Huruit in accelerare (sub capota), peste 3000 rpm
![]() ![]() ![]() |
Huruit in accelerare (sub capota), peste 3000 rpm
marksman |
![]()
|
||
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
||
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Cum a aparut zgomotul? Treptat sau dupa schimbarea distributiei cum ai iesit cu masina pe poarta?
This post has been edited by IRONICK: 21 Jan 2009, 17:36 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Eu la inceput nici nu l-am remarcat. Intr-o zi dadeam cu spatele sa ies din parcare si-mi zice tata: "vezi ca ai vreun suport desprins la motor sau ceva, ca-ti huruie cand dai inapoi". Am continuat sa merg inapoi si cand l-am auzit m-am gandit la scut.
Aseara insa l-am auzit din nou in viteza 1. Apoi m-am apucat de testat si am tras concluziile din primul post. Azi am verificat "suroabele" de la scut: stranse la maxim. Distributia am schimbat-o in octombrie. Pana in ianuarie n-am auzit zgomotul ala (desi nu neg ca ar fi putut sa apara mai devreme) asa ca imi cam vine sa dau vina pe distributie. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
ciush |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 5 April 08 From: Timisoara, Bocsa ![]() |
e huruit sau tacanit (tzacanit ca de avans la dacie)?
daca tzacane (in sarcina) poate fi de la benzina (cu benzina de rompetrol face figura asta) si eu sunt din timi, poate ne vedem vineri si ne dam seama mai bine |
--------------------
dacia
logan 1.4 Mpi
2005 laureate
- TM 10 *** Cand ai incercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
marksman |
![]()
|
e huruit. parca ar intra ceva in rezonanta
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
vasile82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 482 Joined: 3 December 04 From: Ploiesti, Bucuresti ![]() |
S-ar putea sa vibreze carcasa filtrului de aer. La mine avea joc destul de mare. Am pus o saiba la bucsele de cauciuc ale carcasei filtrului si s-a rezolvat zgomotul.
|
--------------------
Ex Logan,
Renault Fluence
1.6
|
|
IRONICK |
![]()
|
Dap, trebuie verificat tot la motor. Mai mult ca sigur ceva are joc. Filtru de aer, capacele de la curele, etc ...
This post has been edited by IRONICK: 22 Jan 2009, 16:30 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
QUOTE(ciush @ 22 Jan 2009, 11:13) Pai avansul e controlat de computer asa ca putin probabil sa tacane, plus ca in a 1-a sau marsarier la 3000 nu prea e in sarcina. Avansul tacane de obicei cand esti subturat, in a 4-a si-i dai talpa, atunci e fortat motorul. In viteza 1 sau marsarier se tureaza fara greutate. Sau nu? |
--------------------
.
.
.
|
|
marksman |
![]()
|
Sursa de zgomot pare a fi carcasa filtrului de aer. Are ceva joc.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
IRONICK |
![]()
|
Iti cumperi doua cauciucuri de tija de capota si schimbi cauciucurile alea intarite ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
adi77 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 10 April 09 ![]() |
am o problema ciudata
Am un logan pe benzina ,4 ani, 130.000Km daca accelerez mai sportiv , dupa 2500 turatii se aude in barait ciudat care dispare imediat daca nu mai accelerez si reapare cand accelerez.... dar asta nu intodeauna , cam o data pe zi sau la doua zile , in rest merge perfect...! multumesc |
--------------------
logan
laureate
2005
- tm 33 ajj
|
|
jelly |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 702 Joined: 3 October 07 From: București ![]() |
verifica daca se misca carcasa filtrului de aer,uneori la o anumita turatie intra in rezonanta
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 - Laureate
- B030431 Lucrurile nu se întâmplă. Lucrurile sunt făcute să se întâmple. (John F. Kennedy)
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Ca sa nu mai deschid topic nou, am auzit si eu huruitul acela la dat inapoi. La filtrul de aer am saibe suplimentare din camera de bicicleta.
N-am gasit o rampa dar am ridicat-o pe o bordura si m-am uitat pe acolo. Scutul e strans, nu vibreaza. In plus se mai aude uneori, la gropi, o toloncăneală, ca si cum un amortizor nu ar lucra bine si roata ar sari ca mingea. E posibil sa fi luat nevasta-mea un bolovan, ceva, si sa fi indoit scutul. Parca am vazut ceva urme pe acolo. M-am intins cum am putut si intre teava de esapament si scut nu e mai mult de un deget distanta. Poate cineva sa-mi spuna cam care e distanta corecta (aproximativ) la un Logan 1.4 ph1? |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 3 January 09 ![]() |
daca ai pe benzina pune-i niste distantiere la suruburile de prindere a carcasei filtrului in parte din fata,daca ai diesel pune niste burete sub capacu motorului in zona in care atinge pe carcasa filtrului de aer
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Am dat jos scutul si intr-adevar, lovea in el teava de evacuare.
|
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
mr4 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 16 July 07 ![]() |
Imi cer scuze ca nu voi deschide alt topic, va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema asemanatoare. Aceesi problema o am si eu dar numai atunci cand ating 110km/h si se amplifica peste, devenind insuportabil. Pana la 110km/h nu se aude.
Este posibil sa fie vorba despre un rulment de la vreo roata? Multumesc anticipat. This post has been edited by mr4: 10 Jul 2009, 07:53 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4 MPI Laureate
|
|
LuluMOB |
![]()
|
Este foarte posibil. Ar trebui sa se simta cand invarti cu mana roata suspendata.
|
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Ai luat vreo bordura/groapa ceva? Poate sa fie din cauza unui dezechilibru mare...
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
mr4 |
![]()
|
Gropi am luat, este inevitabil sa nu le iei
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4 MPI Laureate
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
in viraj nu se aude nici un huruit?
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
mr4 |
![]()
|
In viraj se aude acelasi zgomot ca si cum as merge pe linie dreapta. Am verificat rotile nu au joc.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4 MPI Laureate
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
dar ai invartit de roti?nu e obligatoriu sa aiba joc
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
Abstract |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 12 June 09 ![]() |
Eu aud un huruit cand apas acceleratia mai jos cand masina este pana in 1500 - 2000 de turatii.
Exact ca la avansul de dacie. Cand depaseste 2000 de turatii dispare. Ce poate fi? Mentionez ca nu se aude foarte tare. This post has been edited by Abstract: 30 Jul 2009, 23:12 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 1.4mpi
|
|
cosmin_h1982 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 1 July 09 From: Arad ![]() |
Si la mine face la fel. Am intrebat de problema cand am fost la verificarea periodica si mi-au spus ca ii normal sa faca asa pt ca ii sub-turat motorul, in realitate este zgomotul produs de motor daca ii sub turat. Am observat ca si la urcare daca are sub 2000 rot face la fel. Daca are 2500-3000 rot/min nu se aude nici un huruit
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS+
- arad
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 23:00 |