DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Renault Mecanique Roumanie a produs 100.000 de cuti

aphophis
post 1 Aug 2009, 00:37
Post #1


Membru autentic


Group: Members
Posts: 7.492
Joined: 14 January 06




QUOTE
Uzina Renault Mecanique Roumanie, situată pe platforma industrială Mioveni și inaugurată în mai 2008, a produs până în prezent 100.000 de cutii de viteze pentru Alianța Renault-Nissan, a anunțat, joi, producătorul auto Dacia, parte a grupului Renault.

Cutiile au fost expediate către uzinele Renault din Franța (Maubeuge, Douai, Sandouville) și Turcia (Oyak), și către uzinele Nissan din Marea Britanie (Sunderland) și Japonia (Oppama). Cutia este de tip TL4, prima concepută și utilizată în comun de către Alianța Renault Nissan, manuală cu șase trepte de viteză. Piesa este folosită pentru modelele Renault (Clio, Modus, noul Kangoo, Mégane, Scénic, noua Laguna) și Nissan (Tiida, Sentra, Versa, Latio, Livia, Note, Qashqai).

Uzina a fost inaugurată în luna mai a anului trecut, în urma unei investiții de peste 214 milioane euro, și are o capacitate de producție de 5.000 de cutii de viteze pe săptămână destinate în totalitate exportului.

Constructorul francez de automobile Renault, proprietarul Dacia, a avut în primul semestru pierderi de 2,7 miliarde euro, față de un profit net de aproape 1,6 miliarde euro în aceeași perioadă a anului trecut, generate de reducerea cererii pe majoritatea piețelor.


http://www.capital.ro/articol/renault-meca...eze-122983.html


--------------------
Kia Rio 2021 - ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aphophis
post 9 Jul 2010, 22:17
Post #2


Membru autentic


Group: Members
Posts: 7.492
Joined: 14 January 06




in aproape un an de productie, dacia a ajuns la 300.000 de cutii de viteza produse in romania. Am subliniat masinile ce beneficiaza de aceste cutii si cam prin ce uzine ajung:

QUOTE
Petit billet pour signaler un seul atteint par le complexe industriel Renault Mecanique Roumanie (RMR), une partie de l’usine Dacia Mioveni. Les dirigeants du site annoncent la production de la 300 000e boîte de vitesses, laquelle sera montée à bord d’un Duster. Précisons aussi que la production de transmissions (neuf versions de la gamme TL4) au sein de l’ensemble Renault  Mecanique Roumanie a débuté il y a trois ans.

Les boîtes de vitesses TL fabriquées équipent divers modèles Renault (Clio, Modus, Kangoo, Mégane, Scénic, Laguna), Nissan (Tiida, Sentra, Versa, Latio, Livia, Note, Qashqai) et le Dacia Duster.

Celle-ci est une boite manuelle de dernière génération et c’est la première boite de vitesses commune de l’Alliance Renault-Nissan. Elles sont donc ensuite acheminées, pour montage, aux usines Renault à Douai, Sandouville, Maubeuge, Oyak (Turquie) et pour les sites Nissan de Sunderland (Royaume-Uni) et Oppama (Japon).


RMR a une capacité de production de 5 000 boites de vitesses par semaine et elle est intégrée à l’Usine Mécanique et Châssis Dacia (UMCD).

A lire également. Coup de chaud pour l’usine Dacia de Mioveni.


sursa: http://www.leblogauto.com/2010/07/dacia-mi...-produites.html


--------------------
Kia Rio 2021 - ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
P-A-C-O
post 12 May 2013, 06:20
Post #3


What you see is what you get!


Group: Members
Posts: 2.350
Joined: 3 October 10




via zf.ro - 11.05.2013
QUOTE
Renault Industrie Roumanie: Compania cu cea mai mare productivitate din România

Cu o cifră de afaceri de peste 900 mil. euro la nivelul anului 2011 și un singur angajat Renault Industrie Roumanie poate fi catalogată drept compania cu cea mai mare productivitate de pe piața locală. Singurul angajat este Jean Detrun, directorul direcției logistice centrale a Dacia. Compania face parte din Group Renault România, care a rulat anul trecut afaceri de 3,92 de miliarde de euro, valoarea neincluzând operațiunile din interiorul grupului.

