Modificare dacie ....se poate trece pe diesel
![]() ![]() ![]() |
Modificare dacie ....se poate trece pe diesel
ValiSukru |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 1 November 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1982
- B 15 JIN
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
si cum te-ai gandit sa comanzi injectoarele? Dar sa modifici avansul la injectie?
Dar sa micsorezi camera de ardere? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
sa vad cum aduci raportul de compresie la ceva de genul 18:1..si daca ar fi asta singura problema
![]() This post has been edited by ArtVandelay: 1 Nov 2008, 17:34 |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
ValiSukru |
![]()
|
klaus vad k te pricepi..io nu prea le am cu sistemul de injectie...dar imi daw si io cu parerea.....insa nu vad pentru ce ar trebui sa micsorezi camera de ardere?
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1982
- B 15 JIN
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
As vrea atat sa mai zic, poate s-o intelege:
Daca era asa de usor de modificat un motor pe benzina pentru a fi transformat in diesel, o faceau aia de la dacia inca de pe vremea lui nea Nicu' |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
dobre |
![]()
|
-classic- Group: Members Posts: 425 Joined: 2 December 07 From: Severin ![]() |
modificari ar merge, chiar am vazut prin '88 unul "convertit" la motorina, dar nu se merita, iar randamentul este mic, in ziua de astazi nu se mai face asa, se schimba dacia cu alta masina...
|
--------------------
Dacia
1300
1972
- GJxxSPR Dacia 1300 RAT 1972
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Ba, sincer....io incep sa cred ca masina timpului exista. Nu am vazut-o, dar se pare ca din cand in cand mai apar asa brusc niste oameni veniti din trecut. Cum imi dau seama ca is picati din trecut? Pai simplu.....se vede ca nu prea stiu cum stau treburile prin 2008.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.116 Joined: 11 February 04 ![]() |
Stai cuminte, nu poti face din OTTO-DIESEL asa usor.
Iti trebuie alte pistoane, alta chiulasa, alt arbore cotit si schiar alt bloc. In concluzie NU MERITA! Vinde-o pe asta, mai pune 2-3000 si ia un diesel sau mai simplu pune GPL pe asta. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
ValiSukru |
![]()
|
Am inteles k nu se poate.Si chiar daca as reusi nu ar merita efortu...... dizzy am si gpl pe ia
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1982
- B 15 JIN
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
QUOTE(ValiSukru @ 1 Nov 2008, 17:50) Am si io o Dacie din 82 .....am schimbat motorul mai acum 5 luni...de vreo 2 saptamani ma framanta o idee...as vrea sa inlocuiesc bujiile cu injectoare ![]() tu nu stii cum functioneaza motorul diesel.....la diesel camera de ardere e in piston....si stii de ce ? ![]() ON : pune-i un motor F8Q de pe papuc....cauta o pompa de injectie bosch rotativa mecanica(ca sa nu mai ai treaba cu calculatoru' lu peste ![]() ![]() daca reusesti sa faci asta,intradevar, obtii o mare imbunatatire CLT ![]() This post has been edited by sobolan: 2 Nov 2008, 18:59 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Si-au pus altii de ani de zile motor diesel pe Dacie, nu dati voi acum gaura la macaroana, si motor calumea si fiabil, nu mizeria aia de F8Q...cel putin eu nu am vazut/auzit de nimeni care sa fi facut asa ceva, cand se gasesc alte motoare mai ieftine mai usoare si mai fiabile, de obicei se pune 1.6D de vw, cu flansa de adaptare, au iesit si din uzina o serie de Dacii 1310 cu motor diesel paramise.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
eu am zis solutia rapida,ieftina si fara multe modificari....sincer,poti sa-ti pui si de porsche ca nu ma doare capu'
![]() |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
tocmai ca iesi mai ieftin si cu mai putine modificari cu un diesel de vw..si e 1,6, incape mai bine fara sa tai capota, si e mai usor...la o Dacie veche conteaza mult asta.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
sobolan |
![]()
|
ai avea,totusi, o scapare si cu capota
![]() This post has been edited by sobolan: 2 Nov 2008, 19:19 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
argon |
![]()
|
n'ai de unde sa stii ca nu era la fel cu F8Q, poate nu aveai flansa potrivita...mai erau pe forum topicuri cu diesel vw pe Dacie.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Tema:
Vreau un diesel si cutie automatica. Care sunt cele mai compatibile cu caroseria de dacie? |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
sobolan |
![]()
|
argoane....nu-mi spune mie ca nu stiu ca mai aveam putin si o luam rara umbland prin dezmembrari,ateliere de strungarie,tot felu' de meseriasi,bani multi pierduti si alte alea...pana la urma a fost ambitia si gata...
