DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Se rupe froate

j00hn
post 28 May 2009, 20:43
Post #1

די פאלגענד

Group: Members
From: beijing

Moama nu stiu ce s-a intamplat...poate asa a facut de cand am luat-o dar nu mi-am dat seama...frate m-a disperat. Cum iau o mica gropita cum zici ca se rupe ( sa nu-mi ziceti ca e din categoria " ASa fac toate " pt ca nu e...) . Inainte cand am cumparat-o nu era asa. azi spre exemplu la o denivelare micuta am crezut ca-mi sare schimbatoru de la locul lui...si troncane toata. Oricat de mica ar fi gropita face ca toate alea...zdrangane usi , geamuri , bancheta din spate , volanu si ala a inceput sa scartaie si sa faca urat...nu stiu ce sa-i fac...rog ajutor pentru a mai scapa din sunet va rogg...ma enerveaza zici ca , car niste oale si geamuri intr-un sac...cam asa se aude la gropi...si oricat de tare as da muzica...tot e enervant. Nu se pot pune amortizoare de LOgan sau cv de genu ?? Ca m-a disperat ...sad.gifsad.gif

--------------------
Dacia Supernova 2001 Clima - B-XX-XXX
bah esti nebun la cap ??? :O:O:O:O incredibil
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Maskatu
post 28 May 2009, 20:58
Post #2

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Verifica :
-bieleta anti-rasturnare ( se afla sub masina in zona schimbatorului de viteze).
-amortizoarele si arcurile, le poti verifica si apasand pe colturile masinii. Daca masina opune rezistenta inseaman ca nu sunt duse, daca se lasa moale de tot inseamna ca e scurs amortizorul sau poate ai un arc dus.
-capetele de bara, bucsile, etc

***Sfatul meu: du-te la un service sa iti faca un "test de rampa". Putem sa stam pana maine sa le luam pe toate la rand.... e dacie, asta inseamna ca poate sa fie de la aproape orice !

bafta si ai grija cu ea.... nu mai circula asa ca poate strici altele pe acolo.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
j00hn
post 28 May 2009, 21:06
Post #3

די פאלגענד

deci :

1. Mersi ca mi-ai raspuns tongue.gif

2. bieleta anti-rasturnare am schimbat-o acum 5-6 mii de km...sad.gif

3. m-am apasat pe portbagaj si nu mi se lasa de tot...se lasa foarte putin ...zic eu normal dar daca ridic putin de oala in sus ca si cum as ridica masina se aude nasol...creca de la arcuri sau amortizoare...nush...

La voi tot asa e ?? Se rupe la fiecare gropita sau denivelare ??sad.gifsad.gif

28 May 2009, 21:08:
si inca ceva...am apasat azi de curiozitate pe spatarul banchetei din spate...si scartaia grav...adica se lovea de suportii aia de boxe din plastic...si facea urat...cum pot rezolva asta ???sad.gifsad.gif

This post has been edited by j00hn: 28 May 2009, 21:08

--------------------
+
Maskatu
post 28 May 2009, 21:13
Post #4

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Eu am schimbat o gramade de piese pe la roti si tot urla in gropi... mai putine zgomote dar tot ma streseaza. Dar in nici un caz in halul in care descrii tu ca face a ta... Eu aveam scurs un amortizor pe fata si cand ma apasam pe coltul masinii, langa far se lasa de zici ca statea pe unt. Si in gropi troncanea rau pentru ca lovea amortizorul la capat de cursa.

Ca sa scapi de toate zgomotele trebuie sa schimbi practic tot... asta daca nu ai masina cu reviziile la zi. Planetare, amortizoare, arcuri, bucsi, capete de bara, rulmenti, etc..... scumpe piesele astea de pe la roti.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
iulian sn2001
post 28 May 2009, 21:14
Post #5

Membru fost incepator

From: galati

toate problemela tale sunt discutate pe forum.
Daca "sare roata" poate fi un pivot.
Daca kiar face fata urat pot fi bucsele de la bara stabilizatoare
Daca iti face urat cutia de vireze poate fi bieleta anti-basculare de sub masina(aia rasucita)

--------------------
dacia supernova 2001 confort
cap sa ai ca mintea vine dup-aia
+
26-Kbe
post 28 May 2009, 21:26
Post #6

Membru Dacia Club

From: Bucuresti

Cauzele pot fi multe trebuie luata la verificat atat fata cat si spatele ...daca nu au fost schimbate bucsile, pivoti, capetele de bara, etc...nici o data este clar cat crezi ca rezista la drumurile noastre ?...
Trebuie sa o duci in service sa o verifice daca nu te pricepi ...degeaba iti zicem noi care cum unde sunt ca la fata locului nu-ti dai seama ...

--------------------
Hyundai Accent 2003
Skoda Octavia RS1 / 2009
+
djasu82
post 28 May 2009, 21:30
Post #7

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

Daca nu ai fi dat in gropi nu ajungeai aici tongue.gif dar asa ni se intampla la toti ... rotile cu diametru ingust nu avem suspensie multipunct ...e dacie . Suporti din spate care tin polita ai poti intari cu plabanda taiata si sudata dupa suport in asa pe la colturile din spate de tot dinspre stopuri sa nu se mai lase in jos... elimina vibratiile . Sau daca vrei sa dai cu banu cumperi de solenza suporti politei.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
j00hn
post 28 May 2009, 21:38
Post #8

די פאלגענד

merge pus suporti de solenza ?? la ce bani ?? oricum creca zilele astea o duc la nasimiu in service sa-i faca control amanuntit...sad.gif ca nu e posibil sa faca in halu asta...nici 1300 nu face asa sad.gifsad.gif

--------------------
+
Jack Daniel's
post 28 May 2009, 22:13
Post #9

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Chiar ca.

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
vasyval
post 29 May 2009, 18:36
Post #10

membru mai nou

From: Constanta

DSN are mult plastic naspa care daca se slabeste din locurile unde este prin incepe sa scartie si sa trosneasca din toate partile. Daca mai adaugi zgomotul de la polita si pe cel de la hayon, sau mai ai si putin "zgomot de arc" (vezi ca e discutat la topic -zgomot dreapta spate-), plus bancheta (vezi ca trebuie sa aiba 2 tampoane de cauciuc ca cele de la capota, care poti sa le reglezi sa nu se mai miste bancheta) deja cred ca pe mine ma scotea rau din sarite. Sfatul meu este ca pe langa revizia la bucsi, pivoti etc sa incerci treptat sa le mai fixezi si pe cele mentionate mai sus deoarece contribuie mult la acel sunet "de caruta".

--------------------
SuperNova SuperNova 2002/Clima - CT-06-TZB
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 19:41
Forum Renault