Directie, Probleme la viraj
![]() ![]() ![]() |
Directie, Probleme la viraj
vlahul_2004 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 28 October 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Nova
1996
|
|||
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
verifica jocul la pivoti bucsi si fa un reglaj de directie aceeasi problema am avuto si eu la slz si sa rezolvat dupa un reglaj directie computerizat
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
burtik4u |
![]()
|
![]() membru cu valoare Group: Members Posts: 542 Joined: 3 July 08 From: Piatra Neamt ![]() |
am si eu aceeasi problema, fa reglajul la directie, cum a zis si vladut
6 Sep 2009, 09:57: dar pana faci reglajul, nu mai vira volanul la maxim This post has been edited by burtik4u: 6 Sep 2009, 08:57 |
--------------------
OPEL
Opel VECTRA B
1996
- NT 90 BRT
|
|
vlahul_2004 |
![]()
|
Pivoti + bucse schimbate. O sa incerc treaba cu reglajul. Many 10x.
|
--------------------
Dacia
Nova
1996
|
|
mariusxpert |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 3 May 09 ![]() |
aceeasi problema o am si eu de ceva timp. am intrebat o gramada de mecanici si nici unu nu a stiut de ce face asa. cred ca din cauza la socul asta care il face in viraj maxim mi-a spart si semeringul de la planetara. multumesc mult pentru raspuns
|
--------------------
Dacia
Nova GTI
2000
- B 98 XPT
|
|
vlahul_2004 |
![]()
|
Intradevar, dupa reglaj directia este in regula. Burduful de la planetara era si el spart, a fost inlocuit.
Multumesc pentru sfaturi. |
--------------------
Dacia
Nova
1996
|
|
burtik4u |
![]()
|
![]() membru cu valoare Group: Members Posts: 542 Joined: 3 July 08 From: Piatra Neamt ![]() |
pt ce sunt prietenii ?
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
OPEL
Opel VECTRA B
1996
- NT 90 BRT
|
|
unikat45 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 375 Joined: 4 May 06 ![]() |
salut..
am si eu un necaz... s-a rupt cuplajul elastic..de la directie...nu de tot..se mai tine pe jumatate....momentan e legat cu sarma ca nu am gasit sa cumpar piesa.. adica cuplajul elastic sau flansa elastica... e greu de schimbat..? presupun ca trebuie sa dau caseta jos .. bielete etc..? la sfarsit trebuie facuta si geometria la roti...banuiesc.. din viteza am postat aiurea...rog moderatorii sa mute... nu se potriveste masina This post has been edited by unikat45: 21 Sep 2009, 20:10 |
--------------------
Dacia 1310
Dacia 1310
1999
- IS 01882
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Nu trebuie facuta geometria , dupa ce schimbi.
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
YonutzSchumy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 27 January 09 From: Bacau (Tg.ocna)- Brasov ![]() |
am o intrebare , am schimbat un pivot ( rotula de suspensie ) trebuie sa fac si unghiul de fuga ?? nu trage pe linie dreapta si nici pe franere ( luand mainile de pe volan 70 - 80 km h testat
![]() This post has been edited by YonutzSchumy: 31 Oct 2009, 16:38 |
--------------------
DACIA
NOVA GTI
2000
|
|
YonutzSchumy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 27 January 09 From: Bacau (Tg.ocna)- Brasov ![]() |
Nu stie nimeni ? ca ma zapacesc mecanici astia , unu zice ca trebuie la orice schimb bucsa pivot , altu nu trebuie ca e un punct fix.
|
--------------------
DACIA
NOVA GTI
2000
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Nu e nevoie , doar daca schimbai ceva la directie bielete, capete bara etc
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
POWERbyDAciaVsWERo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 370 Joined: 6 January 08 From: Giurgiu ![]() |
sall.. la viraj maxim stanga sau dreapta .. se vireaza singure cand ajunge aproape de maxim si merge infranata .. care e cauza si ce trebuie pentru a rezolva ? 10x
|
--------------------
dacia
Nova Gt
1998
- GR 30 SOR Sa N`ai incredere`n femei si`n franele de DrACIE :)
Ai dacie ?? .. se vede !!!!! |
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
verificare geometrie
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
POWERbyDAciaVsWERo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 370 Joined: 6 January 08 From: Giurgiu ![]() |
se poate face acasa ? daca da.. ce imi trebuie si distandele alea .. am lasere lanterne orice fabric
![]() ![]() |
--------------------
dacia
Nova Gt
1998
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
nu poti face asa ceva pentru ca nai schitele si nici o uzina intreaga sa fabrici aparatura optica
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
POWERbyDAciaVsWERo |
![]()
|
ce aparatura danciu .. am auzit ca in giurgiu de unde sunt le regleaza cu lanterna si nu stiu ce tabla... si le face bine .. si nu putem face acasa? cu lasere nebunii si alte alea?
