Bucatarie chinezeasca, ... secret? :unsure:
![]() ![]() ![]() |
Bucatarie chinezeasca, ... secret? :unsure:
StefanT |
![]()
|
||
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|||
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
http://www.121.ro/content/mess/show_msg.ph...d=3042&cat_id=5
http://www.gustos.ro/retete-traditionale/china This post has been edited by madalina: 17 Apr 2005, 21:23 |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Am cautat, sa stii pe Google, dar am gasit ceva de genu ce mi-ai dat si tu aici. Adica: "Orezul se fierbe in apa cu sare"... pai bine frate dar cat se fierbe. Ma intelegi? Eu il fierb, dar asa de capu meu, numai mancare chinezeasca nu iese. Merci oricum.
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
E vezi...chinezoii il fierb in abur..nu apa..
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
StefanT |
![]()
|
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Parca si calitatea (tipul) orezului conteaza....
Oricum si fiert in apa, mai mult de 10 nu se fierbe. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
StefanT |
![]()
|
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
roxana_thomas |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 28 February 05 ![]() |
salut.
incearca de la ... hmmmm... e voie sa zic nume de firma ? daca nu, rog moderatorii sa stearga postul, cu scuzele de rigoare. deci, de la uncle ben's, orez cu bob lung prefiert... este un sortiment gata impartit in niste pungute de plastic cu gaurele (sunt 4 pungute in cutie). e f. usor de preparat, si dupa parerea mea iese foarte bine. se fierbe apa, se pune sare, apoi se pune punguta cu orez, se da focul la mic, se acopera cu capac, si se lasa 15-20 minute. se scoate punguta, se scurge putin si... pofta buna ! daca ai si putin sos de soia (de la heinz), cu atat mai bine. |
--------------------
Solenza
Confort 1.4MPI
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
lasa-l naibii de orez ca o nimerim noi cumva; altceva ce punem in el ? stii vreo reteta ?
Uitati una: OREZ CHINEZESC Timp de preparare:30 minute Ingrediente: 4 cesti orez fiert, 4 linguri untura, 6 carnati, 200 g sunca, 2 oua, 1 ceapa, 100 g ton, 100 g ciuperci, ceapa verde Mod de preparare: orezul se fierbe in apa sarata cu cateva ore inainte de prega tirea gustarii. Carnatii, sunca, ciupercile si ceapa se taie felii subtiri si se prajesc in untura. Se adauga putina apa si se lasa sa fiarba la foc mic si sa dea cateva clocote. Dupa ce a scazut sosul, se adauga orezul, tonul si ouale batute in prealabil ca pentru omleta. Se amesteca incet, lasand sa fiarba pana ce compozitia devine omogena. Mod de servire: se serveste cu ceapa verde. This post has been edited by costi: 18 Apr 2005, 10:31 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
roxana_thomas |
![]()
|
cand fac mancarea dupa retete, iau de pe net. am tot zis ca'mi salvez din ele, dar tot uit
![]() in rest, inventez. ce am chef sa mananc, ce am prin casa, ce se nimereste. conteaza cateva condimente de baza, si mai ales sosul de soia. si sa stii ca totusi conteaza si orezul ![]() uite cateva linkuri, poate te ajuta: http://www.litoralulromanesc.ro/retete_orientale.htm http://www.gustos.ro/retete-traditionale/c...c-gong-bao.html hai ca mai caut si va mai zic (poate reusesc sa mi le salvez, si sa imi incep "colectia"). ps. mi'ati facut pofta de mancare chinezeasca !!! |
--------------------
Solenza
Confort 1.4MPI
|
|
costi |
![]()
|
Multumesc pt link. IL pastrez ca acum sint la slabit
![]() Sa stiti ca eu cind am mincat "chinezarii" - a la long - mi s-a facut rau dupa un timp. Si nici macar nu am mincat cine stie ce "oua negre" sau "rata lacuita". Asa ca ....... nu stiu. This post has been edited by costi: 18 Apr 2005, 11:36 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
