Elice de plastic, Merita sau nu?
![]() ![]() ![]() |
Elice de plastic, Merita sau nu?
gdm |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|||
adostar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 419 Joined: 12 October 04 From: Galati ![]() |
Merita! e mai usoara, te tine mai mult capacul de la pompa de apa.
|
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Schimb-o daca e stricata; daca pui de plastic castigi 0.03CP
![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic ca da (inteleg ca este cea de pe fulia de la pompa de apa)
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Da, mai ales daca e descentrata. Una de plastic descentrata nu creaza forte asa mari ca una de metal, salvand capacul pompei de apa.
Trebuie scoasa apa, dat jos radiatorul, pus apa, aerisit....numa; asa de doru schimbarii nu are rost daca actuala nu prezinta deformari. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
QUOTE(driverx @ 28 Feb 2005, 15:07) Trebuie scoasa apa, dat jos radiatorul, pus apa, aerisit....numa; asa de doru schimbarii nu are rost daca actuala nu prezinta deformari. ![]() Daca elicea metalica e in stare buna, nu cred ca merita s-o inlocuiesti (if it ain't broken, don't fix it). Ceea ce cred ca merita este instalarea unui electroventilator (daca masina e pregatita pentru asa ceva), altfel eu as lasa-o in pace. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(os @ 28 Feb 2005, 14:22) ![]() Daca elicea metalica e in stare buna, nu cred ca merita s-o inlocuiesti (if it ain't broken, don't fix it). Ceea ce cred ca merita este instalarea unui electroventilator (daca masina e pregatita pentru asa ceva), altfel eu as lasa-o in pace. Corect. aia de tabla se demonteaza usor, fara sa faci altceva la masina. Dar vreau sa te vad cum o pui pe aia de plastic, nu este loc de nici o tubulara, sau poate cu radiatoarele astea mari (si mai subtiri) este loc. La mine nu este deloc. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Multumesc driverx.
Elicile de plastic pe care le-am vazut eu nu necesitau folosirea unei chei tubulare, dar asta era "pe cînd se lipea musca singura de parete". Se prea poate ca elicile sa fi fost modificate între timp. Daca e neaparat necesar un cap de cheie tubulara: cap+cheie cu clichet (fara nici un prelungitor) ar trebui sa incapa: 4-5 cm sunt suficienti. Repet: in general eu n-as inlocui elicea (daca e in stare buna) de dragul inlocuirii. Nu vad decit cele doua motive la care m-am mai referit: elicea originala defecta si/sau montarea unui ELV. This post has been edited by os: 28 Feb 2005, 14:50 |
--------------------
.
.
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
tb dat jos radiatorul. Nu-ti incape cheia acolo de nici o culoare.
De meritat merita 100% si doar din motivul uzurii capacului pompei de apa. |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
OCEBE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
QUOTE(RIon @ 28 Feb 2005, 14:03) motorul propriu-zis, nesuferind nici o modificare, nu da nici un CP in plus; de fapt, efectul benefic ce ar trebui sa se simta la demaraj rezida din momentul de inertie mai mic a elicei de plastic fata de cea metalica si implicit rezistenta mai mica la accelerari => acceleratie mai buna la roata; la turatie constanta, din aceeasi CP furnizati de motor, pentru a "vehicula" aceeasi cantitate de aer ca cea din metal , elicea de plastic ar trebui sa foloseasca tot atatia CP ca si cea de metal (la urma urmei face acelasi LM); dar acestea sunt mai degraba consideratii teoretice; practic marele avantaj (care apare din masa mai mica e elicei din plastic + ca avand palele flexibile, in rotatie se autocentreaza) este ca menajeaza in primul rand capacul pompei de apa si abea apoi (mai mult ptr. rigurozitate) imbunatateste demarajul masinii. |
--------------------
dacia
1300 Am avut o DACIA 1300
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
parerea mea este ca nu merita, nu datorita ca este de plastic ci ptr ca este pe direct.
eu am avut doar 1 an, pana s-a rupt, asaa ca am revenit la electroventilator. daca tot ai de gand sa umblii pe acolo sfatul meu este sa cauti (chiar si la dezmembrarii) un elvent. |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
si daca n-are gaura in radiator pt termocupla ce face? isi schimaba si radiatorul?
