Turație prea mare și viteză prea mică?, Logan MCV 1.6 16v
![]() ![]() ![]() |
Turație prea mare și viteză prea mică?, Logan MCV 1.6 16v
myd18 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 31 January 10 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
MCV 16 16V
2008
|
|||
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
pai inainte cat aveai?
|
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
myd18 |
![]()
|
Nu pot sa iti spun cu exactitate dar oricum la 120 km/h nu trecea de 3500 rot.
![]() |
--------------------
Dacia Logan
MCV 16 16V
2008
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
S-a ingrosat uleiul din cutie de la frig si d-aia se tureaza acum mai tare. Intreaba-l pe userul Argon ce ulei a pus el la masina lui ca si l-a schimbat recent si masina lui trage mai bine acum.
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
ioonell |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 15 February 09 From: bucuresti ![]() |
eu nu cred ca e de la ulei.oricum la 3000 de ture tre sa ai 110
|
--------------------
dacia
logan
2007 preferance
|
|
tataiedaciotul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 20 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Oare patineaza ambreiajul?
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B-31-PGD Bucuresti,Dacia Solenza, Scala 2004
|
|
SorinXp |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 30 June 05 ![]() |
Nu este nici o problema mecanica pe la cutie( nu cred ca s-a mai micsorat vreun pinion pe acolo
![]() Transmisia la logan e doar pe pinioane, deci raportele sunt fixe indiferent de efort (urcare, coborare, frana de motor, turata cu rotile in aer). De ex: daca la 1000rpm in treapta 3 sa zic ai 10 km/h , la 2000rpm ai 20km si la 5000rpm ai 50 km/h. aceasta se poate aplica la orice treapta de pe logan si de pe majoritatea masinilor (Exceptie cutiile CVT - Continuously variable transmission). This post has been edited by SorinXp: 31 Jan 2010, 10:44 |
--------------------
DACIA
LOGAN
Prestige 1.6 16v Dec2008
- B97GCT
|
|
myd18 |
![]()
|
Se pote si asta (pastrama) dar si vara pote sa se ingroase cand afara is 25 - 30 grade
![]() ![]() Nici de la ambreaj nu cred ca e (tataiedaciotul) deoarece l-am incercat cu frana de mana si motoru da sa moara. Nu stiu ce sa zic , io cel putin asa am crezut ca e uleiu din motor pe care l-a schimbat la revizia de 1 an (Elf 5W40) , de aceia nu stiu ce sa fac ca urmaza revizia de 2 ani si nu stiu daca sa ii las sa puna tot ulei Elf sau sa iau io alt ulei (oricum masina a avut garantie doar un an jumate) si cred ca acum asi putea sa aleg io uleiu ![]() Si aici e o problema ca nu stiu ce ulei sa aleg sa aleg???? ![]() |
--------------------
Dacia Logan
MCV 16 16V
2008
|
|
SorinXp |
![]() ![]()
|
Nu are nici o treaba uleiul din motor, exista asa : turatie motor -> se invarte arborele -> ambreiajul, raport 1:1 -> cutia de viteze, raport 1:x -> planetara -> roata. Deci nu prea sunt rapoarte variabile... (x fiind un nr diferit pentru fiecare treapta ). Cu orice ulei sau chiar fara ulei tot raportul ala ar fi.
Recomand uleiul 5w40 elf evolution SXR. Este testat si aprobat de renault pentru motorul asta (printre altele) -> deci sunt niste teste facute ... si nu doar vorbe in vant. |
--------------------
DACIA
LOGAN
Prestige 1.6 16v Dec2008
- B97GCT
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Eu as incepe cu presiunea din pneuri.
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
myd18 |
![]() ![]()
|
Pff sa sti ca poate ai dreptate (vi_escu) io la asta nu m-am gandit cu tote ca trec pe la peco si le verific . Io de obicei bag 2,1 - 2,2 pe tote rotile , nu stiu poate nu e bine , pote trebuie mai mult
![]() |
--------------------
Dacia Logan
MCV 16 16V
2008
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
baga 6 bari, cam atat au tirurile. si alea au doar 1000 si ceva de ture la 100 kmh
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
Speedy |
![]()
|
![]() Membru donator Group: Members Posts: 916 Joined: 27 December 05 From: Anytown USA ![]() |
ti-au pus cutie de diesel. ai stat langa masina la revizie?
|
--------------------
....
...
.... Opel Astra J Innovation 2012 2.0 CDTI Ex Logan Prestige 1.6 16v
Suzuki XF650 Freewind 2001 Specialized Carve Expert |
|
punktnet |
![]()
|
![]() Tehnic Group: Members Posts: 90 Joined: 27 September 09 ![]() |
E bine sa verifici ambreiajul. Sa nu umbli la uleiul din cutie sau la altceva. Uleiul de motor recomandat pentru ce ai tu este ceea ce gasesti in manualul de intretinere al masinii. Ca doar de aia a fost facut.
Cu bine. |
--------------------
Dacia
Power
2022 Diesel Power
|
|
myd18 |
![]()
|
Da mai Speedy am stat langa masina la revizie
![]() |
--------------------
Dacia Logan
MCV 16 16V
2008
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
pe MCV e posibil sa fie montata o cutie cu rapoarte mai scurte, sunt sigur ca problema masinii e doar intre volan si tetiera..
