De ce este bine să bem lapte la cutie?, a la Libertatea stire
![]() ![]() ![]() |
De ce este bine să bem lapte la cutie?, a la Libertatea stire
tarzy |
![]()
|
||
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|||
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.987 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
ei bine ca sa fii ofuscat la maxim, parca s-a mai dezbatut pe aici, circula o legenda despre un numar stantat pe cutie, care arata de cate ori a fost reprocesat laptele, la atingerea termenului de expirare.
nu stiu mai mult... |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nici spalatul dintilor sau al mainilor nu e obligatoriu.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.987 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
http://misa-yoga.blogspot.com/2007/09/peri...t-aditivat.html
CAUT YOGHINE ! |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
E bine sa bem lapte?
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tarzy @ 10 Dec 2008, 14:22) ... chestia aia de se vinde ambalata in cutie aseptica are gust de medicamente, de chimicale de orice altceva numai de lapte nu ... In loc sa fi atat de vehement mai bine ai incerca si lapte cu 3,5% grasime (cutii cu rosu). Cele cu 0,1% (cutii cu verde) si 1,5-1,8% (cutii cu albastru) au un gust oribil. Eu le-as interzice. Daca stiti de unde sa cumpar lapte cu 5-6% grasime sa imi spuneti si mie. ![]() |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.403 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
madhorse, am eu o sursa acre vinde de lapte de 65 grasime, sta prin dobroiesti. Doar ca nu e pasteurizat, insa are o smantana de 2 degete.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
ledi milk, lapti cu vitamini
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Eu nu vad rostul lapetelui baut de adulti, ca nu suntem vitei, dar totusi beau, ca merge bine cu cozonac sau ceva cookies, gol nu.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
vijelie |
![]()
|
In rachiu sau apa nu prea gasesti calciu si proteine.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
MihaiD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 691 Joined: 21 July 05 From: Ro ![]() |
QUOTE(ydaniel @ 10 Dec 2008, 07:07) de la cine iei? ![]() Are si Einstein sursele lui ![]() cow2bbody2bpaintao4.jpg |
--------------------
Renault
Megane R26
2008
- XX-xx-xxx
|
|
Alin Calu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 22 July 04 From: Brasov ![]() |
cand merg la bunicamea, beau laptele direcr din galeata in care a fost muls de la doamna vaca....si e al naibii de bun...si cu cozonac si fara...
cand sunt acasa, in bv...vin dinastia de vand lapte de la satele de prin vecini (gen san petru, lunca calniclui - cunoscatorii stiu) si il beau tot asa, direct, gol sau cu prajituri... dinala din magazin, rosu, beau doar cand chiar nu am de unde sa iau altu mai natural.. |
--------------------
Audi
A 4
2005
- BV-59-CAD far' car-car, ca fac car-poc
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(argon @ 10 Dec 2008, 15:02) doar de ala beau, e cel mai bun, nu-l suport pe ala albastru, fie normal, sau UHT. Eu il suport doar pe ala gen "Dobroesti"..e mult mai bun ca ala albastru/verde/sau ce culori mai inventeaza... Era un "pomelnic" odata cu ce faceam in copilarie ..printre ele cred ca era si asta cu laptele de la sursa.. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Dar de ce va complicati cu tot soiul de cutii cu lapte? Vinul rosu este mult mai bun, are si vitamine, si calciu. Si merge si cu cozonac.
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(madhorsefuzzy @ 10 Dec 2008, 14:49) In loc sa fi atat de vehement mai bine ai incerca si lapte cu 3,5% grasime (cutii cu rosu). Cele cu 0,1% (cutii cu verde) si 1,5-1,8% (cutii cu albastru) au un gust oribil. Eu le-as interzice. Daca stiti de unde sa cumpar lapte cu 5-6% grasime sa imi spuneti si mie. ![]() stai linistit ca daca e sa cumpar la cutie numai de 3,5% rasime cumpar. dar oricum nu se compara. Nu ma deranjeaza ca se uziteaza laptele la cutie ci faptul ca este promovat prin denigrarea celuilalt. adica vezi doamne ala in cutie e cel mai bun, contine toate vitaminele & co iar ala de la tata vacii e naspa .... ca vezi doamne trebuie fiert si-i pleaca vitaminele la plimbare |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Azi, dupa ce m-am intors full de nervi de la Mitsubishi, intru in firma si vad toti colegii radiind de fericire si cu o cutiuta in mana. Credeam ca au castigat ceva si io am ajuns prea tarziu la job. De fapt s-au primit mostre gratuite (o gramada) impreuna cu taloane de completat cu date personale plus ceva pliant bullshit in care nu se recomanda deloc laptele de la tarani.
Am baut vreo patru si inca mai traiesc. Deci, nu or fi chiar asa naspa. Attached thumbnail(s) img081.jpg ( Size: 184.92k ) Number of downloads: 906 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
@tarzy - pai ce, vaca (taranul) da banii pe anunturi si pe tot marketingul, sau producatorii de "cutii"? Nu-i limpede ce o sa recomande primitorii acestor bani?
|
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
tarzy |
![]()
|
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
giany911 |
![]()
|
![]() Aproape util Group: Members Posts: 143 Joined: 7 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu uimeste pe nimeni reclama facuta de Libertatea? Asta nu e articol, e reclama curata! Si legat de lapte, nu am baut lapte de o gramada de timp si din fericire ( sau din pacate ) sunt sanatos.
