RSA Casco- Reintregire cu probleme la o polita, Imi trebuie un sfat avizat, URGENT!
![]() ![]() ![]() |
RSA Casco- Reintregire cu probleme la o polita, Imi trebuie un sfat avizat, URGENT!
MicDeStatura |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 22 May 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
R19
'91 1.4 GTR C3J
- HN 885 D
|
|||
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Referitor la plata/neplata RSA, fiecare societate de asigurari practica propria politica.
Unii practica RSA, altii nu, sau se practica reintregirea "din oficiu". Clauzele referitoare la RSA sunt cuprinse in contractul CASCO, de regula la cap. Conditii Generale. Daca in contract exista mentiuni referitoare la scutirea platii RSA in situatia recuperarii sumelor prin regres, atunci plata RSA nu este necesara, respectiv prin plata despagubirii nu se diminueaza proportional SA. De retinut este ca plata RSA este un drept, nu o obligatie, in cazul societatilor care practica sistemul RSA. La fiecare despagubire incasata verificati rubrica "Asiguratul doreste/nu doreste plata RSA" din formularul cererii de despagubire, inainte de a semna. Daca ati semnat cu "Nu doreste", s-a incheiat! SA se diminueaza proportional, conform contractului CASCO. Referitor la cazul de fata, nu cred sa exista nici o clauza de scutire de plata RSA. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
MicDeStatura |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 22 May 08 From: Bucuresti ![]() |
In contract nu scrie ca RSA-ul nu se aplica in cazul de regres...
Despre RSA in contract scrie decat atat: 10.10. Suma asigurata se micsoreaza, dupa fiecare dauna, cu marimea pagubei. Reintregirea sumei asigurate se face in schimbul unei prime aditionale care se va retine din despagubirea cuvenita. In cazul in care Asiguratul nu accepta reintregirea sumei asigurate, despagubirile urmatoarelor daune se vor reduce corespunzator raportului dintre suma asigurata ramasa dupa plata despagubiri si suma asigurata reintregita. La al-2-lea eveniment eu am platit RSA 100 ron si nu mi s-a dat nimic la mana. Nici ca am platit RSA, nici ca am luat mai putini bani cu 100 ron. Doar la insistentele mele doamna de la casierie a scris cu pixul pe dosar OPRIT RSA 100 RON... Nu stiu ce sa zic, eu simt ca din cauza ca nu mai sunt clientul lor ei vor sa-mi retina tot ce se mai poate ca oricum ei nu au nimic de pierdut... Alte pareri? |
--------------------
Renault
R19
'91 1.4 GTR C3J
- HN 885 D
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
Am patit un lucru asemanator. Am avut un accident cu masina si mi-am reparat-o pe casco-ul meu cu regres. Dupa ce a fost gata masina BCR (firma casco) m-a sunat sa-mi spuna ca am de platit RSA 10 mil. Le-am spus ca nu platesc pentru ca nu a fost vina mea. Ei mi-au spus urmatoarele lucruri:
1. Daca nu vrei sa platesti rsa, masina va fi asigurata in continuare la valoarea ramasa dupa ce s-a platit reparatia - in cazul meu: 200 euro ![]() 2. Daca platesc rsa, polita casco se va reintregi si in momentul cand BCR isi recupereaza toti banii de la RCA vinovat imi va returna suma respectiva. |
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
@MicDeStatura:
Place, nu place, asta este! Referitor la faptul ca nu trebuia retinut RSA pentru polita expirata, trebuie avut in vedere ca polita respectiva mai avea daune pe rol. Acele daune sunt, chiar dupa expirarea politei, supuse regulilor de la data producerii evenimentelor. Fa un calcul si vezi cum iesi mai bine, platind RSA sau neplatind si procedeaza in consecinta! Repet: RSA nu este obligatoriu! Unii ar trebui sa fie fericiti ca li se accepta plata RSA dupa producerea altui eveniment. @RaduNG: Indoi-m-as! Daca scrie "fiecare dauna" este fiecare dauna, indiferent de recuperarea sau nerecuperarea sumei, care, intre noi fie vorba, presupune si ea ceva cheltuieli. Au sa-ti dea flit spunandu-ti ca puteai repara pe RCA vinovat. Si in cazul fransizei pentru daune cu regres este la fel. Fransiza se plateste si pa! LE Ce ma mira este ca nu a fost "dauna totala". Miroase a pute! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
Iti spun prin ce am trecut. Normal ca masina putea fi usor dauna totala dar sincer sa fiu, mai bine ca nu a fost si ma bucur ca merge perfect si acum.
Am vb cu agentul care avea dosarul meu pe masa. AM ales sa nu platesc aia 10 mil pentru ca mai aveam oricum vreo 4 luni de asigurare la ei. Mi se pare si normal sa imi dai banii inapoi dupa ce iti acoperi toate cheltuielile. Sunt sigur ca BCR nu lua doar suma cheltuita pe reparatie de pe acel RCA. Sigur s-a pus la socoteala si timpul pierdut si cheltuielile cu hartiile facute. Tot ce stiu este ca am ramas asigurat casco pe 200 de euro timp de 4 luni si am avut grija sa nu o lovesc pana rezolv problema. *** Editat de moderator *** This post has been edited by adi_ar: 15 Apr 2010, 15:44 |
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
bob737 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 29 March 09 ![]() |
@micdestatura
daca nu ai reintregit SA insemna ca acum iti vor plati paguba doar in procent de X% (adica 100% minus cat a fost acea dauna raportata in procente fata de SA). Sfatul meu este sa iei cat iti ofera asigurarea si asta pt ca dauna nr.3 a fost produsa dupa dauna pt care trebuia sa reintregesti SA. Cum contractul a expirat...gata... Si vezi sa nu depasesti termenul de prescriptie de 2 ani de cand a expirat contractul aferent daunei. This post has been edited by bob737: 16 Apr 2010, 20:48 |
--------------------
BMW M Tech
330
Xi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th May 2025 - 15:47 |