Bulgaria 2010, detalii utile despre calatorii in Bulgaria
![]() ![]() ![]() |
Bulgaria 2010, detalii utile despre calatorii in Bulgaria
jon_nxt |
![]()
|
||
![]() Membru declarat anti-bizoni Group: Members Posts: 216 Joined: 15 August 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2, phase 1
1.9 dCi Dynamique, 2001 "Din fericire, gandirea corecta vine din experienta. Din nefericire, experienta vine din gandirea incorecta."
|
|||
danrosu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 10 February 06 ![]() |
salut. pe varianta giurgiu ruse am fost saptamana trecuta si trecerea prin vama a durat fix 5 minute. dar tin minte de acum cativa ani ca traversarea cu bacul pe la calarasi-silistra dureaza ceva.
bul-vignieta costa 5 euro si nu poti lua pe o perioada mai scurta decat 7 zile. la giurgiu taxa de pod costa 25 ron sau 12 leva. noi am scos leva din bancomatele lor. partea nasoala e ca nu cumperi leva direct ci cumperi euro cu care cumperi leva. insa nu cred ca pierzi mai mult bani decat ai pierde la casele de schimb bulgaresti. m-as mira sa gasesti cel mai bun curs in vama. nu prea poti plati cu cardul decat in f putine locuri. deci nu te baza prea mult pe card. "capcane" nu am intalnit asa ca nu prea pot sa ofer informatii despre asta. noi am fost undeva langa nessebar - sunny beach. drumul pana acolo nu e mult mai prost decat in Ro. insa e o portiune de autostrada pe unde cam tre sa folosesti banda de urgenta ![]() This post has been edited by danrosu: 21 Jun 2010, 14:36 |
--------------------
Skoda
Fabia
2002 1.4 MPI
|
|
jon_nxt |
![]()
|
![]() Membru declarat anti-bizoni Group: Members Posts: 216 Joined: 15 August 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut!
Tot la Sunny Beach am sa merg si eu. M-am hotarat deja ca am sa ies pe la Giurgiu-Ruse. Insa nu stiu cum e mai bine sa procedez? Ma gandeam sa schimb de aici in euro o suma mai mare si in vama sa schimb (o mica parte) in leva ca sa am pe drum de orice eventualitate iar odata ajuns in statiune sa gasesc o casa de schimb cu un curs ceva mai bun decat in vama si sa schimb din euro in leva functie de necesar. Taxa de pod o mai platesti si la intoarcere? Ok, am de gand sa merg regulamentar asa ca sa-i ia naiba cu radarele lor, insa am auzit ca se mai si iau de tine si asa... degeaba, cauta nod in papura, numai-numai sa suga o spaga mica acolo... 5 euro. Apropo, centura e obligatorie in Bulgaria? Si pentru pasagerii din spate? A! Foarte important!!! Cum e cu parcarea in statiune? Am auzit ca se ridica masini intr-o veselie. Ce e de facut sa stii ca nu ai surprize? Se da spaga la receptie? Astia sunt mai spagari ca noi... Ce sa fac ca sa nu ma trezesc ca am nevoie de masina si nu am de unde s-o iau? Mentionez ca plec cu copilul si daca mi-o face vreun puseu de febra sau mai stiu eu ce (Doamne Fereste! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iar daca ma trezesc ca au saltat-o ce e de facut? Care ati patit si cum (si cu cat) ati rezolvat? |
--------------------
Renault
Laguna 2, phase 1
1.9 dCi Dynamique, 2001 "Din fericire, gandirea corecta vine din experienta. Din nefericire, experienta vine din gandirea incorecta."
|
|
sorin69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 27 June 10 From: Bucuresti ![]() |
Daca majoritatea romanilor aleg litoralul tarii vecine, eu am decis sa vizitez zona montana . Mai precis voi merge in localitatea Bansko considerata cea mai frumoasa statiune mai ales in sezonul rece. Daca a fost cineva acolo nu ar strica cateva sfaturi si impresii.