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
milu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 23 April 04 From: Timisoara ![]() |
Si eu am schimbat-o la a mea, cu una de plastic cand am cumparat-o in '99(masina fiind din '82) si am mai schimbat-o o data cand a inceput sa se rupa. Se poate schimba fara a demonta radiatorul folosind o cheie de 13 inelara cu cot. Garantat 100%
|
--------------------
Duster 1.5 dCi
&
Logan 0.9 TCe
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Daca elicea metalica e bine centrata, nu pateste nimic capacul pompei de apa. Din experienta vorbesc, pentru ca la 1300-le meu capacul pompei de apa e de 22 de ani acolo. N-am avut nici o problema care sa necesite demontarea elicei sau capacului pompei de apa.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
os |
![]()
|
Inclin si eu sa cred ca numai o elice descentrata "binisor" da probleme la lagarul pompei de apa. Altfel, solicitarea principala in acest lagar e data de intinderea curelei si nicidecum de greutatea elicei. Din postarea anterioara reiese si un dezavantaj al elicei din plastic: e mai expusa la rupturi, mai ales in conditiile coacere vara/ger iarna (deci atentie la calitatea materialului- respectiv la furnizor).
This post has been edited by os: 28 Feb 2005, 16:44 |
--------------------
.
.
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
BOBINATOR |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 3 November 04 From: Bucharest ![]() |
Si daca se defecteaza sistemul ?Apropo cat costa un sistem deasta pe electro ventilator si pe unde se gaseste in Bucuresti?
|
--------------------
Dacia
1310 Berlina
- B-05-SIO Daca masinile ar merge cu apa , toti am fi miliardardari :)!
|
|
tarzy |
![]()
|
QUOTE(BOBINATOR @ 28 Feb 2005, 18:52) Si daca se defecteaza sistemul ?Apropo cat costa un sistem deasta pe electro ventilator si pe unde se gaseste in Bucuresti? daca se defecteaza te rogi sa fii pe faza cand se aprinde becul sa nu calezi motorul. - ![]() eu am facutr schimbarea asta toamna: si costurile au fost urmatoarele: - electroventilator - 550.000 ca nu am gasit decat de nova, alea ptr dacia sunt pana in 300.000 dar nu prea se gasesc; - termocupla - pana in 200.000 - ai grija sa iei una care deschide la 86 grade ca sunt si unele care deschid abia dupa 95. - manopera la meserias - 150.000 cu tot cu spaga. eu nu am avut nevoie mai trebui radiator, parerea mea ca-i mai indicat ala mic (incalzeste mai repede iarna) mai exista varianta de la dezmembrari - care categoric o sa fie mai ieftina dar ... trebuie sa ai timp de umblat. (ptr elvent trebuie cautat la nove ca la 1310 elvent-ul era dotare de lux). |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
andyhd |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 23 February 05 ![]() |
am si eu un break din '90 cu electroventilator si sunt foarte multumit de cum se comporta si iarna si vara
![]() |
--------------------
DACIA 1300 1975 ;
VW PHAETON V10 TDI ; VW GOLF V, , 1.9 TDI 4MOTION
2007
- HD-14-DAE HD-14-DEY
|
|
mewtwo |
![]()
|
![]() LA LA LA TRA LA LA Group: Members Posts: 129 Joined: 21 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Mie cel mai mare avantaj la elicea de plastic il consider ca este faptul ca nu te omoara in cazul in care se rupe o paleta...asta este constatata de fratele meu care e bine mersi si acum ! Cu una de metal...cam greu...!
Lasand gluma la o parte, cred ca trebuie sa o schimbi doar daca este descentrata cea de metal, altfel n-are rost sa o schimbi . De descentrat se descentreaza mai ales ca atunci cand umbli la platina tragi de palete sa pui platina pe cama... |
--------------------
DACIA
LOGAN Laureate ....regimul HAMBURGHEZO-MOSIERESC.....
|
|
Al Cap0nE |
![]()
|
![]() Lex talionis Group: Members Posts: 407 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic sa o schimbi. Nu ai decat avantaje, nu majore dar sunt. Iar cu o cheie cu cot o rezolvi simplu.
PS Se trage de curea, nu de elice pt a invarti motorul ![]() |
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
mircea03 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 21 November 04 ![]() |
daca schimbi elicea metalica cu una de plastic scade pretul de REMAT
|
--------------------
dacia
1310TLX Break
- bv03JXE
|
|
driverx |
![]()
|
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
tarzy zi si tu detalii la mesteru care ti-a montat electro-ul!
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Ov |
![]()
|
topicul asta se inchide. Cred ca v-ati lamurit cu elicea de plastic.
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 14:48 |