acul de la benzina, nu indica peste 'jumate
![]() ![]() ![]() |
acul de la benzina, nu indica peste 'jumate
kykymarius |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 5 March 09 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
supernova
2001 clima
- b 26 gkp
|
|||
DJMaxx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 516 Joined: 21 June 08 From: BUCURESTI ![]() |
poate cineva a umbalt la el si pate nu la reglat bine... ce stii despre masina ?
|
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
august 2003
|
|
kykymarius |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 5 March 09 ![]() |
la el nu a umblat nimeni. din senin nu a mai indicat peste jumate'. cand fanez mai violent se ridik nivelul la ac.
|
--------------------
dacia
supernova
2001 clima
- b 26 gkp
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Verifica plutitorul din rezervor. In orice caz treaba cu frana brusca si urcarea acului de benzina este normala. Asta intra in categoria "asa face toate". Cand accelerezi sau pleci de pe loc, acul se duce jos spre gol, iar cand pui frana se duce sus, spre plin.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
enice |
![]()
|
![]() membru revenit Group: Members Posts: 82 Joined: 8 February 09 ![]() |
incearca sa scoti capacul si pompa din rezervor este posibil sa se fi blocat asa am patit si eu se bloca la prima liniuta l-am curatat si a mers
|
--------------------
dacia
super nova
2003 confort
- ct xx nam JYDT7
|
|
mihaicuc2000 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 381 Joined: 20 February 09 From: Turda, Jud. Cluj ![]() |
Iti mai zic eu o chestie ce ar putea fi. s-a spart si este benzina in el sau ceva de genul ca nu am desfacut sa vad cum este si functioneaza si de aceea este la nivelul care il spui tu!
Te deranjeaza??? pe mine nu nici al meu nu indica corect, nu chiar ca al tau al meu se ridica peste umate pana la linia urmatoare, mai sus nu, dar stiu cata benzina am si mie chiar daca stiu ca am benzina cand mi se aprinde becul eu alimentez! este chiar mai bine asa pentru ca stiu ca am o rezerva mai mare de benzina, si daca chiar daca patesc sa nu alimentez stiu ca mai am inca o cantitate destula in rezervor! |
--------------------
Dacia Supernova
Rapsodie
2002 Incerc sa invat cate ceva in fiecare zi!
|
|
Cosmin.nova |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 688 Joined: 20 April 09 From: Bucuresti ![]() |
conteaza sa stii cata benzina ai in rezervor. sa nu dai pe din'afara
|
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
mihaicuc2000 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 381 Joined: 20 February 09 From: Turda, Jud. Cluj ![]() |
hai sa fim seriosi eu can alimentez plin apai ii plin pana curge si afara un pic binenteles! nu cred ca doara tu alimentezi si pleci de langa masina si curge benzina intr-o veselie din rezervor!
|
--------------------
Dacia Supernova
Rapsodie
2002 Incerc sa invat cate ceva in fiecare zi!
|
|
pulbur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 270 Joined: 23 June 09 From: SM ![]() |
Am si eu o problema...oricata benzina as pune acul tot jos ramane...
Nu s-a stricat dintr-o data,mai era cand isi revenea,dar acuma...nu imi indica nimica ![]() |
--------------------
Dacia/Fiat
DSN
2002
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Probabil sonda de benzina sau contact imperfect la tabloul de bord.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
pulbur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 270 Joined: 23 June 09 From: SM ![]() |
Sonda de benzina...si pe unde se poate verifica piesa asta?cum ajung la ea?
|
--------------------
Dacia/Fiat
DSN
2002
|
|
SERGIULICA04FUX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.357 Joined: 9 November 08 From: Satu Mare/Cluj Napoca ![]() |
desfaci in prtbagaj patratu ala negru, o sa dai de 3 furtune, doua intra in pompa unu trece peste rzervor, si mai este si un cablu cu 4 fire ce intra in pompa de benzina. astea toate le scoti, dupa care iti iei un ciocan si o surubelnita lata si scoti cercu ala ce tine pompa, apoi scoti incet capaculde la pompa si vezi in rezervor si sonda de benzina si pompa dar trebiue lucrat cu grija.s-ar putea sa va fie plutitorul de la sonda cu benzina si sa nu indice corect.plutitorul ii exact ca la 1310 ma refer la plastic , il scoateti afara si il schimbati cu unu nou daca are benzina in el. daca nu verificati contactele imperfecte de la tabloul de bord sau mai uitati-va si la alea 4 fire ce intra in pompa s-ar putea sa fie oxidate.spor la treba!!!