![]() |
--------------------
Citroen
C-Elysee
2016 Exclusive 1,6 VTI 115 C.P.Euro 6 You"ll Never Walk Alone
|
|
danrosu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 10 February 06 ![]() |
salut,
eu am plecat cu 25-30 de euro schimbati in hartii de 5 euro pentru eventuale spagi. despre leve...nu am schimbat nicaieri, am scos din sunny beach leva direct de pe card. nu cred ca a fost prea avantajos pentru ca scotand leva de pe card nu am cumparat leva cu RON ci am cumparat euro si apoi leva. deci pierzi de doua ori la curs. eu am scos 600 de leva care faceau cam 310 euro. daca gasesti un curs bun cumpara leva direct. taxa de pod o platesti de cate ori treci podul, deci platesti si la intoarcere. parcarea. parcare gasesti pe acolo destul de usor. parchezi si vine un baiat epilat pe picioare (pare sa fie o moda la ei) si iti ia bani de parcare. cica nu e o idee buna sa nu platesti parcarea sau sa parchezi aiurea. sper ca ti-am dat informatiile in timp util. nu am putut mai repede pen' ca am mai fost plecat din tara ![]() |
--------------------
Skoda
Fabia
2002 1.4 MPI
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Taxa de pod e 6€ la ei sau 25 (parcă) lei la noi.
"112" la ei e tot 112. Poți merge cu card în lei și scoți leva la bancomat. La BCR comisionul e undeva în jur de 2%. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
QUOTE(sorin69 @ 27 Jun 2010, 14:42) Daca majoritatea romanilor aleg litoralul tarii vecine, eu am decis sa vizitez zona montana . Mai precis voi merge in localitatea Bansko considerata cea mai frumoasa statiune mai ales in sezonul rece. Daca a fost cineva acolo nu ar strica cateva sfaturi si impresii. ![]() Eu am fost in bansko asta iarna. Go for it, probabil este frumos si vara. |
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
sorin69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 27 June 10 From: Bucuresti ![]() |
Este ok, ce traseu ai urmat ?
Bucuresti-Ruse-Pleven-Sofia-Blagoevgrad-Bansko Daca da te rog sa-mi spui daca se circula bine, iti multumesc. |
--------------------
Citroen
C-Elysee
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
CDe obicei e plin de romani care merg in Grecia
![]() |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
Tocmai m-am intors din Albena. Eu am intrat si iesit pe la Vama Veche, platit 5 euro vinieta pe o saptamana. Leva am cumparat acolo cu euro. 1 euro era 1.85 leva in Albena, 1.93 in Balcik si chiar 1.95 in Varna.
Drumul este cam denivelat vreo 20km dupa Vama Veche, dupa aceea fiind ok. Litoralul si serviciile intalnite acolo nu se compara cu ce vezi pe la noi. |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
Pe partea cu litoralul nu este nevoie de spaga, nu te opreste nimeni, nu va mai speriati de politisti bulgari. Lucru care nu este valabil in partea cu Sofia - Kulata
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
AndiM |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 30 June 06 ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane
2005
- B-42-GPP
|
|
sorin69 |
![]()
|
Multumesc mult de tot.
|
--------------------
Citroen
C-Elysee
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
renault
captur
0,9 tce 90 cp
- B-21- .... Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
sorin69 |
![]()
|
Multumesc si cred ca, voi gasi chiar si vara locuri si lucruri frumoase de vizitat si bineinteles liniste . In acest concediu imi doresc foarte mult liniste si multa odihna.
|
--------------------
Citroen
C-Elysee
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Am petrecut la bulgari 2 revelioane si 2 iesiri de cateva zile pe litoralul lor Balcik/Albena. Peste tot am fost tratat cu respect, iar conditiile au depasit asteptarile. De spaga nici nu s-a pus problema. Micile ciubucuri chelnerilor au fost date in spiritul situatiei (chiar meritau la cum s-au miscat) si de fiecare data au fost acceptate prin insistenta noastra.
