Kit distributie, pompa de apa?
![]() ![]() ![]() |
Kit distributie, pompa de apa?
BZN |
![]()
|
||
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Fă economie în altă parte, nu la distribuție.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Se schimba preventiv. Adica daca se intampla ca dupa schimbarea distributiei sa inceapa sa huruie pompa va fi nevoie de schimbare pompa + kit distributie. Se merge pe parerea ca daca tot se desface acolo in zona sa se schimbe, deoarece ulterior o eventuala defectiune se lasa cu costuri mult mai mari.
De asemenea daca curge se schimba. Eu am schimbat kitul distributie plus pompa de apa la 4 ani jumatate si 33.000km. Initial voiam sa schimb doar kitul, insa cand au desfacut au observat o foarte mica floare la pompa de apa (o mica scapare de antigel) si desi poate mai mergea asa, am decis sa o schimb. P.S. la Supernova avuta anterior am schimbat kitul de distributie la 60.000 si aproape 5 ani, am lasat pompa de apa originala (nu au fost probleme), am vandut masina la ~80.000, noul proprietar a mers destul de mult cu ea (inclusiv 3-4 drumuri in Germania) si nicio problema. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Nu e doar la Dacia, in general nici nu primesti garantie la distributie de la producatorul sau daca nu schimbi si pompa de apa. La Cielo am schimbat de doua ori distributia, o data doar cureaua, a doua oara tot kit-ul, dar pompa de apa tot aia originala a ramas. Nu curgea nicio picatura, nu avea joc deloc, acu' daca e sa pice pe parcurs oricum nu e prea scump kit-ul de distributie nou.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
@MAERSK Nu e vorva de economie dar de ce sa schimbi obligatoriu o astfel de piesa daca nu sunt probleme? Daca se strica intre timp pompa, schimb iar kit-ul, preventiv
![]() Andy, vezi ca se poate sa lasi pompa la locul ei? Mare lucru o pata acolo, sigur mai ducea ![]() @ Merced, si eu am procedat la fel la Tico, eu am 256.000km cu pompa originala. Eu m-am cam convins de piesele de rezerva, sa nu mai zic si de calitatea lucrarii in service. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Cum nu e vorba de economie? Nu vrei să o schimbi pentru că te costă în plus... Că dacă nu costa, atunci o schimbai... Iar dacă vorbești de obligatoriu, păi cât timp e mașina ta, NU E OBLIGATORIU să schimbi nimic! Nici plăcuțele de frână! Probabil pe străzi sunt zeci de mii de mașini la care nu s-a schimbat vreodată distribuția, și da, încă merg... E alegerea ta.
Îți recomand călduros să citești ce s-a întâmplat unor colegi pe forum.reno.ro , când s-au zgârcit să schimbe și pompa... Se poate ajunge la ax pompă rupt -> curea sărită -> supape strâmbe, chiulasă lovită etc. Sigur, toți au zis: nu mi se întâmplă mie... Tu zici altfel: lasă bă că merge așa... This post has been edited by MAERSK: 6 Oct 2009, 10:38 |
--------------------
-
-
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Sunt o gramada si care n-au schimbat pompa si nu s-a intamplat nimic.
Din moment ce pompa era ok si functionala eu nu am considerat necesar sa o schimb. De altfel, asta a fost si recomandarea service-ului. Puteau foarte bine sa-mi ia banii pe una noua, inclusiv montaj. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
BZN |
![]()
|
QUOTE(MAERSK @ 6 Oct 2009, 11:30) @MAERSK, cu tot respectul sincer, nu e vorba de bani. Daca aceasta piesa originala nu prezinta defect, de ce sa o schimb? Pe principiul ca se poate strica altceva din cauza unei alte piese am ajunge sa inlocuim toata masina, "preventiv". Nu mai pomenesc de calitate, sunt atatea tipuri , sigur, o sa zici: cumpara originala... Pana acum principiul meu a dat rezultate, nu schimb ceva original doar de dragul de a inlocui respectivul reper. Sunt convins ca nu mai eram atit de multumit de masina de 11 ani pe care o am daca faceam asta. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Așa este. Sunt o grămadă de oameni pe această planetă, ce nu s-au vaccinat contra hepatitei B. Mulți dintre aceștia nu vor contacta boala niciodată. Prin urmare, este suficinetă această statistică, pentru ca tu să nu te vaccinezi?
