DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Recuperare creante Romtelecom, dupa modelul EOS KSI

cristio_79
post 2 Dec 2008, 16:45
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: CONSTANTA

Astazi a gasit maica-mea la cutie un plic de la S.C KRUK International S.R.L, in care era o notificare de plata a unor datorii catre Romtelecom. Se specifica faptul ca astia sunt imputerniciti ai Romtelecom si ca datoria se refera la neplata la scadenta a facturilor emise. Mai scriu ei in fituica asta ca "avand in vedere ca pana la data prezentei nu ati efectuat plata, intelegem ca preferati rezolvarea cazului pe cale judiciara. Ca urmare, am luat decizia de a trimite dosarul Dvs. departamentului juridic al firmei S.C KRUK International S.R.L in vederea inceperii actiunilor judiciare".
Maica-mea a reziliat contractul cu Romtelecom-ul acum vreo 5 ani (nu mai stiu exact data) din cauza ca veneau facturi mult umflate, mai exact se suna numai pe numere cu suprataxa. Noaptea dupa ora 12 se auzea continuu cum telefonul scotea un zgomot ciudat, iar cand ridicam receptorul se auzea cum cineva inchidea telefonul.
Pentru a rezilia contractul, a trebuit sa plateasca tot ce mai era de plata si a mers cu dovada la posta unde i s-a reziliat contractul fara a i se da vreo dovada in acest sens.
Acum, dupa o gramada de timp, apare hartia asta, potrivit careia are o datorie care se refera la neplata facturilor. Dar daca facturile nu erau platite se mai putea rezilia contractul? Eu zic ca nu.
A mers la posta sa se intereseze ce reprezinta aceasta notificare si motivatia uneia de acolo a fost ca in perioada in care s-a reziliat contractul, ei au avut angajati foarte putini si nu a mai avut cine sa trimita plicurile cu confirmarea rezilierii contractelor si alte vrajeli.
A mai primit cineva hartoage de la astia si cum ati procedat?

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Smiley
post 2 Dec 2008, 16:52
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

datoriile de genul astora se prescriu dupa 3 ani.

daca platesti chiar si 1 leu din datorie, se considera ca recunosti datoria si trebuie sa o platesti pe toata(nu mai e valabila treaba cu prescrierea).

in general, firmele de recuperari incearca sa te convinga sa platesti cu diverse amenintari (ca te dau in judecata, ca te baga la biroul de credit si nu mai poti lua credite etc) deseori lipsite de fundament.

This post has been edited by Smiley: 2 Dec 2008, 16:54

--------------------
+
deconectat
post 2 Dec 2008, 16:56
Post #3

Membru cu avatar de sezon

From: Brasov

2 ani de la ultima incercare de recuperare. Daca ei iti trimit o scrisoare o data la 2 ani...

Cere-le celor de la kruk srl sa-ti spuna exact despre ce datorii este vorba si in baza carui contract sunt acele datorii.

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
cristio_79
post 2 Dec 2008, 17:09
Post #4

Membru autentic

In notificare scrie ca "datoria se refera la neplata la scadenta a facturilor emise in baza contractului incheiat intre Dvs. si Romtelecom pentru furnizarea de servicii electronice".Serviciile de telefonie fixa intra in categoria serviciilor electronice? Nu se precizeaza nici un numar de contract sau altceva.
Ma mai aburesc ei ca "avand in vedere ca pana la data prezentei nu ati efectuat plata, intelegem ca preferati rezolvarea cazului pe cale judiciara". Pai ce plata sa le fac cand idiotii de la posta i-au spus cand a reziliat contractul ca nu mai are nici o datorie si nu i-au dat nici o hartie in acest sens? S-au trezit dupa cativa ani ca am sa le dau bani.

