Trancanit la roti
![]() ![]() ![]() |
Trancanit la roti
gbl |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 35 Joined: 10 August 07 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Supernova
2002 Rapsodie
- IS-04-REZ
|
|||
jailbreak |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 17 July 08 From: BALS, OLT ![]() |
dupa ce ai schimbat toate cele pe la roti, geometria ai facut-o? te intreb pentru ca si eu am avut o problema asemanatoare: am schimbat pivotii si mecanicul nu mi-a zis sa fac geometria, rezultat pozitia volanului s-a schimbat putin si tragea dreapta dafoarte putin, a trecut o luna si a inceput sa bata ceva pe la roata fata dreapta zic hai sa ma duc la mecanic iar i-am explicat toata tarasenia si cand mi-a ridicat masina pe elevator cauciucurile tocate pe interior si un pic de joc la o bieleta pe care am schimbat-o in rest totul ok. dupa ce mi-a schimbat bieleta imi zice ca ar fi trebuit sa fac geometria ca si o eroare de juma de milimetru la gaurile alea date in pivot afecteaza directia ( zic "bine ca-mi spui acum traiti-ar familia" in gand).
am plecat de acolo sperand ca dupa toata operatiunea bataia sa fi disparut, de unde parca se auzea mai tare. ca urmare am fugit rapid la geometrie n-a durat decat 10 min. (40 ron pe computer) si surpriza surprizelor dupa ce am plecat de acolo nici pic de bataie Concluzie: daca schimbati ceva pe masina mai ale la roti faceti geometria dupa aia merita! |
--------------------
dacia
supernova
clima-2000
- OT-03-DCX
|
|
droopy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 24 March 04 From: alba-iulia ![]() |
QUOTE(gbl @ 26 Nov 2008, 03:13) Salutare! De 1 luna ma termina psihic trancanelile la rotile din fata!Am schimbat(st\dr): capete de bara,pivoti,bucse bara stabilizatoare,amortizor stanga.Nu stiu ce sa-i mai fac, am scazut si presiunea pneurilor,dar nici un efect.Mentionez ca planetarele sunt destul de "rupte" la modul ca am avut burdufe rupte.Astept solutii bucsele de la bratele inferioare, rulmenti , kiturile de la amortizoare(partea care vine deasupra amortizoarelor) |
--------------------
dacia
super nova
- gsx if it runs i like it,...if it runs fast i love it
|
|
mihay 06 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 27 November 08 ![]() |
e posibil sa mai bata crucile cardanice de la axul volanului.[adica se schimba axul cu totul]
|
--------------------
dacia
super nova
2001
- BV 06 TSP
|
|
Tince1290 |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
am si eu o intreebare....simt batai in volan la hopuri, gropi etc.....sunetul produs nu e foarte puternic...dar la volan se simte destul de tare...joc nu are deloc...dar cel mai ciudat...cand virez la maxim....volanul se misca destul de greu..adica ca si la o masina fara servo..adica normal
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
LProdan |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 7 January 03 From: Timisoara ![]() |
Problema cu troncanitul o am si eu. Mecanicii nu stiu de unde vine, iar eu unul nu ma gindesc (inca) sa schimb kit-urile de la amortizoare, in rest am schimbat tot. Inclusiv toate bucsele, inclusiv axul de volan.
Pentru problema cealalta, in care volanul merge greu exista o solutie, si anume, injectarea de vaselina/ulei (eu am folosit un amestec) in caseta de directie. Dupa vreo 50 ml caseta mea a inceput sa nu mai scirtiie si sa necesite un efort relativ uniform la bracare. |
-------------------- Scenic RX4 Privilege 1.9 dCi, 180.000 km
|
|
Tince1290 |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
nu e vorba ca merge greu..merge bine...ca la orice masina fara servo...dar pe ultima portiune fuge efectiv...deci se misca mult prea usor...ca la o masina cu servo-directie..am spus ca volanul merge greu ca sa subliniez faptul ca el pe ultima portiune se misca mult prea usor...si se simte de parca rotile sunt prinse doar de volan...
![]() ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
adythekiller |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 11 November 08 ![]() |
Esti 100% sigur ca vine din fatza ? Aceasi problema o am si eu dar tu ai impresia ca vine din fatza (cu geamurile/portiera deschise) in cazul meu vine din spate de la suportul rotii de rezerva. il ai asigurat ?
|
--------------------
Dacia
SupeRNova
2002
|
|
restromania |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 17 December 08 From: Galati ![]() |
a rezolvat cineva problema asta cu trancanitul?
multa lume s a plans aici dar nu nimeni nu a zis ce solutii a gasit multumesc anticipat pt raspuns |
--------------------
Dacia
Super Nova
Clima 2001
- GL-88-SRG
|
|
Reckno |
![]()
|
![]() Adaug tampiti in lista de warn logs! Group: Members Posts: 523 Joined: 18 June 07 ![]() |
QUOTE(Tince1290 @ 15 Dec 2008, 18:08) nu e vorba ca merge greu..merge bine...ca la orice masina fara servo...dar pe ultima portiune fuge efectiv...deci se misca mult prea usor...ca la o masina cu servo-directie..am spus ca volanul merge greu ca sa subliniez faptul ca el pe ultima portiune se misca mult prea usor...si se simte de parca rotile sunt prinse doar de volan... ![]() ![]() tince problema ca volanul se misca mai usor pe ultima parte e din cauza ca diamentru rotilor este mic si virate suprafata de contact cu solul deveni foarte mica deci volanul se misca mai usor... in leg cu bataile in volan acestea sunt de la bielete si axul volan inferior, si probabil pentru ca ai si amortizoarele fata duse si socul nu se atenueaza .... 25 May 2009, 00:39: QUOTE(gbl @ 26 Nov 2008, 01:13) Salutare! De 1 luna ma termina psihic trancanelile la rotile din fata!Am schimbat(st\dr): capete de bara,pivoti,bucse bara stabilizatoare,amortizor stanga.Nu stiu ce sa-i mai fac, am scazut si presiunea pneurilor,dar nici un efect.Mentionez ca planetarele sunt destul de "rupte" la modul ca am avut burdufe rupte.Astept solutii schimba planetarele si o sa vezi ca o sa dispara si zgomotele...si schimba si bucsi bascula.. This post has been edited by Reckno: 25 May 2009, 00:39 |
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011
- MAG
|
|
sonnic53 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 18 May 09 From: Vrancea ![]() |
1 planetarele schimbale daca sunt asa praf cum zici :|
2 din cate stiu eu sunt parca vreo 4 bucsi prin fatza . 2 pe o parte 2 pe o parte . daca gresesc sa corecteze cine se pricepe mai bine ... 3 ca tine am patit si eu ... am luat ceva pe sub masina " un bolovan " am impresia ca mia sarit si mia indoit scutul si la orice trepidatie imi batea in motor cum ar venit . batea dedesupt ... baga una bucata ranga intre el si cadrele alea si trage in jos sa nu stea aproape unu de altul .. mai intai strangei toate suruburile ![]() ![]() |
--------------------
Vw Golf 3
Logan 1.4
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 17:37 |