Am zis mai sus, sunt foarte multe mașini pe străzi ce nu au distribuția schimbată vreodată. Multe dintre acestea sunt venite de afară, cu kilometrajul dat înapoi, iar noul proprietar își face calcule false. Probleme cu distribuții rupte au o mică parte dintre aceștia. Pe de altă parte, nici o distribuție nouă nu garantează că nu vei rămâne în drum. Fiecare alege ceea ce crede că îl avantajează... |
--------------------
-
-
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@BZN - cred ca ce vrea MAERSK sa spuna e ca schimbi pompa de apa din acelasi motiv pentru care schimbi si kitul de distributie - preventiv. E mai usor sa previi decat sa repari. Eu daca aveam pompa de apa in regula la Logan nu o schimbam (pentru ca masina are doar 33.000km), dar deoarece avea o mica scapare am decis sa o schimb preventiv, chiar daca ea poate mai tinea.
Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Pai daca avea o mica "scapare" chiar se cerea schimbata. A mea de ex. nu a avut nimic. Pe principiul preventiei se pot schimba foarte multe piese la o masina. Cred ca trebuie un echilibru in decizii si fiecare face ce crede mai bine la momentul respectiv, evident si in functie de bani.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Eu nu cred că se poate evalua la ochi starea de uzură a acelei pompe. Fără să fie demontată, nu se vede decât rola, adică nimic din ce ar cauza probleme. Sigur, nu curge atunci, dar poate avea axul gripat, poate începe să curgă la scurt timp după schimbarea curelei. Și atunci să vezi economie!
|
--------------------
-
-
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
Ai si tu dreptate, dar parca prea multi de "poate"
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
eu nu cred ca e proiectata sa tina 60.000 de km poate tine 120.000 de km lejer. eu n-am schimbato la 60.000 si cursese putin acum am 90.000 si n e nici o problema la 120.000 o sa o schimb. de curs eu stiam ca toate fac un pic de floare.
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
În lucrul cu piesele din ziua de azi, mecanicii din România, și componentele distribuției unui motor, folosește tu, stimabile, cuvântul "sigur", dacă ai curaj!
![]() |
--------------------
-
-
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Renault/dacia nu recomanda schimbarea preventiva a pompei de apa. Se acorda garantie pe lucrare si fara schimbarea acesteia. Scurgerea de la pompa lui Andi ACS era perfect normala si menita sa unga etansarea pompei.
Daca nu are joc in ax sau scurgeri evidente, cu scaderea nivelului de antigel, inlocuirea e doar preventiva. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
e simplu, tine de marca masinii, la Dacia ideal ar fi sa schimb motorul cu totul la 60.000 km sa eviti surprizele, si atunci nu faci economie, ca tot au impresia unii ca-i injuri de toate neamurile cand le zici ca fac economie.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
BZN |
![]()
|
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
apropo ziceai ca multi schimba si pompa de apa la 60.000 eu tind sa cred ca e invers multi chiar foarte nu o schimba.
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Nu cred că e important dacă-ți dau sau nu eu dreptate, remarcabil e că, din păcate zic eu, tragi spre "las-o bă că merge așa".
|
--------------------
-
-
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Pana in 60.000 nu are rost sa o schimbi. Mai ales ca la motoarele de genul acesta distributia se schimba si la 90.000 prin alte parti.