--------------------
Mai traiti? Bine...
+
deconectat
post 2 Dec 2008, 17:27
Post #5

Membru cu avatar de sezon

From: Brasov

Aia e o firma cu 15 angajati, infiintata de putin timp si probabil fara experienta in domeniu. Probabil ca nu au avut timp/chef sa trimita scrisori personalizate la toti datornicii, asa ca au trimis acelasi text la toata lumea. In etapa asta vor plati o parte din oameni, iar de restul probabil ca se va ocupa cineva mai serios (adica va analiza dosarele si va vedea ce e de facut cu ele).

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
daniM
post 2 Dec 2008, 18:25
Post #6

Membru autentic

From: Gugulania

Lasa-i... ca s-a prescris,si vezi ce vorbesti la telefon cu ei,ca de obicei inregistreaza convorbirile!

--------------------
. . . - Skoda Octavia
+
silviu4you2003
post 16 Dec 2008, 23:00
Post #7

Dacia Supernova Confort, Dacia Supernova Clima, Daewoo Cielo Exe

AJUTOR!!!!! KRUK.COM.RO ASTA MI-A APARUT SI MIE IN CALE!!! sFATURI PLS! Deci oamenii ne-au trimis akuma ca avem 120 milioane de plata de la Unicredit tiriac etc etc exact aceeasi formulare postata la inceputul forumului! I-am sunat si leam zis ca intradevar am o datorie de 17 mil la banca respectiva[ am un prieten la o banca si a intrat la baza de date din biroul de credite si mia spus], datorie ce apare de prin 2005 , desi styu ca s-a achitat demult. Ipotetic sa zicem ca o mai am aceasta datorie, dar totusi pana la 120 mil! ohmy.gif excl.gif
Au zis sa merg la banca sami dea aia la mana cat am de plata si atunci cu hartia aia sa leo dau prin fax de la banca si apoi sa le dau lor banii excl.gif Ciudat!!!
La doua zile dupa asta , tot KRUK astia imi trimit ca am si la ROMTELECOM 80 ron. Romtelecomu l-am reziliat aku un an si noroc ca am si ultima chitanta cu care am platit!!! In plic era anexat si o foaie de la ROMTELECOM cica, prn care romtelecomul imi spune ca au predat lor dosaru, EXACT CA SI IN CAZUL TAU!!!! Problema e ca acea foaie de la romtelecom nu are nr. de inregistrare, data, stampila sau vreo semnatura ceva, deci nu e document oficial din punctul meu de vedere!!!!!!!! AJUTOR CARE ATI PATIT LA FEL CUM ATI REZOLVATO!! blink.gif excl.gif excl.gif excl.gif excl.gif excl.gif excl.gif SILVIU4YOU2003@YAHOO.COM

16 Dec 2008, 23:03:
APROPO DANI M SPUNEMI SI ASTEA DE LA BANCA SE PRESCRIU TOT IN 3 ANI?????????????????? PLS HELP ME DAMI UN MAIL SI AJUTAMA CU UN SFAT DAKA TE PRICEPI IN DOMENIU, POATE MA AJUTI SI CU UN ACT NORMATIV CEVA??? mad.gif rolleyes.gif

This post has been edited by silviu4you2003: 16 Dec 2008, 23:03

--------------------
Daewoo Cielo 2004 Executive
Supernova clima 2001
+
klaus
post 16 Dec 2008, 23:30
Post #8

步步

Group: Moderatori

1. Ce parere ti-ai face daca ai incerca totusi sa te exprimi in limba romana? Ai fi mai bine inteles, cred.
2. Pana te ajuta careva, ce parere ai avea daca te-ai ajuta singur? Uite, de ex. citind topicul http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=80433 .

