DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Prima suta de mii!, impresii, asteptari...

Magua
post 22 Feb 2009, 19:27
Post #1

Membru

Group: Members
From: Cluj-Napoca

Azi am ajuns la 100000km cu SLZ! E o Scala din mai 2003, 1.4 benzina, la mine din 2005 de la 30000, care si-a facut treaba si sper sa ma mai tina!
Pana aici a avut nevoie de ambreiaj, pivoti, bucse, un burduf de planetara, toba, un far, un proiector, o macara stanga, un senzor la instalatia servodirectiei si consumabile la timp! Aripa dreapta spate da semne de slabiciune, adica am vazut rugina cand am ridicat bancheta, deci e deja perforata, spoilerul pica dupa ce l-am tot agatat de diverse borduri blush.gif
Urmeaza capat de bara, alta toba si sper cat mai putine alte probleme!
In ciuda listei destul de lungi, e o masina usor de intretinut, probabil cea mai ieftina! Si are un consum bun, iarna asta am mers cu 7,5% consum mixt! Masina ideala de forjat.
Pacat ca nu e mai spatioasa si e cam instabila!
Am mai condus un Symbol Fijdi 1.4, de la 12000 pana la 107000 anul trecut si nu am avut atatea de schimbat, doar rulmentii din spate si lamele stergatoarelor! Mult mai spatioasa si mai stabila, pozitie mai buna la volan... Diferenta de pret de vreo 4000 euro!
Revenind la SLZ, o masina care a meritat banii, avand in vedere dotarile, asa ca o sa mai mergem impreuna la servici!

--------------------
Toyota Rav4 2011 2.0 VVT - CJ XX XXX
"Concentrati in metropole,condusi de GPS
Vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des"
Parazitii
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
razvan solenza
post 22 Feb 2009, 21:14
Post #2

Membru autentic

eu sunt foarte multumit de solenza am 108880 km si am schimbat linie tobe bucsaraie si pivoti a mea este din octombrie 2003 rugina nu am nicaieri este tot scala consumabile la zii este o masina foarte buna la stabilitate nu are probleme numa daca e dereglata directia ete o masina care sta foarte chiar foarte bine in curbe dupa parerea mea este cea mai reusita masina romaneasca alte p[robleme sunt pe la haion care cu mica imaginatie se pot rezolva cca 90% dute si regleaza directia si vei vedea ce stabilitate are pe urma la mine ambreiajul este cel din fabrica si nu are semne de oboseala

This post has been edited by razvan solenza: 22 Feb 2009, 21:16

--------------------
ARO dacia 10,4 solenza 1,4 mpi scala 2004 - bh o4 frb
+
AR-18-MOS
post 22 Feb 2009, 21:33
Post #3

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

Si unde-i problema tehnica?

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
ramsen
post 22 Feb 2009, 21:42
Post #4

My Solenza

From: Pitesti - ARGES

pai tocmai aia este ca nu exista o problema tehnica

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
+
Fancyman
post 23 Feb 2009, 09:47
Post #5

Membru autentic

From: Pitesti

QUOTE(Magua @ 22 Feb 2009, 20:27)
Azi am ajuns la 100000km cu SLZ! E o Scala din mai 2003, 1.4 benzina, la mine din 2005 de la 30000, care si-a facut treaba si sper sa ma mai tina!
Pana aici a avut nevoie de ambreiaj, pivoti, bucse, un burduf de planetara, toba, un far, un proiector, o macara stanga, un senzor la instalatia servodirectiei si consumabile la timp! Aripa dreapta spate da semne de slabiciune, adica am vazut rugina cand am ridicat bancheta, deci e deja perforata,
*

Ai putea sa pui o poza sa vedem mai exact pe unde e rugina ? ( preventiv, pt noi sad.gif )

--------------------
Stepway 1,0Tce Confort/Laureate/Variant
+
neny_gty
post 23 Feb 2009, 22:08
Post #6

membru

si distributia??? v-a dus pana la 100 de mii??? 173.gif sau ati omis acest mic nedumerire.gif detaliu

--------------------
dacia solenza 2005 / europa+
+
Magua
post 23 Feb 2009, 22:28
Post #7

Membru

Consumabile, cureaua si rola, normal, schimbate la 60000! Si bujii, si filtru de aer, destul de des, ulei Mobil, filtru de ulei, aproape cum scrie la carte, cu minime abateri....dar astea se schimba la orice masina, daca vrei...

--------------------
Parazitii
+
bolidu
post 23 Feb 2009, 23:16
Post #8

Pai daca n-am ?!

From: Medgidalas

Urmatoarea distributie ar trebui sa o faca la 120k asa ca nu vad de ce nu i-ar duce. .. Am mea are 60k si cred ca va ajunge leger la 200k smile.gif) am niste batai pe fata si o super bataie pe spate care nu stiu de unde vine neam ... telescop dus, bucsile de la punte or shet... sa mai vina caldura si o fac giugiuc.

