Aeroterma, Ce are?
![]() ![]() ![]() |
Aeroterma, Ce are?
engime |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 213 Joined: 11 November 08 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
Ford 2.0L 131 HP
Mondeo
1998
- GL-03-UIU
|
|||
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Eu as incepe prin a verifica intrerupatorul.
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
engime |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 213 Joined: 11 November 08 From: Galati ![]() |
face si un zgomot urat
![]() inca o intrebare cum se scoate aceasta aeroterma ca nu reusesc in nici un fel ![]() This post has been edited by engime: 19 Dec 2009, 16:26 |
--------------------
Ford 2.0L 131 HP
Mondeo
1998
- GL-03-UIU
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
aeroterma are 5 sau 6 suruburi ce se scot pe interior. Ai nevoide de tubulara si prelungitor, probabil ca si de flex, daca nu iese posibil sa trebuie sa dai jos grila de sub parbriz, sau aripa dreapta, nu mai stiu sigur. Oricum nu se face iarna ca o sa ingheti de tot pana termini. Cat despre zcomotul ala urat pe care il face se rezolva cu niste vazelina, insa numai daca o dai jos. E prezent si la mine zgomotul si astept primavara sa ma ocup de el
This post has been edited by kog: 19 Dec 2009, 16:33 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
engime |
![]()
|
multumesc pentru raspunsuri, am desfacut suruburile alea, am umblat si la grila si nimic nici macar nu se misca
![]() |
--------------------
Ford 2.0L 131 HP
Mondeo
1998
- GL-03-UIU
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
se poate sa fie si o cantitate respectabila de mastic implicata...
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
membru_DC |
![]()
|
- Group: Members Posts: 1.149 Joined: 24 May 09 ![]() |
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
engime |
![]()
|
Dacia 1310 din 91
|
--------------------
Ford 2.0L 131 HP
Mondeo
1998
- GL-03-UIU
|
|
pirvumark |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 472 Joined: 30 September 09 ![]() |
ai buton cu 2 trepte sa inteleg? vezi sa nu fie
rezistenta. incearca sa scoti butonul si sa cuplezi pe direct. daca merge e rezistenta. daca zici ca merge cu intreruperi poate fi si motorasul. ori carbunii dusi ori rotorul intra in scurt(putin probabil). mai este posibiliatea sa se fi desprins un magnet de pe peretele motorasului si sa fie angrenat in miscare de rotor, blocand miscarea acestuia. aeroterma din aia am eu acasa nou nouta(aproape . a fost folosita 1 an . pe urma am pus de CN). daca vrei pun si poze. |
--------------------
dacia
1310
1987/tx/1289cc
- GL-03-ZVI
|
|
engime |
![]()
|
pune o poza daca vrei, dar o alta problema cum o scot ca nu reusesc, am incercat toate metodele dar parca e sudata acolo
![]() This post has been edited by engime: 20 Dec 2009, 11:31 |
--------------------
Ford 2.0L 131 HP
Mondeo
1998
- GL-03-UIU
|
|
BILIXON |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 22 March 09 ![]() |
Cu putin efort se scoate astfel:
Dupa ce ai scos toate suruburile, introdu o surubelnita solida si destul de lata intre marginea aerotermei si caroserie si apasa in jos cu fermitate, nu te teme nu vei rupe nimic dar in atatia ani masticul de etansare sa solidificat. Nu uita! Verifica sa ai toate suruburile scoase!!!! Ca recomandare la cat costa o aeroterme noua ( 70-80 ron)merita inlocuita si asa scapi de zgomote si debit insuficient. La montaj pune mastic fara zgarcenie si strange suruburile normal. |
--------------------
Dacia
Sandero Prestige
2009
- TL 02 LPO
|
|
engime |
![]()
|
multumesc am sa incerc
|
--------------------
Ford 2.0L 131 HP
Mondeo
1998
- GL-03-UIU
|
|
robbygh |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 15 September 09 ![]() |
am si eu o problema la dacia mea.am o cantitate considerabila de frunze in aeroterma ca mareu in arunca bucatele in timp ce functioneaza.cum se demonteaza aeroterma de cn?
si...in legatura cu vitezele de functionare.vit 1 si 2 sunt moarte.functioneaza doar 3 si 4.am demontat butonul si am conectat firele aferente vitezelor ce nu functioneaza dar nici un semn.ce e de facut?stiu ca e vorba de o rezistenta variabila, dar daca nu reusesc sa ajung la ea... ms |
--------------------
dacia
1310
1997
- is.04....
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Aeroterma de CN se demonteaza foarte greu , cel putin eu m-am chinuit cam o jumatate de zi .Ea e prinsa in trei locuri in suruburi prinse de caroserie , piulitele lor desfacandu-se destul de usor , dificultatea consta in scoaterea aerotermei de la locul ei , eu am desfac aeroterma pe pozitie (este alcatuita din trei bucati prinse in cleme) si am scos bucatile pe rand.E pacat sa ai aeroterma de CN si sa o ai nefunctionala deoarece face caldura foarte bine , acum pe gerurile astea si cu zapada asta nu am avut probleme cu aburirea parbrizului iar caldura a fost suficienta ,foarte rar am dat pe treapta a treia , in rest pe treapta a doua .
