Cum sa conducem ecologic, Sfaturi despre cum sa economisim benzina
![]() ![]() ![]() |
Cum sa conducem ecologic, Sfaturi despre cum sa economisim benzina
solenza_scala |
![]() ![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 9 June 08 ![]() |
Attached File(s) ![]() |
||
--------------------
Dacia
Solenza
---
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
de la Renault o lae, e facuta de vreun taximetrist plictisit, cel putin sfatul 1, asa faci varza un dci in 50 000 km max.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
solenza_scala |
![]()
|
http://www.renault.com/en/capeco2/eco-cond...o-conduite.aspx
Tradus de un prieten. This post has been edited by solenza_scala: 11 Jan 2009, 16:23 |
--------------------
Dacia
Solenza
---
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
aia e altceva, e cu concursul ala eco, sau programul, cum io fi zicand.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
solenza_scala |
![]()
|
E TOT AIA! Limba difera! Oricum, daca crezi ca nu este bun, trebuie sa ai argumente solide, ca sa nu induci in eroare.
|
--------------------
Dacia
Solenza
---
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
de ce ar vrea cineva sa conduca ecologic?
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
solenza_scala |
![]()
|
Pretu' la benzina si protejarea eventuala a motorului. Ah.. si ca ajutati planeta, dar asta e partea a doua.
|
--------------------
Dacia
Solenza
---
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
daca mergi ca in documentul ala numai motorul nu-l protejezi..prefer sa consume cu 0,5 litri mai mult si sa merg decent, sa nu ma depaseasca bicicletele prin oras
![]() |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
solenza_scala |
![]()
|
M-am gandit ca fiind facut de renault mai stiu aia ce vorbesc. Dar poate ca nu e asa. Honestly!
|
--------------------
Dacia
Solenza
---
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
sa conduca ecologic cei cu bmw-uri cu numere de BG
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
BodoC |
![]()
|
![]() Membru in plina criza Group: Members Posts: 152 Joined: 9 April 05 From: Bucuresti ![]() |
"Schimbă către o viteză superioară la aprox. 1000 rot/min și către una inferioară la 2000 rot/min la un motor diesel și la 2400 rot/min la unul pe benzină. La 50 km/oră ar trebui să fii deja în viteza a patra sau a cincea."
Adica sa scimb in sus la 1000, si in jos la 2400? 50Km/h in a patra mai inghite(cu toate ca e cam subturat), dar in a 5a, ii faci jocul lui Reno: te jupoaie in service. |
--------------------
Logan
Prestige 1,6 16V
2008 Acel ce fara de care nu poate fi ceea ce este!
|
|
solenza_scala |
![]()
|
Am verificat. E invers.
|
--------------------
Dacia
Solenza
---
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
n-am suportat niciodata sa vad pe cineva ca merge subturat mai bine sa-mi consume cu 1 l mai mult da sa nu vad cum tremura toata masina .
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
solenza_scala |
![]()
|
As avea o intrebare la voi: Am un bec philips de vreo 8 ani( ce-i drept, nu l-am folosit decat vreo 4) si acum, iernile, pana se incalzeste( dureaza 3-4 min.) da o lumina f. slaba, aproape inexistenta? E o problema cu becul sau e doar de generatie mai veche? Un Philips nou sau altul de marca se comporta bine? Mersi anticipat.
|
--------------------
Dacia
Solenza
---
|
|
ti3sto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti-Berceni ![]() |
|
--------------------
Dsn
SuperNova
2000 1.4 -----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei Tel :0769797963 |
|
solenza_scala |
![]()
|
Cam asta am vrut sa exprim...
|
--------------------
Dacia
Solenza
---
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Cam asa ceva imi zice mie nenea instructoru sa conduc. Imi zice ca la vale... sa accelerez ceva mai mult si apoi sa pun masina pe 0, sa o las sa se duca din inertie. Daca as face asa ceva si la masina "mea" (a lu' tata) se strica ceva? (ma refer pe la cutia de viteze sau alte pise)?
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
bogdyMND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 24 May 07 From: Timisoara ![]() |
In nici un caz nu se scoate masina din viteza in timpul mersului, mai ales la coborare.
