Predictie cutremure zona Vrancea
![]() ![]() ![]() |
Predictie cutremure zona Vrancea
EEN |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 March 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2007 [FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
|
|||
cristush |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 24 January 05 From: Bucuresti ![]() |
"Aceasta pagina a fost initiata pe data de 25.12.2005 si a fost destinata informarii populatiei cu privire la producerea unui eventual seism major in Romania."
LOOOL Asta e o pagina web venita din viitor ![]() ![]() (citatul e din pagina de predictii...) |
--------------------
Dacia Logan
Preference 1,4MPI
- B-xx-xxx
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Pare o timpenie
Eexista o solutie mai veche care consta intr-un abonament pe care-l faci la unii (nu stiu daca la astia) si te beep-aie cu 30 de sec inainte de Doamne fereste. Este functionala si foarte sensibila incit multi au renunta din cauza ca nu mai puteau dormi sau au cerut sa fie anuntati peste 6. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Bre popor, ia cititi:
"Sistemul de Avertizare Seismica a fost realizat in anul 1999 de S.C. "FOTON 2000 SELF" S.R.L " Prin urmare este un frumos SRL care incheie bilant si trebe musai sa il incheie pe profit. Nu este o initiativa oficiala. Asa ca prefer sa ma cutremur gratis, nu pe bani. |
-------------------- |
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Exista initiativa asta particulara la care avertizarea se face pe bani (abonament lunar) si exista inca un sistem in curs de implementare de catre Institutul de Seismologie (cel de stat) care va servi doar la deconectarea intreprinderilor riscante (gaz, petrol, electice). Nu se pune problema lansarii unor avertismente pt populatie pt a nu se crea panica (de parca nu s-ar crea oricum.....)
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Mda, si parca vad titluri de prima pagina in fituicile numite ziare: "Azi, cutremur devastator de 7,5 grade!" , "Romania se va zgudui azi", "Autoritatile, luate pe nepregatite de cutremurul care va avea loc azi" , "Exclusiv: unde sa va adapostiti"
E suficient sa dea un gigel de reporter cu nasul in pagina aia cand au batut gresit aia la tastatura si iese haos. |
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War |
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Bai, eu am avut rabdare sa citesc si sa le compar predictiile cu cutremurele produse - pe ultima saptamana (puteti face asta, va permite chiar site-ul, si un site paralel, care arata toate cutremurele din lume).
Pana acum, au reusit in proportie de 60%. De cele mai multe ori gresesc epicentrul, cu vreo 100-200 km, si ora de producere, cu 2-6 ore. Magnitudinea o cam afla!!! Pentru comparatie, au prezis corect un cutremur de 4,1 in Romania pentru data de 13, care a avut loc cu 200 km mai la nord si cu 7 ore mai devreme. Au prezis corect un cutremur de 3,6 pentru data de 12 in Bulgaria, la Plovdiv, care a fost produs de fapt cu vreo 100 km mai la nord, de aceeasi magnitudine, samd. Deci, din partea mea, au importanta! Si nu ma supara daca vor scoate si bani din asta. Cand o sa vad acolo un cutremur de >6,5 pe Richter, atunci o sa fiu un pic mai precaut in urmatoarele 24 de ore....(se pare ca nu prea le au cu orele, variatia de 2-6 ore e cam mare...) |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(maddan @ 14 Feb 2005, 13:56) Bai, eu am avut rabdare sa citesc si sa le compar predictiile cu cutremurele produse - pe ultima saptamana (puteti face asta, va permite chiar site-ul, si un site paralel, care arata toate cutremurele din lume). Pana acum, au reusit in proportie de 60%. De cele mai multe ori gresesc epicentrul, cu vreo 100-200 km, si ora de producere, cu 2-6 ore. Magnitudinea o cam afla!!! Pentru comparatie, au prezis corect un cutremur de 4,1 in Romania pentru data de 13, care a avut loc cu 200 km mai la nord si cu 7 ore mai devreme. Au prezis corect un cutremur de 3,6 pentru data de 12 in Bulgaria, la Plovdiv, care a fost produs de fapt cu vreo 100 km mai la nord, de aceeasi magnitudine, samd. Deci, din partea mea, au importanta! Si nu ma supara daca vor scoate si bani din asta. Cand o sa vad acolo un cutremur de >6,5 pe Richter, atunci o sa fiu un pic mai precaut in urmatoarele 24 de ore....(se pare ca nu prea le au cu orele, variatia de 2-6 ore e cam mare...) Curios...In SUA este o institutie care fix pe veselii astia cu prezisu (de orice fel a fi) ii "monitorizeaza" Orice sub 30% rata de nimerire este considerat...noroc...ghicire, iao cum vrei...si inca nici o vrajitoare chiulasa, hancu sau alti veseli nu au trecut acele teste ale lor....dar curios...tu ai scos 60%...cam foarte mult. Pute a wishful thinking pe aici. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
..." Deci, din partea mea, au importanta! Si nu ma supara daca vor scoate si bani din asta. Cand o sa vad acolo un cutremur de >6,5 pe Richter, atunci o sa fiu un pic mai precaut in urmatoarele 24 de ore....(se pare ca nu prea le au cu orele, variatia de 2-6 ore e cam mare...)".....
