Caut job ..., Cine angajeaza un pusti de 16 ani?
![]() ![]() ![]() |
Caut job ..., Cine angajeaza un pusti de 16 ani?
bogdan_iuly |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 13 February 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
- It's nice to be important, but
It's more important to be nice! ------------------------- Scooter |
|||
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Salut.
La varsta ta nu te angajeaza nimeni legal din motive evidente. Deasemenea, permite-mi, te rog, sa ma indoiesc de cunostintele tale in domeniul web design-ului, mai ales tinand cont de faptul ca nu faci diferenta dintre web design si programare web. la varsta ta, mai bine ai invata...nu cred ca e inca momentul sa iti cauti de munca. Daca totusi vrei sa lucrezi in domeniu, arata-mi un portofoliu serios si mai vorbim. Fara portofoliu, nu se uita nimeni la tine in domeniul asta. Multumesc, Vali. P.S.: Daca ai citit un tutorial de Php/MySql, asta nu inseamna ca stii. P.S. 2: Sper ca nu ai luat-o personal...era doar parerea mea. P.S. 3: Completeaza-ti adresa in profil, ca poate iti zic pe unde sa te duci sa cauti de munca... This post has been edited by valentin.dumitran: 14 Feb 2005, 01:21 |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
13nov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 260 Joined: 7 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(valentin.dumitran @ 14 Feb 2005, 03:20) Te inseli! Orice persoana care a implinit 16 ani se poate angaja in mod legal. Ba mai mult, legea permite sa muncesti de la 15 ani, cu acordul scris al parintilor. Daca vrea omul sa munceasca, ar trebui incurajat in sensul asta. Poezia asta "la varsta ta trebuie sa inveti, nu sa muncesti" mi se pare invechita. Daca ai capacitatea sa le faci pe amandoua, de ce sa nu castigi niste bani? |
--------------------
OPEL
ASTRA GTC 1.9 CDTI
2008 Clio III 1.5 dci Privilege
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Corect. Iata prevederea:
Art. 13. - (1) Persoana fizica dobândeste capacitate de munca la împlinirea vârstei de 16 ani. (2) Persoana fizica poate încheia un contract de munca în calitate de salariat si la împlinirea vârstei de 15 ani, cu acordul parintilor sau al reprezentantilor legali, pentru activitatile potrivite cu dezvoltarea fizica, aptitudinile si cunostintele sale, daca astfel nu îi sunt periclitate sanatatea, dezvoltarea si prega profesionala. (3) Încadrarea în munca a persoanelor sub vârsta de 15 ani este interzisa. This post has been edited by costi: 14 Feb 2005, 09:27 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Da-ti si tu locatia, poate te indruma direct cineva...
Probabil la vreun I-cafe, si acolo poti face si site-uri pentru clienti particulari ![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Nu stiu localitatea de unde esti, dar faptul ca vrei sa muncesti e laudabil. Majoritatea celor de virsta asta au alte avioane in cap, si noroc de Marfar ca mai scoate cite o piesa "Vreau sa fiu pe banii mei!"
Pune-ti locatia in profil ca nu se stie de unde sare iepurasu ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Scuze pentru postul de mai sus; am exagerat un pic.
