DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> montarea sitei in pompa

JOHN123
post 24 Mar 2010, 12:08
Post #1

Membru

Group: Members

Salut,
am demontat sita de pe pompa de benzina, dar, pe carcasa (alba) a sitei lipsea tocmai sita(plasa); cum nu am gasit originala(carcasa inf. corp comun cu plasa), am luat sita (plasa separata pe scheletul ei) -la doar 9 lei, dar nu stiu unde se monteaza: deasupra carcasei albe - adica in ea, sau sub ea, adica pe fundul (tot alb) inferior al ansamblului pompa?

24 Mar 2010, 14:07:
da, m-am lamurit, sita aia la 9 lei e prea inalta, nu incape (cred ca e cea de berlina pe injectie); separat filtrul de origine nu se gaseste; 'Picatura' tine la act. benzinei? ? (ca mi-a 'traznit o idee...)

This post has been edited by JOHN123: 24 Mar 2010, 14:07

--------------------
SOLENZA 1.4MPI 2004, CLIMA
Sandero Stepway 0.9 TCE
"Nimic din ce-i omenesc nu mi-e strain"(Terentiu)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
augustin87r
post 24 Mar 2010, 14:50
Post #2

Membru autentic

From: Rm.Valcea

da, picatura tine la benzina

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
ionutiulia
post 24 Mar 2010, 16:09
Post #3

Membru autentic

sal john.in primul rand sita separata pentru pompa de benzina de solenza , nu se gaseste.de aceea cea pe care ai cumparat-o nu se potriveste.eu am demontat partea inferioara a pompei de benzina , adica acel cosulet, am scos sita , si am curatat-o cu sprei de carburator pana a ramas curata.cam un tub am consumat.de montat ,ea, vine montata in interiorul acelui cosulet , in partea de jos , are si un tamburus negru de cauciuc , care la randul lui sub el are vreo 5 gaurele.cand apesi pe el curge benzina din pompa.el cind sta in rezervor , sta sprijinit de fundul rezervorului si sta deschis, adica apasat.ceea ce ai cumparat tu sunt de SUPERNOVA.are sistem diferit pt ca supapa de suprapresiune este langa motor la supernova , iar la solenza este in pompa de benzina.cauta pe forum ca a pus klaus poze cu pompa de benzina demontata , bucata cu bucata.bafta.

--------------------
solenza europa 2004
+
JOHN123
post 24 Mar 2010, 17:42
Post #4

Membru

Si inca ceva: m-ar interesa, frati solenzari, daca masina tuseste in caz ca-i bag un filtru si inainte de rampa.
(fir-ar sa fie, m-am atasat si de asta ca de fosta - daciana din '83 - tocmai cand cer nu-mi vine sa ma despart de ele tongue.gif )

This post has been edited by JOHN123: 25 Mar 2010, 14:44

--------------------
Sandero Stepway 0.9 TCE
+
Fancyman
post 26 Mar 2010, 15:30
Post #5

Membru autentic

From: Pitesti

In paranteza, cati km are masina si cum ai gasit filtrul ? Poate ne spui ceva impresii daca se simte vreo diferenta la puterea motorului.

--------------------
Stepway 1,0Tce Confort/Laureate/Variant
+
JOHN123
post 28 Mar 2010, 18:40
Post #6

Membru

74000; n-am facut poze, dar, in esenta, din panza de la sita cumparata cu 9 lei am decupat o suprafata putin mai mare decat garnitura dublu inelara inegala dintre carcasa originala a filtrului si partea inf de absorbtie a pompei si am prins-o, la montajul subansamblelor pompei, intre acea garnitura, dja montata pe pompa, si carcasa filtrului; am asigurat-o in 3 puncte cu picatura)desi nu stiu daca era nevoie, fiind zdravan presata intre elementele amintite.
si da, s-a simtit bine schimbarea, am alimentat din nou cu aceeasi efix, si trage bine, iar aceasta se simte cel mai bine progresiv, pe a doua.
ps:mi-a ramas biggrin.gif un tumburus conic negru din cauciuc, despre care vorbea ionutiulia, dar nu se simte (pb varianta adoptata de mine nu are nevoie de el wink.gif

--------------------
Sandero Stepway 0.9 TCE
+
i96nds
post 28 Mar 2010, 23:11
Post #7

Stefan

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Incearca sa gasesti la sectiunea TUTORIALE - ceea ce a scris KLAUS, un topic cu toate pozele pompei de benzina. El explica acolo si cum o scoti si o pui la loc.

Nu stiu de ce ai schimbat-o, cred ca era OK sa o cureti pe cea veche.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th June 2025 - 09:06
Forum Renault