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
Metallbyker |
![]()
|
![]() Incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 11 January 09 ![]() |
eu conduc ecologic , primavara , vara , toamna , si cand se poate iarna , folosesc motocicleta . in rest dacia , care intentionez sa o pun pe gaz. viteza nu-mi trebuie pe masina , de aceea am motocicleta , sa-i dau sa sara daca vreau . sunt bune sfaturile din documentul (mai putin traba cu opritul motorului daca stai mai mult de 30 secunde . nu poti faca treaba asta de exemplu la semafor . omori electromotorul , bateria , etc. ) ala numai ca , la mine nu merge turometrul
![]() This post has been edited by Metallbyker: 17 Jan 2009, 23:45 |
--------------------
Renault
R5 i
1996
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Iulikk @ 17 Jan 2009, 21:48) Cam asa ceva imi zice mie nenea instructoru sa conduc. Imi zice ca la vale... sa accelerez ceva mai mult si apoi sa pun masina pe 0, sa o las sa se duca din inertie. Daca as face asa ceva si la masina "mea" (a lu' tata) se strica ceva? (ma refer pe la cutia de viteze sau alte pise)? pai ai toate sansele sa strici caroseria din cauza ca pierzi controlul mult mai usor la o masina "pe liber" decat la unba in viteza. la vale masina se conduce in frana de motor. |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
QUOTE(Iulikk @ 17 Jan 2009, 22:48) Cam asa ceva imi zice mie nenea instructoru sa conduc. Imi zice ca la vale... sa accelerez ceva mai mult si apoi sa pun masina pe 0, sa o las sa se duca din inertie. Daca as face asa ceva si la masina "mea" (a lu' tata) se strica ceva? (ma refer pe la cutia de viteze sau alte pise)? vai de capu meu ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Asa a zis si tatal meu. La cursuri sa fac cum zice el si la examen, pe urma sa fac cu trebuie si cum este bine.
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
De ce nu se merge pe liber: link
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Iulikk |
![]()
|
Aham
![]() Ma scuzati daca fac off-topic... dar chiar vreau sa inteleg niste lucruri... si sa am habar asa un pic despre mecanica ![]() This post has been edited by Iulikk: 19 Jan 2009, 17:50 |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Satelitii-s niste pinioane conice din diferential.
Se cheama "sateliti" pt ca graviteaza (se-nvart) in jurul altor pinioane care se numesc pinioane planetare. Astea din urma sunt legate direct de rotile motoare. Cauta pe net schema unui diferential si ai sa identifici satelitii. As face eu un desen da' sigur nu mi-l uploadeaza browserul, imi merge netu' oribil. In cazul de fata (coborarea unei pante pe liber) si de altfel intotdeauna cand masina merge drept, satelitii stau degeaba, nu se-nvart. Ei se invart doar cand exista diferenta de viteza de rotatie intre rotile motoare (viraj, denivelari, patinare). De suferit au doar rulmentii cutiei de viteze la mersul cu viteza "in punctul mort". |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Iulikk |
![]()
|
Multumesc mult domnule Muttley. In orice caz ideea e ca nu este bine sa cobor panta la punctul mort. Multumesc.
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Dom'le,
(Muttley are dreptate, dar nu despre asta vreau sa vorbesc) Scurt si la obiect: NU se ruleaza cu masina scoasa din viteza, punct. (Mai ales la coborirea pantelor). Sunt mai multe motive, cel primordial si care "taie" orice alte consideratii este cel legat de siguranta: pericolul de supraincalzire a frinelor. Sutn surprins si revoltat ca un "instructor" poate sa spuna altceva. (@Muttley: rotile din CV nu cumva-s puse pe bucse, si nu pe rulmenti? dar asta oricum n-are a face, caci atunci cind se rotesc liber pe ax nu-s incarcate). |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
Muttley |
![]()
|
Bucsa, rulment, or fi cu d-amandoua. Asta nu stiu.
Da' atata timp cat turatia in acel lagar este mult peste limita... Mai conteaza? |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Muttley, discutia e oricum foaaarte teoretica, dar de dragul ei:
1. la orice uzura e importanta miscarea relativa, dar (poate si mai importanta) si _incarcarea_. 2. roatele alea de care discutam se rotesc liber, deci practic fara incarcare (daca neglijez greutatea proprie si alte asemenea) 3. oricum se discuta "numai" de o fractiune mica a timpului total de functionare. In orice caz: motivul pentru care nu se merge pe liber nu e ca se strica ceva (caci din cauzele 1-3 de mai sus acest pericol, chiar presupunind ca ar exista, nu-i mare). (asta nu ti-o mai spun tie, caci sunt sigur c-o stii) Motivul este legat de siguranta in trafic - in principal ala cu incalzirea frinelor. In fata acestuia, orice alte considerente dispar. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 22:57 |