DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Butuc haion (dacie break) spart, Cat de complicata este schimbarea lui?

sirjohn
post 4 Apr 2005, 16:21
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Salutare,

Sunt din nou fericitul pagubit al unei spargeri a protbagajului...
Primele doua dati, macar baietii au folosit o cheie potrivita si au avut chiar amabilitatea sa incuie la loc...
De data insa au folosit forta bruta... ceea ce a facut harcea-parcea butucul... reusesc dupa sfortari indelungi (intre 5 si 10 minute...) sa il descui... as vrea totusi sa-l schimb.

Intrebarile mele sunt:
1. am sanse sa ma duc cu cheia la magazinul de piese si sa gasesc unul care sa se potriveasca? nu de alta, dar dupa ce m-au usurat si de busonul de la rezervor (nu ca ar putea scoate benzina - ci doar din rautate...) am deja 2 chei... 3 ar fi prea mult...

2. este complicata schimbarea lui? ma consider destul de descurcaret, dar daca e nevoie de vreo presa sau piesa speciala este foarte probabil sa nu am de unde sa o iau...

3. ce solutie constructiva pot gasi pentru o dacie break, sa limitez numarul de deschideri ilicite ale haionului?

Multumesc anticipat!

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
northwood
post 5 Apr 2005, 11:16
Post #2

Membru autentic

1. desigur, doar e Dacie

2. nu am experienta practica in aceasta problema, dar nu cred ca e vorba de vre-o presa sau alta piesa speciala

3. am si eu break, si m-am gandit o vreme la acest aspect. Nu mi-a venit alta idee decat fie sa folosesti o "protectie de butuc" de genul celor care se pun pe usi si se deschid prin desurubarea unui surub cu o mini-cheie specifica acestui antifurt, fie sa montezi un lant prin interior, care sa fie ancorat intr-o parte cu un surub de hayon, iar iar in cealalta cu lacat de montantii banchetei spate. Ambele solutii mi se par neelegante si enervante cand vrei sa deschizi portbagajul, si poate de asta nu am aplicat-o pe niciuna.

This post has been edited by northwood: 5 Apr 2005, 11:17

--------------------
SKARPEA MTB Galben_Gri 2009
Maxon CM 10 - Midland ML 145
+
sirjohn
post 11 Apr 2005, 16:52
Post #3

Membru incepator

Merci de raspuns!

O sa-ti povestesc dupa ce rezolv problema...

Si mie mi se pare la fel de neelegante ambele solutii...

Toate bune!

--------------------
+
DodoBird
post 12 Apr 2005, 10:35
Post #4

Membru autentic

QUOTE(sirjohn @ 11 Apr 2005, 16:52)
Merci de raspuns!

O sa-ti povestesc dupa ce rezolv problema...

Si mie mi se pare la fel de neelegante ambele solutii...

Toate bune!
*

Poate intre timp ai rezolvat , este foarte usor de schimbat .Vei avea mici probleme cand vei regla gaura pe cui dar din incercari repetate merge . Recomand ca reglarea final sa o faci din interiorul masinii (dai banchetele jos capacul luneta si te uiti cu atentie in ce directie rebuie miscat sistemul de prindere sa calce bine) asa am facut eu .
Operatia tine maxim jumatate de ora .
Bafta!

--------------------
Dacia Berlina 1300 cmc 2005 Alba - B-54-WEG
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 01:33
Forum Renault