inchidere portbagaj;
![]() ![]() ![]() |
inchidere portbagaj;
Bobo |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE asa cum am scris la topicul cu grecia, nu mi se mai inchide portbagajul, decat daca trantesc un pic hayonul; pana acum se inchidea lasandu-l sa cada singur;
inelul ala de la incuietoare mie mi se misca; asa trebuie? da si la mie se misca - asa trebuie sa faca |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Daca las portbagajul sa cada singur --- nu se inchide. Eu il inchid astfel:
Mai intai il apropii de tot, fara sa apas. Apoi apuc cu mana de plasticul unde e lampa pentru numar, ridic in sus portbagajul cativa centimetri (5-10) si apoi apas, cu o miscare rapida si scurta. Mie mi se pare OK. Si la mine se misca inelul, cred ca e normal asa. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX
|
|
mariancd |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 30 April 03 ![]() |
si la mine se inchidea la inceput tot usor, dupa un timp a trebuit sa-l trantesc, motiv pentru care am mai insurubat tamponul de cauciuc din dreapta si acum se inchide iarasi bine. cred ca din cauza comprimarii, respectivul tampon se desurubeaza ...
|
--------------------
Renault
Megane
2007 Sedan Lux Privilege - 1.5 dci 85 CP
- PH 02 MCD
|
|
Conny |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 180 Joined: 21 February 03 ![]() |
si la mine sunt probleme la inchiderea portbagajului
eu o inchid pana la jumatate si pe urma rasucesc putin cheia spre dreapta si o las sa cada. pana acum a tinut figura, dar e destul de incomoda. |
--------------------
Solenza Scala Conny
|
|
Wolfmark |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 642 Joined: 24 March 03 ![]() |
La mine e invers ... mai greu cu descuiatul :shock: Inca n-am aflat combinatia ideala ... dar parca de doua ori stanga ... o data dreapta ... inca odata stanga ... inca odata dreapta ... si se aude tzaca ... si l-am deschis
![]() Oricum e cam ciudat... |
--------------------
DACIA
Solenza Scala
2003
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Portbagajul nu se inchide usor daca este binisor reglat si are prinderea buna. Motivul - aerul care este prins in interior si care nu are pe unde sa iasa (la DSN). La toate masinile din tarile calde, si recent si la solenta, pe una din partile portbagajului exista o gaura (la propriu) cu diverse forme, majoritar dreptunghiulare, care da in afara (sub bara de protectie) cu scop de refulare a aerului comprimat de inchiderea hyonului.
Ca exercitiu, scoateti placa din spate si incercati sa inchideti astfel portbagajul. Se va inchide mult mai usor (la mine asa se intampla si asa este logic). Rezultatul acestor observatii - eu inchid portbagajul prin lasare in jos, si jos il apas deasupra incuietorii (pe mijloc), cu pericolul de a se indoi un pic tabla aia cam subtire a DSN-ului in zona. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Conny |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 180 Joined: 21 February 03 ![]() |
QUOTE Portbagajul nu se inchide usor daca este binisor reglat si are prinderea buna. Motivul - aerul care este prins in interior si care nu are pe unde sa iasa (la DSN). La toate masinile din tarile calde, si recent si la solenta, pe una din partile portbagajului exista o gaura (la propriu) cu diverse forme, majoritar dreptunghiulare, care da in afara (sub bara de protectie) cu scop de refulare a aerului comprimat de inchiderea hyonului.
Ca exercitiu, scoateti placa din spate si incercati sa inchideti astfel portbagajul. Se va inchide mult mai usor (la mine asa se intampla si asa este logic). Rezultatul acestor observatii - eu inchid portbagajul prin lasare in jos, si jos il apas deasupra incuietorii (pe mijloc), cu pericolul de a se indoi un pic tabla aia cam subtire a DSN-ului in zona. blondutza de mine a facut scurt circuit la atatea info! am sa incerc! mersic mult |
--------------------
Solenza Scala Conny
|
|
Wolfmark |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 642 Joined: 24 March 03 ![]() |
QUOTE Motivul - aerul care este prins in interior si care nu are pe unde sa iasa (la DSN). Tu glumesti sau vorbesti serios? :shock: :shock: :shock: Adik portbagajul la DSN e etansat asa bine incat aerul nu iese? :? Sau e vb. de un volum mare de aer ... si n-are pe unde iesi asa repede? |
--------------------
DACIA
Solenza Scala
2003
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Baii.... ghidusilor. Las' ca va atrag eu atentia cand glumesc, dormiti linistiti (de unde oi fi auzi eu zicala asta?).
