Traiul la bloc, Trebuie sa platesc intretinerea pentru 2 persoane?
![]() ![]() ![]() |
Traiul la bloc, Trebuie sa platesc intretinerea pentru 2 persoane?
sddragos |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 532 Joined: 18 October 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 L
1997, berlina
|
|||
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
15 zile CONSECUTIVE
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Bai nene, da' unde-i administratoru' ala pirit care zgaria masinile oamenilor prin parcari si fugea ca Omar Haisam? Cum il chema, parca Adrian... ?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
sddragos |
![]()
|
In cazul meu, 8-10 zile neconsecutive intr-o luna. Deci nu platesc decat pentru o persoana.
Exista si ceva scris pe undeva? (in cazul in care face galagie vreun vecin amabil). Merci! |
--------------------
Dacia
1310 L
1997, berlina
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(H.G. nr. 1.588/2007 (M.O. nr. 43/08.01.2008) - pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea @ organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari. ) r) stabilete cotele de participare pe persoan la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în cldire i pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lun; stabilete perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoan i care trebuie s fie de cel puin 15 zile pe lun, conform hotrârii adunrii generale; |
--------------------
Dacia
1300
|
|
dacialoganmcv |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 522 Joined: 9 July 08 ![]() |
cred ca sddragos are probleme cu administratorul deoarece l-a trecut (sau vrea sa-l treaca) cu 2 persoane/luna, intrebarea e : Unde se pot reclama abuzurile acestor "matematicieni"? aici oare: http://www.fapr.ro/FAPR/contact.php ?
![]() PS: presupun ca daca-i arati ce srie-n lege, acesta zice: "nu e aia valabila, hai scoate banu'!" ![]() This post has been edited by Loganel_AG: 19 Nov 2008, 16:45 |
--------------------
Dacia /
Logan MCV /
2006 / Preference / Gris platine
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Administratorii isi cam fac de cap, trecerea numarului de persoane se face din burta?
![]() Aaa si hotararile in sedinte se iau conform legii, ca daca nu merg atacate in instanta. This post has been edited by logan1.5dci: 19 Nov 2008, 17:01 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
Ov |
![]()
|
nu chiar toti, unii mai sunt si de gasca.
Eu cat timp am renovat apartamentul, desi era aproape in fiecare zi cineva acolo, n-a trecut pe nimeni la intretinere. Cand m-am mutat, m-am mutat in a 2-a jumate a lunii si desi eram 2 persoane, n-a trecut decat una singura. Acum depinde si cum te ai cu administratorul ![]() This post has been edited by Ov: 19 Nov 2008, 16:50 |
--------------------
Dacia
1300
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Mda, unii au pile la presedentie...
![]() This post has been edited by radian: 19 Nov 2008, 16:58 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
22CMM |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 21 September 07 ![]() |
Auzi in cazul meu era invers eu stateam la prietena mea si am stat mai mult de 15 zile consecutive pe luna insa duceam de la intretinere de unde stateam (adresa de pe buletin ) declaratie de la administrator ca sunt trecut la plata intretinerii acolo, asa le-am inchis gura aproape un an dupa aia mi-am facut viza de flotant m-am scos de la mama de la intretinere si m-am trecut la prietena mea. Daca gasesc am un dosar in care am legile pentru asociatile de proprietari si le scanez si ti le pun aici. Bafta!
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2003
- PH22CMM Zboara puiule, zboara...!
|
|
dacialoganmcv |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 522 Joined: 9 July 08 ![]() |
nu mai cauta: http://www.fapr.ro/FAPR/legislatie/specifica.php probabil sunt legile vechi, ultima modificare adusa este in data de 8 ian. 2008
This post has been edited by Loganel_AG: 19 Nov 2008, 17:50 |
--------------------
Dacia /
Logan MCV /
2006 / Preference / Gris platine
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Ov @ 19 Nov 2008, 17:14) nu mai trebuie sa fie consecutive (inainte asa era). si este vorba de minim 15 zile (deci de la 16 incolo, inclusiv). QUOTE(22CMM @ 19 Nov 2008, 18:13) .....duceam de la intretinere de unde stateam (adresa de pe buletin ) declaratie de la administrator ca sunt trecut la plata intretinerii acolo.... asa am rezolvat si eu. ideea cu "minim 15 zile" era sa nu fii nevoit sa platesti in 2 locuri, intrucat luna nu are decat maxim 31 de zile (deci nu poti sa stai cate 16 zile in 2 locuri). legea e putin neclara in privinta asta, nu se specifica exact ce inseamna o zi. daca vine seara si pleaca dimineata, se numara o zi sau doua? |
-------------------- |
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Limita de timp este scoasa. Legea e 230/2007 iar normele de aplicare ale ei sunt stabilite prin hotararea 1588/2007, publicate in 18.01.2008 ....
In mod normal nu mai exista nici o constrangere de acest fel. Lasa la aprecierea fiecarei asociatii sa-si faca un sistem propriu. De ex. la noi, introducerea/scoaterea la/de la cheltuieli pe persoane se face numai cu cerere, iar o data la o luna sau 2 se intruneste comitetul executiv care are puterea acordata prin AG sa bage/scoate de la intretinere (asta ptr. cei care sunt cu adevarat nesimtiti si nu se declara). Este absurd sa bagi la intretinere o persoana aiurea. In cazul tau, faci o cerere la presedinte ptr. recalculare si atasezi si o adeverinta de la asociatia unde plateste prietena ta intretinerea si ceri si numar de inregistrare. In cazul in care in luna urmatoare nu iti reglementeaza situatia, te adresezi primariei de sector...cu o reclamatie... D-abia asteapta astia sa mai dea amenzi...si sunt pe persoana fizica ![]() ![]() |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
asta cu plangere ala primarie merge in orice oras, nu?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Normal. Orice primarie are un serviciu dedicat ptr. asociatii.... chiar se cheama "Serviciul relatii cu asociatiile de proprietari"....
|
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
sddragos |
![]()
|
Multumesc tuturor!
Am imprimat legea, acum sunt inarmat pana-n dinti! ![]() |
--------------------
Dacia
1310 L
1997, berlina
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 00:58 |