cutia de viteza, zgomot.....
![]() ![]() ![]() |
cutia de viteza, zgomot.....
mihaic |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 10 March 05 From: Tulcea ![]() |
|
||
--------------------
Fluence
Pro
2013/Pro/1.6 16valve
- TL-03-*** Fluence 1.6 16V Pro
Ex Megane 2.2 1.4 16V, Solenza 1.4 |
|||
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
QUOTE(mihaic @ 11 Mar 2005, 08:02) aud de ceva vreme un zgomot in cutia de viteza cind introduc intr-o treapta inferioara, iar ambreiajul este calcat. Un zgomot ca un huruit sau un zgomot de amgrenaj de roti dintate in functionare, un zgomot nu prea tare, trebuie sa fie liniste in masina ca sa-l auzi. Cei de la service nu l-au auzit, dar ciobani, fiind au turat masina prea tare si atunci nu se aude. Incercati sa introduceti in treapta 1 de viteza din mers (la vale daca se poate) si apasati ambreiajul. Daca auziti ceva dati-mi de stire. Ar putea sa fie normal, in masura in care roata invirte arborele condus sau secundar, in cutie si acesta mai antreneaza arborele conducator, care este decuplat de placa de presiune. Mihai Hm ...in mod normal nu e indicat sa bagi in viteza I cand roata se invarte pentru ca viteza I este doar pentru miscarea masinii de pe loc dar....daca totusi nu respecti treaba asta si o faci e normal sa intampini o rezistenta. In timp daca tot faci chestia asta....se poate duce cate un sincron, devine zgomotoasa....nu stiu ce sa zic.....face la fel la orice retrogradare sau numai de la II la I? |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
AVT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 17 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai, daca masina este in miscare, eu unul nu mai bag in viteza 1, ci a 2-a. Eu cred ca e normal ca atunci cand esti in mers si bagi 1-a sa faca galagie.
Interesant e daca face zgomot cand bagi a 2-a dintr-a a 3-a s.a.m.d. |
--------------------
Chevrolet
Kalos 1.4 16v 94cp
- ---- Omu' e ca si tamplaru': traieste ce traieste si p'orma moare!
|
|
mihaic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 10 March 05 From: Tulcea ![]() |
se aude la orice scimbare de viteza intr-o treapta inferioara, dar se aude mai incet, eu v-am dat un exemplu unde se aude cel mai tare. Cu cit treci din a 3-a in a 2-a raportul dintre rotile dintate este mai mic iar arborele condus de roata are viteza de rotatie mai mica deci zgomot mai mic, zgomot care este mai mic cind trec din a 4-a in a 3-a. mihai
|
--------------------
Fluence
Pro
2013/Pro/1.6 16valve
- TL-03-*** Fluence 1.6 16V Pro
Ex Megane 2.2 1.4 16V, Solenza 1.4 |
|
AVT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 17 February 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mihaic @ 11 Mar 2005, 08:14) se aude la orice scimbare de viteza intr-o treapta inferioara, dar se aude mai incet, eu v-am dat un exemplu unde se aude cel mai tare. Cu cit treci din a 3-a in a 2-a raportul dintre rotile dintate este mai mic iar arborele condus de roata are viteza de rotatie mai mica deci zgomot mai mic, zgomot care este mai mic cind trec din a 4-a in a 3-a. mihai In primul rand, bun venit pe forum. In al doilea, poate ca nu e ambreiajul reglat bine?!?! Oricum ar fi, stai pe capul celor de la service sa-ti constate care este problema si daca e, sa o remedieze! ![]() |
--------------------
Chevrolet
Kalos 1.4 16v 94cp
|
|
Cib |
![]()
|
![]() fost posesor de Solenza Group: Members Posts: 493 Joined: 27 July 04 From: Iasi ![]() |
sunt maisni carora le merg sincronul la prima treapta de viteza. Asa ca se poate baga si in mers (adica daca se invarte roata) in vit I fara sa se intample nimic. Exemplu masina mea.
Zgomotul e specific cutiilor de viteza in 5 trepte dupa ce se incalzesc. De aici vine si o parte a zgomotului de diesel (+ zgomot de la placa de presiune+zgomotul de injectie multipunct), adica e normal. Mergi fara probleme. Ca o completare: am observat ca problemele se impart in mai multe categorii: 1. probleme false care sunt ridicate de cei care nu au avut solenza sau o astfel de masina si aproape orice li se pare neobisnuit (am fost si eu asa cand era noua) sau a celor care sunt gata sa iasa din TG si vor sa nu le scape ceva care sa aiba prob dupa Garantie 2. probleme reale. Din pacate falsele probleme sunt cam multe. Asa ca fratilor cititi si intrebati oameni care stiu ce se intampla cu masinile voastre. Orice service autorizat are un reprez Dacotec, care stie masinuta f bine. Incercati sa-l avti de prieten si totul o sa fie f usor, mai ales daca puteti vb cu el neoficial. This post has been edited by Cib: 11 Mar 2005, 09:52 |
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
- B-43-ZGO, SV-02-SST Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii |
|
AVT |
![]()
|
QUOTE(Cib @ 11 Mar 2005, 09:52) Zgomotul e specific cutiilor de viteza in 5 trepte dupa ce se incalzesc. De aici vine si o parte a zgomotului de diesel (+ zgomot de la placa de presiune+zgomotul de injectie multipunct), adica e normal. Mergi fara probleme. Pai, eu zic, ca zgomotul de diesel vine de la metoda originala made in Mioveni de cuplare a cutiei de viteze pe motor!!!! QUOTE(Cib @ 11 Mar 2005, 09:52) Orice service autorizat are un reprez Dacotec, care stie masinuta f bine. Incercati sa-l avti de prieten si totul o sa fie f usor, mai ales daca puteti vb cu el neoficial. Sa-l ai de prieten?! hm... Singurul mod in care poti sa-l ai de prieten e... cu bani (dar se merita?!?!), sau sa-ti fie neam (ups ![]() This post has been edited by AVT: 11 Mar 2005, 10:00 |
--------------------
Chevrolet
Kalos 1.4 16v 94cp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th May 2025 - 14:23 |