Punte Diode, De care?
![]() ![]() ![]() |
Punte Diode, De care?
DaciaPower |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 23 May 08 From: Craiova ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1310 Break
CL
1998
- DJ-xx-ZLI
|
|||
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
pai cumpara de EP sacele.si ii ceri tipu nou de diode;)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Nu mai bine cumperi doar diodele? De ce sa schimbi puntea cu totul? Dai o gramada de bani pe radiatoarele de Al ale puntii degeaba.
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
DaciaPower |
![]()
|
QUOTE(ydaniel @ 17 Dec 2008, 08:43) oki, esti sigur ca nu pot avea tipul vechi? ![]() Scuze dar nu ma pricep ![]() QUOTE(vi_escu @ 17 Dec 2008, 17:36) Nu mai bine cumperi doar diodele? De ce sa schimbi puntea cu totul? Dai o gramada de bani pe radiatoarele de Al ale puntii degeaba. Nu cumpar diode pt ca, nu ma prea pricep si in plus nu stiu ce diode trebuie cumparate ![]() |
--------------------
Dacia 1310 Break
CL
1998
- DJ-xx-ZLI
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(DaciaPower @ 17 Dec 2008, 01:00) Am fost azi sa-mi cumpar puntea de diode dar mi-a zis vanzatoarea ca sunt 2 tipuri. Am altenator de 50A, masina e din 98 (daca ajuta cu ceva) pe vanzatoare n-a ajutat-o. Daca alternatorul e de 50A si nu e doar capacul inlocuit, ai punte cu diode cu fir. Pe alternatorul tau ai un capac din plastic tip grila fixat cu un surub (capacul de vreo 80x50 mm). Scoate surubul, apoi capacul si priveste puntea; pe ea se fixeaza 3 fire de la stator; daca firele se fixeaza cu 3 piulite, e punte cu diode cu fir, daca sint lipite, e punte veche, cu pastile. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
DaciaPower |
![]()
|
QUOTE(diaconuliviu @ 18 Dec 2008, 08:33) Daca alternatorul e de 50A si nu e doar capacul inlocuit, ai punte cu diode cu fir. Pe alternatorul tau ai un capac din plastic tip grila fixat cu un surub (capacul de vreo 80x50 mm). Scoate surubul, apoi capacul si priveste puntea; pe ea se fixeaza 3 fire de la stator; daca firele se fixeaza cu 3 piulite, e punte cu diode cu fir, daca sint lipite, e punte veche, cu pastile. Ms!! Maine il desfac si vad de care e.. ma apuc si le schimb pe toate ca tot il desfac (rulmenti, perii, punte) au 10 ani si au cam inceput sa dea semne de oboseala. |
--------------------
Dacia 1310 Break
CL
1998
- DJ-xx-ZLI
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Repet si eu o intrebare a cuiva de mai sus: de ce nu inveti (dai o cautare, parca byggy a explicat pe larg inlocuirea) sau de ce nu rogi pe cineva sa-ti schimbe numai diodele arse? cele 6 diode te vor costa MULT mai putin decit puntea ca piesa de schimb.
This post has been edited by diaconuliviu: 19 Dec 2008, 07:55 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
Poky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 223 Joined: 8 January 08 From: Iasi ![]() |
Adevarat! Cand mi s-a ars o dioda (gasita prin metoda babeasca) am intrebat de curiozitate cat costa puntea cu totul. Raspunsul a fost 30 lei. Asa ca am dat 50 de bani pe dioda si-am trecut la treaba
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2003 scala
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
am distrus un radiator incercand sa scot diodele vechi, prin urmare mai comod e sa iei o punte noua, daca ti s-a ars o dioda, nu s-a ars de noua ce e, prin urmare toate 6 sunt obosite, schimbi una, ai toate sansele ca in scurt timp sa moara alta.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
si totusi 30 de lei, nu e mult daca doar atata costa puntea.
|
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
asa se schimba o dioda ,
si eu am spart un radiator din simplul motiv ca in loc sa pun o piesa metalica rotunda pe partea unde iese dioda am pus radiatorul in menchina (mi-a fost lene sa caut) This post has been edited by bygy007: 20 Dec 2008, 01:32 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
QUOTE(argon @ 19 Dec 2008, 15:03) am distrus un radiator incercand sa scot diodele vechi, prin urmare mai comod e sa iei o punte noua, daca ti s-a ars o dioda, nu s-a ars de noua ce e, prin urmare toate 6 sunt obosite, schimbi una, ai toate sansele ca in scurt timp sa moara alta. Fie ca tine, cu oboseala, oricum o punte nu e numai 30 lei si, daca esti suspicios ca 'ai diode obosite" iei tot setul. QUOTE(Adrian_Boy @ 20 Dec 2008, 01:28) si totusi 30 de lei, nu e mult daca doar atata costa puntea. E mai mult. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
am gasit 2 feluri, cu 25 respectiv 40 ron, acelasi model, ala din pozele de mai sus.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Si diferenta dintre ele care sa fie, obrazul patronului ?
|
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Trimite-mi doua ramburs cu 25 daca sint modelul postat de byggy, cel cu fir.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
argon |
![]()
|
Alea cu 25 am impresia ca sunt unguresti, despre ce model cu fir vorbesti? Sunt de tipul asta.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Alea sint cu fir.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 12:44 |