DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> cum se schimba planetara la dacia 1310?

beny adam
post 6 Mar 2009, 17:54
Post #1

Membru incepator

Group: Validating Reno

salutare! imi cer scuze daca a mai fost creat vreun topic pe aceasta tema, dar eu nu am vazut...

de curand mi s-a rupt o planetara chiar de langa roata..era distrusa demult si ma asteptam..
am reusit sa o scot, dar intrebarea mea este: cum sa fac sa montez alta planetara??
rabla mea e o dacie din 1988..
ms de ajutor...

--------------------
Renault Grand Scenic 3 2010, 1.5 dci, 78kw - .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mr_Devil83
post 6 Mar 2009, 18:08
Post #2

Membru autentic

Group: Members

ridici roata pe cric, o dai jos, desfaci bolturile din prezoane (iasa mai usor decat sa incerci sa desfaci fuzeta de pe bolt), desfaci bieleta de directie, preferabil din surubul de la capatul de bara, bagi planetara in arborele ala canlat care iasa din cutie, montezi stiftul si apoi montezi fuzetacu bolturi inpoi pe brat, tirantul, strangi totul bine, montezi inapoi bieleta de directie, pui roata, strangi piulitele, dai o cheie si iesi la un drum.

--------------------
Dacia 1300 / SUPERNOVA EUROPA 1984 / 2002
+
beny adam
post 7 Mar 2009, 22:03
Post #3

Membru incepator

mersi de ajutor...am incercat dar a mai aparut o problema...capatul dinspre roata nu vrea sa intre...am incercat in fel si chip..se poate ca sa fie diferente de marimi la capete? adica acolo unde intra in discul ala de la roata??

--------------------
+
PH-06-BOA
post 8 Mar 2009, 14:31
Post #4

Membru autentic

In Romaneste, dupa ce ai dat roata jos, pui sub pivotul de jos (inferior) un chituc de lemn sau orice altceva, lasi de cric pana ramane suspendata pe acel chituc, te apesi putin pe masina, bagi o cheie de 24-27 intre teava distantier de la bascula inf. si surubul de la T-eu pentru a tine bascula inferioara mai sus, sa nu fie nevoie de a doua persoana sa ridice de bascula la scoaterea si bagarea portfuzetei in pivot, ridici iar cu cricul si calezi, cu acelasi chituc, pus sub lonjeron, pentru siguranta.
Desfaci piulita de la pivotul superior si de la bieleta. Cu un ciocan de 1kg bati in BRATUL PORTFUZETEI , de sus in jos, pentru a scoate pivotul bieletei, astfel iti da voie sa rotesti convenabil portfuzeta, pentru a bate din lateral, in dreptul pivotului superior, sub bascula sup. si va cadea surprinzator. Nu e nevoie sa scoti si pivotul inferior, dar trebuie demontat etrierul, sa-ti dea voie fara sa rupi furtunul . Uita-te la canelurile dinspre roata, sa nu fie in diametru mai mare, ca cea care afost. La cutie, ai doua variante-una buna si una gresita . Te uiti la tripoda, sa vezi canelura de pe centrul gaurii la stift, sa o pui in golul de pe centrul gaurii de la pinionul planetar (cel care iese din cutie) , ca altfel nu intra stiftul(daca se vede o jumatate de gaura).

--------------------
Dacia 1310 1988 - ph-99-aob
+
beny adam
post 8 Mar 2009, 19:47
Post #5

Membru incepator

ms de ajutor...pana la urma am rezolvat-o..

--------------------
+
Mr_Devil83
post 9 Mar 2009, 07:55
Post #6

Membru autentic

nu e mai usor de dat jos fuzeta cu tot cu pivoti?

--------------------
Dacia 1300 / SUPERNOVA EUROPA 1984 / 2002
+
Adrian_Boy
post 9 Mar 2009, 22:23
Post #7

Membru autentic

Eu procedez cum a scris domnul Nelu, pun si o poza, eventual sa vizualizati mai bine cum sta treaba wink.gif
planetaraaa.jpg ( Size: 1.13mb ) Number of downloads: 2428

This post has been edited by Adrian_Boy: 9 Mar 2009, 22:24

--------------------
Opel Astra Z16XE 2001 - B
16V 101 caluti de rasa!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 08:23
Forum Renault