DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Problema usa spate

corlatescu
post 10 Jan 2010, 17:30
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare am si eu o problema , nu mai mi se deschide usa din spate dreapta , aseara mergea nu stiu ce are acu , nu e frig sa fii inghetat iar tumburusul de deschidere merge , din centralizata se inchide si se deschide(ridica/lasa in jos )
Nu se deschide nici din interior nici ext ,

Va rog sa ma ajutati , sa imi spuneti cum sa o deschid si ce ar putea sa fie stricat ...

Merci

--------------------
supernova daia 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Luc10
post 10 Jan 2010, 23:40
Post #2

Membru incepator

Nu ma poate ajuta nimeni ? chiar am nevoie si de usa din spate , macar o parere ceva

--------------------
Dacia Dacia 200
+
pulbur
post 11 Jan 2010, 07:27
Post #3

Membru autentic

From: SM

Si la mine e la fel...ideea e ca se deschide,dar foooarte greu.
Trebuie sa ridici tare de 'clanta'...la fel e si la usile din fata,diferenta e ca usile din fata se deschid din interior,dar din exterior...foarte greu...

--------------------
Dacia/Fiat DSN 2002
+
corlatescu
post 13 Jan 2010, 23:58
Post #4

Membru incepator

nu am deschiso nici acum nu merge in nici un fel vro idee? daca desfac fata dupa ce sa ma uit acolo?

--------------------
supernova daia 2002
+
robert1991
post 14 Jan 2010, 18:31
Post #5

robert1991

From: pitesti

la supernova mea tot asa!aveam probleme cu o usa spate!dar la mine a ramas ala blocat in jos!am desfacut fata,si erau niste..nu stiu cum sa le zic...tevi mici! am dat in stanga si in deapta de tevile alea pana s-a deblocat! acum iarna am probleme ca se scurge apa pe la chedere si ingheata!:D

This post has been edited by robert1991: 14 Jan 2010, 18:32

--------------------
Renault Megane IV 2018 Business - B -- ---
+
Relu_GTT
post 14 Jan 2010, 18:42
Post #6

Membru autentic

From: BRASOV

tije nu tevi white_flag.gif

--------------------
Dacia SuperNova 2002 Confort - BV 27 GTT
BMW e46 FL 2.0i
+
Maskatu
post 14 Jan 2010, 18:51
Post #7

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

@robert:Nu sunt tevi. Sunt tije metalice.

@corlatescu: s-ar putea sa se fi rupt vreo tija sau vreo legatura a tijei siguranta. Daca reusesti sa desfaci fata de usa lucrurile se simplifica. Bagi mana prin usa si tragi de tija care vine spre maner sau de tija de la siguranta. Daca tot nu merge poti sa tragi direct de tija care intra in incuietoare.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
robert1991
post 14 Jan 2010, 19:06
Post #8

robert1991

From: pitesti

tija asa biggrin.gif nu stiam cum sa le zic;))

--------------------
Renault Megane IV 2018 Business - B -- ---
+
catavl
post 8 Feb 2010, 13:50
Post #9

membru

From: galati

pentaru a deschide usa singura solutie care imi vine in minte este sa dai jos manerul de deschidere din interior, desfaci surubul cu care este prins , tragi putin in afara si rasuceti de el sa poata fi eliberata tija care il tine. dupa care incerci sa tragi de tija respectiva cu un patent, eventual sa tina cineva apasata usa dinspre exterior in timp ce tu tragi de tija. daca reusesti sa o deschizi(sa ne spui si noua) desfaci fata de usa si te uiti la mecanism daca sunt cuplate toate tijele sau daca nu cumva este rupt manerul exterior(are niste urechi de plastic care se mai rup) si uita-te daca nu este actionata protectia pentru copii.