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
b34uen
post 17 Dec 2008, 09:34
Post #9

Membru autentic

Toate datoriile se prescriu dupa 3 ani de la ultima incercare de recuperare a sumelor (prin asta se intelege dare in judecata, nu trimitere de scrisori).
Exceptie fac datoriile fiscale catre stat care se prescriu dupa 5 ani ( CAS, etc.,)
dupa aceasta perioada datoria ramane dar creditorul pierde dreptul de a actiona in recuperarea ei
in schimb recunoasterea datoriei implica intreruperea prescriptiei
asha ca daca aveti datorii istorice cel mai bine este sa le ignorati. discutiile telefonice se inregistreaza dar nu se pot folosii ca probe in instanta, in schimb va vor bombarda cu zeci de telefoane apoi

--------------------
dacia logan 2008 ambition 1,5dci - B 92 ELL
1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura
4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3
5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu
6) Zambesti.
+
cristio_79
post 17 Dec 2008, 13:21
Post #10

Membru autentic

Revin cu noutati.
Aseara cand am ajuns acasa am gasit un plic de la Romtelecom. In el era o factura de telefon, dar totalul sumei de plata era pe minus.
Astazi a sunat maica-mea la firma lu' peste, adica la kruk si una de acolo i-a spus ca la ei nu figureaza absolut de nici un fel. Motivatia gasita pentru trimiterea plicului a fost de genul "s-au trimis din sistem".
Cum adica "din sistem"? Trimiti la toti abonatii sau fostii abonati plicuri si te astepti sa puna botu'.

--------------------
Mai traiti? Bine...
+
Lostboy
post 17 Dec 2008, 13:26
Post #11

Finding my way!

1. DA
2. DA

--------------------
. . .
+
daniM
post 17 Dec 2008, 19:57
Post #12

Membru autentic

From: Gugulania

Uite ca ti-a raspuns b34uen.Chiar daca vorbesti cu ei la telefon ,sa nu recunosti ca ai vreo datorie,il iei pe 'Nu stiu despre ce vorbiti?????'in brate..

--------------------
. . . - Skoda Octavia
+
mtvaly
post 13 Dec 2011, 02:42
Post #13

Membru incepator

ESKROK = ERSTE BANK+KRUK
KRUK vine de la Erskruk = erste bank + kruk = Eskrok (cu acte in regula).

In lege scrie clar:

Creanta nu poate fii transferata catre o terta persoana decat DACA DATORNICUL este de acord IN SCRIS cu respectivul transfer.

Ei au constatat ca multi datornici (clienti) nu sunt de acord cu acest transfer de creanta de la BCR la KruK, pentru ca in marea majoritate a cazurilor clientii bancii nu au fost de acord cu DOBANDA aplicata de banca (desi in contract este mentionata doar ca este o ANUMITA "Dobanda variabila de referinta, afisata la sediile BCR", banca a "ales-o" pe "dobanda variabila de referinta A BCR, afisata la sediile BCR" - desi EURIBOR este si ea o "dobanda variabila de referinta, afisata la sediile BCR", fiind afisata la sediile BCR din 2006 cel putin)

Si iti trimit o scrisoare in care cer "sa va luati angajamentul ca veti achita datoria catre BCR prin intermediul KruK."
De aceea a aparut si reclama respectiva. "Veniti fraierilor sa semnati si apoi ati pus-o..."

De aia acum doar te roaga cu frumosul, pentru ca legal ei nu pot prelua creanta fara acordul tau. Cand semnezi "angajamentul" ai semnat preluarea creantei si ai
semnat executarea silita.

DAR DACA ITI IEI ACEL ANGAJAMENT IMPLICIT ACCEPTI CA BCR SA TRANSFERE CREANTA TA CATRE KruK.

Si apoi te pot f--e cum vor ei. "Ca si ei sunt oameni"

--------------------
RENAULT Scenic 2004
+
klaus
post 13 Dec 2011, 09:45
Post #14

步步

Group: Moderatori

QUOTE(mtvaly @ 13 Dec 2011, 02:42)
In lege scrie clar:

Creanta nu poate fii transferata catre o terta persoana decat DACA DATORNICUL este de acord IN SCRIS cu respectivul transfer.
*

Care-i legea aia?
Sa o stim si noi la ananghie.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
george_scala_2004
post 13 Dec 2011, 15:40
Post #15

Membru autentic

probabil se refera la legea partilor - contractul...

--------------------
... ... ...
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 18:10
Forum Renault