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
Speedy |
![]()
|
![]() Membru donator Group: Members Posts: 916 Joined: 27 December 05 From: Anytown USA ![]() |
QUOTE(myd18 @ 2 Feb 2010, 18:32) Da mai Speedy am stat langa masina la revizie ![]() La 100 km/h am cam 2800 rpm. Din cate stiu eu cutia de la MCV difera de cea de la berlina. (rapoarte mai scurte pentru a compensa masa mai mare a mcv-ului) Bafta! |
--------------------
....
...
|
riderontornadoes |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 347 Joined: 9 June 05 ![]() |
incearca cu viteza a cincea si pune-mi cum se comporta
|
--------------------
dacia 1310
1310
- b21htf
|
|
myd18 |
![]()
|
Speedy ce inseamna rapoarte mai scurte la MCV la cutie ??? Adica creste sau scade turatiile
![]() |
--------------------
Dacia Logan
MCV 16 16V
2008
|
|
Speedy |
![]()
|
turatiile creste..sau ramane la fel..depinde
This post has been edited by Speedy: 5 Feb 2010, 09:53 |
--------------------
....
...
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
eu zic s-a terminat rodaju' si d-aia face asa
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
myd18 |
![]() ![]()
|
Cum adica ''Sa terminat rodaju,, ???
|
--------------------
Dacia Logan
MCV 16 16V
2008
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
need_alex |
![]()
|
![]() sunt aici din placere Group: Members Posts: 60 Joined: 14 December 09 ![]() |
Cand mergi la revizie povestestele problema ta si iti vor explica ei ce si cum. Nu stiu cum e etajata cutia la MCV, dar si mie mi se pare cam turata.
De ex. eu la 8v la 100 km/h am 2700 rot/min, la 140km/h am cam 4000 rot/min. |
--------------------
Dacia
Logan
2007, ABS +, 1.6 MPI
- B- XX-XXX STOP ACCIDENTELOR! VIATA ARE PRIORITATE!
|
|
costinn |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 19 February 10 ![]() |
elf bagi elf tine
eu unu la toate masinile am bagat castrol |
--------------------
dacia
logan 1.5 dci
2006
|
|
need_alex |
![]()
|
![]() sunt aici din placere Group: Members Posts: 60 Joined: 14 December 09 ![]() |
eu bag Mobil 1, si tu foarte bine ca bagi Castrol, este cel mai indicat pt motoarele Diesel
|
--------------------
Dacia
Logan
2007, ABS +, 1.6 MPI
|
|
SorinXp |
![]()
|
Ma minunez de ce pot scrie unii, ca ar fi de la ulei. Uleiul nu are nicio treaba in asta, pur si simplu el are o cutie cu rapoarte mai scurte ( turatie mai mare la aceeasi viteza pentru a compensa greutatea mai mare - s-a zis anterior )
Am mai citit ca s-a terminat rodajul => adica gata au intrat la apa pinioanele... ? Masina nu are nimic, ; se pare ca omu cand nu are probleme cauta. Am explicat mai sus cum e treaba cu pinioanele, chiar am zis cum e treaba prin motor... Si asta cu Castrol e cel mai indicat la diesel, banuiesc ca ai si fisele cu testele efectuate... si nu vorbim doar dupa ureche cu capota deschisa... This post has been edited by SorinXp: 3 Mar 2010, 22:17 |
--------------------
DACIA
LOGAN
Prestige 1.6 16v Dec2008
- B97GCT
|
|
costinn |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 19 February 10 ![]() |
vrei sa zici ca nu e bun castrol?
![]() |
--------------------
dacia
logan 1.5 dci
2006
|
|
need_alex |
![]()
|
QUOTE(costinn @ 4 Mar 2010, 01:59) Stai linistit ca este foarte bun, ideea este sa-l schimbi la timp si intotdeauna sa bagi ulei sintetic fie el Castrol, Mobil, Aral, Valvoline, etc. Am spus de Castrol pt ca este recomandat de VAG, BMW si Mercedes. Iar Mercedes specifica ca recomanda pt. motoarele diesel Castrol, iar pt. motoarele otto Mobile 1. |
--------------------
Dacia
Logan
2007, ABS +, 1.6 MPI
|
|
EUGEN2008 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.889 Joined: 19 August 08 From: Brasov ![]() |
castrol , mobil , elf ... chiar crezi ca simti vreo diferenta ? daca sunt 5w40 toate sau 5W30 sau cu 0 in fata sau ce-o fii nu simti diferenta intre ele , sa fim seriosi ca nici ingineru lu peste nu poate sa-ti spuna dupa ureche ca ai bagat ulei de 150 de lei sau de 210 lei si nici daca bagi sinteticu lu' full sinteticu n-o sa tina mai mult tabla decat motorul. Deja am vazut si 1,4 mpi si 1,5 dci sarite de 350 mii km care au mers doar cu lubrifin dar schimbat la termenele si in conditiile stabilite de costructor si merg foarte bine in continuare. Asa ca snobismul asta romanesc cu : eu nu bag Ulei Dacia sau Elf eu bag castrol si aral ca tin la masina mea si fac multi km (5 -10.000 pe an ) e doar o nebunie finalizata cu cheltuieli inutile.
|
--------------------
LOGAN
LAUREATE
2006 La omu sarac nici boii nu trag !
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 20:15 |