Si ce o sa faci? O sa stai in parc? sau te duci pe cimp? |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
costi |
![]()
|
Slider tu esti boier din doua puncte de vedere:
- unu ca nu se simte asa tare cutremurul la voi - doi te uiti pe geam la Centrala si cind sting aia luminile e clar ca au deconectat si vine ![]() driverx la astia nu este ca la Hincu cu miscarea particulelor in borcanul cu muraturi; sint totusi din domeniu (au lucrat la stat) si si-au facit firma asta; preiau date si le prelucreaza, lansind propriile prognoze; asa ca procentul de 60% e chiar imbucurator, pt ca la o adica, vorba lui maddan dormim in masina 24 de ore si gata ! This post has been edited by costi: 14 Feb 2005, 14:54 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Costi:
- asa este la noi cutremurele au o intensitate mai mica. De aceea a si fost ales ca amplasament pentru centrala - unul din motive. - nu trebuie deconectata ca se deconecteaza singura. Si nu se sting deloc luminile! |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Bai, eu am citit prognozele pe mai multe zile, am comparat cu rezultatele, si mi-a dat cu plus
![]() Cat despre ce as face... Daca s-ar anunta un cutremur mai mare, eu n-as face nimic special - cladirile in care locuiesc/lucrez sunt rezistente la cutremure maricele. As ruga-o pe sotie sa-si ia liber 24 de ore totusi, caci ea lucreaza in centru si langa ea sunt cladiri cu bulina. In rest, cutremurele sunt in firea lucrurilor! Nu vad de ce la un moment dat n-ar putea fi prognozate cu o exactitate oarecum asemanatoare cu cea a prognozelor meteo, doar suntem in secolul XXI! Mai ales cele din Vrancea sunt destul de previzibile. slider, tu esti cel mai avantajat - daca vine unul mare de tot, da' mare de tot, te incalzesti primul... ![]() ![]() |
--------------------
Renault
2006/7
|
|
costi |
![]()
|
da si daca are noroc nici nu-si da seama
![]() |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Slider |
![]()
|
Stati voi linistiti! Ca se darama toate si asta ramine in picioare!
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
QUOTE(driverx @ 14 Feb 2005, 14:24) Curios...In SUA este o institutie care fix pe veselii astia cu prezisu (de orice fel a fi) ii "monitorizeaza" Orice sub 30% rata de nimerire este considerat...noroc...ghicire, iao cum vrei...si inca nici o vrajitoare chiulasa, hancu sau alti veseli nu au trecut acele teste ale lor....dar curios...tu ai scos 60%...cam foarte mult. Pute a wishful thinking pe aici. Pai nu stiu unde pe site (n-am timp sa caut acuma), zice ca vrancea sta pe o buba de materiale radioactive...care la hataneli imperceptibile incep sa sublimeze nu'sh ce gaz si ca emisiile de astfel de gaz pot fi speculate.... Acuma...mie nu stiu ce mi se pare mai ingrijorator in cazul asta...cutremurul sau materialele alea radioactive? (exista o posibilitate sa fi visat urit azi-noapte si sa nu fi citit la ei pe site chestia asta) |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
costi |
![]()
|
![]() Nu ajungea ca pica blocu' pe noi, vrei sa ne si radieze acum sa ne creasca cocoase ! ![]() |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
E clar! Azi am inceput sa ne gandim la cutremure! Maine incepem sa ne gandim la nu stiu ce asteroid ne cade in cap .. poimaine incepem sa nu mai mergem cu logan-uri de frica ca se blocheaza directia
![]() We're not safe! Nobody's safe!!!! THEY'RE OUT THERE!!!!! AAAAAAHHHH ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
Lolek |
![]()
|
QUOTE(costi @ 14 Feb 2005, 16:20) ![]() Nu ajungea ca pica blocu' pe noi, vrei sa ne si radieze acum sa ne creasca cocoase ! ![]() Gata, scuze de intarziere si palpitatii...am gasit. Nu, n-am visat urat, da' nu stiu cum suna: http://www.revistapresei.ro/articol.php?a=15043 citez: “Am mai inchiriat in Vrancea un teren pentru o viitoare statie care va avea drept scop gasirea altor precursori, cum ar fi de pilda emisiile de radon. Se stie ca sub Vrancea exista o punga mare de uraniu, care inainte de cutremur cu multe ore degaja, din cauza miscarilor seismice insesizabile, o cantitate mai mare de radon, o radiatie specifica unor asemenea zone." Adica cum? eu toata copilaria mea am stat cu fundu' pe punga de uraniu? De ce a trebuit sa zica cum ca e o punga mare de uraniu? Eu vreau sa zica "mica" dom'le... sa fie suficient cat sa detecteze astia cutremurul si sa fie inofensiva. de ce-a zis punga mare? aaaa? de ce? Disclaimer: nu sunt din domeniu, nu stiu