jante KM pe solenza,14 cu 6, are cineva,fac probleme,au nevoie de inele,de modif
![]() ![]() ![]() |
jante KM pe solenza,14 cu 6, are cineva,fac probleme,au nevoie de inele,de modif
paradox_utopic |
![]()
|
||
![]() solenza driver ! Group: Members Posts: 372 Joined: 1 January 09 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310, supernova 2001, solenza 2003,logan
2005
- B-99-SYS
|
|||
catalin06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 357 Joined: 15 March 07 From: Arges ![]() |
Eu am jante KM pe 14 " cu J6 ( latimea ) , si nu am probleme . jantele au niste inele de centrare de plastic , dar sunt mai largi decat ar trebui .
Pe aceste jante am cauciucuri 185/55 R14 . Am vrut sa atasez si o poza de 2.3 MB dar nu merge ... Jantele nu sunt cele din advatar , pe acelea le-am vandut. This post has been edited by catalin06: 31 Jan 2009, 14:13 |
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
paradox_utopic |
![]()
|
QUOTE(catalin06 @ 31 Jan 2009, 15:12) Eu am jante KM pe 14 " cu J6 ( latimea ) , si nu am probleme . jantele au niste inele de centrare de plastic , dar sunt mai largi decat ar trebui . Pe aceste jante am cauciucuri 185/55 R14 . Am vrut sa atasez si o poza de 2.3 MB dar nu merge ... Jantele nu sunt cele din advatar , pe acelea le-am vandut. exact la asta ma refeream ! am inteles ca ar trebui facute altele ca sa se potriveasca perfect altfel la viteze mari apar vibratii e adevarat? inelele se pot face si din alt material(fier,otel,cupru)? |
--------------------
dacia
2005
- B-99-SYS
|
|
catalin06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 357 Joined: 15 March 07 From: Arges ![]() |
La mine vibreaza volanul la 130 Km/h , dar daca trec de 130 Km/h nu mai vibreaza ... La mine sigur bucsile de la bara antirului sunt duse si cred ca si cele de la brate ... poate si de asta
Inelele se pot face si din plastic , poliamida , aluminiu , fier ... |
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
1. mai exista un topic, daca nu chiar doua legat de jante si cam toate informatiile necesare le puteai gasi pe acolo, nu era necesar un alt topic
2. mai rar auzi pe cineva care sa se planga ca ii vibreaza volanul din cauza jantelor, fie ele si aftermarket. la catalin mai mult ca sigur e din cauza bucselor 3. daca vrei sa nu te complici cu facut inele, daca cele care ti se dau nu sunt bune, sau cu eu stiu ce vibratii poti sa nu pui alte jante, avand in vedere ca tu ai solenza scala, deci ai deja jante. This post has been edited by slider2: 31 Jan 2009, 15:50 |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Vibratiile sunt exclusiv din cauza ca jantele nu se fixeaza pe butuc, ele neputandu-se centra doar din prezoane. Vibratiile acelea duc la defectiuni ale directiei, unele chiar grave si se poate chiar ajunge la ruperea prezoanelor.
Si eu am avut problema aceasta si s-a rezolvat imediat cum am montat alte inele care fixau exact rotile. Cum se spunea si mai sus, mai exista vreo doua topicuri unde sunt dezbatute o gramada de probleme legate de jante si anvelope. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
@cristi daca vibratiile sunt exclusiv din jante, de ce vibreaza doar la o anumita viteza si nu pe o plaja de viteze mai mare??
|
--------------------
symboala
neagra
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Daca vibratiile nu se simt in volan la anumite viteze, asta nu inseamna ca ele nu exista. Pot apare la viteze mai mici sau mai mari, in functie si de cat de bine sunt echilibrate rotile. Faptul ca sunt duse anumite elemente ale sistemului de directie sau suspensie, poate doar sa amplifice efectul.
Cazul meu: am luat rotile complete de la cineva de pe Clio. Cu toate ca inelele aveau diametrul interior de 60 mm, exact cat este la Renault, Solenza avand 57 mm, le-am montat pentru o proba. Vibratiile in volan incepeau sa se simta incepand de pe la 50 km/h. Am facut si o proba "afara", iar la 90 km/h nu mai puteam sa controlez masina. Nu avea absolut nici un fel de joc la directie. Am discutat cu un vecin strungar care mi-a facut alte inele. Dupa montaj, am facut o proba, sa vad cum se comporta. Pana in 100 km/h nu se mai simtea absolut nimic, dar dupa aceea apareau usoare vibratii. Am fost la un service de roti si am echilibrat toate rotile. Baietii mi-au spus ca cel care le echilibrase inainte habar nu avea de meserie. Dupa ce le-au echilibrat, am plecat iar intr-o proba. La 140 km/h nu se mai simtea nimic, mai mult nu puteam sa-i dau ca intram intr-o localitate, dar am avut ocazia sa merg cu o viteza mai mare pe autostrada fara nici un fel de probleme. This post has been edited by cristio_79: 31 Jan 2009, 20:36 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
slider2 |
![]()
|
nu vreau sa par gica contra, sau mai stiu eu cum, dar exact la asta ma refeream. tu ai descris ca vibratile apareau incepand cu o anumita viteza (50km/h) si cresteau in intensitate pana aproape la pierderea controlului masinii. la colegul cu supernova, vibratiile apar doar la o anumita viteza specifica si destul de ridicata. la orice depasire sau micsorare a acestei viteze, acestea dispar.