Stiu ca inainte erau niste prevederi cu numarul maxim de ore pe care le poate lucra un minor...acum nu am mai verificat. ![]() Daca dai locatia, poata iti recomand si eu cateva locuri unde se fac angajari. Da' sa stii ca pentru web design tot iti trebuie portofoliu... |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Permiteti-mi sa spun ca cei cu "Daca vrea omul sa munceasca, ar trebui incurajat in sensul asta" gresesc cel putin la fel de mult ca si cei care zic "la varsta asta trebuie sa inveti nu sa muncesti"
Deci, bogdan_iuly - decizia nu e simpla si depinde de situatia ta, as zice ca "ai grija cu muncitul". Daca ai mare nevoie de bani - asta e. Daca iti permiti sa nu lucrezi si sa te ocupi mai mult de scoala, eu zic sa faci asta. Intre timp, (in vacante s.a.m.d.) poti face "practica" in firme, sa castigi experienta - sunt convins ca daca nu ceri bani, gasesti firme particulare care sa-ti dea ceva de lucru. Ideea e ca daca te apuci acum de lucrat, ai sanse 90% sa te plafonezi undeva foarte jos, si sa nu ajungi niciodata sa prinzi un job interesant, si bine platit. Poate ca nu ti se pare ca ar fi asa, dar ar fi foarte bine sa ma crezi, fiindca e cat se poate de adevarat. Orice ai face, incearca sa te ocupi de scoala (daca ajungi sa copiezi teme, sau sa le faci de mantuiala, deja stii ca ceva nu e in regula; aici nu ma refer la materiile 'auxiliare' ci la cele importante - de ex. daca ai de gand sa te faci inginer, poti sa o lasi mai moale cu istoria da' ar fi bine sa nu neglijezi matematica si fizica). E bine sa mai lucrezi din cand in cand, preferabil in vacante, sau cu jumatate de norma - dar ai mare grija ce faci cu scoala in anii astia, ca ce pierzi acum nu mai poti recupera nicicand. This post has been edited by vv: 14 Feb 2005, 16:53 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
prima mea zi de munca a fost la 16 ani. dar a fost summer job. am prestat vara, in toamna mi-am luat cele mai tari skiuri si clapari si that's that.
nu are rost sa te apuci de munca full time pana cand vei avea ce sa vinzi. pana atunci, tine-te de scoala. |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
QUOTE(13nov @ 14 Feb 2005, 09:06) Te inseli! Orice persoana care a implinit 16 ani se poate angaja in mod legal. Ba mai mult, legea permite sa muncesti de la 15 ani, cu acordul scris al parintilor. Daca vrea omul sa munceasca, ar trebui incurajat in sensul asta. Poezia asta "la varsta ta trebuie sa inveti, nu sa muncesti" mi se pare invechita. Daca ai capacitatea sa le faci pe amandoua, de ce sa nu castigi niste bani? Corect si frumos. Acuma la subiect: ARE CINEVA OFERTE? SA POSTEZE! ARE CINEVA CEVA DE COMENTAT? SA SI-LE INHIBE! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
bogdan_iuly |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 13 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Pentru cei interesati, sunt elev al Colegiului National Sfantul Sava, clasa cu profilul matematica-informatica, intensiv informatica. Am muncit ca sa ajung aici si voi munci in continuare
![]() In legatura cu portofoliul web, incercati adresa web specificata in profil. |
--------------------
Dacia
Logan
