Nova 1.6/1998, segmentare
![]() ![]() ![]() |
Nova 1.6/1998, segmentare
Dinamo76 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 30 April 09 From: BUCURESTI ![]() |
|
||
--------------------
Renault
CLIO
1997
- B35HJK
|
|||
tr04www |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.122 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
pai la o segmentare trebuie cam asa:
---segmentii ~100 ron din aia goetze dar gasesti si mai ieftini ---garnitura chiuloasa ~20 ron ---garnitura baie ~5 ron ---ulei, filtru ~de care vrei tu ---probabil garnitura capac aia iti cer aproape 200 ron manopera?mi se pare mult de tot. |
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
Dinamo76 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 30 April 09 From: BUCURESTI ![]() |
De aceea am antrebat.Era un service de prin Catelu,era 350 cu segmentii lor si 300 cu ai mei,mai departe....multumesc frumos ptr raspuns.
|
--------------------
Renault
CLIO
1997
- B35HJK
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Da' tu ce-ai de nu-l faci? La baie e posibil sa nu ai garnitura. Pui doar mastic, cea de chiulasa e si la 15 lei, acelasi tip, numai ca difera magazinul. Segmentii, e mai dureros daca nu-i nimeresti. Hotii de azi, iti dau segmenti de tabla, la pret de piese de racheta. Ai grija!
Aditivul, trebuia sa aiba si teflon, si ar fi fost pentru presiunea din rampa de ungere, nu pentru compresie. La cilindrii e insesizabil efectul. Ce are uleiul si filtrul care-l ai acum? Si asa doar segmentarea e o treaba temporara, si apoi tot trebuie schimbat la putin timp dupa montare. Ce faci, il schimbi de doua ori in aceeasi luna? |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
Dinamo76 |
![]()
|
Multumesc ptr sfaturi.De putin timp am trecut de stage1[ancepator],iar astea sunt treburi de profesionist,ma gandesc ca daca nu sunt bn facute ...bani aiurea.Astept un "coleg"de aici de pe forum astazi,am vb si vn sa se uite.La chestii minore mai ma bag cat de cat,dar la motor,sincer nu ma bag ca nu ma pricep,asa ca las pe cine stie sa asi faca treaba.Multumescmult,si cum am mai spus,stiam sigur ca o sa gasesc ajutor aici.RESPECT.
|
--------------------
Renault
CLIO
1997
- B35HJK
|
|
cannis88 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 27 March 07 ![]() |
iti recomand nu segmentare, ci o schimbare a setului motor! pretul pe care ti l-au cerut e destul de mare, tinand cont ca segmentii sunt in jur de 80 de lei!mie la inlocuirea setului motor, mi-a cerut mecanicul 150 ron! plus 350 setul motor, plus 60 ron mastic+ulei.asta ca preturi informative!
|
--------------------
dacia
nova
1998 gt
- OT 66 LUP
|
|
nicuviv |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 253 Joined: 31 January 10 ![]() |
nu e greu de segmentat e foarte usor eu lam facut la garaj e stas nu mananca ulei e facut calumea si nu ma ajuns mult
|
--------------------
dacia
nova
1995
|
|
iulian.bisty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 382 Joined: 24 March 07 From: Braila ![]() |
e buna si segmentarea numai sa permita uzura cilindrilor ,ca daca e prea mare faci o segmentare degeaba
|
--------------------
Renault
Megane 3 2015
Kadjar 2017 zxcxzcz
|
|
ORIJINAL21 |
![]()
|
![]() Membru Oficial Group: Members Posts: 1.865 Joined: 11 November 09 From: Romanian City Life ![]() |
salutari.
