Prima suta de mii!, impresii, asteptari...
![]() ![]() ![]() |
Prima suta de mii!, impresii, asteptari...
Magua |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 29 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
Rav4
2011 2.0 VVT
- CJ XX XXX "Concentrati in metropole,condusi de GPS
Vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des" Parazitii |
|||
razvan solenza |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 6 April 08 ![]() |
eu sunt foarte multumit de solenza am 108880 km si am schimbat linie tobe bucsaraie si pivoti a mea este din octombrie 2003 rugina nu am nicaieri este tot scala consumabile la zii este o masina foarte buna la stabilitate nu are probleme numa daca e dereglata directia ete o masina care sta foarte chiar foarte bine in curbe dupa parerea mea este cea mai reusita masina romaneasca alte p[robleme sunt pe la haion care cu mica imaginatie se pot rezolva cca 90% dute si regleaza directia si vei vedea ce stabilitate are pe urma la mine ambreiajul este cel din fabrica si nu are semne de oboseala
This post has been edited by razvan solenza: 22 Feb 2009, 21:16 |
--------------------
ARO dacia
10,4 solenza 1,4 mpi scala
2004
- bh o4 frb
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Si unde-i problema tehnica?
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
pai tocmai aia este ca nu exista o problema tehnica
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
Fancyman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 September 04 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(Magua @ 22 Feb 2009, 20:27) Azi am ajuns la 100000km cu SLZ! E o Scala din mai 2003, 1.4 benzina, la mine din 2005 de la 30000, care si-a facut treaba si sper sa ma mai tina! Pana aici a avut nevoie de ambreiaj, pivoti, bucse, un burduf de planetara, toba, un far, un proiector, o macara stanga, un senzor la instalatia servodirectiei si consumabile la timp! Aripa dreapta spate da semne de slabiciune, adica am vazut rugina cand am ridicat bancheta, deci e deja perforata, Ai putea sa pui o poza sa vedem mai exact pe unde e rugina ? ( preventiv, pt noi ![]() |
--------------------
Stepway
1,0Tce
Confort/Laureate/Variant
|
|
neny_gty |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 134 Joined: 27 October 08 ![]() |
si distributia??? v-a dus pana la 100 de mii???
![]() ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005 / europa+
|
|
Magua |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 29 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Consumabile, cureaua si rola, normal, schimbate la 60000! Si bujii, si filtru de aer, destul de des, ulei Mobil, filtru de ulei, aproape cum scrie la carte, cu minime abateri....dar astea se schimba la orice masina, daca vrei...
|
--------------------
Toyota
Rav4
2011 2.0 VVT
|
bolidu |
![]()
|
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
Urmatoarea distributie ar trebui sa o faca la 120k asa ca nu vad de ce nu i-ar duce. .. Am mea are 60k si cred ca va ajunge leger la 200k
![]() Zilele trecute m-am luat la tranta cu un logan 1.4 mpi din 2006 (cunosc masina) si nu a avut nici o seansa (recunosc ca eram la 4500 in toate treptele dar el cred ca era in limitare ![]() Masina buna domne` ! |
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
- CT-XX-CMF Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|
Magua |
![]()
|
Cam asa se prezinta rugina despre care va spuneam! Asta-i pe dreapta, dar am observat doua puncte de 0,5cm si in stanga! Deci, in 4 ani cel mult e candidata pentru "Rabla"! Sper macar sa mai tina pana la 200000km, cu ceva tinichigerie...
Attached thumbnail(s) 24022009_005_.jpg ( Size: 360.12k ) Number of downloads: 1713 24022009.jpg ( Size: 328.78k ) Number of downloads: 1946 |
--------------------
Toyota
Rav4
2011 2.0 VVT
|
Fancyman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 September 04 From: Pitesti ![]() |
M-ai pus pe ganduri ; a mea e tot din mai 2003
![]() |
--------------------
Stepway
1,0Tce
Confort/Laureate/Variant
|
|
razvan solenza |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 6 April 08 ![]() |
eu cred ca cel mai bun lot la tablarie de solenze este intre octombrie 2003 si ianuarie 2004 nu de ce am eu masina neaparat dar am mai vazut foarte multe solenze din lotul specificat de mine fara gram de rugina nici eu nu am gram de rugina si sincer nu prea intretin masina la capitolul murdarie mai tot timpu este plina de noroi dar rugina nu am , am vazut din 2005 cu oala ciuruita de rugina
|
--------------------
ARO dacia
10,4 solenza 1,4 mpi scala
2004
- bh o4 frb
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Inca 67 000 km si te ajung
![]() ![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
nuuu... pina in decembrie 2004 au avut tabla de cehia pe ele+ ca au pe la incheieturi ceara cum se baga acum si la logan...a mea este mai 2004 si pe spate are numai ceara
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
solenzoi |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 11 November 07 ![]() |
113800 are si a mea.La 100.000 m-am imbatat. Probleme serioase nu are ,masina este fabricata in mai 2003 . Rugina a aparut si la mine la fel cu cea a user-ului Magua. Sub bancheta spate aproximativ in aceleasi locuri. Desi m-am uitat si sub ea am vazut ca pe dedesubt tabla e intacta fara urme de rugina. Nu stiu de la ce poate sa fi aparut in zona aia. M-am tot asteptat si "vizitez" aproape saptamanal oalele din portbagaj ca acolo ma gandeam ca va aparea prima data. Chestia nasoala este ca pe dedesubt , in zona aparitiei ruginei de pe podea interior are niste unghiuri drepte generate de faptul ca in zona aia se prinde puntea spate .Ma gandesc sa nu fie in zona aia ceva . In rest masina isi merita banii. Bafta tuturor si sute de mii de km fara incidente!
