cati litrii de carburant am in rezervor?, metoda extrem de precisa
![]() ![]() ![]() |
cati litrii de carburant am in rezervor?, metoda extrem de precisa
alin_1.6 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 13 May 10 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
papuc
1997 1.6
|
|||
dacia_slk |
![]()
|
![]() If I'm not back in five minutes... wait longer! Group: Members Posts: 544 Joined: 13 November 09 From: Milky Way ![]() |
Nu-ti va functiona corect decat daca - bineinteles in prealabil este calibrat sistemul - masina este perfect orizontala. Daca sta cu 2 roti pe bordura iti va indica mai putin, presupunand ca ai montat senzorul exact in centrul suprefetei orizontale a rezervorului.
Dar probabil ca rezolvi problema cu mai multi senzori si un uC... Asta daca infrarosiile nu cumva trec prin bezina (si se vor reflecta de fundul rezervorului) si atunci iti va indica mereu ca rezervorul este gol... This post has been edited by dacia_slk: 22 May 2010, 01:48 |
--------------------
Dacia
SLK
55 AMG That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis." |
|
Dead-Angell |
![]()
|
![]() Sustinator Anarchy Group: Members Posts: 311 Joined: 15 October 08 From: Mangalia ![]() |
Probeaza intai chestia cu oglinda fluidului sa vezi daca trece sau nu prin oglinda si dupa apucate de treaba, eu cred ca nu va merge!
Succes oricum! |
--------------------
Dacia1310
Berlina
1998
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
O idee excelenta
![]() Nu te-ai gandit sa pui rezervorul pe un cantar de bucatarie? Prelungesti firele pana in bord si ai si afisare digitala. ![]() PS : Nu ca ar conta, totusi senzorii de parcare sunt cu ultrasunete, nu cu infrarosii. This post has been edited by paul_p: 22 May 2010, 01:23 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
bradone |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 622 Joined: 5 March 07 ![]() |
sau mai e o solutie: cand se aprinde martorul in bord, ala in forma de pompa benzina, te duci in cea mai apropiata benzinarie si alimentezi
astfel scapi de grija ca "ramai in pana prostului" |
--------------------
skoda
octavia II
2008
|
|
alin_1.6 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 13 May 10 ![]() |
QUOTE(bradone @ 22 May 2010, 02:15) sau mai e o solutie: cand se aprinde martorul in bord, ala in forma de pompa benzina, te duci in cea mai apropiata benzinarie si alimentezi astfel scapi de grija ca "ramai in pana prostului" stim cu totii cat de bine indica ''ala in forma de pompa de benzina''!!! un avantaj ar fi ca vezi si cat consuma masina la % si ce ai in rezervor!!! da, dacia_slk, asa e , daca e cu 2 roti pe bordura ar indica mai putin, dar diferenta ar fi mica, la fel si in panta!!! m-am gandit la aceasta varianta data fiind acuratetea, montajul relativ usor, plus ca la un set de senzori de parcare am vazut ca exista si un display care arata viteza dintre senzori si obstacol( nu ar necesita decat o recalibrare, niste teste facute, etc). mersi .dead-angel! This post has been edited by alin_1.6: 22 May 2010, 02:50 |
--------------------
dacia
papuc
1997 1.6
|
|
bradone |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 622 Joined: 5 March 07 ![]() |
La mine, senzorii au o marja de siguranta de aprox. 30 cm. Dupa cat imi aduc aminte, rezervorul de dacie parca tot vreo 30 cm are adancime, deci senzorii ar trebui reprogramati sa aiba o sensibilitate ( precizie) foarte mare. Daca se face programarea sa indice din 2 in 2 litri, inseamna ca ar trebui sa indice distanta in mm, in cm fiind eroarea foarte mare si nu ajuta deloc.
|
--------------------
skoda
octavia II
2008
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.388 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Si daca pui plutitorul si reostatul de logan ce are?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Indicatorul normal functioneaza suficient de bine... Daca vrei sa afli consumul, singura metoda este de la plin la plin, sau tu cumva iti inchipui ca ai putea seta senzorii(de orice fel) in asa fel incat sa ai un calcul volumetric perfect...
![]() ![]() This post has been edited by PaulT: 22 May 2010, 11:14 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
rratzoiusexos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 714 Joined: 4 June 08 ![]() |
senzorii de parcare nu sunt atat de precisi sa ti masoare tie la centimetru.un asemenea dispozitiv de o asemenea precizie poate costa mai mult decat masina.plus ca....in panta ce faci?
mai bine lasi o gaura cu dop in partea superioara a rezervorului,pe unde bagi un bat,si vezi cata urma lasa benzina pe bat. ![]() |
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
cum senzorii de parcare lucreaza cu ultrasunete , iar din ce stiu eu ele trec prin lichide destul de bine , in cel mai rau caz masoara distanta pina la fundul rezervotului
cel mai bine sa se faca o sonda cu indicatie liniara , cum sint unele de la masini straine untitled.JPG ( Size: 25.65k ) Number of downloads: 1009 sau mai bine o camera video cu monitor , si vezi concret ![]() This post has been edited by bygy007: 22 May 2010, 16:37 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.388 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Au incercat unii la ARO cu un contor de apa....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
apometru pe conducta de alimentare?
![]() |
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
- 2-AB-9576 "Scump nu exista, ieftin nu rezista....."
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
eu la mn si daca pun de 20 de lei benzina si daca pun de 150 de lei..tot pe limita de la rosu imi sta..nu cat sa se aprinda becu dar nici cat sa treaca pe alb..nu stiu de la ce poate fii ...sonda am cumparat-o noua
![]() |
--------------------
EX:DACIA
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
si plutitorul e bun?
leaga cate un fir cu masa si vezi in bord(se aprinde becul pt unu, pt altu se duce acu la maxim) |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 14:26 |