Zilele trecute m-am luat la tranta cu un logan 1.4 mpi din 2006 (cunosc masina) si nu a avut nici o seansa (recunosc ca eram la 4500 in toate treptele dar el cred ca era in limitare smile.gif) ). Consum mixt la mine cu cauciuce de iarna 7.8 % conform conputerului de bord. Am facut un experiment odata: am resetat toate functiile cb si am plecat la un drum de fix 100 km. Am mers relativ constant cu 85-90 km/h si aveam consum de 5.2 % (daca m-a mintit computerul va mint si eu).

Masina buna domne` !

--------------------
Solenza Confort 2005 Opel Astra Coupe - CT-XX-CMF
Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
+
Magua
post 24 Feb 2009, 20:35
Post #9

Membru

Cam asa se prezinta rugina despre care va spuneam! Asta-i pe dreapta, dar am observat doua puncte de 0,5cm si in stanga! Deci, in 4 ani cel mult e candidata pentru "Rabla"! Sper macar sa mai tina pana la 200000km, cu ceva tinichigerie...

Attached thumbnail(s)
24022009_005_.jpg ( Size: 360.12k ) Number of downloads: 1713
24022009.jpg ( Size: 328.78k ) Number of downloads: 1946

--------------------
Parazitii
+
Fancyman
post 24 Feb 2009, 20:45
Post #10

Membru autentic

M-ai pus pe ganduri ; a mea e tot din mai 2003 sad.gif La vara iar o iau la puricat.

--------------------
+
razvan solenza
post 24 Feb 2009, 20:51
Post #11

Membru autentic

eu cred ca cel mai bun lot la tablarie de solenze este intre octombrie 2003 si ianuarie 2004 nu de ce am eu masina neaparat dar am mai vazut foarte multe solenze din lotul specificat de mine fara gram de rugina nici eu nu am gram de rugina si sincer nu prea intretin masina la capitolul murdarie mai tot timpu este plina de noroi dar rugina nu am , am vazut din 2005 cu oala ciuruita de rugina

--------------------
ARO dacia 10,4 solenza 1,4 mpi scala 2004 - bh o4 frb
+
Iulikk
post 25 Feb 2009, 18:05
Post #12

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

Inca 67 000 km si te ajung biggrin.gif. Multi km fara probleme wink.gif.

--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
ramsen
post 25 Feb 2009, 19:40
Post #13

My Solenza

nuuu... pina in decembrie 2004 au avut tabla de cehia pe ele+ ca au pe la incheieturi ceara cum se baga acum si la logan...a mea este mai 2004 si pe spate are numai ceara

--------------------
+
solenzoi
post 25 Feb 2009, 21:36
Post #14

Membru

113800 are si a mea.La 100.000 m-am imbatat. Probleme serioase nu are ,masina este fabricata in mai 2003 . Rugina a aparut si la mine la fel cu cea a user-ului Magua. Sub bancheta spate aproximativ in aceleasi locuri. Desi m-am uitat si sub ea am vazut ca pe dedesubt tabla e intacta fara urme de rugina. Nu stiu de la ce poate sa fi aparut in zona aia. M-am tot asteptat si "vizitez" aproape saptamanal oalele din portbagaj ca acolo ma gandeam ca va aparea prima data. Chestia nasoala este ca pe dedesubt , in zona aparitiei ruginei de pe podea interior are niste unghiuri drepte generate de faptul ca in zona aia se prinde puntea spate .Ma gandesc sa nu fie in zona aia ceva . In rest masina isi merita banii. Bafta tuturor si sute de mii de km fara incidente!

--------------------
Dacia Solenza 2003, Scala - Cj-75 LAR
+
Fancyman
post 26 Feb 2009, 09:07
Post #15

Membru autentic

Tot mai 2003 si tot cu rugina acolo? M-ati bagat in boala ! Gata, sambata ii fac o inspectie "la sange" in zona aia, desi prin interior nu e nici urma de rugina.

--------------------
+
marius80_eugen
post 26 Feb 2009, 16:29
Post #16

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(Magua @ 24 Feb 2009, 20:35)
Cam asa se prezinta rugina despre care va spuneam! Asta-i pe dreapta, dar am observat doua puncte de 0,5cm si in stanga! Deci, in 4 ani cel mult e candidata pentru "Rabla"! Sper macar sa mai tina pana la 200000km, cu ceva tinichigerie...
*

Desi a mai spus un user ca tot acolo are rugina , eu tind sa cred ca ar fi fost ceva varsat acolo sau pur si simplu aceea este zona in care frigul din portbagaj da piept cu caldura din masina si sub bancheta nu este prea multa ventilatie .
Singura rugina pe care am observat-o a fost in spatele rotii de rezerva , sub masina , intre roata si spoilerul spate si acolo am curatat putin si am dat cu un spray cu antifon .
Eu am tot portbagajul , aripile spate , sub bancheta spate , putin podea si pedalierul fata insonorizat si nu am observat rugina .

