DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ce substante se folosesc la deszapezire? -Bucuresti, oare in ce masura dauneaza caroseriei?

catavencu
post 3 Jan 2009, 16:53
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare!

Intrebarea este referitoare la Bucuresti.

Am observat ca se stropeste cu un lichid din cisterne, care, cand se usuca, ramane asfaltul alb, in genul sarii. Stie cineva ce este? Si in ce masura dauneaza caroseriei masinii? Este sare dizolvata, este clorura de calciu? Ma gandesc ca, daca ar fi sare, ar fi aruncat-o in stare solida, ca si in alti ani. Sa fi renuntat la sare datorita faptului ca strica asfaltul? De pilda, iesirea spre Targoviste (Chitila) arata excelent dpdv al asfaltarii (pana si gurile de canal au reusit sa le aduca la nivel cu stratul asfaltic), sa pui sare pe acest drum ar fi un gest neinspirat.

Azi dimineata am fost pana la Targoviste si-napoi, si, cum fulguise putin dimineata, au si trecut cu cisternele cu respectivul lichid - cred ca e si exces de zel cauzat de sosirea impetuoasa a noului ministru al transporturilor. Pana la iesirea din Chitila era plin de substanta respectiva pe jos. Stie cineva ce este?

Pentru alte orase de prin tara (de exemplu Buzau, Piatra Neamt etc.) am gasit linkuri cu stiri de prin publicatiile locale cum ca s-a renuntat la sare in favoarea clorurii de calciu.

Pana la urma, ce ma-ncalzeste faptul ca se obtine un carosabil circulabil, daca pretul este corodarea caroseriei? Chiar nu-mi vine a crede ca am ajuns atat de consumeristi (ceva de genul: "las' ca-mi iau alta la anul")

This post has been edited by catavencu: 3 Jan 2009, 17:05

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 3 Jan 2009, 19:00
Post #2

Membru autentic

From: BUCURESTI

din cite stiu si din cite am auzit pe la tv clorura de calciu dar cam ataca vopseaua , la mine acum ceva timp ciind a dat cu asa ceva a ramas patata

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
jelly
post 3 Jan 2009, 22:33
Post #3

Membru autentic

From: București

nasol daca e asa la si cum e vopseaua pe logan......

--------------------
Dacia Logan 2005 - Laureate - B030431
Lucrurile nu se întâmplă. Lucrurile sunt făcute să se întâmple. (John F. Kennedy)
+
bobo77
post 3 Jan 2009, 22:41
Post #4

...........................

From: Mangalia

Pina la urma stie cineva sigur cu ce se da?

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
vijelie
post 4 Jan 2009, 11:25
Post #5

membru violet

From: Bucuresti

Sare umectata, clorura de calciu, clorura de sodiu si alte substante "ecologice" gen safe-cote (pur sau in amestec), eco-taw etc.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
klaus
post 5 Jan 2009, 09:43
Post #6

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

1. Ce naiba o avea subiectul cu loganul nu inteleg. Ce dracu', doar loganul merge pe strazi, sau e vreun mot mai aparte printre masini?
2. Inainte de a deschide un topic nu ar fi rau sa vedeti daca nu mai sunt si altele deschise. In speta sa dau vreo cateva exemple:
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=33893
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=33205
3. Drept urmare aici se inchide

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 11:42
Forum Renault