Lipire cheder portbagaj de tabla pe muche, Am luat apa la vapor
![]() ![]() ![]() |
Lipire cheder portbagaj de tabla pe muche, Am luat apa la vapor
Alexio |
![]()
|
||
![]() Ciocolata mecanica! Group: Members Posts: 1.108 Joined: 7 December 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|||
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Chederul pentru porbagaj nu se lipeste si daca ai pus cheder nou si ploua atunci capota porbagajului are o distanta prea mare fata de muchia unde se baga chederul. Exista doua posibilitati : ori capota sta nu este asezata bine ori marginea pe care se prinde chederul e stramba , deci trebuie sa reglei capota sau sa indrepi margina pe care se prinde chederul . Cu un cheder nou nu are voie sa ploua , eu am pus cel mai ieftin cheder si nu da o picatura.Bafta
|
--------------------
-
-
-
|
|
Alexio |
![]()
|
![]() Ciocolata mecanica! Group: Members Posts: 1.108 Joined: 7 December 08 ![]() |
Am gasit-o ruginita sub cheder in dreptul ambelor stopuri pe muchia udne vine chederul pe acolo mi se scurgea apa sigur. Am luat mastic acrilic (seamana cu siliconul) de la Bison si am dar pe muchea caroseriei apoi am bagat chederul. Ar trebui sa tina perfect ca ala pentru asa ceva e facut. Nu ma risc cu apa si umezeala in statie si in subwoofer.
|
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Oricum ar sta capota spate, tot face contact cu chederul incat sa nu urce apa asa de sus, are o sistanta acolo, incat sa se prelinga apa, poate doar la o spalatorie sa-ti arunce cu presiune apa, atunci sa intre.
|
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Se mai intampla la masini lovite in spate reparate de "meseriasi" dar la el vad ca e din cauza ruginii.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Alexio |
![]()
|
Mama ei tot intra cred ca nu a fost siliconu bun ca s-a dizolvat... Ok deci... cum ne uitam in portbagaj la stopul din dreapta(pasager) (vedere din portbagaj) unde este cablul de la stop prins sus intr-o clema de caroserie pe acolo curge.
|
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
bozzo |
![]()
|
![]() Membru amarat...cu statie CB Group: Members Posts: 554 Joined: 17 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Alexio, e simplu mai intai dai jos stopurile de pe spate, cureti si degresezi, schimbi garniturile alea negre si cand le montezi le pui si silicon ca sa nu mai intre apa sigur. Pui silicon pe ambele parti ale garniturilor ( pe rand
![]() Apoi dupa ce se usuca siliconul, te bagi in portbagaj (ai grija sa mai fie cineva langa tine care sa te scoata afara ![]() Dupa ce gasesti pe unde intra apa remediezi. E pozibil ca si capota sa preseze bine chederul, asa ca trb sa o reglezi de la incuietoare si de la bratele balamalelor (e cam greu la balamale dar merge) Si daca tot intra ai grija la colturile porbagajului unde se unesc aripile spate ci planseul spate ca au mici pori pe unde intra apa, dai cu silicon pe acolo daca e nevoie. Bafta! |
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
- B-XX-HAM Intek M-760 + Sirio ML 145 Wouxun KG-UVD1P
Dacia - aventura continua...in fiecare zi!!! [B]YO3IIX 233-SP-45[/B] |
|
Alexio |
![]()
|
Repet: NU intra apa pe la stopuri. Intra pe la chederul de la portbagaj in dreptul stopului in dreapta (pasager) se prelinge pe sub cheder si intra pe acolo ca e mancata putin marginea sub cheder. Siliconul ala Bison o MARE PORCARIE IDIOATA care s-a dizolvat pe masina si a trebuit sa o spal cu sapun sa se curete.
|
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
curata locul de rugina, pune petec, sudeaza, pune chit(nu recmand), se mai gaseste si mastic, materialul cu care e lipita tabla capotei de structura ei de rezistenta
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Alexio |
![]()
|
Kog sa iau mastic sau ceva mai bun? sa fac asa cu mana snur sa pun pe muchie apoi sa bag chederul de jur imprejur? Sincer mie nu prea imi place ideea de silicon
|
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
astupi gaura aia cu mastic si IL LASI SA SE USUCE. Eu nu stiu ce silicon e ala de l-ai cumparat, dar nu ar trebui sa se dizolve. Pune silicon sanitar
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Alexio |
![]()
|
![]() PS.: Imi car prietena si asta include tot. This post has been edited by Alexio: 20 Oct 2009, 17:53 |
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
bozzo |
![]()
|
![]() Membru amarat...cu statie CB Group: Members Posts: 554 Joined: 17 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Eu i-am pus silicon sanitar si a fost ok. Incearca si tu.
|
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
- B-XX-HAM Intek M-760 + Sirio ML 145 Wouxun KG-UVD1P
Dacia - aventura continua...in fiecare zi!!! [B]YO3IIX 233-SP-45[/B] |
|
Alexio |
![]()
|
Problema rezolvata.
|
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Problema identica: de sarbatorile astea am facut un drum mai lung; la dus, am mers doar pe ploaie, iar cand am ajuns la destinatie aveam o gramada de apa in portbagaj, atat sub roata de rezerva, cat si in partea opusa (locasul din stanga). Sursa de infiltrare, ca si la Alexio: in dreapta era bordura pe care se monteaza chederul ciupita (vreo 3-4 mm, suficient cat sa se scurga apa de sub cheder in jos) - am etansat-o cu o placuta subtire de tabla, izolierband si vaselina - iar in stanga aveam o fisura in canalul dintre bordura si aripa (cel de scurgere), am dat cu putina vaselina, se pare ca s-a rezolvat. La intoarcere n-a mai intrat apa deloc (e drept ca nici n-a plouat decat putin), ramane de urmarit.
Siliconul sanitar nu e recomandabil, ca e pe baza de acid acetic si ataca tabla in timp. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 19:45 |