DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Sa fie de la ambreiaj?, Probleme dupa reglarea cursei de ambreiaj

phptester
post 1 Dec 2008, 19:32
Post #1

Membru sub influenta alcoolului.

Group: Members

Salutare,

De vreo 4 luni am achizitionat o Solenza Scala din 2003 cu 42000 km (acum are 44500). De la inceput am vazut ca ambreiajul tinea foarte sus, fosta propietara mi-a spus ca asa e din fabrica. Acum vreo luna am fost la un service si cei de acolo mi-au reglat ambreiajul mai jos dupa cerinta mea. Toate bune si frumoase dar de o bucata de timp (cam de cand am facut operatiunea) am impresia ca intra mai greu in treapta a 2-a, parca se loveste de ceva schimbatorul in cursa (nu face tot timpul asa, mai mult cand e rece dimineata), cateodata se aude si un carait (abia sesizabil), fiind incepator am pus toate acestea pe seama sezonului rece din ceea ce am citit aici pe forum, creezand ca e vorba de uleiul din cutie pana cand se incalzeste etc.
Tot de atunci de cand s-a reglat ambreiajul mai intampin o chestiune si anume: atunci cand plec de pe loc, accelerand mai tare si ridicand ambreiajul mai brusc se aude un "hashait", ca si cum s-ar freca ceva abraziv de o suprafata. Acest zgomot dureaza cam o secunda moment in care parca masina nu mai are zvac ca inainte (puterea motorului parca nu e transmisa in totalitate la roti, dar motorul nu se tureaza in gol), zgomotul dispare cand pedala e sus. Daca plec normal si las ambreiajul mai incet acel zgomot nu se mai aude.
Ce credeti ca ar putea fi: Nu e reglat cum trebuie ambreiajul? Placa de presiune? Rulment? A mai intampinat cineva aceasta problema? Mentionez ca in rest masina "trage" bine.
Va multumesc si astept raspunsurile voastre.

--------------------
Dacia Solenza Scala 2003 - BC 10 QQQ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BoomPunk
post 2 Dec 2008, 06:40
Post #2

Membru fara respect ptr lege si ``organ``!

From: Bucharest

Cred ca e cazul sa readuci pedala la pozitia initiala.Ambreiajul s-a uzat intr-un fel din cauza pozitiei sale initiale,mai ales ca a fost masina de femeie.Daca ai modificat cursa pedalei,poti sa ai surpriza sa cada in scurt timp ambreiajul si sa necesite schimbare,ori va merge normal,dar ii trebuie un timp de ``acomodare`` dupa care se va uza in noua pozitie si va merge bine.Personal am auzit ca in 2 din 3 cazuri a cazut ambreiajul.Sper sa ma insel si sa nu patesti asa si tu.

--------------------
Dacia de calcat Zepter
+
phptester
post 2 Dec 2008, 14:19
Post #3

Membru sub influenta alcoolului.

Am inteles, pana la urma cred ca am sa las ambreiajul asa sa vad daca se mai "acomodeaza", am sa plec normal cu masina fara sa fortez, daca e sa cada am sa schimb tot kitul.
Sa inteleg ca daca se mai "aseaza" ambreiajul are sa dispara si problema legata de intratul mai greu in a 2-a?

--------------------
Dacia Solenza Scala 2003 - BC 10 QQQ
+
BoomPunk
post 2 Dec 2008, 21:19
Post #4

Membru fara respect ptr lege si ``organ``!

From: Bucharest

Aici chiar nu stiu ce sa zic....

--------------------
Dacia de calcat Zepter
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 03:22
Forum Renault