--------------------
dacia supernova 2002 confort
viata e prea scurta pt viteze mari..........
+
catalin_sb
post 8 Feb 2010, 14:41
Post #10

Membru incepator

de cateva zile nu mi se mai deschide usa din fata nici din cheie si nici din telecomanda(am montata si alarma pe dacia sn) si astazi m-am apucat de treaba am zis sa dau 'fata' usii jos si sa vad ce se intampla pe acolo.... ok, am dat jos 'fata' de usa si dupa aceea m-am uitat la sistemul de inchidere.... dar am gasit o bucata dintr-un liniar in usa... semn ca cineva a incercat sa intre in masina si nu ia iesit .... , problema ce am detectat-o, de la incuietoare pe interior am un sist cu o tija... la cativa cm pe usa in interior se afla un dispozitiv in care presuopun ca se prinde tija aceea, dar nu am cum sa le unesc pt ca sunt total pe invers pozitionate si imi e teama sa fortez sa nu se rupa ceva si dupa aceea poate stric mai mult decat sa repar...
Daca poate cineva sa-mi dea o idee.. cum sa rezolv aceasta probl. va rog sa o faceti pt ca acum stau cu usa'demontata' si incerc sa-mi dau seama cu functioneaza sistemul...

ps: mai usor ar fi fost sa ma uit la usa din dreapta la sistem dar nu am spatiu destul in curte sa deschid ambele usi si strada e cam ingusta sa fac o astfel de operatiune...!

Multumesc anticipat...!

[Moderator edit] Postul dvs a fost mutat aici unde deja se discuta problema in cauza.

This post has been edited by Maskatu: 8 Feb 2010, 16:08

--------------------
Dacia SuperNova 2001 Comfort
+
catavl
post 8 Feb 2010, 16:53
Post #11

membru

incearca sa invarti butucul cu cheia ca sa vina pe pozitie, ea intr-adevar se cupleaza intr-un sistem de plastic. eu personal nu am mai cuplat tija special pt a nu se mai deschide cu cheia, tot de frica hotilor. cat despre deschiderea din telecomanda tot acolo trebuie sa te uiti dar la tija care pleaca de la actuator spre capatul superior al usii, poate a sarit si ea din incuietoarea usii incercand cu rigla.
OFF TOPIC-chestia cu rigla nu merge la supernova pt ca am incercat si eu cand mi-am uitat cheile inauntru, doar la cielo am reusit dar era si proprietarul langa mine.

--------------------
+
catalin_sb
post 8 Feb 2010, 20:14
Post #12

Membru incepator

QUOTE(catavl @ 8 Feb 2010, 16:53)
incearca sa invarti butucul cu cheia ca sa vina pe pozitie, ea intr-adevar se cupleaza intr-un sistem de plastic. eu personal nu am mai cuplat tija special pt a nu se mai deschide cu cheia, tot de frica hotilor. cat despre deschiderea din telecomanda tot acolo trebuie sa te uiti dar la tija care pleaca de la actuator spre capatul superior al usii, poate a sarit si ea din incuietoarea usii incercand cu rigla.
OFF TOPIC-chestia cu rigla nu merge la supernova pt ca am incercat si eu cand mi-am uitat cheile inauntru, doar la cielo am reusit dar era si proprietarul langa mine.
*

ok, dupa cateva ore de chinuiala mi-am luat inima in dinti si amdesfacut tot de pe usa.... si am gasit solutia mai simpla... de a putea rezolva problema....acum pot spune ca pot deschide usa cu cheia.. dar sincer nu mai cupleaza de la telecomanda sau de pe bord ... deloc...nu se mai deschide sautomat... atat cea din fata st cat si cea din spate st.....
oare ce o fi...? ca pe dr merg amandoua....

--------------------
Dacia SuperNova 2001 Comfort
+
p_alecsu
post 8 Feb 2010, 21:35
Post #13

Alex

From: 25 km de Pitesti

catalin_sb incearca sa verifici firele care alimenteaza motorasele de la inchidere , mai exact mufele.

--------------------
Dacia Supenova 2001 Rapsodie - AG 10 WSM
+
Maskatu
post 9 Feb 2010, 09:14
Post #14

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Sunt 2 mufe. Una situata pe usa in centrul acesteia, in spatele fetei de usa, iar cealalta in spatele plasticului lateral de sub usa.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
catavl
post 9 Feb 2010, 12:10
Post #15

membru

daca merge usa de pe dreapta sigur este din legaturile electrice. ia un bec de 12v si verifica capatul mufelor cu el. poate este vreun fir intrerupt.succes.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 19:28
Forum Renault