Nu fac bancuri. Chiar e de la trebulitza aia. Din cauza volumului de aer prins de forma mare a hayonului si care nu are pe unde sa iasa asa repede-repede. Chestia aia cu presiunea (forta), suprafata de aplicare, forta exercitat de compresiunea aerului si or mai fi si altele. Problema mi-am pus-o de fapt cand am vazut la Solenza in portbagaj fanta aia de plastic cu "jaluzele" in partea stanga si care da direct afara sub bara de protectie. Si m-am mai interesat si eu in stanga, in dreapta, am mai studiat si alte masini (la care este mai putin evidenta treaba pentru ca au mocheta prevazuta cu gauri in dreptul fantei respective). |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
mi se pare ciudat sa fie de la asta; de ce atunci pret de aproape 5000km s-a inchis perfect, lasandu-l doar sa cada?!?! si nu de sus, ca sa-l fac praf ci de la mica distanta?!?!
|
-------------------- |
|
klaus |
![]()
|
In afara de aerul prins, mai sunt si alti factori: chederul hayonului (in special din partea de sus care este mai comprimat), amortizoarele, piciorusele distantiere, reglajul inelului de la incuietoare, etanseitatea placii spate, gradul de umplere a portbagajului si chiar incuietoarea propriu zisa care, de ex. la Solenza se inchide mult mai bine daca se apasa pe limbutza inchizatoare pe pozitia inchis (mai greu de explicat, dar e ca un butonas pe partea dinspre fatza masinii cum sta hayonul inchis), gradul de functinonare a incuietorii (ungere) etc.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Costin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 22 May 03 From: Bucuresti ![]() |
slz clima - 3 sapt - 2400KM
cand am ales masina la latin efe ii dadeam drumu la haion de la 20 cm si se inchidea singur - 5 din 5 reusite dupa aia a venit meseriasu care a "reglat" tamponasele plus alarma care are senzoru montat exact sub tamponasu stanga rezultat: daca trantesti - canci daca o lasi sa cada 10-30cm reusita aprox 2 din 5 concluzie: las haionu cu mana jos, apas o idee pana face clanc si .... gata PS: am niste injuraturi pentru meseriasu ala........ PS2: la usile din spate, zona dinpre roata, exista puncte in care tabla usa loveste in tabla aripa si rezulta tasare frecare si luare de vopsea. am luat purfix de cauciuc (se pune usor, tine bine, se scoate usor) si s-a rezolvat plus ca usa se inchide cu un sunet mai "moale" adica mai putin metalic PS3: cand am luat-o am intrebat daca se pot da jos scotchurile alea jegoase pe care scrie clima .... raspuns: sunt f.f.bine lipite si sa nu se ia vopseaua .... noi nu garantam .... Intr-o dupamasa folosind niste scule deosebite (2 unghii rabdare si atentie) le-am dat io jos in 10 minute. sunt facute dintr-o banda autoadeziva cauciucata gen izolator pt electrice care il iei de la orice magazin de resort cu 15.000 lei. partea buna e ca nu ramane lipiciu ..... s-a luat perfect ... nici nu a trebuit sa sterg. ce bine ca le-am dat jos ... prea erau chicioase. si uite asa face romulanu tunning la solenza |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 80CP Grafit, clima
- B-31-ETA
|
|
Bobo |
![]()
|
regleaza tampoanele in/desurubandu-le si o sa mearga' ; la mine e aprope ok acum...
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 19:40 |