DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> probleme cu frana, tine doar spatele si dreapta fatza

sharicmax
post 22 Mar 2009, 19:26
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

salut am si eu nevoie de ajutorul vostru,am o dacie 1310 din 91 si am mari probleme cu frana.masina a avut pompa de frana cu dublu circuit si nu tinea am schimbat pompa am pus din aia cu circuit simplu si am intampinat problema asta la inceput tinea doar spatele iar dupa nenumarate aerisiri am reusit sa o fac sa tina si dreapta fatza..spuneti`mi si mie ce ii pot face...nu pierde luchid pe nicaieri pompa servo e noua.....chiar nu stiu ce sa ii mai fac sunt pur si simplu terorizat de problema asta sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif

--------------------
Dacia 1310 1991 TLX - B 23 KZG
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gimsys
post 22 Mar 2009, 20:49
Post #2

Membru incepator

verifica cilindrul poate e gripat , cu placutele cum stai ? discul e consumat rau ?

--------------------
Dacia 1300 1978 - CJ 05 AYO
+
neamtzu25
post 22 Mar 2009, 21:17
Post #3

cu masina nu te plimbi!!fugi cat poate...

sal
mai bine incerca sa pui tot o pompa cu circuit dublu,e mult mai buna decat ce cu simplu,,,s-a mai zis aici:scoate racordurile de la poma si de la roata si suflale bine cu poma pana scoate aer asa cum da pompa,foloseste lichid de frana dot 4;e mai bun ....fa treaba cu suflatul intai si dupa asata scimba pompa;no sa coste mult la dezmemmbrari....bafta

--------------------
DACIA 1,4 berlina S 1997 - BR 28 PSM
cea mai mare problema la masina:TACANITU dintre volan si scaun:D
+
sharicmax
post 23 Mar 2009, 12:12
Post #4

Membru incepator

QUOTE(gimsys @ 22 Mar 2009, 20:49)
verifica cilindrul poate e gripat , cu placutele cum stai ? discul e consumat rau ?
*

am desfacut si cilindru si tot cilindrul e bun discul e ok iar placutele sunt bune:D

23 Mar 2009, 12:17:
QUOTE(neamtzu25 @ 22 Mar 2009, 21:17)
sal
mai bine incerca sa pui tot o pompa cu circuit dublu,e mult mai buna decat ce cu simplu,,,s-a mai zis aici:scoate racordurile de la poma si de la roata si suflale bine cu poma pana scoate aer asa cum da pompa,foloseste lichid de frana dot 4;e mai bun ....fa treaba cu suflatul intai si dupa asata scimba pompa;no sa coste mult la dezmemmbrari....bafta
*

msk neamtzu25 osa incerc si revin sa va spun ce am reusit!

This post has been edited by sharicmax: 23 Mar 2009, 12:17

--------------------
+
Adrian_Boy
post 23 Mar 2009, 17:25
Post #5

Membru autentic

trebuie sa vezi ca-ti curge lichid pe la conducta cu pricina in primul rand, in al doi-lea rand, trebuie sa mearga, pentru ca la pompele de frana simplu circuit, este un singur pistonas care impinge tot lichidul din vas prin toate conductele.

Ia o pompa si baga aer pe conducta, poate ai ceva intepenit pe acolo, in cazul in care nu-ti vine lichid.

Probeaza pe loc, cu masina suspentada daca apasa oarecum placuta pe disc, rotind de roata.

Lichidul trebuie sa curga tot timpul fara bule, asadar eu zic ca este de la aerisire.

Sunt extra multe topicuri deschide pe problema franelor, mai poti citi pe aici, poate gasesti solutia wink.gif

--------------------
Opel Astra Z16XE 2001 - B
16V 101 caluti de rasa!
+
sharicmax
post 23 Mar 2009, 19:30
Post #6

Membru incepator

QUOTE(Adrian_Boy @ 23 Mar 2009, 17:25)
trebuie sa vezi ca-ti curge lichid pe la conducta cu pricina in primul rand, in al doi-lea rand, trebuie sa mearga, pentru ca la pompele de frana simplu circuit, este un singur pistonas care impinge tot lichidul din vas prin toate conductele.

Ia o pompa si baga aer pe conducta, poate ai ceva intepenit pe acolo, in cazul in care nu-ti vine lichid.

Probeaza pe loc, cu masina suspentada daca apasa oarecum placuta pe disc, rotind de roata.

Lichidul trebuie sa curga tot timpul fara bule, asadar eu zic ca este de la aerisire.

Sunt extra multe topicuri deschide pe problema franelor, mai poti citi pe aici, poate gasesti solutia wink.gif
*

deci lichid imi da pe conducta respectiva si da cu presiune....deci nu e infundata
placutele le impinge dar nu tine cum ar trebui....
ma gandesc totusi sa nu fie conducta fisurata si sa ia aer ca am aerisit`o in repetate randuri si lichid imi da dar se aude si un fasait ca si cum ar iesi cu aer lichidul...deci cred k o sa imi inlocuiesc conducta...totusi are cineva idee cat costa o conducta stanga fatza?s`ar putea sa ai dreptate ady....mersik mult!!!

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 11:49
Forum Renault