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bogdan_iuly @ 14 Feb 2005, 22:34) Cel mai mult m-a amuzat mesajul de intampinare: "Your monitor's resolution is 1280x960. You should change it!" In alta ordine de idei inceputul este bun. Recomandarea mea personala este sa nu incepi sa lucrezi de acum. Vei avea timp toata viata! Liceul si facultatea sunt perioade de acumulari fantastic de importante. Daca acum stii sa faci anumite scripturi si ti se pare ca stii totul ai sa vezi in facultate ca nu stii chiar totul! Daca chiar trebuie sa muncesti (ai nevoie de bani) iti recomand si eu, ca si un antevorbitor, sa lucrezi intr-un ICafe cu jumatate de norma. E un inceput bun, dar nu trebuie sa uiti 2 lucruri: 1. ca scoala e mult mai importanta decat job-ul 2. ca trebuie sa evoluezi de acolo si sa nu te automultumesti. Daca nu ai nevoie neaparata de bani, poti incepe prin a ajuta intr-o firma de web programming. Stai pe langa oameni si invata, pe bani putini, dar pe experienta multa. Cauta o firma in care oamenii sunt deschisi si nu te pun numai sa le aduci cafelele si care iti si deleaga responsabilitati. Insa din nou: scoala (din punctul meu de vedere) ramane cel mai important lucru. Multa bafta! |
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
QUOTE(bj @ 15 Feb 2005, 11:58) Cel mai mult m-a amuzat mesajul de intampinare: "Your monitor's resolution is 1280x960. You should change it!" Adevarul ca instant mi-am schimbat rezolutia ca sa ma conformez ![]() ![]() N-o sa mai spun si eu cat de importanta e scoala, blah blah blah, ca oricum s-a mai zis de 20 de ori pana acuma ![]() This post has been edited by Valentine: 15 Feb 2005, 13:40 |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Optimum resolution: 1024x768
![]() ![]() vezi ca prima data am citit BitSoft ... poate se iau aia de tine ... ca nu prea ai voie sa folosesti nume asa de apropiate de un nume cu ® |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
romulus |
![]()
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
iti recomand un site cu o gramada de proiecte. Vezi cat te tine cureaua. Merita incercat. Si nu cred ca te va intreba cineva de varsta. Adresa, pe PM
This post has been edited by romulus: 15 Feb 2005, 14:31 |
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
- MS 06 BCL pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
|
|
mewtwo |
![]()
|
![]() LA LA LA TRA LA LA Group: Members Posts: 129 Joined: 21 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca vrei, mai asculta pe unu' patit cu munca : vezi taica de scoala...zicea bine vv !!!! Sunt foarte multe lucruri pe care chiar le pierzi . Dar, desigur eu iti doresc mult succes !
|
--------------------
DACIA
LOGAN Laureate ....regimul HAMBURGHEZO-MOSIERESC.....
|
|
AMDO |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 19 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Am nevoie de o pagina web.
Cum dau de tine? |
--------------------
Dacia, Renault, VW
Laureat , Scenic, Cross Touran
2004, 2005, 2008
|
|
bogdan_iuly |
![]()
|
Voi modifica scriptul pentru ca acesta sa apara numai la rezolutii mai mici decat 1024*768
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
|
deconectat |
![]()
|
Din pacate in Bucuresti nu am foarte multe cunostinte...eventual daca stii J2ME (daca stii sa programezi in asa ceva, nu daca stii ce e) ai putea arunca o vorba la UbiSoft...am auzit ca faceau angajari acum cateva luni...merita sa intrebi.
Deja devine oarecum repetitiv, insa iti recomand si eu sa te tii de scoala deocamdata. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
bogdan_iuly |
![]()
|
Sincer nici nu am auzit de J2ME.
Va multumesc pentru sfaturi! Va asigur ca scoala va fi pe primul loc! |
--------------------
Dacia
Logan