Asta-i o strategie a Dacia / Renault de a baga frica in posesorii de masini pentru a schimba "preventiv". Ete ce sa spun. Ai 30.000 de km in 4 ani si trebuie sa schimbi "preventiv" jumatate de masina ca asa vrea Dacia. Sunt masini la care distributia se schimba la 240.000 sau 10 ani, tot curea si role au. La alea de ce nu se mai schimba "preventiv" nimic ? Pompa aia de apa parca are un canal de drenaj, e normal sa faca o mica "floare". Daca nu prezinta scurgeri de antigel, nu are rost. Am pe berlina pompa de apa de 13 ani si nu are nimic, nu huruie, nu are joc. Am mers numai cu antigel si apa distilata si nu am nici un fel de depuneri in vas. Antigel schimbat la 4 ani tot timpul, dar a prins si ierni mai grele decat in ultimii 3-4 ani. Atata timp cat se pastreaza in proportie de 1/1 ca sa-i asigure o ungere buna, nu vad de ce sa pice mai devreme de 60-90.000. Cu rolele este aceeasi chestie. Sunt facute sa duca cel putin 90.000. Eu nu am 60.000 km cu Solenza, dar a facut 5 ani. Nu am schimbat nici o distributie. Am dat jos capacul acela de plastic sa inspectez vizual cureaua si arata ca noua. Nu are nici un fel de crapaturi sau fisuri pe suprafetele de lucru. Pompa nu are "floare" sau scurgeri. Daca o schimb "preventiv" si cea noua curge, huruie sau are joc, nu-mi dau cu ea in cap ? Si mai schimb iar cureaua, pentru ca Dacia spune ca o curea care a fost intinsa odata, nu se mai remonteaza. Am luat o curea Dayco pentru ca in Constanta asta nu gasesti nimic cand ai nevoie. Vroiam tot curea Gates, dar aftermarket. Sa vad daca ma hotarasc sa o schimb acum sau o mai tin pana in primavara. Am schimbat antigelul si lichidul de frana. Eu unul nu ma mai gandesc la drobul de sare, ci iau lucrurile asa cum sunt. This post has been edited by cristio_79: 6 Oct 2009, 12:46 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Unde ai vazut tu curea sa se schimbe la 10 ani?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
In Carnetul de intretinere si garantie al masinii de servici ( tot frantuzeasca ), la Ford, si mai erau.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Un prieten avea un Renault 19. In manual scria ca se schimba cureaua la 90.000 km., dar nu era nicio limita de timp. Manualul si masina erau din Germania
|
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Si la mine prima schimbare s-a facut prin 2003-2004 daca nu ma insel, deci la vreo 8-9 ani. Mi-a parut rau ca n-am pastrat-o, arata impecabil, aia de s-a rupt in drum anu' trecut era putrezita zob, si n-avea nici jumate din varsta celei dintai.
Plus ca am citit de Cielo-uri din 1995-1996 rulate o gramada, peste 200.000km, ca au schimbat-o tot asa, dupa vreo 10 ani, si nu ca s-ar fi rupt in drum. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
cristio_79 |
![]()
|
La Cielo din 95-96 nu e nici o problema daca se rupe cureaua de distributie in drum.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(cristio_79 @ 6 Oct 2009, 13:50) In Carnetul de intretinere si garantie al masinii de servici ( tot frantuzeasca ), la Ford, si mai erau. Eu intrebam marca si modelul domnule, nu a cui e. Ford se pare ca au 10 ani la unele motoare, insa renault nu permite peste 6 ani la nici o curea de distributie PEugeot schimba la 6 ani sau 160 000km la unele dieseluri....iar Fiat la 40 000 sau 2 ani. Deci se poate |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Merced |
![]()
|
cristio_79, nici n-am zis ca e o problema, dar cat sa mergi cu ea asa. La niciun Cielo cu 1.5 OHC nu e o problema, ca s-au mai pus motoarele astea si prin anii 2000.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
cristio_79 |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 6 Oct 2009, 14:46) Eu intrebam marca si modelul domnule, nu a cui e. Ford se pare ca au 10 ani la unele motoare, insa renault nu permite peste 6 ani la nici o curea de distributie PEugeot schimba la 6 ani sau 160 000km la unele dieseluri....iar Fiat la 40 000 sau 2 ani. Deci se poate Citronel C3 si C4, 1.4 si 1.6 HDI. Termenul era de 240.000 sau 10 ani, iar pentru cele care se utilizau intensiv ( firme, scoala etc ) se recomanda schimbarea la 180.000. In reprezentanta au spus ca nu e nici o problema daca nu se schimba la 180.000, merge pana la termenul de 240.000. La C5 nu mai stiu exact pentru ca nu dispunem. In Carnetul de intretinere si garantie erau trecute toate modelele si motorizarile, dar nu mai retin pentru toate, ci doar la cele cu care am mers personal in reprezentanta pentru revizii. This post has been edited by cristio_79: 6 Oct 2009, 14:01 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 22:14 |