DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Teribilisti la volan, kinderi patetici (si periculosi)

Twister
post 4 May 2005, 10:53
Post #1

Membru autentic

Group: Members

E plina Romania de ei, mai nou au trecut de la batrana Dacie "kitch-uita" la masini straine luate in leasing. Aici este insa forumul Dacia, o sa ma refer la cei care mai trag de o Dacie...
Ii recunosti imediat, 18-20+ de ani, "apasati" de o cultura muzicala limitata la 50cent si BUG mafia (sau manelisti, tot una), pe care tin neaparat sa o prezinte public cu niste boxe de la bazar ,ce emit distorsiuni 50%. Nu pot sa lipseasca prizele de aer false de pe capota (care distrug coeficientul aerodinamic), niste "masti" montate pe stopuri, cauciucuri second-hand cat mai late, beculete vopsite cu albastru amplastae prin cele mai nepotrivite locuri si ceva inscrisuri turcesti pe masina , gen Sprint aur, Sport etc. Bineintels, in spate troneaza un index al unei maini drepte cu chemare : "Folow me if you can" (cu un 'l', asa e in turco-engleza).Doua culori sunt cautate cu preponderenta de categoria asta de indivizi: alb si ,mai rar, rosu.
Intamplarea face sa am brevet FRAC si va spun clar ca la inceput eram un inconstient! Cred ca asta se intampla oricarui tanar care obtine carnetul. Figuri, faze pe care acum, cu 11 ani de experienta nu le-as mai face nici cu un McLaren F1. Poate pe altii impresiona "vai, ce dibaci este gagiul', poate fetele proaste erau chiar incantate, insa in fond era numai inconstienta. Apoi m-am facut varza de vreo 4 ori, am bagat de vreo 2x valoare masinii ca sa o repar, am vazut moarte cu ochii pe gheata survoland prin fata unei RABE in plina viteza, am avut permisul anulat 1 an de zile si mi-a venit mintea la cap. Am luat brevetul asta, am ascultat piloti adevarati, am invatat si am inteles in cele din urma unde sta maestria: in cap si in fund! sleep.gif da, da, in ordinea asta, cel mai important este sa gandesti, sa fii stapan pe masina in orice situatie, abia apoi sa "simti" masina din sezut (asta e ceva nativ si care se poate amplifica cu cat conduci mai mult timp o masina).
Am vazut o groaza de link-uri cater www.4tuning.ro si alte asemenea site-uri care prezinta teribilisti ce au facut burnout cu Dacia pe camp etc... si mi-a provocat o stare de greata.
Felicitari echipei administrative a acestui site pt ca stie sa pastreze caracterul de bun-simt aici. Toate cele bune.

This post has been edited by Twister: 4 May 2005, 10:54

--------------------
Dacia 1310L 1397cm³ 1994 - CT-01-...
Imi place munca: ma fascineaza. Pot sta sa o contemplu ore intregi.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SiloS
post 4 May 2005, 11:29
Post #2

Gangester

From: Buzau

Ai dreptate ... dar unde vrei sa ajungi ?

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
+
steph
post 4 May 2005, 11:49
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

man sper ca nu generalizezi ... adica doar daca conducem mai agresiv nu intram in categoria aia nu?

--------------------
Toyota Yaris TS - Bucuresti
+
os
post 4 May 2005, 11:55
Post #4

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Dragii mei,

Incep cu o precizare: nu, nu sunt George Pruteanu. Dar limba romana mi-e draga, si cred ca-i pacat s-o pingarim cu barbarisme. Aici e vorba de "patetic": ia sa vedem ce zice DEXonline despre vorba asta:

PATÉTIC, -Ă, patetici, -ce, adj. 1. Plin de patos, care emoționează, impresionează, înduioșează; plin de emfază, de afectare. 2. (Despre nervi) Care inervează mușchii oblici ai ochiului. – Din fr. pathétique, germ. pathetich.
Trimis de cata, 22/11/2002. Sursa: DEX '98 [Semnalează o greșeală de tipar]

PATÉTIC adj. v. înduioșător.
Trimis de siveco, 04/08/2004. Sursa: Sinonime [Semnalează o greșeală de tipar]

patétic adj. m., pl. patétici; f. sg. patétică, pl. patétice
Trimis de siveco, 10/08/2004. Sursa: Dicționar ortografic [Semnalează o greșeală de tipar]

PATÉTI//C ~că (~ci, ~ce) (despre persoane și manifestările lor) Care vădește mult patos; plin de patos. Personaj ~. Gest ~. /<fr. pathétique
Trimis de siveco, 21/08/2004. Sursa: NODEX

Cred ca autorul acestui topic s-a gîndit la sensul englezesc (sens care nu se regaseste in limba romana) de "jalnic".