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(valentin.dumitran @ 16 Feb 2005, 03:56) Din pacate in Bucuresti nu am foarte multe cunostinte...eventual daca stii J2ME (daca stii sa programezi in asa ceva, nu daca stii ce e) ai putea arunca o vorba la UbiSoft...am auzit ca faceau angajari acum cateva luni...merita sa intrebi. Deja devine oarecum repetitiv, insa iti recomand si eu sa te tii de scoala deocamdata. Cam contradictorii recomandarile. Domnu' Dumitran, cred ca amandoi stim ca atunci cand te-ai angajat la o companie multinationala, aia scoate si untul din tine!!! QUOTE(bogdan_iuly @ 15 Feb 2005, 22:59) Sfatul unui om din domeniu: sincer scriptul respectiv este de prisos, cu alte cuvinte, deranjeaza. Asa cum noi, colegii tai de forum nu putem sa te educam pe tine (un singur om) cum crezi tu ca poti sa educi mii de vizitatori care vin pe site-ul tau sa il vizioneze. Mai bine ai pune mana si ai invata cum sa faci site-uri care sa se vada bine in toate rezolutiile, pe cat mai multe browsere: asta e modul profesionist de a lucra. In legatura cu munca eu iti recomand sa iti vezi de scoala si sa incerci sa iei mici proiecte cu care sa iti faci mana: de la diversi cunoscuti ai parintilor, proiecte personale (la varsta ta eu eram plin de idei din astea si mai aveam si timp sa le pun in aplicare, acum timpul.... ![]() Inca odata succes (mai ales la scoala)! This post has been edited by bj: 16 Feb 2005, 10:27 |
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
liviu_lb |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 11 October 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vv @ 14 Feb 2005, 17:50) Permiteti-mi sa spun ca cei cu "Daca vrea omul sa munceasca, ar trebui incurajat in sensul asta" gresesc cel putin la fel de mult ca si cei care zic "la varsta asta trebuie sa inveti nu sa muncesti" Deci, bogdan_iuly - decizia nu e simpla si depinde de situatia ta, as zice ca "ai grija cu muncitul". Daca ai mare nevoie de bani - asta e. Daca iti permiti sa nu lucrezi si sa te ocupi mai mult de scoala, eu zic sa faci asta. Intre timp, (in vacante s.a.m.d.) poti face "practica" in firme, sa castigi experienta - sunt convins ca daca nu ceri bani, gasesti firme particulare care sa-ti dea ceva de lucru. Ideea e ca daca te apuci acum de lucrat, ai sanse 90% sa te plafonezi undeva foarte jos, si sa nu ajungi niciodata sa prinzi un job interesant, si bine platit. Poate ca nu ti se pare ca ar fi asa, dar ar fi foarte bine sa ma crezi, fiindca e cat se poate de adevarat. Orice ai face, incearca sa te ocupi de scoala (daca ajungi sa copiezi teme, sau sa le faci de mantuiala, deja stii ca ceva nu e in regula; aici nu ma refer la materiile 'auxiliare' ci la cele importante - de ex. daca ai de gand sa te faci inginer, poti sa o lasi mai moale cu istoria da' ar fi bine sa nu neglijezi matematica si fizica). E bine sa mai lucrezi din cand in cand, preferabil in vacante, sau cu jumatate de norma - dar ai mare grija ce faci cu scoala in anii astia, ca ce pierzi acum nu mai poti recupera nicicand. Absolut corect. |
--------------------
Dacia Logan
Ambition
2004 1.6MPI Fluence 1.5 dCi 110 cp
|
|
Ciumonk |
![]()
|
![]() EPURUL UCIGAS Group: Members Posts: 429 Joined: 10 April 04 From: Oradea ![]() |
De-abia acum am reusit sa citesc topicul.O mica autodescriere:Am 15 ani(si un pic<<4luni>>),sunt elev la Colegiul National "Emanuil Gojdu"(cel mai bun colegiu din judet-cu asta ma pot mandri,pt.ca aproape toti elevii au contributia lor,la fel ca si profesorii care ii pregatesc),profilul mate-info,intensiv informatica cu 10 ore de informatica pe saptamana(7 ore prevazute in programa si inca trei ore la clasa de excelenta),limbajul de programare C/C++.