Si cu politia rutiera se poate purta dialog, totul e sa fie bazat pe respect. La fiecare drum am stat de vorba cu ei ![]() Cand ma intorceam de la revelion dinspre Veliko, drumul liber...viteza cat duce...nah...evident iese un caraliu dintr-o padure, face el un semn...pana mea, de la 150 pe ora nici n-am reusit sa opresc in dreptul lui, intorc masina, ![]() ![]() Concluzia...nu zic ca nu poti da cu "oistea-n garda", se mai intampla insa baietii n-au asteptari prea mari...pe vremuri citeam ce scriau cei ce tranzitau Bulgaria spre Grecia...ca i-a oprit garda si a trebuit sa le dea zeci de euro...gresit...se trezeau ei dand ca fraierii mult, mult prea mult. ![]() Alta idee, ma duc in Albena, pac..stiam de acasa ca daca-ti arunci masina pe unde apuci s-ar putea s-o gasesti in alta parte...pai m-am conformat si am cascat ochii s-o las intr-o parcare, nu pe iarba sau la bordura pe sosea. Proaste, neproaste, au si ei regulile lor, iar tu ca strain daca le respecti n-o sa-ti strice nimeni concediul. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
sorin69 |
![]()
|
Aceeasi parere buna o am si eu despre ei, am fost de cateva ori in Bulgaria ( Balcik, Veliko-Tarnovo ) si pot spune ca, am fost multumit din toate punctele de vedere, servicii, ospitalitate, etc. Cat despre politisti deocamdata nu am fost oprit dar de fiecare data am circulat in limitele vitezei iar vigneta am avut de fiecare data.
|
--------------------
Citroen
C-Elysee
|
|
Mihai 90 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 31 January 08 ![]() |
aș avea o mică întrebare..în Ruse am înțeles că prețurile la KAUFLAND,de exemplu,sunt în lei...se poate plăti tot în lei?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
La Balcik nu merge nimeni la sfarsitul lunii iulie?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
Ieri am revenit din Grecia, prin Bulgaria-Vidin-Calafat cu bacul. 23 E auto, 3 E de persoana. Apa mare, inca 30-40 cm si nu se mai pot imbarca autoturismele (situatia de la Bechet). Circulau alternativ doua bacuri bulgaresti (cand pleca cel din Calafat, pleca si cel din Vidin).Timp de asteptare 30-40 min. Nestiind daca functiona bacul de la Orjahovo-Bechet, (unde la telefon nu raspunde nimeni), am mers acolo pentru traversare, apoi am mers pe drumul paralel cu Dunarea, spre Vidin. Drumul e inchis dupa cca 85 km, fiind inundat pe o lungime de 250-300 m, cu o adancime a apei de pana la 35-40 cm. Avand perspectiva suplimentarii distantei Orjahovo-Vidin cu inca 60-70 km, prin intoarcere si ocolire, mi-am asumat riscul si am trecut (mentionez ca la fata locului erau in asteptare 5-6 baieti "de bine", pentru "ajutorarea" celor ramasi fara putere mecanica). De fapt, acestia erau de un real folos in aprecierea grosimii stratului de apa. Cu politia rutiera zero probleme. Am circulat si la plecare si la venire sambata, si nu am vazut mai mult de 3-4 echipaje, dintre care numai unul avea radar. Vigneta este pe min. 7 zile si costa 5 E. O chestie interesanta o practica la Vidin. Dupa ce am trecut de Vama, si am luat vigneta, a fost o bariera, pe care o ridica un tip dupa ce ii platesti alti 6E, cu explicatia ca e taxa de tranzit Bulgaria!? De fapt este o asigurare de calatorie valabila 2 zile, emisa de o firma de asigurari, cu filiale in cca. 30 localitati din Bulgaria (a cui o fi afacerea?, poate da idei si la ai nostri).
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
|
|
D-FENS |
![]()
|
![]() ___________________ Group: Members Posts: 403 Joined: 18 February 07 ![]() |
In august plec si eu la Nisipurile de Aur si vreau sa intru pe la Vama Veche.Eu nu stiu o boaba bulgareste...
![]() |
--------------------
Prestige
16v Ph
2+GPL
|
|
sorin69 |
![]()
|
Toate bune si frumoase dar tot n-am inteles cei cu cei 6 euro platiti la aceea bariera.
Daca nu-i platesti nu poti merge mai departe ? Mie imi miroase un pic a teapa. |
--------------------
Citroen
C-Elysee
|
|
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
Nu poti trece fara ridicarea barierei-electrica, comandata din cabina. Teapa sau nu asta e situatia. In schimb primesti un formular-cel anexat, de asigurare medicala valabil 2 zile pentru tranzitarea Bulgariei.
