DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Huruit, la franare

registernow
post 23 Feb 2009, 00:07
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut!

Am dus recent masina pentru revizie!

Cum mi s-a parut ca frana de mana e cam slaba i-am spus mecanicului s-o mai stranga putin.

De fiecare data cand franez se aude un harait, ca si cand ar fi un butoi de metal care se deplaseaza in portbagaj(sau pe la mijlocul masinii).

Este de la frana de mana, care stransa prea mult?

Sau de la ce?

Toate cele bune!

--------------------
Dacia Sandero 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
m4x
post 30 Mar 2009, 19:02
Post #2

Membru incepator

From: GALATI

Am patit-o si eu cu huruitul. Se pare ca ramane mizerie pe tamburi.Mecanicul de la reprezentanta mi-a recomandat sa merg cu frana de mana trasa ( 2-3 zimti ) vreo 50m. A dat roade

--------------------
dacia solenza 2004 - GL 05 YRP
+
marius80_eugen
post 30 Mar 2009, 22:07
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

Oricat ti-o strange , ea trebuie sa tina EGAL si sa poti misca si cu mana rotile cand masina este suspendata , altfel in mers ti se incing sabotii si jantele f tare si chiar asa daca mergi , ele se incalzesc si cu cat o folosesti mai mult ea se incalzeste mai tare si pana nu se uzeaza , nu se potoleste . Eu nu suport sa-mi tranga in halul asta frana si de multe ori am fost inapoi sa o mai slabeasca .
Problema este ca , daca mergi cu frana de mana trasa putin sau sabotii stransi , frana de picior nu mai functioneaza corect pe fata .
50m ... pai eu am mers si 50 km si ... nimic . Tot asteptam sa se lase , dar nimic , cu cat se incalzeste mai tare , cu atat se dilata si tine si mai tare . Asa ca la mine cand curat acel praf din tamburi , nu strang mai mult de 1 dinte de la reglajul franei din interiorul tamburului .

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
cris06
post 31 Mar 2009, 22:02
Post #4

Mester

From: Iasi

Dati tamburii jos, curatati-i cu jmirghel, reglati sabotii si frana de mana sa tina la 4-5 dinti (uzual) si nu mai mergeti cu ea trasa ca s-ar putea sa va faca bucuria rulmentii de pe spate. wink.gif

--------------------
Daewoo TF19Y Cielo Exe Plus, E3/ GPL BRC 24-11 SEQ/ 2006 - IS.06.---
+
koolshen
post 4 Apr 2009, 10:18
Post #5

Membru incepator

From: BUCURESTI

Salut . Aceeasi problema am avut-o si eu , cand aveam sabotii uzati (nu mai aveam ce sa aleg din ei tongue.gif nu ai schimbasem niciodata) dupa ce i-am schimbat nu se mai auzea nimc dar....ai reglasem prost ca mi-se incalzeau rotile spate. dupa ce am reglat sabotii nu se mai incalzesc rotile nu mai huruie . sper sa iti fie de ajutor intamplarea mea smile.gif

--------------------
dacia solenta 2003 - B-84-KOW
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 23:44
Forum Renault