Lichid pe langa bujii, oho...
![]() ![]() ![]() |
Lichid pe langa bujii, oho...
Tiristu' |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 20 April 09 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
97/S
- 02 BUJ
|
|||
pavel_daniel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 16 January 08 ![]() |
Salut.Faptul ca ies bule pe langa bujie denota ca ineleul de etansare trebuie schimbat sau poate bujia nu este stransa corespunzator si pe langa ea mai scapa din compresie.Cat despre pierderille de ulei da care zici verifica din nou semeringurile(ambele),dopul de la baia de ulei,garnitura de la baie(sa fie bine stransa baia) si vezi sa fie bun filtrul de ulei.Cam atat.Succes.
|
--------------------
trabant
601
1970
- sj-02 jan
|
|
Paulorossi |
![]()
|
![]() Ing. electro-automatist BEIUS-STEI Group: Members Posts: 1.133 Joined: 27 January 10 From: Bihor-Stei ![]() |
desfa toate bujiile,curata spatiul de pe chiuloasa in zona in care etanseza inelul de etansare.Pune banda de teflon pe fiecare filet de pe bujie.Infileteaza-le cu grija.
|
--------------------
dacia
1310Li
2002 Ing. electro-automatist BEIUS-STEI
Instalatii electrice si automatizari de calitate/service/modificari/reparatii |
|
baranga |
![]()
|
![]() ...eu merg cu DACIA iar tu pe jos.... Group: Members Posts: 888 Joined: 8 February 08 From: Slobozia- IALOMITA ![]() |
|
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
- IL 03 HLE mi-au sters reputatia;eu o aveam cea mai mare
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
Paulorosi, cum sa pui teflon pe bujie, in primul rand se poate strica filetul la chiulasa cand o strange, apoi nu se infileteaza deajuns bujia si bineinteles cu a zis si Baranga, cine o mai scoate, la bujie e suficient inelu ala de etansare, schimba inelu si strange bujia cu simt;
Daca nu sti cum se strange bujia iti spun eu: se infileteaza cu mana pana nu mai merge si se strange un sfert de tura cu cheia. |
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
- 2-AB-9576 "Scump nu exista, ieftin nu rezista....."
|
|
Paulorossi |
![]()
|
![]() Ing. electro-automatist BEIUS-STEI Group: Members Posts: 1.133 Joined: 27 January 10 From: Bihor-Stei ![]() |
Hai sa te lamuresc...tocmai am avut scurgeri la bujia de la primul piston.Am demontat toate bujiile ,am curatat locul unde etanseaza inelul,am aplicat pe filetul bujiei un singur rand de banda,asfel incat se pot roti usor cu mana.Crede-ma ,am mai incercat si nu se intampla nimic.Lucrez in industria alimentara.Etansam toate filetele de la robinetii de ABUR cu teflon si nu s-a intamplat nimic.Cum poti sa spui ca strici filetul de pe chiuloasa?Pt ce a fost inventat teflonu?
This post has been edited by Paulorossi: 19 Feb 2010, 19:45 |
--------------------
dacia
1310Li
|
burlacu marian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 1 July 09 From: MURFATLAR ![]() |
probabil pentru etansat filetele de la robineti ? Chiuloasa e din aluminiu nu din fonta sau otel si filetul se strica mult mai usor
This post has been edited by burlacu marian: 19 Feb 2010, 22:27 |
--------------------
renault
symbol
2006/1,4 8v
- CT 17 ***
|
|
Paulorossi |
![]()
|
Fiecare pe riscul lui.Nu mi s-a intamplat nimic negativ...
|
--------------------
dacia
1310Li
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Acele "garnituri" de etansare la bujii sunt de unica folosinta , adica odata ce ai desfacut bujia ar trebui schimbate asta pentru a nu trebui sa strangi bujia mai tare ca sa etanseze bine caci exista riscul de a strica filetul in chiuloasa .
|
--------------------
-
-
-
|
|
Paulorossi |
![]()
|
numai ca ti-ar trebui o sacosa de 'garnituri' la cate ori scoti bujia pt a o vedea/curata
|
--------------------
dacia
1310Li
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
QUOTE(CGDBZ @ 20 Feb 2010, 02:46) Acele "garnituri" de etansare la bujii sunt de unica folosinta , adica odata ce ai desfacut bujia ar trebui schimbate asta pentru a nu trebui sa strangi bujia mai tare ca sa etanseze bine caci exista riscul de a strica filetul in chiuloasa . cine te-a pacalit ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
CGDBZ |
![]()
|
djasu82 citeste si primul post nu numai ultimul , cat despre "garnituri" intreaba si tu un mecanic mai batran sau mergi intr-un service in occident sa vezi ce fac ei cand dau bujiile jos , or ce "garnitura" se schimba daca este desfacuta , ca e de la busonul de la baia de ulei , ca e de la bujii , etc . dar la noi se face economie de parca ar costa o avere .
|
--------------------
-
-
-
|
|
Tudor Badescu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 17 December 09 ![]() |
Pana sa schimbi garnitura de bujie vezi daca e pusa cu partea care trebuie spre bujie asfel incat sa se poata centra pe gulerul conic de la baza filetului.Si cum sa fie de unica folosinta?Ca sa nu mai spun ca n-am vazut nicaieri garnituri de bujii de rezerva.
In alta ordine de idei,nu stiu daca banda de teflon strica sau nu filetul,dar sigur modifica valoarea termica a bujiei,o face mai calda.Bujia se raceste mai ales prin filet,iar teflonul nu conduce caldura ca metalul.Poate ca asta ar fi interesant de verificat la o bujie care se ancraseaza. |
--------------------
dacia
1310,
1991/standard ; Mercedes Sprinter 311 CDI, 2004.
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Daca cauti gasesti , eu de exemplu am gasit in primul magazin in care am intrat .Daca tot ai spus ca trebuie pusa intr-un anume fel de ce nu ai specificat si cum , oricum cred ca a rezolvat problema de atunci .
This post has been edited by CGDBZ: 16 Mar 2010, 01:52 |
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:24 |