This post has been edited by os: 4 May 2005, 11:56

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
asarban
post 4 May 2005, 12:02
Post #5

Membru autentic

Group: Banned

Si plus de asta s-a mai discutat si paradiscutat!
Exista un topic special despre cei care ne enerveaza la volan

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
TheSaiLor
post 4 May 2005, 12:05
Post #6

Membru autentic

From: Constanta

Sa inteleg ca nu ai gasit alt mod de a te lauda ca acum esti as in a conduce? Topicu asta nu ne spune nimic ce nu vedem si noi. Nu prea ii vad rostul.

--------------------
Audi A4 1.9 TDI Clio 1.5 dCi - CT - 0123
+
adso
post 4 May 2005, 12:06
Post #7

Membru autentic

mdah, eu tind sa il inteleg totusi...

sunt unii care merita cate un thread separat. dar mai bine tinem totul sub acelasi acoperis.

--------------------
Call me Ishmael...
+
Twister
post 4 May 2005, 12:15
Post #8

Membru autentic

QUOTE(TheSaiLor @ 4 May 2005, 12:05)
Sa inteleg ca nu ai gasit alt mod de a te lauda ca acum esti as in a conduce? Topicu asta nu ne spune nimic ce nu vedem si noi. Nu prea ii vad rostul.
*

Nu, draga, nu sunt as in condus si nici nu intentionez sa devina sa ceva, am alte scopuri in viata.
Am initiat acest topic dupa ce am urmat un link postat aici catre un alt site si mi-a generat o stare de greata. Acolo nu avea rost sa postez pt ca probabil sunt toti din aceeasi gasca de 'asi in condus'...

This post has been edited by Twister: 4 May 2005, 12:16

--------------------
Dacia 1310L 1397cm³ 1994 - CT-01-...
Imi place munca: ma fascineaza. Pot sta sa o contemplu ore intregi.
+
Vlad_solenza
post 4 May 2005, 12:19
Post #9

Membru incepator

De curiozitate, ce inseamna brevet FRAC ?

This post has been edited by Vlad_solenza: 4 May 2005, 12:21

--------------------
Dacia Solenza Europa - -
+
EvilOne
post 4 May 2005, 12:35
Post #10

Membru autentic

From: Bucuresti/Alexandria

Adica brevet de pilot de la Federeatia ROM de Auto si Karting.

--------------------
Reno Megan Sedan (coaja) 1.6 2008
156
+
matrafox
post 4 May 2005, 12:48
Post #11

Membru autentic

mai dar nu vad de ce atata agitatie.hai sa gandim si un pic altfel.daca toti am fii la locul nostru,magazinele de piese auto nu ar mai face vanzare deloc,service-urile ar murii,i-ar spitalele s-ar inchide.fiecare se distreaza cum vrea cu masina lui atata timp cat nu-i afecteza pe ceilalti participanti la trafic.de ce te doare pe tine capul ca ala ii dadea burnout pe camp.lasa ca ii da taicasu un burnout pe ceafa cand o sa se uite la cauciucuri sau o sa auda planetarele cum bat. laugh.gif

--------------------
dacia 1310 tlx - CT-02-GVS
+
Vlad_solenza
post 4 May 2005, 13:04
Post #12

Membru incepator

Pai ar fi foarte bine sa se inchida service-urile, de spitale nu mai zic
Da,e ok un burnout pe cimp - nu am nimic impotriva, cine are bani de dat pe cauciucuri, e treaba lui. Teribilismul e omniprezent, nu numai in trafic.
Din partea mea poate sa-si puna toate ledurile din lume si abtibilduri cu ce vrea el (sa nu fie obscene), insa sa mearga corect, si sa aiba bun simt in trafic. Ca e de prost gust asta e partea a doua, si cam 90% din cei cu prost gust sunt si nesimtiti. Si cea mai neplacuta parte e ca noi trebuie sa-i suportam in trafic!

--------------------
Dacia Solenza Europa - -
+
Alan25r
post 4 May 2005, 13:16
Post #13

Membru

From: Craiova

Ai dreptate Twister, dar pana la urma asta stiam si noi. Nu cred ca ii poti schimba asa ca ... what's the point here?

