Problema incarcare alternator / baterie
![]() ![]() ![]() |
Problema incarcare alternator / baterie
XphaN |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 112 Joined: 24 September 09 From: Bucuresti, Vitan/Drmul Taberei ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 / Sandero 1.6v
1986 / 2009
- B xXx ACC
|
|||
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
alternator de 50A, baterie noua si instalatia electrica verificata si pusa la punct. Cel putin circuitul de incarcare.
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
ATM |
![]()
|
![]() 1948 Tucker Torpedo Group: Members Posts: 596 Joined: 28 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Bateria de 62 Ah ar fi Ok pentru Dacie. Daca ai incarcarea buna adica. Acum, Caranda...hmmmm...n-am avut personal, dar nu am auzit lucruri extraordinare despre ea. Mai degraba, macar Rombat.
Da, poti masura curentul punand aparatul de masura pe firele care vin la baterie. Ar trebui sa aiba undeva pe la 13.8-14.2 maxim maximal. S-a mai discutat si in alte topice, da un search. Releul electronic e cam cat o cutie de chibrituri, si e capsulat, nu se poate desface de obicei, ala mecanic e de vreo 3 ori mai mare, si i se poate da jos capacul pentru reglaj, e mare cam cat o para...cam asa iti dai seama cel mai simplu de care ai, dupa dimensiune si forma. Inainte de a arunca bateria si alternatorul, mergi la un electrician si verifica temeinic cat de bine incarca - in prima faza sa nu fie releul dereglat, daca ai din ala mecanic se mai intampla. Caz in care foarte recomandabil e sa treci pe ala electronic. Apoi, cat de bune sunt bornele bateriei. Dupa aia , poti sa te iei de alternator - si daca si ala e bun, te-ai facut de baterie noua. De curiozitate, cum de are asa multe becuri pe semnalizare? dupa socoteala mea, ar trebui sa aiba maxim 3 becuri pe fiecare parte cu tot cu lucasuri. |
--------------------
MITSUBISHI
COLT
Z30-2005 Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
|
|
XphaN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 112 Joined: 24 September 09 From: Bucuresti, Vitan/Drmul Taberei ![]() |
1. Releul este mecanic (mi-am dat seama dupa marime)
2. Capetele de alama (presupun) care vin pe borne sunt un pic cam ruginite (o sa le curat maine). 3. Scurgeri nu cred ca am ca instalatia a fost refacuta recent. 4. O sa-mi cumpart (tot maine, releu electric) 5. Bateria tot o cumpar .. am gasit un Rombat Premier 12V - 65Ah la 200 lei 6. Pai am 2 sub faruri pe bara, 3 pe aripile stanga-dreapta (fata 2, spate 1) si 2 la stopuri. This post has been edited by XphaN: 31 Oct 2009, 01:35 |
--------------------
Dacia
1310 / Sandero 1.6v
1986 / 2009
- B xXx ACC
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 22:52 |