Desi s-a mai repetat,nu uitati,scoala e pe primul loc.Sincer,fiind un profil real,nu gasesc rostul orei de muzica sau a celei de desen(care ar fi utila daca am face desen tehnic,nu mazgaleala cu Tempera=vopsea nontoxica pe baza de ulei). Limbajul C++ este util si pentru programare web,deoarece PHP-ul seamana destul de mult cu acesta.Am mai facut si niste pagini in HTML cu care nu ma mandresc pt. ca sunt mediocre. Parintii m-au sustinut intotdeauna dar deoarece nu am inca destule cunostinte pentru a scoate niste bani din programare,mi-am dezvoltat un alt hobby,care probabil imi va fi foarte util in viata:DIY-ul si Home-making-ul. Asa ca am invatat sa sudez,sa tai ,sa modelez tabla(subiect la care mai am inca mult de invatat) etc.Asa ca pentru o mica taxa(care bineinteles in cazul prietenilor nu se aplica),in timpul vacantelor,repar diferite obiecte,masini(mai ales Dacii),construiesc karturi(activitatea mea favorita)-recordul meu fiind de 2 zile si jumatate pt. a construi un kart,avand toate materialele necesare. Fac treaba asta mai mult din placere,nu pt. bani.Si lucrul cel mai important e ca din toata afacerea asta invat ce inseamna valoarea unui lucru,valoarea muncii mele.Invat ca in viata asta trebuie sa iti ridici constant standardele,pentru a fi cu un pas inaintea celorlalti. Si mai invat si ca totul are un pret-chiar daca aparent acel lucru este gratuit-si aici ma refer la tot ce ne inconjoara,inclusiv iubire,familie,succes in viata. |
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
`65 VW 1200
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
|
|
bogdan_iuly |
![]()
|
QUOTE(Ciumonk @ 16 Feb 2005, 23:28) Desi s-a mai repetat,nu uitati,scoala e pe primul loc.Sincer,fiind un profil real,nu gasesc rostul orei de muzica sau a celei de desen(care ar fi utila daca am face desen tehnic,nu mazgaleala cu Tempera=vopsea nontoxica pe baza de ulei). Sunt perfect de acord cu tine, avand in vedere ca si eu sunt elev ![]() QUOTE(Ciumonk @ 16 Feb 2005, 23:28) Asa ca am invatat sa sudez,sa tai ,sa modelez tabla(subiect la care mai am inca mult de invatat) etc.Asa ca pentru o mica taxa(care bineinteles in cazul prietenilor nu se aplica),in timpul vacantelor,repar diferite obiecte,masini(mai ales Dacii),construiesc karturi(activitatea mea favorita)-recordul meu fiind de 2 zile si jumatate pt. a construi un kart,avand toate materialele necesare. Fac treaba asta mai mult din placere,nu pt. bani.Si lucrul cel mai important e ca din toata afacerea asta invat ce inseamna valoarea unui lucru,valoarea muncii mele.Invat ca in viata asta trebuie sa iti ridici constant standardele,pentru a fi cu un pas inaintea celorlalti. Si mai invat si ca totul are un pret-chiar daca aparent acel lucru este gratuit-si aici ma refer la tot ce ne inconjoara,inclusiv iubire,familie,succes in viata. Te invidiez ... Si mie imi plac fiarele, mai ales motoarele, dar nu am unde si pe ce sa exersez ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
|
Ciumonk |
![]()
|
![]() EPURUL UCIGAS Group: Members Posts: 429 Joined: 10 April 04 From: Oradea ![]() |
Ba ai pe ce sa exersezi!Uite aici un "cerc vicios":Cu putinii bani pe care ii faci din web design/programming iti iei un aparat de sudura cu arc si te apuci de treaba.Daca inveti si esti si un pic talentat,poti scoate bani si din asta!Scuza-ma dar am pierdut legatura intre evenimente(e aproape 1 noaptea si maine am scoala,asa ca i`m off....zzzzzz.....)
|
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
`65 VW 1200
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
|
|
deconectat |
![]()
|
QUOTE Cam contradictorii recomandarile. Domnu' Dumitran, cred ca amandoi stim ca atunci cand te-ai angajat la o companie multinationala, aia scoate si untul din tine!!! Pai daca omu' a zis ca vrea sa munceasca...Acolo macar se plateste decent si mai si invata cate ceva + ca da bine in CV dupa... QUOTE In legatura cu munca eu iti recomand sa iti vezi de scoala si sa incerci sa iei mici proiecte cu care sa iti faci mana Sa stii ca e o idee foarte buna; ies bani frumosi daca te apuci sa faci diverse proiecte de atestat la info si capeti si experienta. Mai merita sa iti bati capul si cu sesiunile de comunicari stiintifice in domeniu; de acolo nu prea ies bani, da' te distrezi si ai ocazia sa cunosti multi oameni si sa inveti lucruri noi. Si asta da destul de bine in CV. Intotdeauna e bine sa te gandesti la viitor, nu doar la ce vei face luna urmatoare. Daca te apuci de ceva, incearca sa alegi un domeniu in care sa poti sa evoluezi si care sa-ti placa, adica sa nu o faci doar pentru bani, ca nu se merita. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
bogdan_iuly |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
|
Ciumonk |
![]()
|
Nuuuuuuu......am avut teava,rotile,suruburi,platband,o fuzeta de Audi,rulmenti,un disc de frana neventilat,placute de frana de dacie,motorul de mobra,lant si pinioane,scaun,volan de dacie,cabluri de bicicleta,etc.