Rezistenta se gaseste in carcasa , nu ai cum sa ajungi la ea daca nu dai aeroterma jos. This post has been edited by CGDBZ: 20 Dec 2009, 20:56 |
--------------------
-
-
-
|
|
robbygh |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 15 September 09 ![]() |
ms CGDBZ.cred ca am sa las aeroterma asa cum e ea acu.imi functioneaza doar vitezele mari (3-4) si poate cat de curand se vor termina si frunzele din ea:D
|
--------------------
dacia
1310
1997
- is.04....
|
|
engime |
![]()
|
inca o intrebare daca leg aeroterma fara rezistenta aia are ceva?
|
--------------------
Ford 2.0L 131 HP
Mondeo
1998
- GL-03-UIU
|
|
pirvumark |
![]()
|
nu. doar ca o sa mearga pe turatie maxima. adica elimini treapta intermediara pe care o aveai. mergi direct cu treapta 2. nu se intampla nimic. 95% din daciile vechi merg asa(aerotermele). nu au a 2-a treapta.
|
--------------------
dacia
1310
1987/tx/1289cc
- GL-03-ZVI
|
|
engime |
![]()
|
multumesc pentru raspuns
|
--------------------
Ford 2.0L 131 HP
Mondeo
1998
- GL-03-UIU
|
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
mie deodata nu a mai mers treapta 1 de viteza restul merg fara nici o problema .ce sa fie oare?
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
rezistenta , buton
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
mss de rasp.bigyy o sa ma uit sa vad
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
oviduru |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 1 November 09 ![]() |
eu am dat jos aeroterma de pe un break din 93...era lipita de caroserie cu un fel de substanta neagra,foarte lipicioasa,asemenea cauciucului topit...tre sa tragi mai tare de ea si iese.
![]() |
--------------------
dacia
1310
1993 L
- vs-02-avn
|
|
pirvumark |
![]()
|
se cheama mastic
|
--------------------
dacia
1310
1987/tx/1289cc
- GL-03-ZVI
|
|
florin441 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 15 January 10 From: bucuresti ![]() |
la mine nu functioneaza deloc,de ce oare? mentionez ca masina a stat 3 ani
imi doresc tare mult sa o repar, nu am sa o las sa cada de tot This post has been edited by florin441: 15 Jan 2010, 13:36 Attached thumbnail(s) Fotografia_0101.jpg ( Size: 176.6k ) Number of downloads: 521 |
--------------------
dacia
1310L
1999
- B-70-BUG florin441
|
|
cristicipaian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 304 Joined: 9 January 09 From: Tg. Mures ![]() |
QUOTE(CGDBZ @ 20 Dec 2009, 21:55) Aeroterma de CN se demonteaza foarte greu , cel putin eu m-am chinuit cam o jumatate de zi .Ea e prinsa in trei locuri in suruburi prinse de caroserie , piulitele lor desfacandu-se destul de usor , dificultatea consta in scoaterea aerotermei de la locul ei , eu am desfac aeroterma pe pozitie (este alcatuita din trei bucati prinse in cleme) si am scos bucatile pe rand.E pacat sa ai aeroterma de CN si sa o ai nefunctionala deoarece face caldura foarte bine , acum pe gerurile astea si cu zapada asta nu am avut probleme cu aburirea parbrizului iar caldura a fost suficienta ,foarte rar am dat pe treapta a treia , in rest pe treapta a doua . Rezistenta se gaseste in carcasa , nu ai cum sa ajungi la ea daca nu dai aeroterma jos. Imi explici, te rog, mai pe larg cum ai demontat aeroterma? Am de schimbat radiatorul si nu prea as vrea sa trag de bord sa nu cumva sa ciupesc ceva fire pe acolo. Multumesc! |
--------------------
Dacia
1310 L
1999
- MS 04 NWC
|
|
ghitza |
![]()
|
pentru a da jos doar radiatoru din ea tre sa desfaci doar partea de jos care este prinsa in niste leme pe margina.dai cutia cu acte jos so o sa iti dai seama ce tre sa faci.(crisan_claudiu2009) e mult de vbit.spor
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
cristicipaian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 304 Joined: 9 January 09 From: Tg. Mures ![]() |
am reusit sa schimb radiatorul din bord......greu. sa imi amintiti sa nu mai fac asta niciodata
|
--------------------
Dacia
1310 L
1999
- MS 04 NWC
|
|
ghitza |
![]()
|
bravo tie.sa dea domnu sa nu mai ai treaba pe acolo
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
cristicipaian |
![]()
|
hm, nu stiu, nu am gasit la mine in oras decat de asam.
|
--------------------
Dacia
1310 L
1999
- MS 04 NWC
|
|
ghitza |
![]()
|
si merge esti multumit?am inteles ca nu sunt asa bune
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 21:39 |