|
--------------------
dacia
Nova Gt
1998
|
danciusergiu84 |
![]()
|
iti inteleg nedumerirea dar trebuie reglat cu precizie nu dupa ochi, aparatura lor e etalonata metrologic ceea ce nu cred ca poti reusi acasa, daca nu te multumeste cum am fost cazul meu ca am avut suspiciuni dupa la un an dupa ce am facut opticul la un atelier cu "lanterne" mam dus la altul mai modern care intradevar foloseau cred ceva aparatura cu lasere si un calculator, am platit doar verificare ca era ok
cauta si tu un service unde nuti face factura eventual intelegete cu meseriasul (cazul meu) |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Bai lasaaaa... Ce aparatura, ce metrologica ? Vrajealaaaaa. Inca nu v-ati saturat de atata minciuna?
Facati-le acasa, si daca vreti detalii,va arat cum am facut aparate, cu care le reglez mai bine ca la service. Daca veti cauta la Dacia, am mai postat candva ceva poze. I-am facut cuiva la un Ford unghiurile, merge excelent, si acum se tine de mine sa i le fac si la jeep, ca a fost la doua service-uri, si nu i le-a facut bine, banii i-a luat, scartaie in curbe, si pe canalele facute de masinile grele, nu are siguranta ca trece fara sa se repeada spre cel care vine din fata. Doua service-uri renumite din Ploiesti. Halal. Un dispozitiv care se prinde pe roata, ce are un laser rotativ,centrat pe strung sa nu aiba abateri, proiecteaza raza pe un panou gradat, fixat pe o bara perfect orizontala (ca cea de batut covoare). Locul unde e masina , e si el orizontal, in acelasi plan cu cel al barei. Se proiecteaza raza in partea de sus a panoului si,coborand catre baza panoului, se poate vedea inclinatia ce o are unghiul de cadere. Pentru convergenta, se masoara la roata distanta intre vaful laserului pus pe fiecare roata in parte ( sa stie ce distanta e intre razele laserului , la origine, adica la plecare de pe roti), si se proiecteaza pe acelasi panou pe rand , in stanga si in dreapta.Se masoara distanta intre proiectia razelor laserului, si se trage concluzia. Cu cat e mai mare distanta unde se proiecteaza raza (cu cat panoul e mai departe) cu atat precizia e mai mare.Asta pentru a evita uzura anormala, scartaitul in curbe, instabilitatea pe loc lunecos. Cine doreste detalii, drepti la datorie! Va garantez un pas inainte, nu inapoi cum e dusa tara. |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
POWERbyDAciaVsWERo |
![]()
|
boa ... vreau detalii ... un link .. nu am f mult timp de stat la pc .. multani !
|
--------------------
dacia
Nova Gt
1998
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Mai dau odata pozele...
Attached thumbnail(s) 081120091285.jpg ( Size: 1.06mb ) Number of downloads: 228 081120091286.jpg ( Size: 1.16mb ) Number of downloads: 239 081120091287.jpg ( Size: 1.01mb ) Number of downloads: 219 |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
tabla aia gradata de unde o ai?