Direcția Logistică Centrală Dacia asigură expediția componentelor de vehicule către uzine ale Alianței Renault-Nissan în lume. În plus față de activitatea de expediere piese, Direcția Logistică Centrală Dacia asigură legătura între cele două uzine de pe platforma de la Mioveni (Uzina Vehicule și Uzina Mecanică și șasiuri) și Direcția Comercială: livrarea de vehicule și piese de schimb către rețeaua comercială din România și din alte țări.

În perioada 2005 - 2012, Dacia a expediat, prin Direcția Logistică, peste 6 milioane m³ de piese, care au contribuit la asamblarea a 2,5 milioane vehicule în uzine ale alianței Renault-Nissan în lume. Cele trei departamente din structura Direcției Logistice sunt: Departamentul Audit și Organizare  Procese, Departamentul Transport Piese și Vehicule, International Logistic Network (ILN).

Departamentul Audit și Organizare Procese asigură implementarea proceselor logistice la standarde Renault și pilotează creșterea în competență a meseriilor logistice la nivelul direcției și a uzinelor de pe platforma Mioveni. De asemenea,  urmărește ameliorarea performanței logistice a furnizorilor și pilotează demersul Monozukuri. Află ce înseamnă Monozukuri.

După ce ies de pe banda de montaj, vehiculele sunt stocate în parcul logistic de la Mioveni. Aici sunt parcurse mai multe etape de pregătire pentru livrare și sunt întocmite documentele de expediție. Apoi, în funcție de destinație, vehiculele sunt transportate pe cale rutieră, feroviară și maritimă.

Săptămânal, din parcul de expediții sunt expediate peste 550 de camioane și între 12 și 14 trenuri încărcate cu vehicule. Capacitatea de încărcare a unui camion este între 6 și 10 vehicule, iar a unui tren între 200-300 de vehicule, în funcție de țara de destinație, dar și de tipul de vehicul.

în 2012, au fost expediate 23.842 camioane cu 160.220 vehicule și 563 trenuri cu 146.534 vehicule.

Serviciul Transport - Recepție administrativă  asigură programarea, organizarea și transportul mărfurilor și returul de ambalaje dedicate pentru furnizori.

Serviciul Transport Căi Ferate, după cum îi spune și numele, coordonează activitatea de tractare mărfuri pe calea ferată, asigurând transportul amonte și aval.

Serviciul Gestionare și Reparații Ambalaj asigură gestionarea fluxurilor de ambalaje standard, dedicate și specifice și în același timp efectuează reparații ale acestora.

International Logistic Network (ILN) – ILN Mioveni a fost inființat în 2005 ca Platformă de export având ca principală misiune condiționarea și expedierea pieselor Logan la clienții externi care fabrică vehicule din gama entry.

În prezent, platforma logistică ILN care are 30 de clienți și gestionează exportul de componente pentru fabricația de vehicule în 13 uzine: Africa de Sud, Argentina, Iran (două uzine), Brazilia, Columbia, Maroc (două uzine), India (două uzine), România (Mioveni) și Rusia (două uzine). Mai mult, ILN funcționează și ca platformă de import pentru piesele necesare uzinelor de pe platforma de la Mioveni, dar și pentru uzine din Rusia și Maroc.

Platforma RIR gestionează  6.676 de referințe unice și un total de 14.716 de referințe în sistem pentru toți clienții, acestea reprezentând piese necesare fabricării vehiculelor în diverse versiuni ale gamei entry.  Pentru a asigura aceste piese, centrul RIR este în contact permanent cu 500 de furnizori, din care 88 sunt localizați în Romania și 412 în afara României.


--------------------
- - -
Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 15:57
Forum Renault