Ca impresii si piese schimbate de nevoie sau nu , la 77.000 km aprox :
1. 1 set de placute de frana la 72.000 km icon_mrgreen.gif , sabotii de pe spate fiind inca cei originali , verificati si curatati , mai tin cel putin pana in vara ;
2. lichidul de frana , lichidul de servo-directie , uleiul din cutie + cateva tratamente la motor si cutie ;
3. traseul de evacuare complet si asta pt ca la 35.000 finala era ciuruita si intermediara zornaia ;
4. busele de la bara stabilizatoare de vre-o 5-6 ori , bucsele de la bascule o singura data , amortizoarele fata , flanse fata , bieletele de directie rectificate , planetarele rectificate , bucsa anti-rasturnare ;
5. kit ambreiaj schimbat pe la 58.000 + kit distributie + rola intinzatoare accesorii + curea accesorii si alternator ;
6. pompa apa + antigel + termostat , schimbate la 55.000 ;
7. baterie + cabluri si ceva trasee de curent ;

- astea sunt piese schimbate si nu neaparat imbunatatiri ;

- topicul poate fi mutat la imbunatatiri sau piese auto , desi se adreseaza celor care sunt interesati de piesele schimbate si problemele avute intr-un aminut numar de km . Sper sa nu deranjeze pe cineva ca eu inca nu am ajuns la 100.000 .

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
danv2112
post 30 Jul 2009, 14:05
Post #17

Membru incepator

dry.gif salut
la solenza mea (luata de noua) s-au schimbat tobele, de 2 ori placutele de frana.... 2 amortizoare fata ,de 2 ori bucsile bara antiruliu,distributie si cam atat....vorba antevorbitorilor mei o masina ieftina si usor de intretinut cool.gif sincer la drumurile din ROMANIA nu mi se pare ca am cheltuit mult in 5 ani....LA MULTI KILOMETRII SI FARA INCIDENTE excl.gif

--------------------
dacia solenza 1.4 DACIA SOLENZA 1.4 2004 EUROPA - 5 CT YAV
+
corbex
post 31 Jul 2009, 19:24
Post #18

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

125.000. Schimbat ambreiaJ, capete bara, un rulment roata, amortizoare spate, burduf planetara stinga, dar asta din urma l-am rupt cind am trecut in viteza peste o creanga, n-are legatura cu vechimea. A propos, @bolidu, troncaneala ta spate poate proveni de la hayon, am patit eu, i-am mai reglat distantierii aia de cauciuc.
Urmeaza bucsele de bascula, pivotii. Cele de la bara de torsiune le consider consumabile.
Ce se schimba conform cartii nu se pune, banuiesc ca initiatorul topicului a vrut sa ne facem o parere despre fiabilitate.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
roadlup
post 30 Aug 2009, 11:08
Post #19

Membru incepator

208.000 km. tocmai am facut un drum pana in suedia si inapoi, fara nici o problema. inca 80-100.000 sper sa mai tina fara probleme majore.

--------------------
Dacia Solenza 2003 scala
+
ramsen
post 30 Aug 2009, 11:46
Post #20

My Solenza

124.gif 124.gif 124.gif bravooooo aplauze.gif aplauze.gif aplauze.gif coolspeak.gif coolspeak.gif coolspeak.gif

--------------------
+
RalucaSibiu
post 2 Nov 2009, 10:38
Post #21

Membru incepator

From: Sibiu

Eu am cumparat-o pe-a mea acum 5luni la 183.000 si zilele trecute am ajuns la 190.Nu stiu cum a intretinut-o persoana dinainte,eu am facut doar un schimb ulei,filtru,bujii,baterie noua,bloc lumini nou de Logan ca nu-mi mergeau ambele faze(toate doar din simpla mea dorinta)+covorase,huse,braduleti si alte prostii de fete wub.gif .Ideea e ca masina merge beton,exact cum ma asteptam!
Stiu ca poate ma hazardez, caci o am doar de 5 luni dar din totdeauna mi-am dorit DOAR Solenza caci stiam "ce poate".
Intr-adevar inca am probleme cu partea electrica,carora sper sa le dau de cap si cu ajutorul vostru biggrin.gif dar in rest,tinand cont de km avuti + facuti de mine,sunt super incantata!
Nu-mi stricati ziua!!! laugh.gif

--------------------
Dacia Solenza 2005,benzina - SB09AUT
+
augustin87r
post 4 Nov 2009, 20:11
Post #22

Membru autentic

From: Rm.Valcea

Bravo! Si eu sunt din SB. Cred ca esti prima persoana de pe forum care e din Sibiu (la care scrie sub avatar cel putin)....Daca sunt probleme , mai ales cu partea electrica, putem sa ne consultam....Sau sa comparam masinile, sa vedem daca amandoua au probleme din seria: 'asa face toate' tongue.gif

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
romanvs
post 6 Nov 2009, 10:29
Post #23

membru autentic

From: CRAIOVA

QUOTE(roadlup @ 30 Aug 2009, 11:08)
208.000 km. tocmai am facut un drum pana in suedia si inapoi, fara nici o problema. inca 80-100.000 sper sa mai tina fara probleme majore.
*

Sunt interesat despre cum merge motorul,daca este in parametri,consuma ulei,i-ai facut vreun reglaj,etc

--------------------
Hyundai Elantra 2021
D A C I A S O L E N Z A
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 22:14
Forum Renault