cum arata o punga de uraniu, habar n-am la ce adancime este si alte din astea. Daca asta citat mai sus vorbeste in dodii, ziceti-mi si mie, pls, sa nu mai dau texte din clasicul respectiv. This post has been edited by Lolek: 14 Feb 2005, 21:01 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Lolek @ 14 Feb 2005, 20:55) Adica cum? eu toata copilaria mea am stat cu fundu' pe punga de uraniu? Bai Lolek acu m-am lamurit frate, de ce am avut un soc cand am venit in Bucuresti si am vazut ca toti pe-aicea au numai doua **ie. P.S. Auzi, tu cum ai reusit sa-ti ascuzi a treia manuta sa nu ti-o vada lumea? This post has been edited by Ake: 14 Feb 2005, 21:03 |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
Lolek |
![]()
|
QUOTE(Ake @ 14 Feb 2005, 21:01) Bai Lolek acu m-am lamurit frate, de ce am avut un soc cand am venit in Bucuresti si am vazut ca toti pe-aicea au numai doua **ie. Bai iti dai seama daca ne afla lumea cum suntem noi de fapt? Au-au... Ake, hai ne bagam la o afacere...sa exploatam punga aia. Eu nu am idee cum, asa ca te ocupi tu de partea tehnica si eu caut "investitori". In principiu ideea ar fi sa foram si sa bagam o teava lunga, si noi tragem cu randul din ea. Ca benzina din rezervor, pe vremuri. Am inteles ca e o punga mare, asa ca ne ajunge la amandoi, si-si face si Romania bombica sa ameninte Marea Neagra cu ea. This post has been edited by Lolek: 14 Feb 2005, 21:06 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
Slider |
![]()
|
Bre lume radonul este un element chimic - gaz - radioactiv care se gaseste in scoarta pamintului si este prezent pretutindeni. In concentratii mai mari il gasiti prin beciurile caselor unde se acumuleaza.
Dar stati linistiti ca traim cu radonul linga noi de cind s-a format pamintul. |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
De cand se gaseste uraniul in pungi? Ca eu stiam ca este sub forma solida, zacaminte de uraniu dupa care sapa prizonierii politici. Uraniul din pungi s-ar putea sa fie sub forma lichida cu proprietati superioare de curatare.
![]() Am o propunere de logo: Seismologia salveaza Romania. |
-------------------- |
|
maddan |
![]()
|
Bai, radeti voi, dar eu i-am monitorizat pe astia zilele astea, si sunt right on their target!!
Alaltaieri scriau ca va fi un cutremur de 6,6 in Asia... Ati vazut ce a fost in Iran? Naspa pentru ei, bine pentru noi. Acuratetea lor generala bate spre 70%... |
--------------------
Renault
2006/7
|
|
costi |
![]()
|
Hai ca la noapte dormim linistiti cica "e activitate seismica normala"
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
http://www.fotonsas.ro/oferta_avertizoare_seismice.htm
un prieten de al meu si-a luat asa ceva , dupa ce la ultimul cutremur a facut un atac de panica urat de tot ![]() |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
costi |
![]()
|
George ma tem ca scula aia nu te ajuta , din contra, te panichezi mai tare;
Asa macar n-ai habar, pina te dumiresti aproape a trecut. Cu chestia aia la briu esti insa alarmat cred ca cel putin o data pe saptamina. Cind te plcitisesti si le ceri alora sa-ti ridice limita de avertizare ramii descoperit la cele mici care iar te panicheaza. Si tot asa.... |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
nu chiar asa .
tipul a facut o depresie super nasola pe urma . a fost la doftori alea alea . nimic. i-a trecut dupa ce a stat vreo 2 saptamani la o manastire ! cu rugaciuni zi de zi , de dimineata pana seara samd . el a zis ca asa daca vine macar are timp sa iasa afara si-l doare in pix . mie nu mi-a venit sa cred ca a putut avea un atac de panica ![]() |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
maddan |
![]()
|
Mie mi se rupe de Asia. Ma uit insa pe logurile lor zilnic, de curiozitate, si vad ca predictiile pentru Vrancea au o rata de circa 70% reusita. Ceea ce e super ok.
Iarasi- mi se rupe daca va fi un cutremur. N-ai cum sa stii ora exacta, si te poate prinde oriunde. Sau in timp ce traversezi sa te duci in buncarul tau de beton la nivelul -15, te calca unul cu bicicleta... ![]() |
--------------------
Renault
2006/7
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Ake si Lolek, intru si eu in combinatie, ca are tata vro juma de hectar de vie si nu ne deranjeaza nimeni ca e proprietate privata. Si cu ocazia asta ii facem si prashila I.
![]() Si apropo de minute, da cu al doilea beep ce-ati facut, v-ati dus la Ciomu ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 18:12 |