DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> S-au modificat legile de protectie, ale consumatorului

klaus
post 8 Dec 2008, 13:21
Post #1

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate, precum si og 21/1992 de protectie a consumatorului se modifica incepand cu 27 decembrie 2008, prin OUG 174/2008.

- La Lg 449/2003 (a garantiilor), din ce am parcurs eu, se modifica (important):
1. se defineste viciul ascuns si durata medie de utilizare
2. clientul nu mai poate cere direct inlocuirea produsului, ci intai e obligat la cererea repararii lui.
3. se introduce un timp maxim (15 zile calendaristice) in care sa se faca reparatia. Pana acum era "o perioada rezonabila de timp". Perioada in care vanzatorul se angajeaza sa repare produsul ramane "perioada rezonabila" dar nu mai mult de 15 zile si se stabilete in scris intre vanzator si cumparator.
4. Se introduce perioada de conformitate mai mica de 2 ani, pentru produsele cu durata medie de utilizare mai mica de 2 ani.
5. E obligatoriu prevederea in certificatul de garantie a perioade medii de utilizare (cand se poate cere repararea pentru vicii ascunse) si termenul de reparare pe care si-l asuma vanzatorul (in cazul defectelor ce fac obiectul garantiei)
6. Se largeste sfera "fara plata" legata de repararea pe garantie la "toate costurile necesare aducerii produselor la conformitate". Pana acum era mai limitativ, unele cheltuieli puteau fi imputate consumatorului.

La og 21/1992 se introduc prevederi mai ales legate de creditele bancare, unele completari pentru perioada termenului de valabilitate la produsele alimentare si nealimentare, prevederi legate de informarea in tranzactiile imobiliare. Nu le mai tratez ca au fost tratate destul de pe larg in presa.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 19:49
Forum Renault