Asigurare RCA, Strainatate
![]() ![]() ![]() |
Asigurare RCA, Strainatate
simism |
![]()
|
||
![]() Ce te uiti asa la mine? Group: Members Posts: 57 Joined: 26 October 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna iii
2011 4control
- **###** 4Control+2.0Dci->LOVE
|
|||
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Strict legal asigurarea ta nu este valabila. Legea nu permite incheierea asigurarilor RCA decat pentru masinile care sunt efectiv in Romania la momentul achizitionarii politei.
Practic, daca polita este inregistrata in baza de date CEDAM, copia are aceeasi valoare ca si originalul. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
kosfunny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 13 December 08 ![]() |
E posibil ca in cazul unui accident sa nu doreasca italianul sa semneze amiabilul Nu poate fi sigur ca e o copie buna si nu cred ca are nimeni chef sa umble prin instante.E de preferat sa ai originalul asupra ta ca sa nu fii nici in situatia nefericita sa fii retinut pana face Politia lor verificarile privind existenta asigurarii.
|
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
STA |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 11 March 10 ![]() |
Salut, eu stau in Italia si pot sa-ti spun ca politia/carabinieri/vigili nu mai controleaza asigurarea RCA la masinile cu nr straine din UE, de exemplu romanesti. Asta e valabil din august 2007 si acum esti scutit de controale pe asigurarea RCA fiindca ai un numar de inmatriculare din UE.
Chiar daca ai o copie a asigurarii, nu e nici o problema atat timp cat asigurarea e pe bune. Nici in cazul in care ai asigurarea expirata politia nu te retine sau iti face probleme cand ai numere romanesti. Aici gasesti si un raspuns in italiana care explica cum la nivel european exista un sistem de garantii care tuteleaza in caz de accident victimele si politia nu mai sta sa controleze fiecare masina cu numere straine una cate una. http://www.vigileamico.it/cdv/B/B002.htm Ceea ce am scris nu e un indemn sa mergi fara asigurare prin Italia. Doar ca in caz de accident provocat de tine, victima in italia va primi banii de la un birou care reprezinta sistemul de garantii european. |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
kosfunny |
![]()
|
Asa e, dar aia vor inceca sa recupereze prejudiciul de la tine, in instanta si e posibil sa emigrezi in Congo !
|
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Nu este chiar asa!
Intre a nu avea incheiata asigurare Carte Verde si a nu o avea asupra ta este o diferenta. Asiguratorul nu este exonerat de responsabilitate daca nu poti prezenta, la cererea autoritatilor, decat o copie a asigurarii. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
kosfunny |
![]()
|
Era o remarca la ultimul pasaj din postul anterior! Scuze ca nu am citat.
|
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Eu zic ca, daca asigurarea ta reinnoita include carte verde valabila in Italia, nu ai nici o problema.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Eu am inteles.
Daca este cazul ca nu ai o Carte Verde valabila, Dumnezeu cu mila! Un soi de fond pentru victimle strazii exista si la ei, isi recupereaza partial paguba victima dar daca "te prind la mijloc", va fi greu! Am subliniat ca situatia vinovatiei intr-un accident produs in afara tarii este tratata in mod similar, prin organisme omoloage BAAR, daca exista o Carte Verde valabila, fie si in copie - oricum aceasta ajunge la pagubit, pentru a nu "panica" lumea. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Marianssg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 294 Joined: 25 February 08 From: Piatra Neamt ![]() |
am si eu o intrebare si se pare ca aici e locul potrivit.trebuie sa plec in italia si franta si voiam sa stiu daca imi trebuie ceva suplimentar pe langa asigurarea obligatorie.cu acea carte verde BAAR pot circula peste hotare nu?sau trebuie sa fac inca o asigurare internationala?mi se pare o tampanie da asa mi-a spus o cunostinta ca ar trebui sa fac inca o asigurare
![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2006 privilege 1.5 dci 74kw
|
|
adi_ar |
![]()
|
Cartea verde eliberata impreuna cu RCA este valabila in toate tarile UE si tarile non UE nebarate.
Pentru Franta si Italia nu este nevoie de asigurare suplimentara dar in functie de traseu, este bine sa va interesati in legatura cu valabilitatea in tarile nonUE de tranzit. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
QUOTE(Marianssg @ 1 Apr 2010, 19:57) sau trebuie sa fac inca o asigurare internationala?mi se pare o tampanie da asa mi-a spus o cunostinta ca ar trebui sa fac inca o asigurare ![]() Poate s-a referit la asigurare de viata sau de boala. Din cate stiu eu, nu e obligatoriu sa ai asa ceva, dar e buna in cazul in care ajungi prin spitalele alora. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 15:53 |