Cum se usuca bujiile, Se pun pe aragaz?
![]() ![]() ![]() |
Cum se usuca bujiile, Se pun pe aragaz?
Sir_Alex |
![]()
|
||
![]() Mem Brew fara alcool Group: Members Posts: 443 Joined: 2 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
BMW / Dacia
320 - 2,0 Diesel / Logan 1.6.16v
2003/2007
- B-XX-TDI Dacia...masina initierii mele pe sosea si un drum nesfarsit prin service-uri.
|
|||
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
da deci le ti cu un patent de vf electrodului si ai grija sa arzi doar partea care sta in cilindru nu si portelanul sa nu-l deteriorezi
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
SOR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
la curatare dupa ardere se poate folosi o perie de sarma? am inteles ca dauneaza...
|
--------------------
DACIA
BREAK 1988
- B 17 CFZ CALM DOWN DEAR...LET`S NOT TURN THIS RAPE INTO A MURDER...
|
|
Sir_Alex |
![]()
|
![]() Mem Brew fara alcool Group: Members Posts: 443 Joined: 2 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
BMW / Dacia
2003/2007
- B-XX-TDI Dacia...masina initierii mele pe sosea si un drum nesfarsit prin service-uri.
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(SOR @ 9 Feb 2005, 09:41) Orice material abraziv dauneaza cind atinge portelanul pentru ca prin zgirieturi se produc "amorse" de descarcare parazita-adica scinteia se va produce si/numai in zona zgiriata;ceva cam ca la un capac de delco fisurat. Bujiile se ard dar grija sa fie incalzire progresiva (pericol de fisura portelan) si nu pina la rosu; curatarea e mai bine s-o faci in solutii de curatare;o sa caut acasa in carti cu ce se curata. Personal nu le ard, doar le schimb (asta si pentru ca la mine arderea e buna si cind se colmateaza puternic, e si electrodul central consumat); mai curat periodic acea calamina roscata cu atentie sa nu zgirii izolatorul. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
pana se usuca . nu prea mult .
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
Sir_Alex |
![]()
|
|
--------------------
BMW / Dacia
2003/2007
|
|
Sir_Alex |
![]()
|
QUOTE(diaconuliviu @ 9 Feb 2005, 09:48) Orice material abraziv dauneaza cind atinge portelanul pentru ca prin zgirieturi se produc "amorse" de descarcare parazita-adica scinteia se va produce si/numai in zona zgiriata;ceva cam ca la un capac de delco fisurat. Bujiile se ard dar grija sa fie incalzire progresiva (pericol de fisura portelan) si nu pina la rosu; curatarea e mai bine s-o faci in solutii de curatare;o sa caut acasa in carti cu ce se curata. Personal nu le ard, doar le schimb (asta si pentru ca la mine arderea e buna si cind se colmateaza puternic, e si electrodul central consumat); mai curat periodic acea calamina roscata cu atentie sa nu zgirii izolatorul. E, vezi tu, la mine dupa un mers deja sunt "afumate". |
--------------------
BMW / Dacia
2003/2007
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(Sir_Alex @ 9 Feb 2005, 09:52) Ei.. dupa drum scurt, in oras, cu relanti mai mult e normal. Daca nu-s afumate ci pline de zgura, ulei si altele atunci se schimba povestea-set motor cu probleme, amestec bogat, aprindere defectuoasa.. Revin .. pentru incalzire nu folosi aragazul; mai bun e un resou electric pe care pui bujiile (cu grija sa nu faci scurt) si apoi il alimentezi-incalzirea se face "impreuna"-deci lent; pe aragaz exista un punct de soc termic.. This post has been edited by diaconuliviu: 9 Feb 2005, 10:21 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
Sir_Alex |
![]()
|
QUOTE(diaconuliviu @ 9 Feb 2005, 10:19) Ei.. dupa drum scurt, in oras, cu relanti mai mult e normal. Daca nu-s afumate ci pline de zgura, ulei si altele atunci se schimba povestea-set motor cu probleme, amestec bogat, aprindere defectuoasa.. Revin .. pentru incalzire nu folosi aragazul; mai bun e un resou electric pe care pui bujiile (cu grija sa nu faci scurt) si apoi il alimentezi-incalzirea se face "impreuna"-deci lent; pe aragaz exista un punct de soc termic.. Dar daca le ard putin la bricheta, nu se usuca? Sau daca le tin pe calorifer o noapte... |
--------------------
BMW / Dacia
2003/2007
|
|
Sir_Alex |
![]()
|
Nu m-as risca sa le pun pe aragaz ca nu ma pricep. Si nici nu mai am bani acum de inca un set de bujii. Am doua seturi, asta care s-a innecat are 5-6 zile. Si nu am mers decat de doua ori cu ele.
|
--------------------
BMW / Dacia
2003/2007
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
QUOTE(Sir_Alex @ 9 Feb 2005, 10:28) Nu m-as risca sa le pun pe aragaz ca nu ma pricep. Si nici nu mai am bani acum de inca un set de bujii. Am doua seturi, asta care s-a innecat are 5-6 zile. Si nu am mers decat de doua ori cu ele. Pai la tine daca se ineaca MOTORUL, nu bujiile-alea doar se umezesc, ai amestec bogat. Vezi nivelul in camera de nivel, canalizatiile de aer, plutitorul, supapa ac, filtrul de aer; daca circuli cu socul tras vezi si reglajul timoneriei lui. Si vezi si daca aprinderea e in regula-daca scinteia e slaba poate aprinde "una din trei" si se pot umezi. Da, se usuca si pe calorifer o noapte dar stai cu miros de benzina in camera? Ca ala iese in mai multe zile complet. Incalzirea pe resou se faca SI pentru curatare. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
Sir_Alex |
![]()
|
Daca la usuc la bricheta nu e ok? Ca flacara aia are putere calorica mica.
|
--------------------
BMW / Dacia
2003/2007
|
|
Ciumonk |
![]()
|
![]() EPURUL UCIGAS Group: Members Posts: 429 Joined: 10 April 04 From: Oradea ![]() |
Nu la bricheta nu e OK.....Si eu bujiile de la Mobra le tineam intr-un fel de diluant(am uitat cum ii spune) si apoi le incalzeam pe aragaz sau resou electric.......pana nu mai ardea nimic de pe ele......
|
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
`65 VW 1200
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 00:00 |