am mai intalnit astfel de probleme cu vibratii in volan, dar ele nu se datorau jantelor. de exemplu un prieten cu un symbol la 90km/h simtea vibratii in volan si se auzea un zgomot, un uruit. si era un rulment. probabil ca acea viteza era exact cat jocul rulmentului sa produca vibratii simtitoare, peste aceasta viteza probabil ca se invartea mult prea repede pentru ca vibratiile sa fie de asa mare intensitate. exact ca rezonanta obiectelor. nu zic ca nu e posibil sa fie si din cauza jantelor, dar cazurile nu sunt asa dese. This post has been edited by slider2: 31 Jan 2009, 21:26 |
--------------------
symboala
neagra
|
|
paradox_utopic |
![]()
|
adevarat,am scala cu jantele de aliaj originale
dar vreau sa le schimb ! ce sunt de fapt aceste inele,un fel de saibe/cilindri care acopera diferenta intre diametrul prezonului si diametrul gaurilor jantei ? |
--------------------
dacia
2005
- B-99-SYS
|
|
cristio_79 |
![]()
|
Acele inele se monteaza in alezajul central al jantei (gaura aceea din centru) pentru ca aceasta sa intre fixa pe butuc. Jantele care vin din fabrica nu au asa ceva pentru ca au dimensiunea alezajului egala cu cea a butucului.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
catalin06 |
![]()
|
Dupa ce o sa schimb bucsele la brate si pe cele de la bara antirului o sa fac o proba si o sa spun daca mai vibreaza sau nu .
Alezajul central este fi 57 iar acea bucsa de centrare de plastic care mi-au fost date odata cu jantele e de fi 60 . |
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
cristio_79 |
![]()
|
Cam asa sunt toate. Si la mine era la fel. Incearca sa faci alte inele sau niste inele suplimentare pe care le bagi in cele existente. Janta o sa intre fix si nu o sa mai vibreze. Eu iti garantez ca daca faci acest lucru, nu o sa mai ai probleme. Bucsile le-ai terminat din cauza aceasta. Si o sa urmeze flansele de amortizor, caseta si restul. Sa verifici si echilibrarea.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
catalin06 |
![]()
|
cristio_79 : asta e si parerea mea . Ai dreptate .
Cu jante echilibrate la 0 grame toate , tot vibra la viteze mari ( 130 Km /h ) |
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
alinushy |
![]()
|
![]() modeLator Group: Members Posts: 2.622 Joined: 9 January 07 From: Pitesti - Mioveni ![]() |
am gasit niste jante , ieftine zic eu, si cu tot kitu, or fi inele bune sau vai mama lor?
jante ps nu fac reclama ![]() |
--------------------
Audi
A4
... 1.8T...quattro ;) frunza verde solz de peste, uite ..... altu` ca citeste
|
|
AleXuTzU_Tau |
![]()
|
![]() ReCharGe Group: Members Posts: 321 Joined: 18 January 08 From: HoNoLuLu ![]() |
cam..scumpe.......mi-am luat eu cu 600 ron toate 4 jantele.....pe 13.....si pe 14 cred ca erau in jur la 800.....cam aceleasi modele....akm ramane la aprecierea fiecaruia......
|
--------------------
Monster TrucK
Solenza Clima
2222
- B-03-FGO Ma Dau In Barci Si Tu Nu Vezi Asta
|
|
catalin06 |
![]()
|
alinushy : Daca iti iei sa ai grija sa fie 4x100 distanta la prezoane . Multe din jantele pe care le arati tu , atat pe 13" cat si pe 14" sunt 4x98 . Eu am modelul Superior .
Am impresia ca toate cele pe 13" sunt 4x98 ; iar cele pe 14" care au J -ul 5.5 sunt tot 4x98 . This post has been edited by catalin06: 2 Feb 2009, 07:10 |
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
alinushy |
![]()
|
![]() modeLator Group: Members Posts: 2.622 Joined: 9 January 07 From: Pitesti - Mioveni ![]() |
stiu ca trebuie 4x100, eu ma uitam la alea ART
![]() |
--------------------
Audi
A4
|
|
catalin06 |
![]()
|
Eu as merge pe ART 149 14" J6 . La 850 Ron setul , nu sunt scumpe .
|
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
alfaromtrans |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 28 January 08 ![]() |
Cine cumpara jantele de la firma noastra primeste si inele de centrare de la 67.1 la 56.1 si prezoane incluse in pret.
Pretul inelelor vandute separat este de 10RON/buc. This post has been edited by alfaromtrans: 3 Feb 2009, 10:55 |
--------------------
.
.
.
|
|
catalin06 |
![]()
|
Trimiteti si inele prin posta cu plata la livrare ??
|
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
da corect si eu as dori un set sau chiar doua...mai tinem legatura tot aici ca totusi nu se vede de unde esti de loc tu
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
catalin06 |
![]()
|
Bai Ramses ... solenzar convins ... misto solenza ai . Cred ca am vazut-o ...
|
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
alfaromtrans |
![]()
|
Trimitem prin Fan Curier si avem toate dimensiunile. Magazinul en-detail se afla in Pitesti pe Bulevardul 19 Noiembrie ( fost Eroilor).
|
--------------------
.
.
.
|
|
catalin06 |
![]()
|
Unde anume pe Eroilor ? La ce Nr. ?
|
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
alfaromtrans |
![]()
|
|
--------------------
.
.
.
|
|
catalin06 |
![]()
|
E un magazin de jante auto ?
|
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
alinushy |
![]()
|
nu numai, erau niste scutere odata parca
|
--------------------
Audi
A4
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
va salut...multumesc catalin06
acolo gasesc inelele de la jante???pai de acolo am luat jantele acum 2 ani...waw ce bine ca este in Pitesti |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
paradox_utopic |
![]()
|
|
--------------------
dacia
2005
- B-99-SYS
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:32 |