This post has been edited by giany911: 10 Dec 2008, 18:27 |
--------------------
Dacia
Berlina
2000 Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna. |
|
raqzvan |
![]()
|
![]() gute Laune war Trumpf Group: Members Posts: 514 Joined: 21 September 06 From: Constanta, Romania ![]() |
Cine citeste Libertatea isi merita soarta.
![]() Articolul ala e scris de o "fătucă", n-are nici o treba cu medicina. O avea laptele de vaca mai mult calciu, dar are un raport Ca/P care nu e favorabil absorbtiei de catre sugar. De-aia nu se da lapte de vaca simplu sugarului care nu e hranit la san, ci se dau formule. This post has been edited by raqzvan: 10 Dec 2008, 18:34 |
--------------------
Geely
Logan
Laureate 1.6MPI 2006 Austin Powers: Allow myself to introduce... myself.
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
Voi inca mai beti laptic?
![]() |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
yon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 449 Joined: 2 February 08 From: slatina ![]() |
eu din cate stiam laptele nu era acceptat intro perioada decat pana la o anumite varsta dupa care era respins de organism, asta am auzit undeva la un documentar pe discovery acum ceva timp , nu stiu cat de adevarat esta.
This post has been edited by yon: 10 Dec 2008, 19:12 |
--------------------
Dacia
1310/Supernova
1995/2003
|
|
vijelie |
![]()
|
Cred ca te uitai la animal planet.
![]() Pe la scoala ai fost? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Bai nene, deci laptele de vaca, adevarata, nu de plastic, RULESZ.... dar intr-adevar macar fiert. adica paut o data de 2 ori direct de la tzatza ei n-are nimic, dar nu tot timpul. totusi mai sunt bacterii care nah....
si eu cand eram mic si mergeam la tara ma adapam umar la umar cu vitelu din vadra cu lapte. si inca o chestie. branza de tara, cea adevarata, ca mai sunt si tarani care baga porcarii in ele. dar cea care este facuta cu adevarat fara conservanti sau altele, tinuta in frigider mult se invecheste extraordinar si e geniala cand e rasa pe paste. ce parmezan! |
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Ce nu suport eu la un lapte de tara, fiert in casa, este ca face smantana aia deasupra. Ca gust, in functie de vaca, in functie de ce mananca, de tratamentele medicala la care a fost bovina supusa recent, poate fi divin sau oribil. Ala de cutie nu face smantana aia, are mereu acelasi gust, astea-s niste avantaje pentru mine.UHT-ul sub 3.5% e ca apa pentru mine, n-are niciun gust. Nu mai consum frecvent asa ceva, la tara ambele bunici s-au saturat de bovine si d-asta din comert imi mai iau sa mananc cu cate ceva, o perioada mancam rece cu fulgi de porumb dimineata si era ok, simplu foarte rar beau(mai beam cu cate o tigara cand aveam
![]() Cat despre branzeturi facute de tarani, si gustul astora reflecta starea generala a animalului. Plus ce porcarii mai baga unii. Gasisem pe la tara niste branza de capra buna rau, d-aia de ramanea alba si dupa o luna daca o tineai in frigider, doar ca se intarea. A doua oara n-a mai avut aceeasi persoana, am luat de la altcineva una cu gust de boratura. Ma rog, nu eu am luat-o, maica-mea, dar bine ca a fost cantitate mica, au avut cainii din spatele blocului ce manca... |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Wikipedia are o explicatie destul de buna (desi incompleta) referitoare la procesul de sterilizare UHT.
In afara de pierderea de vitamine si schimbarea gustului despre care vorbeste si wikipedia, in procesul asta de pasteurizare sunt distruse si bacteriile din lapte. Este vorba despre bacteriile care fac laptele sa se acreasca in mod normal. Bacteriile astea sunt alea pe care producatorii de iaurt le numesc "fermenti activi" sau tot felul de nume d'astea interesante si care, zic ei, sunt foarte bune pentru organism si ajuta digestia (chestie care nu-i chiar corecta, dar oamenii isi fac reclama cum pot). Interesant e ca si doctorii (cei adevarati, nu aia din reclame) spun ca bacteriile sunt bune pentru organism pentru ca ajuta la dezvoltarea sistemului imunitar si fac o gramada de alte chestii interesante. Aceleasi bacterii care sunt foarte bune in iaurt, nu-s bune pentru organism daca sunt in lapte, zic ei. De pe site-ul Danone: QUOTE Experimentele realizate pe animale si fiinte umane demonstreaza ca fermentii lactici vii produc o crestere a raspunsului imunitar, stimuland productia de interferon, alte substante citochine, substante care apar in celule in cursul unei infectii, si a caror functie inhiba dezvoltarea agentilor patogeni. Fermentii aia lactici se gasesc si in laptele nefiert.Am gasit un articol interesant si usor de citit despre flora microbiana normala aici si wikipedia are cateva informatii interesante in limba engleza aici. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Sunt eu mai rupt de realitate ori ceva-i anapoda?
Vin din piata. Lapte Zuzu 3.5% grasime - 4.6 lei/litru. Fulga - 5 lei/litru. E pretul aproape dublu fata de benzina fara plumb. E normal? ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st May 2025 - 23:09 |