|
--------------------
Skoda
Fabia
2005/Confort Pentru toti cei care ma irita am o vorba sa va spun inca: GURA MICA!!!
|
|
pulbur |
![]()
|
Mersi Sergiu! incerc prima data sa vad daca nu cumva e din tablou problema...daca nu reusesc sa fac nimica scot plutitoru.Multumesc de raspunsuri,numai bine!
|
--------------------
Dacia/Fiat
DSN
2002
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Si eu am avut probleme cu sonda de benzina, nu mi se ridica acul de loc dar becul mergea. Am facut rost de alta de la cineva care a schimbat pompa de benzina la o solenza si mia dat mie sonda ca a lui era buna, deci m-am facut cu o sonda noua si am montato. Cam de cand am montato cand ii fac plinul se duce acul la 3/4 si sta acolo pana plec de pe loc si se misca un pic benzina dupa care se duce la plin (un pic peste linia de plin) si nu mai am probleme. Am demontat eu si am verificat dar se misca bine plutitorul si am montat la loc. Nivelul il indica bine si nu imi variaza la frana si la demaraj deloc (pe deal sau la vale un pic, e normal). Cand alimentez nu am probleme cu benzina sa imi dea pe afara pentru ca declanseaza pompa, am mai bagat pana in gura usor ca sa nu declanseze dar nu am dat pe afara, mai mult nici nu prea e bine sa pui pana in gura pentru ca e posibil sa afecteze canistra de carbon, acum bag pana declanseaza pompa a doua oara.
De obicei problema cu indicatul nivelului corect vine de la sonda de benzina care e ori gripata ori potentiometru defect. 28 Jan 2010, 19:32: Tin sa va anunt ca imi ridica un pic acul de la benzina si acul de la temperatura motor atunci cand dau drumul la aeroterma (cam 1-2 mm), voua vi se intampla asa? This post has been edited by serviccom: 28 Jan 2010, 18:32 |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
SERGIULICA04FUX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.357 Joined: 9 November 08 From: Satu Mare/Cluj Napoca ![]() |
ai masa slaba la tlaboul de bord, fa-i un fir de masa calumea si nu mai ai probleme.
|
--------------------
Skoda
Fabia
2005/Confort Pentru toti cei care ma irita am o vorba sa va spun inca: GURA MICA!!!
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Da am mai auzit de problema asta, o sa desfac si eu la primavara ca acum e frig si o sa ii trag o masa calumea. Sa inteleg ca la tine nu face asa?
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
SERGIULICA04FUX |
![]()
|
nu nu mai face k si eu aveam aceeasi problema. am pus un fir litat 2,5 mm si nu mai am treaba. iei manualul de reparatii si te uiti la conectorii tabloului de bord si il cositoresti direct pe tablou. eu asa am facu si am scos de tot masa tabloului aia originala.spor la treaba!!!
28 Jan 2010, 19:51: ps din cate imin aduc aminte sunt 4 fire de masa, da nu mai tin minte. This post has been edited by SERGIULICA04FUX: 28 Jan 2010, 19:51 |
--------------------
Skoda
Fabia
|
|
serviccom |
![]()
|
Ma descurc eu mai departe cu firul de masa, mersi frumos pentru ajutor.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
gygy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 13 May 07 From: Iasi ;) ![]() |
Si la mine facea la fel , nu urca prea sus si intr-o zi , surpriza, a urcat pana sus.Asta acuma vre-o luna, de atunci nu am mai facut plinul , sper sa functioneze in continuare
![]() |
--------------------
Mitsubishi
Colt
1.3 12v
- IS-xx-xxx
|
|
serviccom |
![]()
|
Intreb si eu cand vi se aprinde becul la benzina in raport cu pozitia acului. La mine se aprinde fix cand acul ajunge la 1/4. Banuiesc ca sonda nu aprinde becul cand trebuie ca nivelul mi-l indica bine.
