Sistemul de franare, nu tine frana
![]() ![]() ![]() |
Sistemul de franare, nu tine frana
rusu_i |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 226 Joined: 27 May 07 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
FORD
FIESTA V 1.25 + GPL BRC SQ24.11
2008
- TM-..-...
|
|||
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
1. pufaitul e de la servo, membrana e solicitata aiurea
2. pai, daca tu zici ca ai terminat cu tot ce este pe la roata, nu-ti mai ramane decat pompa de frana sa vezi ce este cu ea. - desfilteaza conductele, dar nu de tot, si dai pedale, ia vezi are presiune, iale pe rand, cu ocazia asta faci si o aerisire a pompei, daca nu presiune, treci si schimba garniturile, sau/si pistonasele - dupa ce ai verificat asta, faci o aerisire ca la carte, pe spate consumi 1l de lichid, iar pe fata mai putin, sa fi sigur ca ai terminat cu aerisirea ![]() |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
rusu_i |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 226 Joined: 27 May 07 From: Timisoara ![]() |
pai inainte de roti aeriseam pompa ca are un purjator acolo, dar nu iesea aer, numai lichid, iar dupa ce terminam cu rotile mai aeriseam o data pompa si tot lichid iesea. ciudat este ca atunci cand ridic orice roata pe cric, o invart si apas frana se blocheaza, dar in mers nimic, iar cand apas frana in mers se aude cum freaca placutele pe disc si ferodourile pe tamburi dar nu ma opreste, si nici cu apasari repetate de pedala in mers nu tine frana.
|
--------------------
FORD
2008
- TM-..-...
|
|
stycky |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 25 October 08 From: Onesti - Bacau - Romania ![]() |
Garniturile din pompa de frana. Se schimba usor si sunt si ieftine.
![]() |
--------------------
dacia 1310
1310 berlina
1991, 1397 cm, 5 trepte, Modificari CN4
- bc02rgo
|
|
POWERbyDAciaVsWERo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 370 Joined: 6 January 08 From: Giurgiu ![]() |
omule scoate tamburii si uitate pe la garniturile pistonaselor si vezi daca sunt uscate.. daca este un ceva.... schimba pistonasul (ele ) ( am patit`o )
|
--------------------
dacia
Nova Gt
1998
- GR 30 SOR Sa N`ai incredere`n femei si`n franele de DrACIE :)
Ai dacie ?? .. se vede !!!!! |
|
rusu_i |
![]()
|
sunt uscate si la cilindri spate si la etriere, nu se prelinge lichid pe la ele
|
--------------------
FORD
2008
- TM-..-...
|
|
Lunaticul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 27 December 07 From: Iasi ![]() |
Am si eu o problema asemanatoare. Am schimbat aseara sabotii si garniturile pe spate. Am strunjit tamburii. Acum daca apas frana o data nu tine cum trebuie. Daca apas frana de doua ori la interval scurt de timp (ca si cum ai face pedala) la a doua pedala tine bine (mult mai bine decat inainte). Trebuie sa mai aerisesc odata sau mai trebuiesc reglati sabotii de la dintii aia ? Mentionez ca frana de mina tine foarte bine si putin mai jos decat inainte.
Multumesc |
--------------------
Dacia
1310 L
1996 In orice situatie, ceea ce este cel mai dificil de facut, este, deobicei, ceea ce trebuie facut.
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
1.anul din care e masina, ai cu autoreglare
2. trebuie sa mai aerisesti ![]() |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
cristi87 |
![]()
|
![]() fa-te viteaz knd esti singur in masina...nu chinui si p altii Group: Members Posts: 507 Joined: 2 May 08 ![]() |
aerisirea...fir-ar ea sa fie....
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.2 1.6 16v 82Kw
2007
- Unknown..yet [COLOR=blue][SIZE=7]omul este dator sa sculte, nu sa si creada....
|
|
Paca |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 559 Joined: 1 August 07 ![]() |
am mers cu un papuc nou la care frana tinea la a doua pedala totdeauna,proprietarul zicea ca asa e normal,oare?
