cum se schimba planetara la dacia 1310?
![]() ![]() ![]() |
cum se schimba planetara la dacia 1310?
beny adam |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Validating Reno Posts: 22 Joined: 6 March 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Grand Scenic 3
2010, 1.5 dci, 78kw
- .
|
|||
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
ridici roata pe cric, o dai jos, desfaci bolturile din prezoane (iasa mai usor decat sa incerci sa desfaci fuzeta de pe bolt), desfaci bieleta de directie, preferabil din surubul de la capatul de bara, bagi planetara in arborele ala canlat care iasa din cutie, montezi stiftul si apoi montezi fuzetacu bolturi inpoi pe brat, tirantul, strangi totul bine, montezi inapoi bieleta de directie, pui roata, strangi piulitele, dai o cheie si iesi la un drum.
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
beny adam |
![]()
|
mersi de ajutor...am incercat dar a mai aparut o problema...capatul dinspre roata nu vrea sa intre...am incercat in fel si chip..se poate ca sa fie diferente de marimi la capete? adica acolo unde intra in discul ala de la roata??
|
--------------------
Renault
Grand Scenic 3
2010, 1.5 dci, 78kw
- .
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
In Romaneste, dupa ce ai dat roata jos, pui sub pivotul de jos (inferior) un chituc de lemn sau orice altceva, lasi de cric pana ramane suspendata pe acel chituc, te apesi putin pe masina, bagi o cheie de 24-27 intre teava distantier de la bascula inf. si surubul de la T-eu pentru a tine bascula inferioara mai sus, sa nu fie nevoie de a doua persoana sa ridice de bascula la scoaterea si bagarea portfuzetei in pivot, ridici iar cu cricul si calezi, cu acelasi chituc, pus sub lonjeron, pentru siguranta.
Desfaci piulita de la pivotul superior si de la bieleta. Cu un ciocan de 1kg bati in BRATUL PORTFUZETEI , de sus in jos, pentru a scoate pivotul bieletei, astfel iti da voie sa rotesti convenabil portfuzeta, pentru a bate din lateral, in dreptul pivotului superior, sub bascula sup. si va cadea surprinzator. Nu e nevoie sa scoti si pivotul inferior, dar trebuie demontat etrierul, sa-ti dea voie fara sa rupi furtunul . Uita-te la canelurile dinspre roata, sa nu fie in diametru mai mare, ca cea care afost. La cutie, ai doua variante-una buna si una gresita . Te uiti la tripoda, sa vezi canelura de pe centrul gaurii la stift, sa o pui in golul de pe centrul gaurii de la pinionul planetar (cel care iese din cutie) , ca altfel nu intra stiftul(daca se vede o jumatate de gaura). |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
beny adam |
![]()
|
ms de ajutor...pana la urma am rezolvat-o..
|
--------------------
Renault
Grand Scenic 3
2010, 1.5 dci, 78kw
- .
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
nu e mai usor de dat jos fuzeta cu tot cu pivoti?
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Eu procedez cum a scris domnul Nelu, pun si o poza, eventual sa vizualizati mai bine cum sta treaba
![]() planetaraaa.jpg ( Size: 1.13mb ) Number of downloads: 2428 This post has been edited by Adrian_Boy: 9 Mar 2009, 22:24 |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 08:23 |