This post has been edited by Alan25r: 4 May 2005, 14:29

--------------------
Solenza 1.4 MPI Oltcit Club 11 RL - DJ-XX-XXX
+
dadoshel
post 4 May 2005, 14:11
Post #14

Membru autentic

From: cluj-napoca

mai frate da ce criterii de recunoastere are "maestrul" asta....."18-20+ ani"
mai fratilor ia va rog dati-va jos de la volan,suiti-va intr-un cart si plimbati-va 11 ani sa acumulati experienta,sa fiti demni de a imparti aceeasi sosea cu domnul Twister rolleyes.gif

--------------------
Renault/Dacia Arkana/1310 Zen 2022/TLX 1989 - CJ37CUC/CJ10YET
+
draku
post 4 May 2005, 14:37
Post #15

Membru autentic

"maestrul", are perfecta dreptate
uneori, din cauza unor asemenea teribilisti isi pierd viata oameni nevinovati
cum altfel pot fi numiti cei care reusesc sa rupa efectiv o masina in 2 bucati ? aduceti-va aminte de accidentul de acum cativa ani de pe bulevardul dintre casa scanteii si arcul de triumf, cand botul masinii (nu retin exact ce era, o alfa mai veche parca) si scaunele din fata erau pe un sens, iar restul pe celalat.....
si ca asta atatea altele
cum e cand auziti la stiri "... conducatorul auto luase permisul de o luna de zile...." ? si vedeti in imagini un tinerel. nu credeti ca se incadreaza in descrierea facuta "18 - 20+" ??
pustani teribilisti....

--------------------
ex Dacia Nova Barkas B1000 1989 - Barkas
Io stiu ca sunt prost, da' cand ma uit in jurul meu prind curaj...
+
maddan
post 4 May 2005, 14:37
Post #16

Speedy Gonzales

Eu unul sunt complet de acord cu initiatorul acestui topic.

Numa' ca am impresia ca se duplica subiectul cu cel de la "ce ne enerveaza".

D-aia rog un moderator sa mute mesajul domnului Twister in threadul cu "ce ne enerveaza" iar pe restul sa le stearga.

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
GABY IS BACK !
post 4 May 2005, 14:39
Post #17

Membru autentic

From: bucuresti - 4

@ dadosel
Nu cred ca trebuie sa scoti din context acei "18-20+". Nu cred ca s-a referit la toti cei de 18-20+ ani.
Cred ca s-a referit strict la :
Ii recunosti imediat, 18-20+ de ani, "apasati" de o cultura muzicala limitata la 50cent si BUG mafia (sau manelisti, tot una), pe care tin neaparat sa o prezinte public cu niste boxe de la bazar ,ce emit distorsiuni 50%. Nu pot sa lipseasca prizele de aer false de pe capota (care distrug coeficientul aerodinamic), niste "masti" montate pe stopuri, cauciucuri second-hand cat mai late, beculete vopsite cu albastru amplastae prin cele mai nepotrivite locuri si ceva inscrisuri turcesti pe masina , gen Sprint aur, Sport etc. Bineintels, in spate troneaza un index al unei maini drepte cu chemare : "Folow me if you can" (cu un 'l', asa e in turco-engleza).Doua culori sunt cautate cu preponderenta de categoria asta de indivizi: alb si ,mai rar, rosu.

Poate este doar mai inversunat si mai spumos in exprimare, dar, in principiu, are pareri similare cu ( majoritatea dintre ) noi, doar ca sunt "de curand" scrise pe forum.
Nu "judecati" asa superficial un nou membru.
Hai sa ne concentram asupra:
Felicitari echipei administrative a acestui site pt ca stie sa pastreze caracterul de bun-simt aici. Toate cele bune.

Later:
Vad ca s-a mai postat "in sensul bun" intre timp.

Si intr-adevar, si la mine pe straduta dintre blocuri,( adica acolo unde poa' sa-ti apara oricand un plod sau un mos in fata ), numai pustanii merg cu 50-70 la ora. NU toti, dar cei care o fac, au "profilul" de mai sus...

@alan
Faptul ca ( credem noi ca ) nu putem sa-i schimbam nu inseamna ca nu trebuie sa mai scriem.
Urmand aceeasi logica...Ce rost mai are "Care soferi va enerveaza..." ? ca oricum nu-i schimbam !
Poate o parte din ei citesc aici...si o parte ( din acea parte ) se simt ridicoli, sau pur si simplu realizeaza gresala si...Hai sa speram...