Am taiat teava,am sudat ,am facut cadrul,apoi am facut suportul pt motor(in tot acest timp cineva imi strunjea mie un ax pt roata din spate-asta pt. ca la inceput am avut tractiune doar pe o roata,pe cea din stanga),apoi am construit din platband(de fapt cred ca era otel de arc) niste fuzete in forma de U pt. rotzile din fatza,le-am gaurit si le-am sudat un surub (88) pe post de ax(mentionez ca rotile din fata aveau deja presati niste rulmenti in ele),apoi am facut mecanismul de directie-un sistem simplu cu carlig(sau carja) pe care il folosesc majoritatea karturilor,si am facut pedalele si parghia pt. schimbat vitezele si pentru ca era noapte si lucram deja de 14 ore,m-am dus sa ma culc.A doua zi am sudat fuzeta de Audi pe cadru si am presat axul strunjit in ea.Apoi m-am chinuit vreo trei ore ca sa montez pinionul,sa centrez si sa sudez discul de frana(pana la urma l-am aliniat perfect dar avea un fulaj de 1 mm),sa fac un etrier mecanic tot din platband gros si sa montez roata.Apoi am modificat lungimea lantului scotand niste zale,am montat motorul si l-am aliniat si apoi am tensionat lantul.Dupa aceea am montat cealalta roata din spate(cea care era libera,din dreapta), am montat etrierul pe doua tije filetate,punand niste distantiere groase din cauciuc pt a-i permite etrierului sa se miste longitudinal (cam 2 mm max),am montat pedalele,am pus cablurile de acceleratie,ambreiaj si frana,am reglat cursa cablului ambreiajului,a franei si a acceleratiei,am montat rotile din fata,am montat scaunul si volanul si la sfarsit am umflat rotile.Bineinteles ca am facut si o instalatie electrica simpla,cu un intrerupator si bobina de inductie.Apoi am luat un rezervor din tabla de cupru si l-am fixat deasupra motorului,in spatele scaunului,l-am umplut cu un amestec de benzina cu 3% ulei si gata. Singura problema era ca eram foarte obosit.Asa ca m-am dus sa mananc,m-am odihnit o ora,am chemat un prieten sa ma ajute la impins si am plecat cu el la "drum". M-am mirat foarte tare cand motorul a pornit din prima,singura problema fiind turatia de relanti,care era foarte mare indiferent de pozitia tubului de acceleratie(carburatorul ala are un tub,nu o clapeta).problema a fost rezolvata prin infundarea unui orificiu pe unde motorul tragea aer fals. La primele teste am avut dificulati la schimbarea vitezelor,pt. ca ambreiajul nu decupla complet.Dupa ce am reglat ambreiajul prin intermediul unui surub,totul a mers perfect. Si m-am tot plimbat cu el prin parc o vara intreaga,pana cand,intr-o zi in care plouase,am alunecat pe o patura de frunze ude si am intrat cu el intr-un sant prospat sapat de muncitorii de la Apaterm(canalizare).Si a fost destul de frumos:toata partea stanga s-a deformat,inclusiv rotile,axul,suportul motorului,directia si mana mea(noroc ca a fost doar luxata)... |
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
`65 VW 1200
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st May 2025 - 16:24 |