Articulație smulsă din cutia de viteze, În orice accident e și un dram de prostie
![]() ![]() ![]() |
Articulație smulsă din cutia de viteze, În orice accident e și un dram de prostie
YO4RLP |
![]() ![]()
|
||
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
- GL-06-EAF Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
|
|||
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Am cautat cartea tehnica de la DSN dar din pacate n-o mai gasesc .... din cate stiu e ceva ce poti face acasa dar cu cineva care se pricepe ( nu tu care ai stricat-o - no offence -
![]() ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
Adica ar trebui demontata cutia?
O carte tehnica in format PDF am si eu ... dar sectiunea prin cutie se vede ca naiba, nu inteleg ce e in partea de jos, acolo unde e problema. sectiune_prin_cutia_de_viteze.gif ( Size: 85.36k ) Number of downloads: 576 |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.699 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
diferentialul ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Din cate stiu eu , nu trebuie demontata cutia ... dar nu bag mana-n foc !
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
ai spart burduful si a iesit tripoda mergi iei un burduf nou si il inlocuiesti el este prins pe cutie in 3 suruburi cu cheie de 13 si pe planetara cu un colier planetara intra foarte usor in cutie dupa ce dai cele 3 suruburi te prinzi de idee
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
confirm cele spuse de vladut.Nu este grav ce ai facut.Unul care stie cat de putin mecanica te poate rezolva imediat.
|
--------------------
dacia
supernova
2001 confort cap sa ai ca mintea vine dup-aia
|
|
YO4RLP |
![]()
|
Rezolvat problema
![]() Burduful nu era rupt, ieșise doar rulmentul de acolo. Dar mie mi-a fost groază să mai mă uit pe acolo... Oricum am luat un kit de burduf nou, incluzând un rulment și două coliere. Preț 38 lei, fabricat la ASAM. Spațiul pentru desfacerea celor trei șuruburi, e destul de stâmt așa că aveți mare nevoie de o cheie tubulară și de un prelungitor. Personal am folosit tubulară articulată și o țeavă. Ar fi fost mult mai bine dacă aș fi avut și un inbus de 12. Pe măsură ce desfăceam a început să mai curgă ulei. S-a mai recuperat cca. o jumate de litru ![]() Am mai desfăcut și cele două șuruburi de la oala telescopului și am tras tot ansamblul afară. Cu un clește de siguranțe am scos siguranța de la tripodă, am scos-o afară. Burduful, așa cum am mai spus, era intact. Ne-am hotărât pentru scoaterea rulmentului pentru că oricum, aveam de gând să schimb și burdufurile de la roți, aveau niște crăpături suspecte. Am îndepărtat inelul din plastic din capăt folosind două lame pe care am apăsat încet, simultan (v-am spus că am fost doi oameni? eu și cu frate-meu ![]() presa_.GIF ( Size: 2.36k ) Number of downloads: 459 Între capul arborelui am introdus un ciocan, pe post de tampon. Apoi am început să rotim de șurub. Mai greu a fost până i-am dat șocul inițial, apoi a ieșit relativ ușor. Vă atașez, de comparație, o poză între cei doi rulmenți: rulmenti_planetara.jpg ( Size: 19.96k ) Number of downloads: 469 Cel din dreapta e cel original. Acu'...uitați-vă și voi ce cămașă are, parcă-i tablă ![]() Pentru că montatul rulmeților face parte din meseria mea, am ales să o facem la cald. Am luat aragazul portabil, i-am pus deasupra o tablă și l-am încălzit. Rulmentul a intrat ușor, dar pentru siguranță am luat o cheie regalbilă pe care am desfăcut-o cât să calce pe cămașa interioară și l-am mai „îndesat” cu vreo două ciocane. Nu încercați nimic din metoda de montaj a rulmentului dacă nu aveți experiență! Riscați să compromiteți total rulmentul! Vă stau la dispoziție cu detalii, dar pe barba voastră! Remontarea n-a fost o problemă. Singura dificultate a fost repunerea șuruburilor la oala telescopului. Dar pentru că am fost două perechi de mâini, ne-am descurcat. ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Ai incalzit rulmentul?
Nu iese vaselina? |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
YO4RLP |
![]()
|
Vaselina pe care o are rulmentul, atunci când vine din fabrică, e doar pentru conservare. Atât și nimic mai mult. Abia când îl bagi în caseta în care îi e locul, îi pui adevărata vaselină, de care are el nevoie pentru funcționare.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Pai mie mi se pare rulment capsat.
![]() This post has been edited by $$ilvviu: 22 Jun 2009, 00:09 |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
YO4RLP |
![]()
|
Mda, acu' am observat și eu
![]() Ce să-ți spun...rulmentul n-a stat la încălzit nici un minut...scuipam mereu pe el, când a început să „fiarbă”, l-am luat repede, cu o pereche de mănuși și l-am băgat. Pe tablă n-a rămas nici o urmă. Dacă stau să mă gândesc un pic, e posibil să fie făcut să reziste până pe la 100 de grade, temperatura de montare a rulmenților la cald. Ori am riscat destul de mult, în necunoștință de caz? |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
|
|
dumi81 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 163 Joined: 14 May 09 ![]() |
Rulmentul de la planetara stanga nu are nevoie de nici un fel de vaselina, acesta isi asigura ungerea cu uleiul din cutia de viteze. apropos vezi ca trebuie sa mai pui niste ulei de cutie suplimentar ca 1/2 litru recuperat e mult prea putin
![]() Ps. Intradevar la partea exterioara acest rulment nu este simplu capsulat ci prezinta si un semering, altfel se pierde uleiul din CV. |
--------------------
Ford / Volvo
Focus / S40
2010 / 2006
- CT 52 MAI Membru si atat
|
|
YO4RLP |
![]()
|
Aha. Mulțam de info. Într-adevăr, rulmentul pe care l-am scos și pe care l-am testat cu seringa (pe spate, că în partea cealaltă n-am avut cum) e etanș. Stă de câteva zile pe balcon și n-a absorbit de loc uleiul.
QUOTE sa mai pui niste ulei de cutie suplimentar ca 1/2 litru recuperat e mult prea putin radmasa.gif . I-am luat azi trei litri, Elf 75w80, 28 lei litrul. |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.699 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(YO4RLP @ 25 Jun 2009, 01:20) I-am luat azi trei litri, Elf 75w80, 28 lei litrul Si asa ca nu l-ai amestecat cu ala recuperat?This post has been edited by IRONICK: 25 Jun 2009, 00:44 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
YO4RLP |
![]()
|
Încă nu. N-ar trebui? Pare destul de curat.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
vezi ca la cutie iti trebui 3.5 litri .
schimbal de tot. |
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 23:29 |