Attached thumbnail(s) IMG_3026.JPG ( Size: 62.57k ) Number of downloads: 3875 |
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
|
|
Kr3atorU |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 10 May 07 From: Alba Iulia, via Alexandria ![]() |
Dar asigurarea medicala o ai din tara, cardul european de asigurari sociale de sanatate. Nu ii vad rostul asigurarii bulgaresti, decat sa mai faca cineva ceva banuti "legali", ca de... balcanici suntem cu totii
![]() Si o intrebare: stie cinava daca se mai lucreaza la centura Sofiei? |
--------------------
Renault
Symbol phase 4
2007 Expression 1.4 8V | GPL ►Prietenii adevărați sunt ca stelele; nu-i vezi mereu, dar știi că mereu iți sunt alături.
|
|
tr_viorel |
![]()
|
In completare la taxele mai sus mentionate, taxa de port in Ro (Calafat), dupa 1 Iulie, a crescut de la 25 Ron la 30 Ron. Motivul: cresterea TVA!!?.
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
|
|
tode2003 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 4 July 08 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(Kr3atorU @ 5 Jul 2010, 10:29) Dar asigurarea medicala o ai din tara, cardul european de asigurari sociale de sanatate. Nu ii vad rostul asigurarii bulgaresti, decat sa mai faca cineva ceva banuti "legali", ca de... balcanici suntem cu totii ![]() Si o intrebare: stie cinava daca se mai lucreaza la centura Sofiei? nu se mai lucreaza, dar are multe portiuni unde este varza, cel mai bine sa ajungi pana la ora 07.00... este mai libera |
--------------------
RENAULT
SYMBOL 1.5 85CP
2008
|
|
sorin69 |
![]()
|
In cazul in care imi petrec concediul la ei si am asigurare medicala din tara pentru tot sejurul, tot mai platesc ?
In cazul in care voi face o deplasare de o zi la Salonic, de la Bansko, ce taxe ar trebui sa achit la greci pentru o zi ? |
--------------------
Citroen
C-Elysee
|
|
Kr3atorU |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 10 May 07 From: Alba Iulia, via Alexandria ![]() |
10x tode2003
Dupa calculele mele o sa trec de Sofia in plina noapte. |
--------------------
Renault
Symbol phase 4
2007 Expression 1.4 8V | GPL ►Prietenii adevărați sunt ca stelele; nu-i vezi mereu, dar știi că mereu iți sunt alături.
|
|
GeT |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 140 Joined: 15 August 06 ![]() |
QUOTE(D-FENS @ 4 Jul 2010, 18:44) In august plec si eu la Nisipurile de Aur si vreau sa intru pe la Vama Veche.Eu nu stiu o boaba bulgareste... ![]() Vamesii bulgari vorbesc o blajina limba romana. La fel si politistii, cel putin cei din partea de nord ![]() La restaurant ai meniu in limba romana. Unde nu pricep romana, completezi cu engleza. Unde nu merge nici engleza, e un semn ca n-ai nimerit chiar unde trebuie. 5 Jul 2010, 21:23: QUOTE(radian @ 2 Jul 2010, 22:22) Tocmai m-am intors de la Balcik. Recomand cu caldura: Hotel Regina Maria **** Neaparat vizitati palatul. In Vila Sageata Albastra veti gasi Queen's Wine House. Numai pentru cunoscatori. This post has been edited by GeT: 5 Jul 2010, 21:23 |
--------------------
Renault
Zoe ZE50
2020 Clio III 1.5 dci - erat
|
|
D-FENS |
![]()
|
![]() ___________________ Group: Members Posts: 403 Joined: 18 February 07 ![]() |
Multumesc GeT.
![]() Mai am o intrebare,pt copil sub 14 trebuie sa-i fac pasaport?Sau imi fac eu si-l trec pe pasaportul meu? This post has been edited by D-FENS: 6 Jul 2010, 08:26 |
--------------------
Prestige
16v Ph
2+GPL
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th July 2025 - 14:27 |