7 euro) cum am intrat din Germania. Nationalele lor sunt foarte bune, cele mai multe sunt pe patru benzi, iar peisajul e de vis. Mi-a placut sa trec prin mici sate si orasele, fara graba, sa le pot vedea, sa simt tara, mai departe de aglomeratia si civilizatia oraselor....o nebunie, in sfarsit....
Din Paris am coborat spre sud prin Blois (oras superb - aici incepe ceea ce este cunoscut ca Valea Loarei)-Tours-Limoges-Cahors-Perpignan. N-am vazut toate castelele din lipsa de timp, in schimb am fost la cel mai mare acvariu de apa dulce din lume (intre Blois si Tours, Aquarium de Touraine), am vizitat Amboise, am trecut prin Carcassonne si Narbonne in drumul nostru spre Mediterana.
Parti mai nasoale in Franta au fost ca am ajuns acolo cu cateva zile inainte de 14 iulie, sarbatoarea nationala, si in multe din orasele intalnite era centrul inchis circulatiei auto ca faceau pregatiri. La fel, pe multe drumuri am intalnit avertismente ca in nu-stiu-ce interval este inchisa circulatiei soseaua respectiva, pentru ca se desfasoara Turul Frantei. De tinut minte asta pentru planificare concediului.

Din sudul Frantei, unde am petrecut patru zile, am facut o excursie de o zi la Barcelona, tot pe "nationale", pentru ca am vrut sa strabat Costa del Sol, Costa Brava si cam tot ce era "Costa" pe la ei. Traversarea Pirineilor a fost si ea frumoasa, insa drumul era cam aglomerat. La trecerea in Spania am fost controlati de politia de frontiera (probabil din cauza numerelor RO biggrin.gif ), in sensul ca ni s-au cerut pasapoartele si atat. A durat cam 10 min dupa care ne-au urat drum bun.
Drumul de intors l-am facut pe traseul Perpignan-Narbonne-Montpelier-Marsilia-Nisa (Coasta de Azur am strabatut-o pe Bord du Mer, soseaua litorala)-Antibes-Monaco-Italia. Am facut o escala de o noapte in Toulon.
In Italia am stat intr-o localitate mica la Marea Ligurica, Laigueglia. Aici am fost la un parc acvatic, unde am petrecut o zi intreaga, in Imperia (parcul Le Caravelle). La plecare din laigueglia ne-am abatut putin din drumul spre casa pentru a ajunge la Pisa, dupa care, de aici, ne-am continuat traseul: Padova-Trieste-Slovenia-Ungaria-Bucuresti. Daca aveti intrebari nu ezitati.....

This post has been edited by bog70: 31 Oct 2008, 13:11

--------------------
Hyundai Accent 1.3 - 85 cp
Mio P350 - MioMap 3.2 - GPS Tuner 5
Bere sanatoasa, in corp sanatos.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
s_j_teo
post 31 Oct 2008, 15:50
Post #2

Membru autentic

Foarte frumos pe unde ai fost si eu la vara as vrea sa plec in Franta dar la Paris. Cate zile ai stat si cat a ajuns distractia?Barcelona ceva poze?

--------------------
Skoda Octavia 3 2014
+
Steel Tormentor
post 31 Oct 2008, 16:02
Post #3

Membru autentic

From: Constanta

superb.
cat te-a costat benzina?

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
bog70
post 31 Oct 2008, 21:18
Post #4

Membru care avea cotizatia platita pana in februarie '90.

Salut,

La Paris am stat doar trei zile, din cauza vremii. Bineinteles ca n-am vazut tot ce imi planuisem. Temperatura cobora noaptea la 13 grade, iar ziua erau vreo 17-19 grade. Si era miezul verii, in iulie. De fapt, se vede si din cele cateva poze ca este innorat la Paris. Pozele cu ploaie nu le-am mai pus smile.gif
Vremea a fost principalul motiv pentru care ne-am si schimbat ruta de concediu, pentru ca initial doream sa ajung la Mont Saint Michel si apoi sa stau undeva pe coasta Atlanticului.
Grosso modo, tot concediul (doi adulti si doi copii) ne-a dus undeva intre 2500-2800 de euro, fara sa ne refuzam nimic (bine, nici nu suntem cheltuitori de felul nostru), plus mici suveniruri pentru rude si amici.

Ochiometric spun, pentru ca la un moment dat am priedut sirul cheltuielilor si am intrat si in cartea de credit a sotiei, am dat pe benzina cam 700 de euro, pe cazari tot cam atat, iar restul pe intrari la obiective turistice (si costa, nu gluma), mancare, bautura si multe nimicuri. Am platit autostrada doar in Italia, iar in Austria, Ungaria si Slovenia am cumparat vignete.

Sunt si cateva poze din Barcelona acolo: Sagrada familia (opera lui Gaudi, de pe urma caruia traiesc la Barcelona cum traiesc austriecii de pe urma lui Mozart smile.gif ). Turnul Agbar, un autobuz si alea trei poze de dupa turnul din Pisa, facute pe Rambla. Mi-e cam jena, drept sa spun cu pozele astea, dar le-am considerat printre cele bune pe care le-am facut. Nu mai zic ca ma trezeam in permanenta ba fara baterii, ba ca pierdusem o faza ca lumea, ba ca am traversat si nu mai mergea de pozat o chestia ca nu o mai vedeam, etc.....

Later Edit- cea mai scumpa benzina am luat-o in germania, unde am dat la o statie Shell de langa autostrada aproape 1,7 euro pe litru. In Franta se invartea cam pe la 1,5-1,6 euro, ceva mai avantajos (am gasit si la 1,38) era la benzinariile supermarketurilor.

This post has been edited by bog70: 31 Oct 2008, 21:21

--------------------
Hyundai Accent 1.3 - 85 cp
Mio P350 - MioMap 3.2 - GPS Tuner 5
Bere sanatoasa, in corp sanatos.
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 17:25
Forum Renault