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003, Scala
- Cj-75 LAR
|
|
Fancyman |
![]()
|
Tot mai 2003 si tot cu rugina acolo? M-ati bagat in boala ! Gata, sambata ii fac o inspectie "la sange" in zona aia, desi prin interior nu e nici urma de rugina.
|
--------------------
Stepway
1,0Tce
Confort/Laureate/Variant
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Magua @ 24 Feb 2009, 20:35) Cam asa se prezinta rugina despre care va spuneam! Asta-i pe dreapta, dar am observat doua puncte de 0,5cm si in stanga! Deci, in 4 ani cel mult e candidata pentru "Rabla"! Sper macar sa mai tina pana la 200000km, cu ceva tinichigerie... Desi a mai spus un user ca tot acolo are rugina , eu tind sa cred ca ar fi fost ceva varsat acolo sau pur si simplu aceea este zona in care frigul din portbagaj da piept cu caldura din masina si sub bancheta nu este prea multa ventilatie . Singura rugina pe care am observat-o a fost in spatele rotii de rezerva , sub masina , intre roata si spoilerul spate si acolo am curatat putin si am dat cu un spray cu antifon . Eu am tot portbagajul , aripile spate , sub bancheta spate , putin podea si pedalierul fata insonorizat si nu am observat rugina . Ca impresii si piese schimbate de nevoie sau nu , la 77.000 km aprox : 1. 1 set de placute de frana la 72.000 km ![]() 2. lichidul de frana , lichidul de servo-directie , uleiul din cutie + cateva tratamente la motor si cutie ; 3. traseul de evacuare complet si asta pt ca la 35.000 finala era ciuruita si intermediara zornaia ; 4. busele de la bara stabilizatoare de vre-o 5-6 ori , bucsele de la bascule o singura data , amortizoarele fata , flanse fata , bieletele de directie rectificate , planetarele rectificate , bucsa anti-rasturnare ; 5. kit ambreiaj schimbat pe la 58.000 + kit distributie + rola intinzatoare accesorii + curea accesorii si alternator ; 6. pompa apa + antigel + termostat , schimbate la 55.000 ; 7. baterie + cabluri si ceva trasee de curent ; - astea sunt piese schimbate si nu neaparat imbunatatiri ; - topicul poate fi mutat la imbunatatiri sau piese auto , desi se adreseaza celor care sunt interesati de piesele schimbate si problemele avute intr-un aminut numar de km . Sper sa nu deranjeze pe cineva ca eu inca nu am ajuns la 100.000 . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
danv2112 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 28 July 09 ![]() |
![]() la solenza mea (luata de noua) s-au schimbat tobele, de 2 ori placutele de frana.... 2 amortizoare fata ,de 2 ori bucsile bara antiruliu,distributie si cam atat....vorba antevorbitorilor mei o masina ieftina si usor de intretinut ![]() ![]() |
--------------------
dacia solenza 1.4
DACIA SOLENZA 1.4
2004 EUROPA
- 5 CT YAV
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
125.000. Schimbat ambreiaJ, capete bara, un rulment roata, amortizoare spate, burduf planetara stinga, dar asta din urma l-am rupt cind am trecut in viteza peste o creanga, n-are legatura cu vechimea. A propos, @bolidu, troncaneala ta spate poate proveni de la hayon, am patit eu, i-am mai reglat distantierii aia de cauciuc.
Urmeaza bucsele de bascula, pivotii. Cele de la bara de torsiune le consider consumabile. Ce se schimba conform cartii nu se pune, banuiesc ca initiatorul topicului a vrut sa ne facem o parere despre fiabilitate. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
roadlup |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 3 June 07 ![]() |
208.000 km. tocmai am facut un drum pana in suedia si inapoi, fara nici o problema. inca 80-100.000 sper sa mai tina fara probleme majore.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 scala
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
RalucaSibiu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 2 November 09 From: Sibiu ![]() |
Eu am cumparat-o pe-a mea acum 5luni la 183.000 si zilele trecute am ajuns la 190.Nu stiu cum a intretinut-o persoana dinainte,eu am facut doar un schimb ulei,filtru,bujii,baterie noua,bloc lumini nou de Logan ca nu-mi mergeau ambele faze(toate doar din simpla mea dorinta)+covorase,huse,braduleti si alte prostii de fete
![]() Stiu ca poate ma hazardez, caci o am doar de 5 luni dar din totdeauna mi-am dorit DOAR Solenza caci stiam "ce poate". Intr-adevar inca am probleme cu partea electrica,carora sper sa le dau de cap si cu ajutorul vostru ![]() Nu-mi stricati ziua!!! ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2005,benzina
- SB09AUT
|
|
augustin87r |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 18 June 06 From: Rm.Valcea ![]() |
Bravo! Si eu sunt din SB. Cred ca esti prima persoana de pe forum care e din Sibiu (la care scrie sub avatar cel putin)....Daca sunt probleme , mai ales cu partea electrica, putem sa ne consultam....Sau sa comparam masinile, sa vedem daca amandoua au probleme din seria: 'asa face toate'
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
|
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 22:14 |