PS: Eu personal, daca aveam 18-20 ani, nu ma suparam pe el, ci il apreciam pentru principiile sanatoase pe care le-a exprimat aici...dar asta e parerea mea...

This post has been edited by GABY IS BACK !: 4 May 2005, 16:47

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
Ake
post 4 May 2005, 15:00
Post #18

Morderator

Eu unul nu sunt de acord cu mutatul postului. Lasand la o parte continutul posturilor, si ramanand la titlul topicului, eu pot sa afirm cu mana pe inima ca "teribilistii" nu fac parte din catregoria soferilor care ma enerveaza. De enervat ma enerveaza taximetristii si varianta lor maxi, papugiii si soferii de duminica. Teribilistii de care vorbeste twister nu ma enerveaza, ma ingrijoreaza pur si simplu. Ei nu fac tampenii pe sosele, din ignoranta/prostie sau din graba, ci din reavointa. Sunt o categorie de soferi aparte, destul de noua, si care cand sunt pe sosele numai asta fac. Adica nu ies cu masina pentru ca au o treaba, pentru ca trebuie sa ajunga undeva si fac o prostie. Nu. Acestia ies cu masinile special pentru teribilisme. Rareori ii vezi singuri in masina. Daca sunt singuri, atunci inseamna ca sunt mai multe masini. Aceste "teribilisme" au ca unic scop "aratatul muschilor" in fata colegilor si prienenilor/prietenelor. Si mai cred ca o parte din vina apartine si acestor fete care se umezesc rapid cand un gigea din asta se apuca sa-si "dea talente" pe sosea. Pentru multe fete, a avea un prieten cu masina (fie ea si 1300 cu milieuri) e un pas mare pe scara sociala in fata cercului lor de prieteni, ba chiar si in fata familiei. Daca prietenul acesta mai e si un mic Schumacher cu tuleie atunci parca l-au prins pe Dumnezeu de-un picior.

Nu mai departe de ieri, mergeam catre Bucuresti prin Voluntari, si inainte de pod, a trecut pe langa mine in mare viteza o berlina alba cu patru pustani, cu capetele atarnate afara. Cum toti patru, inclusiv soferul erau cu capetele intoarse inapoi ocupati sa urle la mine "m**e logan", a lipsit o fractiune de secunda sa-i vad pe toti lipiti de fundul unui camion oprit la o trecere.

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
GABY IS BACK !
post 4 May 2005, 15:10
Post #19

Membru autentic

QUOTE(Ake @ 4 May 2005, 16:00)
....
Nu mai departe de ieri, mergeam catre Bucuresti prin Voluntari, si inainte de pod, a trecut pe langa mine in mare viteza o berlina alba cu patru pustani, cu capetele atarnate afara.  Cum toti patru, inclusiv soferul erau cu capetele intoarse inapoi ocupati sa urle la mine "m**e logan",  a lipsit o fractiune de secunda sa-i vad pe toti lipiti de fundul unui camion oprit la o trecere.
*

Da,da,...si probabil ca au facut cheta, de au mai pus de 50 de mii gaz, sa se mai dea putin cu masina ...

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
Alan25r
post 4 May 2005, 15:12
Post #20