roxana_thomas |
![]()
|
SWEET AND SOUR PORK (sau porc dulce-acrisor)
Ingrediente -500 g carne de porc macra -2 linguri ulei -2 cepe mici taiate in 4 -2 catei de usturoi pisati -200 ml concentrat supa de pui(o puteti face cu cubulete knorr) -250 g cubulete ananas in sirop -1 lingura amidon alimentar -100 g sos de rosii -1/2 lingurita radacina ghimbir data prn razatoare(important pt.gust-se gaseste in comert praf sub denumirea de ginger) -2 linguri otet -2 linguri zahar( de prferinta brun) -un ardei mare rosu taiat cubulete mari - un castravete taiat cubulete mari -100 g baby-corn (un fel de porumb nematurizat care se gaseste la conserva-optional) -100 g ciuperci taiate in 4 Mod de preparare Ceapa si usturoiul se calesc in ulei incins pina ceapa devine transparenta;se scoate din tigaie si se pune la prajit carnea taiata cubulete de cca 2 cm;se rumeneste la foc iute pe toate partile dupa care se pune ceapa inapoi in tigaie.Se adauga concentratul de supa si se aduce la fierbere,dupa care se acopera si se fierbe la foc mic pina carne devine frageda (30').Adaugati restul de ingrediente si mai lasati la foc 5 min.Intre timp din siropul de ananas si amidon se face un sos subtire (amestecati f.bine sa nu aiba cocoloase) care se toarna in amestecul din tigaie cind acesta da in clocot.Se mai fierbe inca 2 minute sau pina se ingroasa sosul....Si gata! Mod de servire Se serveste cu orez sau spaghete chinezesti |
--------------------
Solenza
Confort 1.4MPI
|
|
roxana_thomas |
![]()
|
CHICKEN CHOW MEIN
Ingrediente -2 piepturi dezosate -1 lingura+2 lingurite sos de soia -2 lingurite sherry(sec) -4 lingurite amidon -1/2 lingurita radacina de ghimbir data prin razatoarea mica(sau 1 lingurita ginger powder) -2 linguri ulei -1 ceapa medie taiata in 4 -3-4 catei de usturoi pisati -1/2 broccoli desfacuta in buchetele -1 ardei rosu taiat mai mare -1 tulpina de telina feliute -200 ml supa de pui concentrata Mod de preparare Puiul(curatat de piele)se taie fisii (cca 2-3 cm latime) si se combina cu 2 lingurite sos soia,2 lingurite amidon si ghimbir;se lasa la marinat 30'. Ceapa si usturoiul se calesc intr-o tigaie;se adauga si puiul si se prajesc la foc iute pina carnea s-a rumenit pe toate partile.Se adauga broccoli,ardeiul si telina.Se prajesc pina legumele sunt patrunse doar putin dupa care se adauga un amestec facut separat din supa si restul de amidon.Se acopera si se lasa la foc mediu pina amestecul da in clocot si se ingroasa.Se stropeste cu restul de sos de soia si se amesteca usor. Pofta buna! |
--------------------
Solenza
Confort 1.4MPI
|
|
StefanT |
![]()
|
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
costi |
![]()
|
![]() ![]() zi-ne ce-a iesit ! |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
roxana_thomas |
![]()
|
sau mai bine invita'ne la masa
![]() sau hai ca ne multumim si cu o poza !!! |
--------------------
Solenza
Confort 1.4MPI
|
|
costi |
![]()
|
are si poze: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=8016&st=270
mesaj # 284 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
StefanT |
![]()
|
Offfff....inca mai am in minte gustul
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
costi |
![]()
|
pai ce ai gatit?
auzi tu esti fata sau baiat ca marturisesc ca nu inteleg pasiunea barbatilor pt gatit (desi "cei mai buni bucatari sint barbati"); pt mine cea mai buna mincare este sanwitch-ul sau cartofii prajiti (mama si decind nu am mai mincat ca nu-i cuser) |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
StefanT |
![]()
|
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
costi |
![]()
|
ce pacat ca stai asa departe.........
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
StefanT |
![]()
|
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th July 2025 - 00:44 |