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
POWERbyDAciaVsWERo |
![]()
|
tabla gradata nu e greu de facut .. insa dispozitivul cu laser .. cred ca e mai complicat putin ! si .. boa.. pentru unghi de fuga care e ordinea de efectuare a reglajelor ?
|
--------------------
dacia
Nova Gt
1998
|
danciusergiu84 |
![]()
|
intreb si eu ca nu pare facuta de cineva la garaj
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Ba este. Dintr-o bucata de PAL, vopsita cu alb,am impartit doua sectoare,iar linia reprezinta verticala de zero grade, cu conditia ca suportul si tot ansamblul, sa fie aseza(teoretic) la zero (orizontal si vertical).Un varf al compasului pus in partea de sus pe linie (un compas, ce se deschide cat panoul,sau chiar o sfoara cu doua cuie), se traseaza un arc de cerc, care se imparte din grad in grad de la linie in stanga si dreapta ei, necesare vreo 15 - 20 de diviziuni. Cum? Stiind ca raza(deschiderea compasului) intra de 6 ori in circumferinta cercului, arcul din partea de jos a panoului,daca-l acopera o deschidere de compas, are 60 de grade. Daca panoul e mai ingust, reduci la jumatate deschiderea (dar perfect), si cele 30 de grade, se aeaza jumatate in stanga si jumatate in dreapta liniei.Deci la capete vor fi +15 si -15 grade.De acum e usor sa imparti in 15, sa afli ce bucata e 1grad.
Pentru dispozitivul de pe roata, eu l-am facut din doua tevi patrate care intra una-n alta, telescopica pentru a se potrivi pe orice roata, un fluture de strangere dupa fixare. Suportul se fixeaza in trei puncte pe janta, pentru a fi stabil, si are si trei magneti puternici(de la harduri), pentru a sta cat mai fixi. Axul de rotatie al laserului, e centrat pe strung, pentru a fi perfect perpendicular pe planul de asezare al celor trei puncte de fixare pe roata. Bara pe care se fixeaza panoul, e si ea asezata pe un teren orizontal, acelasi pe care se aseaza si masina. Se aseaza dispozitivul pe roata, se proiecteaza raza pe punctul de zero sus pe panou, si coborand raza pe verticala, va ajunge jos pe arcul de cerc, pe una din diviziuni, care reprezinta gradul de inclinatie al unghiului de cadere. Pentru convergenta, se stie distanta intre varfurile laserului asezat pe rand pe stanga si dreapta (pr roata), se proiecteaza raza pe panou sus, sa zicem pe stanga,se deplaseaza panoul pana vine raza pe linia de zero si se da semn pe bara in dreptul varfului asezat pe panou (pe bara de fixare a panoului), se muta pe dreapta, se proiecteaza raza, se deplaseaza panoul pana vine linia de zero in dreptul punctului format de raza laserului si se da iar semn pe bara. Nu ramane decat sa se masoare distanta intre cele doua semne de pe bara, si sa se compare cu distanta stiuta dintre originea razelor(de la roata). Cu cat panoul e mai departe, cu atat precizia e mai mare.Cu asta se poate face ca rotile sa fie perfect paralele (cu cerintele de rigoare +1-3 mm in fata ,la Dacie), si sa nu mai uzeze excesiv. Pentru unghiul de fuga e mai complicat (atat cat stiu eu) necesitandcateva reguli, dar mai simplu, reglati-l asa fel incat sa nu traga in vreo parte, cu conditia ca cele de cadere sa fie egale ( sa nu fie masina lovita cazul berlinei , iar la nova portfuzeta sa fie corect prinsa in amortizor). 9 Nov 2009, 21:20: Pe panou, in continuarea liniei de centru, sus intre cele doua carlige de prindere, se vede un ac indicator, unde se dau semne pe bara de sustinere. 9 Nov 2009, 21:36: Eu cred ca la nova, unghiul de fuga nu se regleaza, ca la berlina, cel de cadere. Sau faci , ca mai toti, spunandu-i celui de convergenta, unghi de fuga. Convergenta = paralelismul rotilor (in plan orizontal) Cadere = paralelismul rotilor in plan vertical fuga = pivotul de jos, e mai in fata ca cel de sus, fata de o axa verticala (de virare a rotii), Furca la bicicleta, e curbata catre in fata, ca axa rotii sa fie mai in fata de cat axa ghidonului, pentru a pastra directia.Daca ar fi sub ghidon, n-ai merge fara maini. Si la masina, n-ar merge drept, si n-ar reveni dupa virare. 9 Nov 2009, 22:02: O schita 9 Nov 2009, 22:07: Din nou This post has been edited by PH-06-BOA: 9 Nov 2009, 22:07 |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 05:30 |