Membru

From: Craiova

QUOTE(Ake @ 4 May 2005, 15:00)
Eu unul nu sunt de acord cu mutatul postului.  Lasand la o parte continutul posturilor, si ramanand la titlul topicului, eu pot sa afirm cu mana pe inima ca "teribilistii" nu fac parte din catregoria soferilor care ma enerveaza. De enervat ma enerveaza taximetristii si varianta lor maxi, papugiii si soferii de duminica. Teribilistii de care vorbeste twister nu ma enerveaza, ma ingrijoreaza pur si simplu. Ei nu fac tampenii pe sosele, din ignoranta/prostie sau din graba, ci din reavointa.  Sunt o categorie de soferi aparte, destul de noua, si care cand sunt pe sosele numai asta fac. Adica nu ies cu masina pentru ca au o treaba, pentru ca trebuie sa ajunga undeva si fac o prostie. Nu. Acestia ies cu masinile special pentru teribilisme. Rareori ii vezi singuri in masina. Daca sunt singuri, atunci inseamna ca sunt mai multe masini. Aceste "teribilisme" au ca unic scop "aratatul muschilor" in fata colegilor si prienenilor/prietenelor.  Si  mai cred ca o parte din vina apartine si acestor fete care se umezesc rapid cand un gigea din asta se apuca sa-si "dea talente" pe sosea. Pentru multe fete, a avea un prieten cu masina (fie ea si 1300 cu milieuri) e un pas mare pe scara sociala in fata cercului lor de prieteni, ba chiar si in fata familiei. Daca prietenul acesta mai e si un mic Schumacher cu tuleie atunci parca l-au prins pe Dumnezeu de-un picior.
Nu mai departe de ieri, mergeam catre Bucuresti prin Voluntari, si inainte de pod, a trecut pe langa mine in mare viteza o berlina alba cu patru pustani, cu capetele atarnate afara.  Cum toti patru, inclusiv soferul erau cu capetele intoarse inapoi ocupati sa urle la mine "m**e logan",  a lipsit o fractiune de secunda sa-i vad pe toti lipiti de fundul unui camion oprit la o trecere.
*

radmasa.gif tare tare de tot
si teribil de adevarat

--------------------
Solenza 1.4 MPI Oltcit Club 11 RL - DJ-XX-XXX
+
Sony
post 4 May 2005, 15:17
Post #21

Membru autentic

From: Ban Land

@Ake, bine spus!
Dar daca oamenii sunt in mana dupa atatia ani de NFS nu ar fi pacat sa nu isi arate talentul nativ?

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
steph
post 4 May 2005, 16:41
Post #22

Membru autentic

aveti perfecta dreptate am si eu specimene din astea la bloc dar nu e bine sa generalizati... si eu conduc dacie ascult muzica mai atre uneori ( eu zic ca de calitate) fara kindere si beculete pe masina fac uneori imprudente fara a deranja ceilalti participanti la trafic cand o calc o calc pe benzina mea ... am tto 18 ani biggrin.gif dar cand ies in oras prietenii mei nu merg cu capu pe geam nu iau fufe in masina nu ascult manele si nu dau burn`outuri si etc.

deci daca vedeti un pusti ca e un pic mai speedy nu-l aruncati in oala asta ...

si eu subscriu la categoria taximetristilor si a soferilor de duminica care sunt pierduti in spatiu

--------------------
Toyota Yaris TS - Bucuresti
+
GABY IS BACK !
post 4 May 2005, 16:55
Post #23

Membru autentic

QUOTE(steph @ 4 May 2005, 17:41)
aveti perfecta dreptate am si eu specimene din astea la bloc dar nu e bine sa generalizati... si eu conduc dacie ascult muzica mai atre uneori ( eu zic ca de calitate) fara kindere si beculete pe masina fac uneori imprudente fara a deranja ceilalti participanti la trafic cand o calc o calc pe benzina mea ... am tto 18 ani biggrin.gif dar cand ies in oras prietenii mei nu merg cu capu pe geam nu iau fufe in masina nu ascult manele si nu dau burn`outuri si etc.
...

*

Si probabil ca tu, daca ai o problema de siguranta la masina, ( spre exemplu: o bieleta de directie dusa, sau completari de 1/2 litru de lichid de frana in fiecare saptamana ) pui mana si o rezolvi, inainte sa mai circuli cu masina, chiar daca-ti da peste cap "bugetul" alocat pentru "ceva boxe mai beton". Spre deosebire de EI...la care nu conteaza ca se dezmembreaza masina, principalul e sa se auda ( casu' , esapamentu' , goarna... )

P.S. Sper ca am dreptate si nu te laud degeaba...

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
klaus
post 4 May 2005, 17:08
Post #24

步步

Stimati co-forumisti. S-a dus topicul asta sa pasca pe asfalt... Eu cred ca el trebuia sa se nasca direct inchis. Este un topic prin care initiatorul apreciaza calitatea forumului si faptul ca incercam sa mentinem aceasta calitate. Punct.
Restul sunt divagari si "off-topice".
Eu zic ca ar trebui inchis. ii multumesc eu personal initatorului pentru vorbele bune pe care ni le-a adresat si apreciez echilibru de care a dat dovada pana acum in afirmatii.
Rog un moderator de aici sa inchida topicul.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Liviu
post 4 May 2005, 17:18
Post #25

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Nu pot decat sa fiu 100% de acord cu Klaus ..

TOPIC CLOSED !

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 22:43
Forum Renault