vin si eu cu o intrebare si cu cateva rugaminti la voi... pentru ca in motor nu "m-am bagat niciodata", v-as ruga sa-mi spuneti ce este ce-l mai bine sa faci: - segmentare sau inlocuirea setului motor? care se uzeaza cel mai tare?? Ce fel de segmenti recomandati pentru o dacie nova cu motor de 1.6? dar setul motor? se cunosc diferente??? care ar fi? poze? ![]() Luni vreau sa ma apuc de ea...si nu as duce-o la service... 14 Jan 2011, 03:45: urci usor (treapta1) cu masina un deal cu inclinatie 30 - 35 grade si la un moment dat,apesi ambreaj, frana. si te hotarasti sa opresti. esti cu masina in treapta 1,opresti motorul, iei usor piciorul de pe ambreaj si apoi la fel de usor cel de pe frana.apoi masina in suturi o ia incet la vale. Este normal?? de la ce se trage?? a mai patit cineva??? 14 Jan 2011, 10:42: ce disc de ambreaj imi recomandati ![]() This post has been edited by ORIJINAL21: 14 Jan 2011, 09:42 |
--------------------
DACIA
NOVA GT / GTI
Se dezmembreaza 1998/1999 Dezmembrez Dacia Nova Gt (carburatie) 1998 - culoare alba
Dezmembrez Dacia Nova GTI (injectie) 1999 - culoare gri sobolan Piese, in stare buna! |
|
BLUE R 19 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.244 Joined: 12 August 10 From: Pitesti ![]() |
ORIJINAL21 dupa parerea mea este normal sa se duca la vale cu treapta 1 cuplata pt ca este inclinatia prea mare, astfel ca greutatea in panta e mai mare decat rezistenta ce o opune transmisia si motorul impreuna, antrenandu-le in miscare. In asemenea conditii pe langa cuplarea treptei 1 tragi frana de mana si virezi rotile pt o traiectorie inspre bordura. Aluneca mult mai usor daca rulmentii au uzura mare.
Despre segmenti, daca cilindrii(camasile) au uzura mica merge(verifica ovalitatea, nu doar dupa grad sau rizuri). Atentie si la uzura pistoanelor mai ales la fusta si la inaltimea canalelor pt segmenti This post has been edited by BLUE R 19: 14 Jan 2011, 10:02 |
--------------------
Dacia
1310
/1900
|
|
krapcarasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.912 Joined: 25 November 08 From: Suceava ![]() |
la faza cu datul inapoi in viteza conteaza si cat de mare e inclinatia, daca nu patineaza discul e un semn ca scapa compresie.
Daca nu sunt uzati prea tare cilindri si pistoanele incerci segmentare, dar parca e mai bine sa schimbi tot setul ; oricum trebuie verificat si arborele, daca tot il dai jos faci tot ce trebuie |
--------------------
Renault
Megane 1.4 16 v
1999
- sv
|
|
ORIJINAL21 |
![]()
|
![]() Membru Oficial Group: Members Posts: 1.865 Joined: 11 November 09 From: Romanian City Life ![]() |
blue r 19, parerea mea este ca o masina buna trebuie sa stea in viteza si la o inclinatie de 45 grade fara a folosi frana de mana sau roti incrucisate.(Va rog, verificati si voi si spuneti cum este la voi.) am citit despre loganuri au cam aceeasi problema la unele.de la ce sa fie?forjeala??
![]() ma duc sa va vad cat costa un disc ambreaj, rulment, capac infiletare-scurgere baie ulei,segmenti goetze,si un set motor. astept cateva poze de la voi daca aveti cumva cu un motor facand schimbul de segmenti sau set motor. ![]() ms fain ![]() 14 Jan 2011, 15:56: poze ![]() 14 Jan 2011, 15:58: are cineva poze?? This post has been edited by ORIJINAL21: 14 Jan 2011, 14:58 |
--------------------
DACIA
NOVA GT / GTI
Se dezmembreaza 1998/1999 Dezmembrez Dacia Nova Gt (carburatie) 1998 - culoare alba
Dezmembrez Dacia Nova GTI (injectie) 1999 - culoare gri sobolan Piese, in stare buna! |
|
krapcarasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.912 Joined: 25 November 08 From: Suceava ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 1.4 16 v
1999
- sv
|
|
ORIJINAL21 |
![]()
|
QUOTE(krapcarasu @ 14 Jan 2011, 16:10) ms frumos pt ajutor ![]() |
--------------------
DACIA
NOVA GT / GTI
|
ORIJINAL21 |
![]()
|
poate mai ajuta si pe altii
16 Jan 2011, 17:28: scz asta trebuia postata :-p 16 Jan 2011, 19:20: http://forum.4tuning.ro/attachment.php?att...01&d=1217937405 This post has been edited by ORIJINAL21: 16 Jan 2011, 18:20 |
--------------------
DACIA
NOVA GT / GTI
|
ORIJINAL21 |
![]()
|
n-am mai reusit sa ma ocup de motor...
apropo ce set motor imi recomandati ?? ms ![]() |
--------------------
DACIA
NOVA GT / GTI
|
b 45 bwy |
![]()
|
![]() Van driver Group: Members Posts: 1.135 Joined: 27 November 10 From: Bucuresti ![]() |
eu am bagat mahle,foarte bun 450 ron
|
--------------------
Renault
Laguna
2003
- Florin&bwy Nova GT 1999
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th May 2025 - 09:39 |