vis-a-vis esti tare de tot.....poate ne raspunde argon la intrebarea ta ca si eu is curios de lucrul asta...... |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
Tossi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 25 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 2 Nov 2008, 20:21) Motor de 1.6D de pe un audi 80, bineinteles plus cutia aferenta. Am vorbit acum cativa ani cu un taximetrist care avea aceasta combinatie, dar CV era manuala, masina mergea super. Planetarele erau facute dintr-o combinatie de audi si dacia, in sensul ca la roata era tripoda de dacie si la cutie tripoda de audi, ele fiind infiletate la jumate, cea de dacie in cea de audi, si intarite prin sudura. P.S. nu stiu cum au rezistat planetarele si nu-i mergea kilometrajul in bord. |
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
2004
- B6SSSS
|
|
sobolan |
![]()
|
QUOTE(b-45-wob @ 2 Nov 2008, 22:32) Planetarele erau facute dintr-o combinatie de audi si dacia, in sensul ca la roata era tripoda de dacie si la cutie tripoda de audi, ele fiind infiletate la jumate, cea de dacie in cea de audi, si intarite prin sudura. P.S. nu stiu cum au rezistat planetarele si nu-i mergea kilometrajul in bord. asa ceva intrece limita "bunului simt" si,sigur, si pe cea a sigurantei in trafic...cred ca asta vroia argon sa auda(sau sa citeasca).....exemple sunt destule.... This post has been edited by sobolan: 2 Nov 2008, 21:55 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
sunt planetare tip rzeppa facute pt dacie:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.636 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 2 Nov 2008, 20:21) Vrei melc? Cutie automata pe dacie nu poti pune decat tot ceva dintr-un renault, adica longitudinala dar pentru tractiune fata. Si nu prea cred sa gasesti asa ceva, poate doar o cutie de renault 12. Mai bine cu 2000 de euro iei o corbra automata si diesel de 3000 cmc si ai masina, nu caruta. Oricum e dacia grea de bot, ii mai pui si un motor imens si o cutie la fel (ca sa misti dacia si o cutie automata ai nevoie de un diesel de minim 2 l daca e aspirat). |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
sobolan |
![]()
|
la 2000E iti iei o cobra de cad tablele de pe ea
![]() ON : cutie automata in 3 trepte au avut unele R12,oricum f.greu de gasit asa ceva....si daca se strica? ce naiba-i mai faci? de unde piese? cutiile astea au punctul lor slab....convertizorul hidraulic...... |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Deci, nimic concret.
O cutie automata de renault, motorul poate sa fie si pe benzina? |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() s-a deviat..... This post has been edited by sobolan: 2 Nov 2008, 23:03 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Pai va dau teme si voi nu stiti raspunsul. Daca nu stiti, nu mai ridicati doua degete
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.636 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai r9 a avut cutie automata cu motorul Cleon (aka "de dacie"). Cu un motor de 2l exista si pe r20, insa daca gasesti una in stare de functionare in romania si ii muti motorul si cutia pe o dacie, te calc cu masina la prima iesire cu negresa (glumeam , nu sariti cu sanctiunile).
<span class='edit'>3 Nov 2008, 03:24:</span> QUOTE(dizzy @ 1 Nov 2008, 23:22) Stai cuminte, nu poti face din OTTO-DIESEL asa usor. Iti trebuie alte pistoane, alta chiulasa, alt arbore cotit si schiar alt bloc. I Desi Vw au facut primul lor diesel din blocul de 1,6l al motorului pe benzina, GM au facut un diesel V8 de6 litri dintr-unV8 pe benzina (acum circula bine merci in Hummer H1). Nu e cel mai bun mod de a obtine un diesel, insa in lipsa de altceva..... Oricum, mecanismul motor era schimbat de fiecare data, un piston de otto s-ar topi intr-un diesel. This post has been edited by einstein1984: 3 Nov 2008, 07:55 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Niste ingineri destepti, cu resurse si care stiau ce fac, au convertit in vremea comunismului un motor de 1300. Rezultatul - 35CP.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Apoi l-au luat la pila si a iesit Logan dci. Si motorul de ARo de campulung parca a avut o istorie similara, provenind din L25-ul pe benzina.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
dacia pe diesel e o gluma a naibii de buna.
de putut se poate, dar nu modificand motorul actual. Adica no, porobabil se poate si asa, dar mai mult ca sigur iese o porcarie fara cap si coada. Exista cica vreo cateva motoare care pot fi adaptate in dacie. Oricum, l-am intrebat la un moment dat pe taica-miu de daciile pe diesel (ca sunt papuci cu motoare diesel) ca eram si eu curios. Si raspunsul foarte sec o fost ca iesi in pierdere (asta dupa ce o terminat blagosloveala ![]() Niste ingineri destul de destepti au proiectat r12-le. Alti ingineri au facut modificari la dacie, in functie de ce materiale au avut pe mana in momentul acela, rezultand, in mod evident, niste masini mai slabe ca r12-le. Si din cand in cand, cate unul se trezeste ca "tiiiine tabla". Mda. tine. De aia nici nu exista termenul de "oboseala a materialului" http://en.wikipedia.org/wiki/Metal_fatigue. Si trecand peste factorul tehnic. Cine mama naibii ar vrea intr-o masina atat de slab izolata fonic sa-si puna dizal? Daca vreau tractor, o sa ma uit dupa un U-650. Macar pot sa-l duc la arat. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 13:28 |