![]() si inca ceva...ce inseamna "am strunjit tamburii" ? |
--------------------
Dacia
1310
berlina 1997
- IS 91 VIC
|
|
rusu_i |
![]()
|
se pare ca e pompa de vina. pompa e dublu circuit cu ICP si 4 tevi (2 pt rotile fata, una pt circuitul spate si una pt circuitul de by-pass spate). mi-a recomandat cineva sa schimb pompa cu una faca icp incorporat; exista dinaia tot cu 4 tevi?sau e cu 3 si va trebui so anulez pe aia de by-pass?
|
--------------------
FORD
2008
- TM-..-...
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
QUOTE(Paca @ 1 Nov 2008, 18:01) am mers cu un papuc nou la care frana tinea la a doua pedala totdeauna,proprietarul zicea ca asa e normal,oare? ![]() si inca ceva...ce inseamna "am strunjit tamburii" ? am folosit anul asta un papuc nou la care frana bloca rotile dupa vre-o 2 cm. absurd. de fiecare data cand il conduceam la primele frane era dezastru, diferenta fata de dacia mea (care blocheaza undeva la 3 sferturi din distanta pana la podea) era uriasa. dar nu asta e important, am si eu o intrebare. furtunul care duce de la motor la servo pare uzat, cum se schimba? pur si simplu se inlocuieste? operatia prezinta riscuri, eventuale efecte nedorite? |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
Se cumpara furtun nou, se desface cel vechi din coliere, se pune furtunul nou in locul celui vechi si se strang colierele. Cam atat.
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
mai bine cumperi pompa noua de autonova.caci garniturile astea ce se gasesc de srl sunt f slabe calitativ.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(ydaniel @ 10 Nov 2008, 21:23) mai bine cumperi pompa noua de autonova.caci garniturile astea ce se gasesc de srl sunt f slabe calitativ. Din ce zici tu , practic cumpara pompa noua datorita garniturilor extrem de proaste din comert ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
da asa e.eu inainte sa cumpar pompa noua tot schimbam garnituri.tineau de la 20 la 1500km:( plus timp pierdut,bani,,,
daca mai gasiti garnituri de FARTEC sau ROLAST pt pompa de frana sa le cumparati! in rest pt cele no-name sa nu va mai deranjati. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
rusu_i |
![]()
|
n-am gasit pompa de autonova, peste tot unde am intrebat numai ciurucuri de ASAM aveau. am luat un set de garnituri si le-am schimbat.frana prinde sus, numai sa tina garniturile (sunt de Arcarm Baia Mare) si sa nu trebuiasca sa le schimb dupa un numar mic de km
![]() |
--------------------
FORD
2008
- TM-..-...
|
|
ydaniel |
![]()
|
ce lichid de frana ii bagi?recomand textar sau chimopar dot 4.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
verde57 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 401 Joined: 30 March 08 From: 3 trancane ![]() |
am o pompa noua CIFAM, nu am nici o problema daca pun dot4?
|
--------------------
1300
dacia
1973 sa moara comunistii
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Ca sa nu mai deschid alt topic ,imi poate spune si mie cineva daca garniturile de la pistonasele de pe spate de la dacia berlina se potrivesc si la nova? Va multumesc
|
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(Neagu Ionut @ 13 Nov 2008, 19:10) Ca sa nu mai deschid alt topic ,imi poate spune si mie cineva daca garniturile de la pistonasele de pe spate de la dacia berlina se potrivesc si la nova? Va multumesc Da se potrivesc si invers la fel , eu am de Nova pe spate , am punte de 228 pe spate , parca atat ii dimensiunea tamburilor ,sper sa nu ma insel ![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
ydaniel |
![]()
|
cifam?nu am auzit de firma asta.asa nu are nimica daca ii dot 4,dar sa fie de calitate
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
motanpaul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 601 Joined: 8 July 08 From: Timisoara ![]() |
Cifam parca e o firma italiana. Daca nu e asa, corectatati-ma
|
--------------------
Dacia
1310 tx
1986
- tm-06-zsv
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th May 2025 - 21:46 |