This post has been edited by serviccom: 23 Oct 2010, 11:34 |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
cosmin_patrascu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 20 August 08 ![]() |
mie nu mi se aprinde becul acela pt benzina cand mai e putina in rezervor de cand am masina mi s-a aprins o singura data dat atunci cand am aprins pozitiile.cum rezolv?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 varianta Confort
- OT - 02 -YIS
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
sa nu aveti cum am avut eu la ceasul de solenza...daca puneam 20 L de benzina el statea la prima dunga groasa...sub dunga aia incepea sa indice bine...martorul alerta benzina se aprindea atunci cind ajungea acul pe dunga rosie...asa a functionat pina cind am ramas de doua ori in pana prostului...de atunci mi-am pus ceas logan si nu am mai avut probleme cu benzina...acum dupa un experiment facut de mine stiu ca atunci cind se aprinde martorul alerta benzina si se duc toate liniutele mai am 4 L de benzina in rezervor...
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
serviccom |
![]()
|
M-am gandit si eu ca becul mi se aprinde prea devreme, pentru ca daca alimentez dupa ce se aprinde becul nu imi intra in rezervor 36 de litri, intra mai putin, in jur de 30 de litri.
Sonda de benzina am schimbat-o acum 2 ani de la o solenta, era noua. Nu cred ca de la bord e problema, ci de la sonda mi se aprinde becul prea devreme, ca nivelul am zis, mi-l arata bine. This post has been edited by serviccom: 24 Oct 2010, 13:39 |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
daca erai pe linga Pitesti,ma rog mai aproape te duceam la cineva care iti verifica ceasul de pe masina...si eu l-am dus dupa ce l-am schimbat cu ala de logan si a gasit ars un tranzistor parca...dupa ce l-a pus la loc l-am vindut si indica beton...deci trebuie verificat si ceas...numai ca la tine este foarte greu de dat jos...nu bag mina in foc ca ar putea fi si sonda din rezervor dar daca spui ca ai schimbat-o deja ce naiba sa se fi ars asa de repede???ar fi o chestie sa identifici firul de la sonda care transmite semnalul catre ceas si sa il pui pe direct...daca ar indica bine atunci ai probleme pe instalatie...a patit-o un coleg la fel si a gasit piscat firul ala ...bafta
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
serviccom |
![]()
|
Problema sta in felul urmator. cand am schimbat sonda, am facut si verificarile de riguare, adica firul de la bec, l-am pus la masa, becul se aprinde deci e ok, firul de la indicator, l-am pus la masa, acul indica plin, deci e ok si asta => tabloul si instalatia functioneaza corect.
Acum despre sonda, ea e un reostat se stie, iar la partea de jos are un contact electric care da masa, asta pentru bec, ma gandesc ca e o problema cu contactul ala, ca de cand am pus sonda se intampla asta. Chiar daca e de Solenza, era identica cu cea pe care am dat-o jos, inclusiv curbura sarmei plutitorului. As putea sa reglez sarma aia dupa ce golesc rezervorul, sa bag 7 litri si sa reglez pana se aprinde becul, s-ar putea sa fie si de acolo. |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
QUOTE(serviccom @ 23 Oct 2010, 11:33) Intreb si eu cand vi se aprinde becul la benzina in raport cu pozitia acului. La mine se aprinde fix cand acul ajunge la 1/4. Banuiesc ca sonda nu aprinde becul cand trebuie ca nivelul mi-l indica bine. Si eu am aceeasi problema,becul se aprinde cam la 1/4 si cu siguranta nu este normal deoarece se intampla asta de vreo 3 ani,nu de cand am masina.Nu imi dadeam seama daca e vorba de o eroare a indicatorului sau a becului.Oricum,pentru siguranta alimentez cand scade sub 1/2. |
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
serviccom |
![]()
|
Deci nu sunt singurul, poate mai merge indoita sarma de la plutitor, dar trebuie timp si rabdare sa il fac sa indice bine, oricum nu ma las cu benzina pana la ultima picatura, asa ca nu ma deranjeaza prea tare, poate daca am ocazia sa umblu pe acolo si sa am benzina putina in rezervor.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th June 2025 - 13:13 |